אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"הבנקים היו עבריינים סדרתיים במשך שנים"

32 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

29.
כמה עוד ימשיכו לומר שהבנקים מרמים
או כפי שמצוטט "אם הבנקים הגדולים יודעים שהם לא יישאו באותן השלכות שאחרים יישאו בהן זה בעצם לתת להם רישיון לגנוב, רישיון לרמות, רישיון לבצע הונאה, רישיון להלבין כספים. וגם זו מורשת החילוץ". "בלי לעשות דבר נראה לי שלפי התפישה ההגליאנית ,גם אלה הדוברים נגד הבנקים הם למעשה מאותו בית מדרש רק שתפקידם להוציא קיטור מהציבור הזועם בתקופה יחסית שקטה לאחר שהציבור נרגע ,וצריך לזכור לרוב הציבור יש זיכרון קצר מאוד שאותו השכילה התקשורת ליצור במשך שנים ע"י "שטיפת מוח"שנותנת כוח לאריזה החיצונית עשרות מונים ממה שנמצא בפנים ,וכך אנו מכבדים את לובשי החליפות המלוקקים מהוול סטריט ,במקום המוכיחים האחרים כאלה שנכוו ברותחין ונפלו מעסקיהם לא בגלל שפשעו אלא בגלל שמערכת מעוותת הוליכה אותם לכיוון הזה ,מערכת של ריביות רצחניות ועורכי דין אטומים המנצלים את חולשת החייב ואת חוסר בקיאותו כדי לגזור קופון ולנשלו מכל נכסיו
דוד יוס1 | 19.01.13
27.
מושג השכל פשוט
כול עוד שהמערכבת הפחננסית תמשיך במעלליה..........דהיינו.. מעט החזקים בולעים את כול החלשים...שהם למעשה הרוב הגדול העשירונים..ברישיונות ממשלתיים.....ימשיכו להיתעשר עוד ועוד....ולבלוע כולם.......בעולם *הנאור*.....וגם במדינת ישראל........שבוע טוב לכול עם ישראל באשר הוא
צברית | 19.01.13
26.
מקווה שכולם מוכנים לשפל הגדול החדש שעומד לבוא
כלכלת ארה"ב נמצאת במצוקה רצינית ביותר ואף אחד לא מדבר, 0 כתבות בנושא. כי ככל הניראה זה נוח לאנשים להעלים עין ולחשוב שהכל יסתדר מעצמו. חברה לארה"ב יש חוב של יותר מ 16 טריליון! זוכרים את המשבר האשראי של 2008 שהתחיל בארה"ב והתפשט לכל העולם? אז שאף אחד לא יחשוב שהם מצאו פתרון לבעיה, מה שהם עשו זה הזרימו עד טריוליון דולר שאין להם, במטרה לא למוטט את הדולר! אבל אתה לא מתקן משהו באותה שחטה שיצרה את הבעיה מלכתחילה. חוב של 16 טריליון דולר הם יודעים טוב מאוד שהם לא יצליחו להחזיר. אז יש להם שתי אופציות. *הראשונה היא פשוט לא לעשות כלום ולחכות שהדולר ימות. ואז יגיע שפל גדול פי 10 ממה שהיה בשנות השלושים של המאה הקודמת. *השניה היא לצאת למלחמה. אנשים תמימים לא מודעים, אך כלכלנים יודעים טוב טוב שארה"ב יצאה מהשפל הגדול בגלל מלחמת העולם השניה. זה התרחיש הכי הגיוני שעומד לקרות, מלחמת עולם שלישית.
אסו | 19.01.13
19.
המשבר הבא ? המשבר בקושי התחיל.
לא מבין מה רוצים מהבנקים.המערב הוא כמו אדם שמרוויח שכר מינימום אבל עושה קניות בכיכר המדינה.הוא משלם בכרטיסי אשראי ללא כיסוי בשלב ראשון,עד שהם נחסמים ואז עובר לשיקים דחויים שאין להם כמובן שום כיסוי. כשנשאל האיש הזה למה הוא עושה את כל זה,הוא מאשים את חברת האשראי. מה שקורה למערב לא קשור לכלכלה.זה ניסוי סוציאליסטי בן 50 שנה שנכשל בדיוק כמו הניסוי של הגרסא האחרת של סוציאליזם שנוסתה במזרח אירופה.הנזק של הליברליזם הוא בלתי הפיך והמערב יעלם לחלוטין עד סוף המאה הנוכחית. הנזק של הליברליזם הוא פי אלף מזה של הקומוניזם. שום שינוי כלכלי לא יכול לשנות את הפיכת המערב לישות עולם 3 כושית-מוסלמית-היספנית שבה יש בנוסף שכבת קשישים עצומה,אוכלוסיה עם גנטיקה מעוותת לחלוטין ואלה ששולטים במדינות של המערב (ללא שום קשר לבחירות) הם האויב מספר אחד של המערב. מי ששולט במערב זו תיאוקרטיה ליברלית שעושה בעזרת מערכת משפט,תקשורת,אקדמיה ושליטה בכל אמצעי התרבות את מה שהבולשביקים עשו בעזרת צבא ומשטרה חשאית.
אאא | 19.01.13
17.
שורש הבעיה חוסר החסמים
שורש הבעיה הוא חוסר החסמים בראש ובראשונה אצל הבנקים ובוול סטריט, שנית בהוצאות ממשלת ארה"ב וכנ:ל אצלנו בארץ ושלישית בראוותנות היתר של האזרחים. לדעתי האישית: 1. ממשל ארה"ב היה צריך לחלץ את בעלי המשכנתאות ע"פ היגיון בריא באותו הסכום. לפחות אז לא היו נפתחים להם איחודי תיקים ולא היו הורסים להם את החיים לצמיתות. מעבר לכך, כספי חילוצם במילא חוזרים לבנקים והיו מחלצים את הבנקים, אך הפעם לא רק הבנקים, אלא גם האזרחים (צריך לזכור שכספים אלו באו בראש ובראשונה ממיסים על כספי האזרחים). 2. בנקים, וול סטריט וכל מוסד פיננסי אחר צריך להיות תחת ביקורת מתמדת של אנשים מחוץ למערכת ע"פ חוק ולא להיות כמו מע"צ הישראלית (גוף מבצע וגוף מפקח על ביצוע הם אותו הגוף ובהתאם איכות כבישי הארץ כמדינת עולם שלישי). 3. ארה"ב צריכי להתחיל לחשוב לקצץ מתקציב הביטחון לטובת הטבות ונטילת סיכוני יתר למקימי עסקים. תקציב הביטחון האמריקאי גוזל חלק ניכר ממיסי העם וארה"ב לא צריכה להמשיך לחשוב שהיא תישאר שוטר העולם לעד. מספיק שתפריש רבע מתקציב הביטחון לטבת הקמת מיזמי תעשיות, היא עשויה להמריא כלכלית למימדים חלומיים. למגיב מס' 15. נכון שקפיטליזם יותר חופשי למראית עין מקומוניזם, אבל זה לא חייב להיות קיצוני או זה או זה. אפשר למצוא משהו באמצע שגם מונע קפיטליזם מובהק ללא איזון, קרי מאפשר לגדולים לגדול, אך במסגרת מימדים מסוימים ולא מעבר ומאפשר לקטנים לא לגווע, גם אם הם אדיוטים ולא יודעים להתנהל כלכלית. הרי העולם בנוי מקומפוזיטה של כל הזנים, של חמדנים, של נצלנים ורעבתניים, של משוויצים שחיים מעל רמתם, של פושעים ועוד. תפקיד מערכת טובה היא למצוא איזון טוב שיהיה הוגן כלפי כולם למרות חסרונותיהם ולא להיצמד לקבוצה ולנטוש את האחרות. זה בהחלט אפשרי.
דני | 19.01.13
15.
למס' 1: לא רק הקריסה של בריה"מ...
הרוב המוחלט של המדינות שהתנהלו עפ"י אידיאולוגיה מרקסיסטית, לא רק שקרסו בסופו של דבר, אלא גם לפני שקרסו רמת החיים בהן היתה הרבה יותר נמוכה מאשר בארה"ב, אפילו אחרי המשבר הפיננסי. זאת כמובן למעט מקרים שבהם היית מקורב ל "מנגנון". כי מה שאתה לא מבין, זה שכל הנוכלים שמסתובבים בוול-סטריט, לא היו מתאדים אם היה קומוניזם. הם היו הופכים לחלק מהמנגנון הממשלתי (כי מה לעשות, אנשים זה אנשים) והיו עושים בדיוק את אותם הדברים, רק שהפעם זה היה חוקי, היה להם ק.ג.ב., שטאזי וסיקוריטטה כדי להבטיח שאף אחד לא ישאל שאלות ולא יפרסם ספרים וכתבות. לא זכור לי שמדינות מרקסיסטיות שמו את הדאגה לאזרח בראש מעייניהן. כי שוב, אנשים זה אנשים והאנשים שהם תאבי בצע ושררה הם אלו שיגיעו למקומות שבהם יש כסף ושררה. אז תסלח לי שאני נובח את ה "הבלים הרגילים", אבל אני מעדיף לחיות במדינה קפיטליסטית עם כל החוליים שלה (שבהם צריך לטפל בלי קשר) ולספוג משבר פיננסי פעם ב - 50 שנה ולצאת ממנו, מאשר לחיות במדינה קומוניסטית, כל החיים לחיות בעוני ופעם ב - 50 שנה תתפרק לי המדינה לחתיכות. ואתה יכול להמשיך להתרפק ברומנטיות על ה"שיוויון ואחווה" ששררו במדינות הקומוניסטיות (בריה"מ, סין, אלבניה...). אז תודה, אבל לא תודה.
אבי | 19.01.13
13.
בואו נהיה אקטואלים ונטולי פניות ככל האפשר, אני חושב שמה שהכי מעניין אחרי קריאת העובדות הוא:
הוא: מהי מידת מעורבותו של אובמה בעוול הזה, או מידת התעלמותו מהעיוות. הוא הרי י ו ד ע שHSBC מלביני כספים בחסות הממשלה וזה נותן לו המון כח. כי הוא לקח על עצמו את האחריות לכל רמת חשיפה לאור השמש שיחליט. הרי זה הוא שיקבע בסוף אם השוק ישתנה בדורו. חוץ מלנו כחברה, כל השחקנים האחרים הם קטנים וחלשים. אם מיליארד אנשים במערב יחשבו שמשהו מגיע להם. אף ממשלה או טייקון מחורבן לא יוכל לעצור אותם אם כן, אני חושב שהכי מעניין אותי למה אובמה יוצא נקי מארבע השנים האחרונות
י | 19.01.13
10.
מה שמפספסים בכתבה הזאת
נכון שוול סטרייט לא בסדר הרבה מהזמן ויש להם חלק גדול במשבר אבל למי עוד יש חלק? אלף לצרכנים האמריקאים שצרכו דברים שהם ידעו שהם לא יכולים לקנות לקחו משכנתאות שהם לא יכלו לממן ועשו את זה בלי לחשוב כי הם פשוט רצו ועשו את זה גם בלי שום אחריות כלכלית לגבי מה שיקרה בעתיד ואחרי זה בכו שהמשבר הגיע והם איבדו את הכסף או הבית שהם לא באמת יכלו לממן והדבר השני זה הממשלה אף אחד לא מדבר על זה שהממשלה כבר בזמן קלינטון דחפה את הבנקים להציע לאנשים שלא יכלו לממן משכנתאות הלוואות כדי שהם יוכלו להגיד שעכשיו מיעוטים גם יכולים לקנות בית ולשרת את הצרכים הפוליטים שלהם (השתמשו בפרדי מיי ופאני מק כדי להרוס את השוק החופשי ולדחוף לדברים שגרמו למשבר הכלכלי) וגם הממשלה היא זאת שמינתה את האנשים שהיו אחראים על טיפול במשבר אובמה היה מי שבחר את גייטנר ואת שאר האנשים שהיו אמורים לטפל בבעיה ואז הם לא ממש ניסו להשגיח עליהם כדי לראות שהם באמת עושים מה שהם אמורים לעשות כדי לטפל במשבר. הממשלה היא מי שאמורה לדאוג לצרכנים זה לא העבודה של וול סטרייט וול סטרייט אמורים לדאוג לרווח לצרכנים זה הכל והצרכנים צריכים לדאוג לעצמם ולוודא שההשקעות שוול סטרייט עושות בשמם הם חכמים ולא מסוכנים יותר מדי בשבילם מי שאשמים פה הם לא המשקיעים שחייבים בסביבה תחרותית מאוד להרוויח כסף שמצפים מהם להרוויח סכומים מטורפים בין אם זה הבוסים שלהם ובין אם זה הצרכנים שבאים אליהם נותנים להם כסף ורוצים רווחים מגוחכים בלי סיכון. בדיוק כמו שלאנס אמסטרונג לקח סמים כדי להתמודד עם הצפיות ממנו בוול סטרייט לוקחים לפעמים סיכונים רציניים מאוד כדי להתמודד עם הצפיות מהם כדי שהם יוכלו להרוויח כסף מהעבודה שלהם ולא להיות מפוטרים בגלל שהם לא טובים מספיק כי הם יותר מדי פחדנים. אף צרכן לא משקיע בשביל להרוויח 3 אחוז או 5 אחוז כולם רוצים 20 אחוז וזה פשוט לא מציאותי.
שלמה ד  | 19.01.13
5.
יש כאן התעלמות מוחלטת מתרבות הצריכה של האזרח האמריקאי
האשמים במשבר הכלכלי האחרון הם לא רק קברניטי הבנקים וול-סטריט. הם בפירוש האזרחים האמריקאים עצמם. התרבות האמריקאית נתפשת כ- "Bigger is Better זה החלום האמריקאי. לכן כל אזרח באם יש לו יכולת או לא, קנה בית גדול יותר, מכונית גדולה יותר ועדיף כמה, סירה ליד הבית ושקע בתרבות צריכה ראוותנית. הבנקים הם לא אלו ששתלו את תרבות הצריכה הראוותנית והגרנדיוזית. זה העם עצמו שבנוי על תפישת עולם תחרותית שפועל כך. לכן אנשים קנו בתים גדולים, כמה מכוניות ועוד שפע של מוצרים והכל על חשבון הקרדיט של כרטיסי האשראי. עד היום התפישה היא כזו. גם עתה לקראת החגים האמריקאים קונים כמו משוגעים אם יש להם כסף בחשבון או לא, אם יש להם עבודה או לא, אם הם עם פרנסה או בלי. וזה שורש הבעייה. הבנקים סיפקו את תאוות הקניות הבלתי מרוסנת הזו . הבנקים הם לא אלו שיצרו את הבועה. אלא העם אצמו בתפישת העולם שלו. ברור שהבנקים נתנו תמריצים ובכך סיפקו לאנשים לממש את החלומות הלא מציאותיים שלהם. אבל את שורש הבעייה - בית גדול לא לפי צרכיי, לא בנו הבנקים. הבנקים נתנו 100% משכנתה לכאלו שלא היה באפשרותם לשלם אותה, אבל עצם העובדה שאנשים ביקשו משכנתא שהיא 100% מערך הבית, הבית הגדול והענק ולא לפי היכולת והצרכים של האזרח - זו מנטליות ותרבות של חברה תחרותית. ולא באג שהושתל על ידי בנק כלשהו. עד היום, גם אחרי המשבר, יש עוד המון אמריקאים שחושבים שבית גדול לא לפי צרכיהם, יכולתם ואפשרויותיהם הכלכליות - זו דרך חשיבה נכונה.
חצי אמת | 17.01.13
3.
הגודל כן קובע
ראיון מרתק ומעורר מחשבה. אכן יש קושי למנגנונים הממשלתיים להתמודד עם התחכום והגודל של גופים גדולים שיציבותם קריטית להתנהלות הכלכלית של המדינה ואין אפשרות לחסום נתיבי קריירה של מומחים במעבר בין השוק הציבורי לפרטי. עם זאת, יצירת מנגנוני פיקוח יעילים, ממוחשבים ומתוחכמים, פיתוח שקיפות מירבית ומיצוי הדין עם כל שדירת הניהול - ברמה של אחריות אישית - שי מי שנתפס ומורשע - הם קריטיים לשיפור האינטרס הכלכלי של חברות לפעול בדרך הוגנת יותר.
אהובה המבורגר | 17.01.13
1.
הכל נכון רק שלא מדובר במאות מיליארדים אלא ב-7000 (שבעת אלפים) מיליארדים
ואת התשובה על השאלה מה לעשות, נתנו כבר לפני 150, 100 וכמובן 50, 30, 20 וכן הלאה שנים. לפני 150 שנה: מארקס. לפני 100 שנה הרצל. לפני 50 שנה, קיינס. וכן הלאה. בשורה התחתונה: הלאמת המערכת הפיננסית כולה. לפני שכל הכסילים קופצים ומבלבלים את המוח עם ברית המועצות בלה בלה או עופר עיני בלה בלה וכן הלאה, תקראו שוב את מה שכתוב בכתבה החשובה הזו: השורה התחתונה היא שהמערכת הפיננסית בארה"ב חולצה על ידי הלאום האמריקני. כלומר בוצעה כאן הלאמה ולא בפעם הראשונה. ואם כבר מבינים שמערכת פיננסית הולכת בסופו של יום אל האומה, כל שנותר הוא להגדיר מחדש את המטרות: הלאמת המערכת הפיננסית היא לא כדי ש"כמה סנובים יאירו את הטרקלינים שלהם" (יומן הרצל) אלא כדי ש"נפתור את בעיות האנושות כולה" (שוב פעם הרצל, בדיוק באותו מקום). ועכשיו כל הדגנרטים עם העניבות שעסוקים עכשיו בפורקס ובאי-טרייד, קדימה להתחיל לנבוח את ההבלים הרגילים שלכם. כל הטקסטים מוכרים. השאלה היא האם תוכלו איפעם לתקן את "הקצר בין האוזניות" (כינוי אמריקני מימי מלחמת העולם השניה לאנשים לא חושבים. כי בין האוזניות נמצא המוח).
אודי מנור | 17.01.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת