אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מדינה בהלוואה

58 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

58.
מעניין
יש לכם בכל חודש וחודש מספר רב של הוצאות לבית או לעסק ואתם זקוקים מפעם לפעם לכספים רבים בשביל לממן את כל ההוצאות. אין בכלל שום ספק, שתפקידם של הלוואות נוצרו בשביל לתת לנו שימוש בכסף שהוא לא אצלנו באותו הזמן שאנחנו צריכים. קניית בית חדש, קניית רכב חדש, חתונה של מהשפחה, קניית מוצרים לבית או קניית מוצרים לעסק, או כל דבר דומה הם הסיבות טובות מספיק בשביל לקחת הלוואות ולהפוך את כל מה שרציתי למציאות בצורה הכי פשוטה ונוחה כשאין לנו את הכספים הדרושים לממש את חלומכם.
הרצל | 16.11.14
54.
לי לעולם לא הצליחו לדחוף הלוואה
גם אני מקבל אין סוף פניות. לאחרונה קניתי דירה, והייתי זקוק לכספים רבים. אבל לא לקחתי הלואה ממקורות שונים שהריבית גבוהה מריבית המשכנתא. כאשר פנו אלי והציעו , הסכמתי לקחת בריבית של פריים מינוס חצי. אם מציע ההלוואה לא הסכים סגרתי את השיחה. בשלב כלשהו,ביקשתי למחוק את שמי מרשימת הטלפונים שפונים אליהם בהצעת הלוואה, ואפילו איימתי בהגשת תביעה על הטרדה ופגיעה בפרטיות. כעת אני יכול לומר שאיני מקבל יותר הצעות של הלוואות.
גדעון | 02.02.13
52.
המחיה היום כ"כ יקרה אפילו למשפחה שמביאה 18-20 אלף שח, אין עודף
ואל תפקחו עיניים בבקשה , ואל תבלבלו את המוח שחיים במותרות. משפחה עם 3 ילדים משכנתא ממוצעת, כלכלה, חוגים, ביטוחים, רכב אחד, חשבונות שוטפים. לא נשאר בסוף החודש לא חו"ל , לא אוטו חדש, וגם לא החלפת מכונת כביסה. נכון אנחנו לא מקרה סעד אבל גם לא חיים במאה הקודמת, ומאוד רוצים קצת מותרות , נסיעה משפחתית לחו"ל פעם בכמה שנים כרוכה בהלוואה !
סיגל | 01.02.13
51.
באתי ליעוץ בנוגע לאפיקי השקעה ועדיין ניסו לדחוף לי הלוואות
באתי לקבל יעוץ להשקעות בכסף פנוי שהיה לי ובאמת שלבנק לא היה שום מסלול אטרקטיבי להציע, אבל הבנקים דוחפים כל כך חזק את ההלוואות שהיועץ הדפוק ניסה לשכנע אותי לקחת הלוואה אחרי שלא היה לו שום דבר טוב להציע לי לעשות עם הכסף הפנוי שכבר יש לי.
א | 01.02.13
49.
גם אני מוקף באנשים שחייבים לחיות ברמת חיים יותר גבוהה ממה שהם יכולים להרשות לעצמם
אני באמת לא מלציח להבין למה כל כך דחוף לבנאדם לבצע עסקה על משהו שהוא לא יכול להרשות לעצמו? ואני לא משחק אותה בנאדם מושלם עם משמעת עצמית או משהו, אבל אם אני יודע שמשהו אני לא יכול להרשות אני פשוט חי עם זה. לא מבין את האנשים ששוברים את הגב בעבודה בשביל לשלם חשבונות, ואחר כך לוקחים הלוואה בשביל לשדרג לג'יפ
 | 02.02.13
48.
רק אתמול הייתי בבנק לפגישת הכרות עם המנהלת החדשה, שדחפה אשראי בכוח
החשבון שלך נמצא כבר שנים ארוכות בזכות ולכן אתה לא רואה את כל ההטבות המדהימות שיש לסניף שלנו להציע (למי שלא הבין, ההטבות הן על אשראי). למה שלא תחליף מכונית? למה לא תקנה עוד מכונית? את הבית כבר שיפצת? באמת, למה לא תחליף מכונית? על איזה שנה אתה נוסע? 2006 זה מאד ישן. אדם במעמדך צריך ליסוע באוטו חדש ..... על כל אלה עניתי לה בתקיפות - לא מוכר. חוצפה.
לא קופץ מעל לפופיק | 02.02.13
44.
הבנתי את זה ב-2008 כשהייתי סטודנט עם שלושה כרטיסי זהב ואשראי מנופח
הבנק פשוט נתן לי שלושה כרטיסי זהב, מסגרת אשראי מנופחת ומנהל הבנק הגדיל לעשות כשהוא פשוט התחנן לתת לי הלוואה. אנשי מכירות בסה"כ למזלי כשהבנתי את הטקטיקה הזאת זרקתי אותם לפח עוד לפני שנפלתי לחוב עצום שהיה יכול במקסימום שלו להגיע ל120,000 שקל. ככה זה עובד שם, נותנים לך להרגיש מיוחד מיוחס ועשיר כדי שתבזבז כמה שיותר על שטויות שאתה לא צריך.
ט | 01.02.13
42.
זהירות מחברות אשראי שמציעות להגביל את ההוצאה החודשית
חברות האשראי מתקשרות אליך ומציעות להגביל את ההוצאה החודשית. למשל, להגביל את ההוצאה החודשית רק ל-2,000 שח. אם תקנה באותו חודש ב-3,000 שח, יירדו לך 2,000 שח והיתרה של 1,000 שח תעבור לחודש הבא. נשמע מפתה, אבל הם 'שוכחים' להגיד לכם שעל אותם 1,000 שח תשלמו ריבית של 15% לשנה!!!!!!
יוסי | 01.02.13
40.
בוקר טוב אליהו. אם שאלתם במקרה למה פישר הצליח, ולמה הוא בורח עכשיו.
הפריחה במשק, המסים מהגידול בצמיחה, ההשקעות בנדל"ן הממונפות, מחירי המזון המרקיעים מעלה, מומנו בחלקם הגדול מהלוואות בריבית גבוהה לציבור, שעכשיו צריך להחזיר אותן. מעניין מה הוא ימכור בשביל זה....
צמיחה בריבית קצוצה | 01.02.13
33.
עצוב ומפחיד כאחד !!!
כבר כמה שנים שאני מתהלך באותה תחושה וצועק בפני כל פורום אפשרי ואף אחד לא מבין... גם אני בדעה שצריך לחיות ממה שיש ולא ע"ח המינוס או האשראי. הטיבה לתאר את המצב אותה גברת שלקחה משכנתא וניסו "לדחוף" לה עוד הלוואה גם מבית ההשקעות שמנהל את קרן ההשתלמות שלה. היא אמרה- "אני שלא לווה מרגישה כמו ענייה...". מעניין איזה בנק או חברת אשראי ירימו את הכפפה ובמגביל למתן האשראי המטורף יתחילו גם לחנך את הציבור ללמוד לחיות ממה שיש ולא איך שרוצים !
צ'ומפי | 02.02.13
31.
כעובד בנק אני רואה כל יום כמה עשרות אולי כמאה חשבונות בנק, רובם במינוס או עם הלוואה
(מבחינתי זה אותו דבר) ואנו מתבקשים להציע הלוואה (כאשר ניתן) לסגירת המינוס... "לסגור את המינוס בעזרת מינוס "יותר זול"." וזה פשוט עצוב כשמישהי לוקחת הלוואה, עכשיו פתאום בפלוס ויש אפשר לקנות עוד, בעוד חודשיים אני בטוח שהיא תחזור למצב רק שההחזר החודשי יהיה פי 2 בערך ואז עוד הלוואה ואז בפעם השלישית כבר לא תהיה עוד הלוואה, עכשיו תביאי את הכסף. ואין לה, ואז בלאגן הצעה שלי כמו שאמרו רבים לפני, אל תקחו הלוואה, תורידו הוצאות. הלוואה זו לא הכנסה זו אשליה (אלא אם כן מחזירים אותה במלואה ואפשר להיות בטוחים ב99% לפחות שנוכל להחזיר אותה, עדיף לפני הזמן).
 | 01.02.13
25.
הבנתי את זה ב-2008
הייתי מאלו שקנו רכב בהלוואת ענק, קנו בסופר בקרדיט, ושילמו עשרות הלוואות קטנות כל חודש. אני עצמאית, ורוב ההלוואות נלקחו בחודשים ללא הכנסה, כי צריך לאכול ולשלם חשבונות ומשכנתא. ב-2008 הרגשתי שאני בדרך הנכונה, מצמצמת את ההלוואות וחיה ממה שיש - ואז הגיע המשבר ושוב לא היו הכנסות, ומצבי הפיננסי החמיר. הבנתי שלא צמצמתי מספיק, והחלטתי שאם אני לא אעזור לעצמי, אף אחד לא יעזור לי. נכנסתי למשטר "מינימום הכרחי", לאחר כמה חודשים פדיתי קרן השתלמות וכיסיתי את חריגת האובר בבנק, ובכל פעם שהיתה הכנסה, ייעדתי חלק ממנה לתשלום ההלוואות שנותרו. ממצב של 7000 ש"ח בחודש להחזר הלוואות - אני לא חייבת שקל היום (למעט משכנתא קטנה), ואפילו יש לי חסכון קטן בצד למקרה ויהיו שוב חודשים נטולי הכנסות. זה לא היה קל, בוודאי לא מהנה, אבל הכרחי. היקף הריבית ששילמתי בממוצע לשנה היה שקול למשכורת חודשית או שתיים - והריבית היא זו שהכניסה אותי שוב לשוב למינוס. היום אני יכולה להשתמש בכסף הזה לחסכון או להנאה. גם אני מקבלת טלפונים מהבנק וחברת האשראי (תמיד נחשבתי ללקוחה מועדפת), אבל ריבית של פריים +7-8% לא שווה שום נסיעה לחו"ל.
 | 01.02.13
24.
אז מדוע המדיניות בישראל היא כזאת שמאפשרת לבנק
לשדל אותנו לקחת כסף שאין לנו. הם מפתים אותנו להשתעבד להם. מטלפנים לטלפון האישי שלי, מנצלים כל התקשרות כדי לשכנע אותי לא לשלם את כל חובותי.... פעם כולם חיו באשראי. מאז שזה נגמר החלו ההלוואות. מה ההבדל? פעם אשראי לבנק ועכשיו הלוואות לבנק. למה לא להפסיק את הפרסה הזאת, להיות המבוגר האחראי ולאסור על הבנקים לשדל אותנו לזנות. וודאי יש להוציא חוק נגד ההטרדות החוזרות ונישנות האלה בטלפונים.
אורית | 01.02.13
22.
צריך לחיות ממה שיש אבל כאשר המשכורת החציונית היא 5,600 ש"ח זה לא סביר
שלום לכולם, ההורים שלי תמיד לימדו אותי שצריך לחיות מתחת לרמת החיים של ההכנסה, כלומר לחסוך קצת ולחיות ממה שיש אבל יש בעיה אחת קטנה: רמת ההכנסה מול רמת ההוצאות. המשכורת החציונית קרי המשכורת שחצי מהשכירים מרוויחים עד אליה ברוטו לחודש היא 5,600 ש"ח לפי נתוני סוף 2010 (המעודכנים ביותר שישנם). אגב לפי נתון ששמעתי 65% מהשכירים מרוויחים עד לשכר הממוצע. לפי הלמ"ס משפחה בה 2 הורים עובדים, היא קופאית בסופר והוא שומר כאשר שניהם משתכרים שכר מינימום ויש להם 2 ילדים חיה מתחת לקו העוני. השאלה היא: אם כל עלויות המחיה קרי מים, חשמל (+10% בקרוב), ארנונה, אוכל, דיור (שכירות או משכנתא),דלק מתייקרות כל הזמן, השכר החציוני כמעט לא משתנה איך אפשר להמשיך להתקיים ללא הלוואות? כלומר אם ההכנסה לא עולה לאורך שנים וההוצאות השוטפות כל הזמן גדלות הדרך היחידה להמשיך להתקיים היא ללוות לא? זה רע, ברור. אם שכר המינימום שהוא שכר המקסימום בחלק מהתחומים לזוג הורים עם ילדים מסווג אותם מתחת לקו העוני אז השכר הזה לא מאפשר קיום מינימלי במדינת ישראל. נקודה.
אורי | 01.02.13
21.
עם ישראל חי "בלה לה לנד"
אחת הכתבות הכי טובות שהיו פה בשנים האחרונות. עם ישראל מושפע מתוכניות הריאליטי שמשודרות בערוץ 2,ובהם נראים החיים הטובים ממש מעבר לפינה. לא פלא,שחצי מיליון אזרחים ,הלכו כמו עדר והצביעו למגלומן שהבטיח להם דירה ושלל פינוקים("הטבות למעמד הביניים). שבת שלום
מישהו | 01.02.13
19.
לגבי היקף ההלוואות הכל נכון, אבל הפוקוס שגוי לגמרי
הרושם שנוצר הוא שהציבור עסוק ברכישת מסכי טלוויזיה גדולים. זה קשקוש. בשביל להבין עד כמה התפישה הזאת שגויה חובה, פשוט חובה לראות את ההרצאה של פרופ' אליזבת וורן ולהבין את האמת הכואבת: אנחנו מוציאים ***פחות*** מההורים שלנו על הכל, חוץ מאשר נסיעות (דלק + עוד מכונית כי עכשיו שני בני הזוג חייבים לעבוד), דיור בריאות וחינוך לילדים (כי שני ההורים כבר לא בבית)!!! http://www.youtube.com/watch?v=akVL7QY0S8A
גיל | 01.02.13
18.
סיכום קצר ולעניין
אנשים יקרים, אל תבכו אחרי זה על חוסר שיקול הדעת שלכם. לא חובה לקחת הלוואות. 1. לא חובה לשדרג את הרכב. 2. לא חובה לטוס לחו"ל פעם בשנה. 3. לא חובה לצאת לצימר פעמיים שנה. 4. לא חובה לנסוע עם המשפחה לטיול כמה פעמים בחודש ולקנות דלק יקר. 5. לא חובה להרים אירוע בר מצווה / חתונה / ברית באולם אירועים. רוצים לשרוד במציאות הכלכלית של ימינו? תהיו צנועים. תחסכו. תבנו את עתידכם בצורה הדרגתית ומחושבת. איזה צעדים אתם יכולים לנקוט? 1. יש לכם משפחה וילדים? תשקיעו במשפחה בתוך גבולות הבית. תחסכו לפחות שליש מהמשכורת כל חודש. 2. אין לכם משפחה וילדים? תחסכו לפחות חצי מהמשכורת כל חודש. 3. תשארו נזילים ליום גשום ותהיו בטוחים שהוא יגיע. הוא תמיד מגיע מתישהו. אני אישית ממליץ שיהיה לכם סכום נזיל שיחזיק אתכם לפחות חצי שנה בלי עבודה. 4. צאו פחות לבילויים בחוץ. בלו יותר בבית. חסר ספרים? מוזיקה? סרטים? עבודות יצירה שונות? 5. תרכזו את כל הסידורים שלכם לחצי יום מרוכז כדי לחסוך בזמן ובדלק. את הזמן שחסכתם תשקיעו בעצמכם ובמשפחה. והכי חשוב, וזהו הגורם והמקור לכל הבזבוזים - אל תתנו לפסיכולוגיה חברתית להשפיע עליכם בכל צורה. גם אם אחרים יסתכלו עליכם כעל "קמצנים", או "לא חברתיים מספיק", או כל שטות אחרת. כשהאנשים האלה יבואו לבקש מכם הלוואה כיוון שהבנק לא מוכן לתת להם ואין סיכוי שהם ילכו להסתבך עם השוק האפור - תדעו שפעלתם נכון. ואל תסכימו בשום פנים ואופן לתת להם הלוואה. עמלתם קשה ומגיע לכם ורק לכם להינות מפירותיכם. מי שיפעל לפי הקווים המנחים האלה, יצליח למצות החיים בזול, יצליח לשרוד בחיים, ואולי אפילו יצליח בגדול בחיים. זה ממש לא תורה מסיני. בסה"כ משמעת עצמית ודחיית סיפוקים.
ירון | 01.02.13
17.
הנה מה שבכתבה לא אומרים לכם וחשוב לדעת.
ראשית כל הכבוד. אכן נעשתה כאן עבודה עיתונאית מהסוג שאנו אוהבים לראות. אבל... שוב מדברים על הסימפטומים מבלי להתייחס לשורש הבעיה. שוב מדברים במסגרת המונחים השגויים שמונעים מאיתנו לראות את המציאות כמו שהיא. להלן ההשלמות שלא תקראו בכתבה: 1. אחת הבעיות שגורמות לתופעה הזו היא שהמודל הקיים לייצור כסף שמנפח בועות קיימות על ידי ייצור עודף כסף (ע"י מתן הלוואות) ומקצין מיתון על ידי מחנק אשראי. מאז שניתן לבנקים במאה השנים האחרונות הכוח לייצר כסף יש מאין רשומות בהיסטוריה האנושית יותר מקרים קיצוניים של גאות ושפל כלכלי יותר מאשר כל מאה אחרת. 2. הפתרון היסודי לבעיה הוא מעבר למערכת שונה לייצור כסף. מערכת בה מתן הלוואה לא מייצר כסף חדשה, מערכת בה הבנק המרכזי יכולל להוריד רגל מדוושה כשמתפתחת בועה ולייצר יותר כסף כאשר המשק במיתון. לפתרון הזה קוראים תכנית שיקגו ותוכלו לקרוא אותו באתר של התנועה לשינוי מוניטרי. חשוב לחזור ולהזכיר, מתן הלוואה מייצר כסף חדש. ייצור כסף עודף מעבר לכמות המוצרים והשירותים במשק מוביל לירידת ערכו של הכסף. ירידת ערכו של הכסף משמעותה, עליית המחירים של כל המוצרים במשק - עליית יוקר המחיה. חייבים להפסיק לדבר על הסימפטומים ולהתעסק בתיקון נזילות. במקום זאת נדרש לדבר על תכנון יעיל יותר של המערכת, השיח המוגבל הזה לא מוביל לשום פתרון אמיתי. התנועה לשינוי מוניטרי https://www.facebook.com/monetary.change.he
שחר | 01.02.13
13.
תגובה ל 12
תשקיע בנדל"ן מסחרי , לא משרדים באזור המרכז ! , חפש מבנים עם פוטנציאל השכרה לקופות חולים או מרפאות מטעמן , חפש נכסים שבהן לא נותרה תקופה ארוכה לשכירות בכדיי לנסות ולקבל שכ"ד טוב יותר ולהגדיל תשואה .אם לא בא לך נדל"ן , שוק ההון בארה"ב בעיקר בענפי תשתית ואנרגיה , אל תתפתה לנהל תיק בארץ באמצעות בתי השקעות בד"כ הם ישקיעו בקרנות נאמנות שלהן בלי להתחשב ברצונותיך.ואם יש לך כסף אצלם, תשקול היטב אם אתה רוצה שהם ימשיכו להלוות את כספיך לאנשי עסקים מפוקפקים שלא עומדים בתשלום חובותיהם.
שפוי | 01.02.13
10.
הבנקים
הבנקים הציבו לעצמם יעד להגדלת האשראי למגזר הפרטי , סיכון נמוך בשל הפיזור הרחב. עובדי הבנקים נמדדים אישית על עמידה ביעדי מכירות אשראי ומתוגמלים בפינוקים מהנהלות הבנקים. הכל סטטיסטי , יש מודל סיכון , לקוח שנמצא בסיכון נמוך גם לתקופה קצרה , מקבל כניסה לוריד מסניף הבנק שלו עד שיסכים לקחת הלוואה , הכל בשם רדיפת הבצע של הבנקים אחר הכסף.במידה והלקוח נקלע לקשיים , הוא לא זכאי ל"תספורת" כמו הטייקונים אלא זוכה לחוש את נחת זרועו הארוכה של הבנק . ראו הוזהרתם אל תתפתו , רק אם אתם באמת צריכים בקשו הלוואה והכי חשוב תתווכחו על הריבית ועל תנאי ההחזר. סופ"ש נעים !
שפוי | 31.01.13
8.
חיים באופוריה
אנשים לא מבינים שכל הלוואה שנוטלים יש להחזיר עם ריבית שלא תקבל אותה בשום בנק או מסגרת אשראי אחרת .אם יש לך כסף שוכב בבנק צריך לחשוב פעמיים או יותר לפני שלוקחים ואחר כך בוכים ומתלונים .כמה אנו חסרי אקט בכלל בכל הקשור לכסף וחושבים שהבנק ידאג לא אני מה איכפת לי רק שזה לא נכון
אמיר | 31.01.13
5.
בשורה התחתונה- צריך ללמוד לחיות ממה שיש
והנה נושא למחקר שמעניין אותי- מה גורם לאנשים להיות כ"כ מחויבים להפגין רמת חיים? הרי ההכנסה הממוצעת כיום מאפשרת לחיות ברמת חיים גבוהה יותר מזו שהיתה להורינו, למה אנחנו כ"כ רוצים לעשות בר מצווה מפוארת, לנסוע לחו"ל כשזה לא בתקציב שלנו, להחליף רכב לרכב חדיש יותר או ללבוש בגד שאנחנו לא באמת יכולים להרשות לעצמינו? ואל תגידו לי שצריך, כי אפשר לחיות ברמה סבירה לגמרי עם המשכורת הממוצעת, למה אנחנו קופצים מעל לפופיק הכלכלי שלנו?
אסתר המלכה | 31.01.13
4.
מדאיג מאוד שאנשים מגיעים למצב כזה.
למה אנשים שלא מצליחים לחסוך את הסכום הזה מלכתחילה חושבים שזה הגיוני שיצליחו להחזיר אותו+רבית אחר כך? אגב, ההלוואות ע"ח הפנסיה אינן נפוצות יותר כי מעל אחוז מסוים צריך אישור מעסיק ולא כל המעסיקים מוכנים לאשר דבר כזה. בנוסף, לא כל הגופים במשק נותנים הלוואה ע"ח הפנסיה בכזו קלות, יש כאלה שדורשים ערבים וכל מיני בטוחות נוספות. צריך לזכור שקרן הפנסיה לא נזילה, ומשיכה שלא כדין מקופת גמל כלשהי יוצרת חבות מס לא מבוטלת, ובנוסף המעסיק יכול לדרוש בחזרה את חלק הפיצויים במקרה כזה. אחרי שלוקחים בחשבון גם את הסיכוי לתשואה שלילית (אקטואלית או דמוגרפית), ואת הסיכון שהממונה על האוצר יוציא מחר תקנות חדשות שיגבילו את היכולת של הגופים המנהלים לגבות את הכסף, מי יודע אם יישאר מספיק כסף לכיסוי החוב בסופו של דבר. זו לא הלוואה כל כך חסרת סיכון מצד הגוף המנהל כמו שמנסים להציג אותה.
 | 31.01.13
3.
כרגיל ישראל מעתיקה מארה"ב בלי לחשוב על השלכות
בשנים האחרונות ישראל נהפכה למדינת "שופוני" וכולם צורכים אשראי כמו מטורפים. לכולם חייב להיות אייפון, רכב חדש ודירה, ואיך אפשר בלי לנסוע לחו"ל עם כל המשפחה לפחות פעם בשנה.. הצרכן הישראלי חייב להפסיק להיות פתי ותמים ולהבין שאף בנק/ חברת אשראי לא רוצים בטובתו. כל גוף כזה ידאג בסופו של דבר להחזיר לעצמו את הכסף בתוספת ריביות ופיגורים. הצרכן הטיפש ישאר עם מכשירי חשמל מיותרים וזכרונות מהחופשה אבל עם חור עמוק יותר בכיס..
סנורקה | 31.01.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת