אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ארה"ב: משרד האוצר והפד מתנגדים להנפקת מטבע פלטינה לכיסוי חובות הממשל

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
ל-2. אתה מדבר שטויות.
ראשית, כשמדברים על החוב של ארה"ב לסין לא מתכוונים לגירעון המסחרי, אלא לכמות העצומה של אגרות חוב של ממשלת ארה"ב, שממשלת סין מחזיקה. כך שמדובר בחוב ממשי מאוד. שנית, זה נכון שאם ארה"ב תעשה חדלת פרעון לגבי החובות שלה ממשלת סין תפסיד את הכסף שהיה מושקע באגרות חוב אמריקאיות, אבל היא תרוויח הרבה דברים אחרים, הרבה יותר שווים - היא תהפוך לכלכלה המובילה בעולם ולמעצמה הצבאית המובילה בעולם, בעוד ארה"ב תהפך למדינת עולם שלישי. היא תוכל להפנות את כל יכולת הייצור האדירה שלה לשיפור רמת החיים של האזרח הסיני. זאת שטות לחשוב שסין תמשיך לתת אמון באג"ח האמריקאי לנצח, כאשר הפד מדפיס דולרים בקצב מסחרר, וכאשר הבית הלבן מסרב להתמודד עם הגרעון התקציבי החולני שלו.
אורן/ | 13.01.13
2.
למספר אחד. קראת כתבה על כלכלת סין, ועכשיו אתה מומחה?
שכחת את רזרבות הדולרים העצומות של סין. אם סין "תדרוש את החוב" (אין דבר כזה, אבל את זה נסביר אח"כ) או תפגע איכשהו בכלכלת ארה"ב, רזרבות הדולר שלה יאבדו את ערכן וכלכלת סין תתערער! עכשיו, לגבי החוב של ארה"ב לסין - מדובר על גירעון סחר, ולא על חוב ממשי. ארה"ב לא חייבת כסף לאף אחד. גירעון סחר הוא מצב שבו יש חוסר איזון ביצוא מול היבוא בין שתי מדינות - משמע, סין מוכרת לארה"ב הרבה יותר משהיא קונה מארה"ב. זה נוסף למה שאמרתי לגבי פגיעה בערך הדולר - אם סין תפגע בכלכלת אמריקה, הצריכה האמריקאית של טובין סיניים תיפול, וכך גם כלכלת סין. בקיצור, סין וארה"ב תלויות אחת בשנייה, ואף אחת לא תפיל את האחרת.
 | 13.01.13
1.
בסופו של דבר, מי שסוחב את ארצות הברית זה הסינים - החוב שלהם כמעט כולו הינו לסין
זה רק עניין של זמן עד שסין תדרוש את חובה, ואז תתחיל ממלחמת עולם נכון, זה לא יקרה בעשרים שנים הקרובות, אבל בעוד 20 שנה הכל יראה אחרת. ממשלת סין שואפת להשתלט על העולם, והפועל הסיני שמרוויח דולר ליום סוחב על גבו את האמריקאי הדשן שנהנה מהחיים.
 | 13.01.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת