אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"הצלחנו לחזות את התפרצות אירועי האביב הערבי בסוריה"

55 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

55.
המדד האמיתי הוא "תחושת הקיפוח הסובייקטיבית"...מכיוון שאם אנשים מרגישים מקופחים
הם יחפשו לקטר/לקלל/להפגין/למרוד... מחיר הלחם הוא אכן חשוב, ובמיוחד בארצות בהן הוא האוכל הבסיסי.... אבל בארץ ים תיכונית מוזרה ועצבנית, הוא ממש לא הסיבה... כי "מרד המיזרחיים" פרץ בגלל תחושה סובייקטיבית של קיפוח ("לקחו לי" "גנבו לי"), למרות שבפועל, הם הגיעו למדינה במצב הרבה יותר טוב מיהודים פליטי השואה (=שמשפחותיהם נכחדו, וכל העבר שלהם עלה בעשן). יוצאי ארצות ערב באו עם משפחותיהם, וחלקם עם כסף וזהב שאיפשר לקנות קרקעות... אז לחם ובייצים היה קשה להשיג עם קום המדינה...אבל בהמשך בודאי שלא...אבל התחושה ש"התנשאו" עליהם, היתה המנוע היוקד (=שתועל להישגים פוליטים בליכוד ובש"ס). ועדיין לא דיברנו על "מחאת מעמד הביניים"...שחולמים על דברים אחרים, ולא על לחם!!!!
חוזה לך ברח...חוזה לך ברח.... | 09.02.13
54.
נו עוד כמה מהנדסים שחושבים שהכל ניתן להכניס לתוך אלגוריתם
אותה טעות שעושים מהנדסים שמנסים לבנות פרויקטים לחיזוי התנהגות צרכנית. אחרי ש במצרים לוב וטונסיה היו מהומות לא צריך תוכנה להבין שבירדן ובסוריה היה פוטנציאל גבוהה. זה בתוספת קצת מידע פנימי על המקום יכל לתת תמונה בסבירות גבוהה. בואו נראה, תחזו משהו מפתיע ונראה אם יקרה.
מאיר | 06.02.13
53.
התוכנה הכי מסוכנת שיש
אם התוכנה תעלה ברמת האמינות ותחזה שוב ושוב נכונה את העתיד. המפתחים והמשתמשים שלה מבינים שלא ניתן יהיה לחלוק חלק מהמידע עם הציבור, מחשש לפאניקה אבל יותר משום שעצם הידיעה של התחזיות הוא משתנה שבלתי אפשרי להכניס לחישובי התוכנה מאחר והוא יוצר לופ-אינסופי של מידע הנכנס ויוצא בלי הרף. יהיו אנשים מסוימים עם גישה לתחזיות, והם יהיו אלוהי העולם.
רועי | 06.02.13
45.
תוכנה איומה ונוראית, תדרדר את העולם עוד יותר... כנסו ותבינו למה...
ה"חברות המתעניינות" הן עד האחרונה שבהן, קרנות גידור מאוד נזילות עם עקרונות מוסר מאוד נזילים. כמו גולמן סאקס בשעתה שגידרה את מחירי האורז והחיטה בשעה שרכשה חוזים עתידיים לקניית חיטה וגרמה לעליית מחירים, קרנות גידור ינצלו תכנה כזו לעשיית רווחים בלתי-מוסריים מגידור מחירי מזון במדינות שעתידות לפרוץ בהן מלחמות, או במילים אחרות, לסחוט עוד חצי סנט ממי שאין לו אפילו דולר. טכנולוגיה מסוכנת שראוי שלא תראה את אוויר העולם. שינסו להוסיף את ההשפעה של כזו טכנולוגיה על מודל החיזוי עצמו, יגיעו למסקנה שלא כדאי להוציא אותה. בושה שקרן גייטס מקדמת כזה דבר.
קובי השפוי | 06.02.13
36.
העובדה שחוזים מראש את הדברים יכולה לשנות בעצמה את התוצאה
או להיפך לגרום לתוצאה. אם התוכנה תחזה שחברה מסוימת תפשוט רגל, אנשים ימכרו את המניות שלה ולכן היא תפשוט רגל. ולהיפך - אם התוכנה תחזה דברים מסוימים על אנשים מסוימים. אותם אנשים ידאגו שהדברים לא יקרו. מבולבלים?
שחר | 06.02.13
8.
במקום לחזות את ההיסטוריה תנו תחזית לעתיד ואז נבדוק
הדוגמאות שניתנו בכתבה אינן מרשימות. התפרצות בסוריה היתה די צפויה בהתחשב באביב הערבי שהתחיל במספר רב של מדינות. באותה מידה אפשר לחזות בהסתברות גבוהה למהפיכה בירדן. התפרצות של מגיפת כולירה תלויה בכמות הגשמים. המגיפה היא עונתית וככל שההצפות חמורות יותר (יותר קקי נשטף לנהר שכולם שותים ממנו), כך הסבירות להתפרצות מגיפה גבוהה יותר. עובדה זו ידועה היטב במדינות אפריקה. כך שלחזות התפרצות המחלה אחרי סופה טרופית - זה לא חוכמה גדולה. אם האלגוריתם מצליח לדלות מידע מהאינטרנט ולחזות אירוע על סמך אירוע אחר שיש ביניהם תלות מובהקת - זה נשמע כמו סטטיסטיקה די בסיסית, ואין לזה הרבה ישום פרקטי. שכן את הקשר המובהק בין שני מאורעות כולנו מכירים גם ככה (למשל: רעידת אדמה ואחריה צונמי). החוכמה היא לחזות אירועים מתוך אוסף גדול מאד של אירועים היסטוריים כאשר אין תלות מובהקת בין האירועים. ובכלל במקום לדבר על הצלחות המערכת בעבר, תנו תחזית למה שיהיה בעתיד.
מישה | 06.02.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת