אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מי מרוויח מחשבון המים שלכם?

18 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

18.
מקור הצרות זה מקורות
מחיר המים לתאגיד נקבע עי הממשלה באמצעות רשות המים. ספק המים היחיד בארץ הוא מקורות. מקורות קובעת את המחיר שהיא דורשת אבל מסרבת לגלות כיצד קבעה אותו. כדי שמחיר המים ירד, חייבים להבין כיצד הוא מורכב. תאגידי המים פנו לבית המשפט בבקשה שיורה למקורות לחשוף את נוסחאות קביעת המחיר. מחיר. המים כיום מגלם עלויות לא סבירות שמקורות משיטה על הצרכנים. לתאגידים אין כל יכולת להוריד אצ המחיר, גם אם יתייעלו ויפטרו עובדים.
עמוס | 25.01.13
16.
חובה אבל חובה לקיים תחקיר על משאבי מים פרדס חנה כרכור
הם לא קוראים מונה. לא מדוורים חשבונית. גובים ריבית על איחור בתשלום כי לא קיבלת שובר תשלום. בקיצור אפשר לפטר הרבה עובדים כי הם לא עושים את העבודה שלהם. מדינה כושלת ללא פיקוח. והתשתיות עדין צנורות מים משנות החמישים שמתפוצצים כל הזמן. ומים בשעות הערב מקבלים בקושי.
קוקי | 19.01.13
12.
יובל-7 - מס הכנסה הוא פרוגרסיבי. אבל במים כולם משלמים אותו תעריף
בעצם מה שהליכוד עשה, זה להוריד את מס ההכנסת למשתכרים שכר גבוה, לתת הקלות מס בעשרות מיליארדי ש"ח לחבורות הגדולות. ובמקביל כדי לפצות נוספו מיסים חדשים, כמו מע"מ ועליית חשבון המים - אלה שהמיסים החדשים הם כבר לא פרוגרסיביים, ולכן כח הקניה של העניים ומעמד הביניים החלש נפגעים והעשירים מרוויחים.
אופייני לליכוד האטום חברתית | 19.01.13
10.
מחיר מים לחקלאות
אם מחיר המים לחקלאות יעלה גם מחירי הפירות והירקות וכל התוצרת החקלאית יעלו לצרכן ׳ כך ששכרו יצא בהפסדו .בנוסף על כך רוב המים המשמשים לחקלאות הם מי ביוב מטופלים׳ שאלמלא החקלאים הייתה מדינת ישראל מזוהמת ומזהמת את כל סביבת חיינו. החקלאים הם הנקאים של מדינת ישראל ולכן יש להודות להם ולא לתלות בהם אשם שוא. כדאי לכתוב אמיתות ולא רק חלקיות של מידע.
אלי | 19.01.13
9.
הרבה סימסאות פופוליסטיות ומעט הוכחות
המחבר לא הוכיח את טענותיו לגבי העלות הקבועה של אספקת המים, וגם לא הסביר את החשיבות של סבסוד המים לחקלאות. בסופו של דבר, אלה מים שמגיעים אל הצרכן הביתי כשהוא קונה פירות וירקות במחיר סביר. ייקור המים לחקלאות ימוטט את ענף החקלאות, יפגע בערכי לאום, יגזול פרנסה מעשרות אלפי משפחות ויגרום לכך שנתחיל לייבא פירות וירקות במחיר גבוה בהרבה. אני לא שייך לשום לובי ובהחלט מרגיז אותי מחיר המים בארץ אבל הפיל העומד בחדר הוא בכלל עניין הונאת ה"צריכה המשותפת" שהיא פיקציה שתאגידי המים דוחפים לחשבון שלנו כדי להגדיל הכנסות בלי שום גילוי נאות , שקיפות או עמידה בקריטריונים צרכניים סבירים. גם מספרם הגבוה של תאגידי המים וחוסר תמרצים להתייעלות שלהם הם בעיה בפני עצמה. אז לפני שמתכיינים על מע"ם על המים, אולי כדאי לטפל בבעיה עצמה? ובכלל, בתקופה שבה המדינה סבסדה את מחיר המים נוצרו המון עיוותים אחרים ובסופו של דבר, הצרכן שילם עליהם במסים עקיפים וישירים אחרים. כעת לפחות יש פחות או יותר יחס ישר בין כמות המים הנצרכת למחירה, ואין גם גרעונות ענק במשק המים כמו שיש למשל במשק החשמל (חכו, גם את החשבון הזה עוד נשלם ובענק ואני בטוח שגם אז יצוצו כתבות פופוליסטיות דומות על כך שהשכבות החשלות מתקשות לשלם עבור חשמל).
דני | 19.01.13
8.
כשהצריכה נמוכה רושמים מונה נמוך בכדי......
לידיעתכם!!! הייתי בחו"ל עם אשתי משך 3 שבועות המונה הראה צריכה של 8 קו"ב בלבד, חזרתי מחו"ל ,ובחשבון שהגיע ממי לוד רשום 4 קו"ב בלבד על הצריכה. וכאן הפלונטר שעם חזרתי מחו"ל בחשבונית החדשה התחלתי בפלוס 4 קו"ב +צריכה שותפת+חריגה+מ.ע.מ=והרי לכם חשבון מנופח. כי אם היו רושמים הנוכלים ממי לוד 8 קו"ב מהתחלה, אז לא הייתי משלם על חריגה של 4 קו"ב שהצטברה לסכומים גבוהים. נא להקפיד על ביצוע רישום נכון מצד השליח של התאגידים (הליכודניקים)
ניסו | 19.01.13
7.
אני חולק על הדעה המובעת בפסקה השנייה
א. תקציב המדינה הוא שם אחר למיסים שהציבור משלם. אם הציבור לא יממן את הפרויקטים התשתיתיים דרך חשבון המים, הוא ישלם אותם דרך מס הכנסה. מר טבת מבליע את ההנחה שהעשירים צריכים לשלם יותר, וזאת הנחה שצריך לשים על השולחן. ב. מה שהציבור לא ישלם דרך סובסידיות למגזר החקלאי והתעשייתי עהוא ישלם במחיר המוצרים. כאן פחות ברור מי בדיוק ישלם כמה, ושוב - אי אפשר להבליע את זה. ג. הקמת תאגידי המים הובילה להטלת מע"מ על המים, והממשלה מתחבאת מאחורי התירוץ שזאת תוצאה בלתי נמנעת של הקמת התאגידים. הממשלה יכולה לפטור את המים בדיוק כמו שהיא פוטרת פירות וירקות, והיום אנחנו יודעים שהפטור לא ניתן בנסיון לסגור את הבור שממשלת ביבי פערה בתקציב. אם מר טבת תומך בסוציאליזם, כמשתמע מסעיף א', מתבקש שיצביע על הנקודה ויתנגד לכך שהמדינה סוגרת את הבור במס רגרסיבי. אם הוא אינו תומך בסוציאליזם, חוזר לסעיף א'.
יובל | 19.01.13
6.
העיקר הכותרת - להאשים את החקלאים.
רוב המים לחקלאות הם מים ממוחזרים, או בשמם הרשמי "מים מושבים", כלומר מי ביוב מטוהרים. מכסות המים השפירים לחקלאות צומצמו מאוד - עד כדי 70% - בשנים האחרונות. עלות הטיהור ממומנת בחלקה ע"י הצרכנים ("אגרת ביוב" או כל שם אחר), ובחלקה ע"י החקלאים. אבל זה כל כך נוח להאשים קודם כל את החקלאים. הכותב טוען שצריך להעביר את שעות הפעילות של הפקת המים לשעות בהן תעריף החשמל נמוך. אלא שהשעות האלה הן ברובן שעות הלילה - שאז השכר של העובדים הרבה יותר גבוה - ובסופי שבוע, כלומר בשבת. אז מובן מאליו שזוהי הצעה בעייתית. לגבי העלויות הקבועות של ספקי המים והביוב - כאן צודק הכותב, כנראה, וכאן הכשל הגדול של מי שהקים את תאגידי המים. את זה צריך לתקן, ולמצוא דרך לצמצם את ההוצאות המנופחות של התאגידים. הכי פשוט לדעתי זה לקבוע תקרה של הסכום הקבוע שמשולם להם ע"י הצרכן.
חקלאית | 19.01.13
5.
זה מילכוד המיסים בכלל - גם הישירים
העלאת המיסים הישירים לשכירים, מקטינה את המוטיבציה לעבוד ולהגדיל הכנסות (כי בלאו הכי הנטו שנשאר לא שווה את המאמץ...). הגדלת מס חברות מקטינה את המויבציה של בעלי החברות להרחיב פעילות, להשקיע, לגייס עובדים וכו'. כנ"ל אם מעלים את המס על דבידנד - בעלי המניות בעסקים לא מושכים את הרווח (יש להם מה לאכול...) ולא משלמים דבידנד. בכל המצבים הנ"ל - המדינה לא גובה יותר מיסים והכי גרוע מקטינה את הצמיחה.
כלכלן | 19.01.13
4.
מי אתה"דר' " אייל טבת ועל מה הוצאת את הדוקטורט שלך משום שמחקר אינו חלק מהכתבה שפירסמת
מחיר המים בישראל נובע דודם כל מבזבוז מסיבי של מים ע"י הצרכנים הביתיים.בזבוז הנובע מצנרת בלויה ביותר. משום כך תאגידי המים נמצאים בפיגור כה עמוק בתיקון תשתיות ההולכה. לגבי הטענה ההזויה של סיבסוד החקלאת. לו היו משקי הבית משלמים את המחיר המלא על מיחזור המים . היה מחיר המים לצרכן הביתי יותר מכפול.
רונן | 19.01.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת