אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"כל עוד ריבית בנק ישראל לא תעלה - מחירי הדירות לא יירדו"

30 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

30.
לא חסרות דירות וגם לא נוצר מחסור פתאומי בשנת 2008. חסרה תשואה למשקיעים.
בשנת 2008 גילו המשקיעים שהכסף המושקע בפק"מ בבנק נותן תשואה אפס. אז, הם התחילו לרכוש דירות שנותנות תשואה של 3.5%. אם ריבית בנק ישראל תעלה לריבית נורמלית של 4%, יקטן מאד הביקוש לדירות ע"י המשקיעים וזוגות צעירים יוכלו לרכוש דירה צנועה בלי לקחת משכנתאות עתק של 800,000-1,000,000 ש"ח, ולהשתעבד לכל חייהם. כמה פשוט, ככה לא מובן בשביל פישר, הנגיד ה"מתוחכם".
המשקיעים מוכנים לשלם | 04.02.13
29.
העלאת ריבית בנק ישראל ל 4%, תוריד את הביקוש לדירות וגם תשמור על החסכון הפנסיוני של הציבור.
ב"הצפת המט"ח" שתזרום מחו"ל, יכול הנגיד לטפל באמצעים מינהליים שימנעו תנועות הון לזמן קצר. פישר יצר "צמיחה" מזויפת באמצעות הורדת הריבית בחדות. המשק צובר נזקים כבדים לטווח ארוך. דורות יקח לתקן את הנזקים שגרם פישר. ככל שימשיך לנפח את הבועות (מחירי דיור / משכנתאות / שוק ההון) כך ההתרסקות בהמשך, תהיה כואבת יותר.
חייבים להחזיר את המשק לאיזון | 04.02.13
27.
בהנחה שהמחקר שלהם איכותי ובר תוקף אני מאוד שמח שסוף סוף גוף פיננסי מפנה אצבע מאשימה כלפי פישר
ולכל אלו שדברים על היצע ושחרור קרקעות אז זה נכון אבל זה ק חלק מהבעיה האמיתית. כאשר באים לבחון בועת נדל"ן הבעיה האמיתית היא רק הבסיס. הבעיה של בועת נדלן היא בעיה פיננסית וממונפת והשקעה לא פרופרציונלית באפיק נדלן. כלומר, אם לאדם שיש ברשותו דירה וגם כמה מאות אלפי שקלים פנויים (אפילו רק 200 אלף) הוא עושה שוק ב-2008-20011 ומוצא שרכישת דירה להשקעה זה האפיק הטוב ביותר שיגן על הכסף בעתיד ויניב תשואה סבירה יותר טווח הקרוב מריבית הבנקים על פקמ שהייתה לפעמים כמעט אפסית גם על סכומים של חצי מיליון שקל. מה גם שהדירה נרשמה על שם מישהו אחר במשפחה ואפס אחוז מיסים על הדירה. הנהירה של משקיעים וספקולנטים לנדלן ולא לאפיקי השקעה בבורסה יצרה בועת נדל"ן חמורה שעולה ע חוסר ההיצע. אותם אנשים רכשו דירות קטנות ובינוניות ויצרו מחסור אדיר בדירות לאנשי מעמד הביניים. פישר טעה כאשר נשען על ההחלטה לריבית נמוכה כמו הפד מאחר שבנק ישראל לא הכניס למשוואה "כלכלה התנהגותית" טיפוסית של האזרח הישראלי שמאמין בבלוקים ולא בניירות סחירים. מחירי נדלן גבוהים תוקעים את מעמד הביניים בצורה הכי קשה. רק פתרון דיור יביא לצמיחה מחודשת של האזרחים (מיקרו ולא מאקרו). מחיר השכ"ד יירד ומחירי הדירות יירדו וכך תהיה עו הכנסה פנויה למשפחות. מדינה מערבית דמוקרטית לא יכולה להתקיים בלי מעמד ביניים. ובעניין הקרקעות: באיזור המרכז אין עתודות קרקע גדולות מו שחושבים. צריך פינוי בינוי ובניה לגובה לפחות 8-20 קומות.
אורי | 03.02.13
25.
דירות חדשות מול ישנות
דירות חדשות לא יוזלו הן עולות כמו יד שנייה והממשלה אינה מעונינת שיוזלו בגלל יציבות הבנקים וקריסת חברות בנייה.מה שיוזל הן דירות יד שנייה ולדעתי ב-15 אחוז לפחות.ומהנתונים בעיתונים אכן ישנה גמישות המחיר יד שנייה ומי שלא מוריד לא מוכר.ישנם מתחכמים שמעלים מחיר בשביל לסגור כביכול בהנחה.לדעתי מחיר ראוי 3 חדרים יד שנייה משנות ה-90 ןאילך עם ממד מעלית מרפסת שמש חנייה -1.7 חדשה 2.1 מליון וישנה משנות ה-90 ללא ממד מעלית מרפסת שמש- 1.4 מליון עם סטיה מעלה של עד 7 אחוז לפי מצב הדירה והבית ומיקומה.אין הגיון לדעתי בחריגה ממחירם לעיל.קונים שמשלמים מחירים נדרשים ולא מתווכחים פוגעים בשאר הקונים וגורמים למחירים להשאר ברמה גבוהה.בכל מקרה בשנתיים הקרובות לדעתי עם שיחרור אדמות מנהל לבנייה מוזלת המחירים ירדו דרסטית ומי שלא מוכר היום יפסיד בהמשך.
איתמר בן יוסף | 03.02.13
22.
מחירי הדירות הגבוהים הם פועל ישיר של מדיניות הריבית הנמוכה של פישר!
כל מלקקי הישבנים המספרים בשבחו של פישר, שוכחים שמיליון וחצי אזרחים נפגעו ממדיניות הריבית הנמוכה שלו שניפחה את מחירי הדיור. הוא ולא אחר... אולי הוא הוריד את האינפלציה ושמר על הבנקים, אבל מה איתנו? אנחנו אזרחי ישראל ולא מדינה אחרת.
דון קישוט | 03.02.13
20.
לדעתי פשוט נגמר הכסף
ההורים נתנו לילדיהם מה שיכלו, שזה סכומים מאוד גדולים. רואים שכבר אין כסף בשוק מקום, בבנקים בבורסה הכל נהיה דליל יותר... אנחנו מתחילים לאט לאט להישאר עם הביקוש האמיתי, כי הביקוש לדירות להשקעה, כל עוד אין אפשרות לעלייה חדה במחירי הדיור, פחות משתלם לאור העובדה שיש ריבית בישראל לטווח ארוך בהשקעה (תשקיע לשנה תקבל ריבית נמוכה, אבל מי קונה דירה לשנה..? מדובר בהשקעה לטווח ארוך). ה"סיבוב" על דירה דיי מת כי המחירים בשמיים וכולם מודעים לכך. בקיצור, מי שנשאר זה מעמד הביניים האמיתי - הזוג שעובד למחייתו שהביא כבר ילד אחד או שטרם הביא ילדים, שאיכשהו הצליח לחסוך מעל ל300 אשח לשים כהון עצמי ואין הרבה כאלה - לדעתי עד סוף השנה הספציפית הזאת הקבלנים יכנסו לבעיה קשה.
טעות טעות טעות | 03.02.13
18.
המשמעות של בועה היא שהיא תתפוצץ
המחירים יגיעו לרוויה , ולא תהיה אפשרות יותר לצעירים לקנות יותר דירות ( שזה המצב היום, ללא עזרת ההורים ) ואז עם כוונה או בלי כוונה הבועה תתפוצץ. המחירים לא יכולים להמשיך לעלות לנצח - את זה אתה מבין, אני מקווה. לגבי ההחזר משכנתה שלך - הוא ישאר זהה , רק כשתירצה למכור את הדירה , אם קנית במיליון - תוכל למכור , אבל רק בפחות , בלי החזר השקעה ובלי רווח. זה הכל ! לשחק עם הריבית עוזר עד טולרנס מסויים - אבל לא יכול להוות תחרות אמיתית לבועה בשיא התנפחותה- זה רק יחמיר את המצב וידחוק מעט את הקץ ! הבועה היא בועה של הבנקים - שהכי נוח להם זה להשקיע בנדל"ן ועל כן הנדל"ן הגיע לממדים הללו. והמדינה מגבה את הבנקים - זאת אחת הבעיות הנוספות...
שגיא | 03.02.13
12.
למגיב 2 - כשהביקוש לדירות יורד אז גם ההיצע עולה
אני מבטיח לך שאם הריבית תהיה כפולה אז אף אחד לא ימנף את עצמו ויקנה דירה שניה ושלישית כדי להשכיר אותה. אנשים ישקיעו את הכסף בבנק ולא ירצו להתעסק עם שוכרים וצינורות מים. דירות שירשו מההורים או מהסבא ימכרו במקום להיות מושכרות. אלה שכבר קנו דירה להשקעה ויראו שהביקוש קטן ירצו להפטר מהדירות כשיראו שגם המשכנתא קופצת וגם מחיר הדירה יורד. תנחש לבד מה זה יעשה לכמות הדירות למכירה (ההיצע) ביד 2.
משה | 03.02.13
9.
פעם אחת ולתמיד - ניאו ליברלים לא תומכים בהורדת הריבית.!
או העלאת הריבית אלא בקביעת רמות ריבית באופן חופשי עפ"י היצע וביקוש בשוק. הגישה של סטנלי (אביו הרוחני של בן ברננקי) איננה ליברליזם אלא כלכלה קיינסינית במיטבה שבונה על התערבות ממשלתית בשוק ההון. כשפוליטיקאים וכלכלנים מתערבים לפי שיקול דעתם ברמת הריבית, הון מוקצה באופן לא הגיוני (למשל כולו בו-זמנית לתחום הבניה למשל) ואז נוצרות בועות. אלה בועות מעשה אדם , תוצאה קטלנית של חמדנות אנושית עם כסף זול.. כל הגאונים שחושבים שהדרך לפתור בעיותת שנוצרו ע"י בני אדם ע"י יותר התערבות של בני אדם זקוקים לבדוק לעצמם את הראש.
הניאו ליברל | 03.02.13
8.
אתם חייבים לקרוא ולהבין ש....
במקרה ויעלו את מחיר הרבית אלה יהיו ההשלכות של יותר מחצי מדינת ישראל אנחנו זוג צעיר קנינו דירה ליפני כשנה אני משלם 3600 אני יחזיר 4500 אך עזרתם לנו בזה? דבר שני הנכס שקניתי במליון שקל ירד ויהיה שווה נגיד 800k אני לעולם לא יוכל להחליף את הדירה אם אני כבר במינוס של 200k יותר טוב שישאר ככה!!!
אמיר | 03.02.13
6.
ימים יגידו האם המהלכים הללו היו נכונים
עם כל הכבוד לפישר, הוא מנע מיתון בעיקר דרך הפיכת מעמד הביניים לכח עבודה זול (=ייצוא משתלם), ועל הדרך שחק את המשכורות של המעמד הזה דרך הורדת הריבית. אולי לא קמה צעקה אמיתית כי מי שבאמת נפגע מהווה חתך לא גדול מהאוכלוסיה - משפחות צעירות ללא דירות שראו איך השכירות ומחירי הדירות מזנקים בלי פרופורציה. לצורך ההשוואה - ה"דור" של אלו שהיום הם סביב 40 נעזרו קצת בהורים, שברו חסכונות וקנו דירה אפילו בתקופה של המיתון שהיה בתחילת העשור הקודם, והיום גם כאלו שעובדים במשרות-מעמד-ביניים (לא הייטק וכו') נהנים מרווחה יחסית . הדור שלי, 30+, רודף אחרי הזנב של עצמו, נמנע מלהגדיל את המשפחה ושומע בעיקר ביקורת על פינוק-יתר. בקיצור - פישר עשה את המוטל עליו. התפקיד שלו הוא לא לחשוב על מעמד הביניים- זו תפקידה של הממשלה. לצערי - היא לא עשתה את זה אז והם לא יעשו את זה היום. מייאש.
עידו, י-ם | 03.02.13
5.
כל זמן שהריבית נמוכה ומדד הבנייה עוקף אותה לקבלנים יש אינטרס
להחזיק קרקעות ופרוייקטים ולטפטף מכירה , צריך להבין המלאים של הקרקעות והדירות בריבית כל כך נמוכה מאפשרים זאת ברגע שהקבלנים ישלמו על ה"זמן" בריבית גבוהה הגלגל יתהפך, ישנם דרכים רבות לדאוג שהקבלנים ישלמו על אי עשייה/מכירה השאלה אם יש בר דעת וסמכא במערכת שמוכן לנקוט במדיניות זו ?
רמי | 03.02.13
1.
יש עוד סיבות,דרושה רגולציה בשוק הדיור להשכרה זהה לגרמנית
עד שלא תהיה רגולציה זהה לרוגלציהה גרמנית דברים לא ישתנו ,הקשר העקיף של הריבית לנושא הוא חלקי ביחס לכאוס שמשרה הוואקום של החוסר רגולציה, ממליץ לכם ללמוד את הנושא אתם תופתעו ,אגב עקב האופי היהודי ורכישת דירות ע"י צרפתים הייתי ממליץ גם לאסור על זרים לרכוש נדל"ן (אלה בהוכחה של שימוש בנכס שלושת רבעי השנה)
שוניז | 03.02.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת