אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

שוק הכוננים הקשיחים קורס; צפוי להצטמצם השנה במיליארדים

11 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
שתי הערות
"ווסטרן דיגיטל ,סיגייט והאחרות..." אין כל כך אחרות, ווסטרן וסיגייט מהוות כמעט 90% מהשוק שעבר קונסולידציה בשנים האחרונות וכעט נותרו רק שתי שחקניות. גם בענן יצטרכו כוננים והם יבואו מהחברות הללו ובנוסף יש טכנולוגיה היברידית בין SSD ל HDD... ,בקיצור העתיד לא ידוע אבל מוקדם מידי להספיד את התעשייה
עץ פקיד הדואר | 05.02.13
9.
מנהל עסקים, תואר ראשון, שנה ראשונה
כניסה לשווקים חדשים המשיקים לעיסוק של החברה. הרי ברור שסמארטפון לא באמת יכול להחליף מחשב, לא בעבודה שוטפת בכל אופן (והאמת גם לא בגלישה או קריאה). לכן שוק ה-NAND ימשיך לצמוח (טאבלטים וסמארטפונים). חברות הכוננים היו חייבות כבר מזמן להכנס לשווקים אלה, ע"י רכישה של חברות המתמחות בתחום. למה דווקא אפל קנתה את ANOBIT ולא WD או סיגייט?
דני דין | 05.02.13
7.
אחסון מבוסס ענן? רק למי שמוכן להסתכן באובדן כל המידע ביום מן הימים
שלום לכולם, אם ממשלה מחרימה את השרתים, ראו ערך MegaUpload, המידע יאבד ללא אפשרות שחזור. אם החשבון מואשם בהפצת תוכן מוגן זכויות יוצרים, פרצו אליו ועשו בו שימוש לא נאות או סיבות אחרות של הפרת תנאי השימוש, המידע אבוד. מי שבוטח באחסון המידע החשוב לו ביותר ב"ענן" ללא גיבוי במחשב האישי מסתכן באובדן כל המידע ביום מן הימים ללא אפשרות שחזור. מעבר לכך, במדינת ישראל בחיבור ביתי יש לכל היותר 1.25 מגה-ביט לשנייה Upload למי ששכח או 562.5 מגה בשעה העברת מידע "לענן" במקרה הטוב ביותר או כחצי גיגה בשעה. למי שמאחסן כמות מידע גדולה של מוזיקה או סרטים בנפחים של טרה בייטים זה לא ריאלי להעביר את המידע לשרתים בפרק זמן סביר, בייחוד לא אם הם נמצאים בחו"ל. גיבוי בנפחים של מאות גיגה-בייטים לשירותים כמו DropBox, Google Drive, Microsoft SkyDrive ואחרים המתמחים בגיבוי כולל אפשרות שחזור כמה גרסאות אחורה אין בכלל מה לדבר. ייקח שבועות לגבות את כל המידע פעם אחת בלבד. חומר למחשבה.
אורי | 05.02.13
6.
תראה, תשמע
מחיר של כונן 1TB היה 370 ש"ח לפני כשנתיים וקצת. אחרכך היתה הצפה של כמה מפעלים של WD ומחירי הכוננים נסקו למעל 1000 ש"ח. היום מחירו של כונן 1TB הוא כ 430 ש"ח - מה שאומר שעדיין יש ביקושים מספיק גבוהים ולכן מחירו עדיין גבוה משהיה בעבר. מעבר לכך - כונני SSD הם לחלוטין לא אמינים. ניתן לכתוב לכל "תא" בכונן כ 3000 פעם, עד שהוא "מת". מנסיונם של כמה אנשים שעובדים עם מחשבים שמותקנים בהם כונני SSD, הדיווחים הם שאורך חייהם הוא בין 6 חודשים לשנה וקצת.
 | 05.02.13
3.
אני מעדיף את המידע שלי שמור על המחשב שלי בלבד.
א- בימינו מצליחים לפרוץ לכל דבר. אם פרצו לטוויטר או לסוני יצליחו לפרוץ גם לעננים למיניהם. ב- אני עובד בתחום תחרותי שבו דליפת המידע החוצה למתחרים תיגמר ברע. ג- המידע שלי שייך לי בלבד, ולא ל"ענן" ולעשרות חברות הפירסום שבטח מרוויחות ממנו שכן אף אחד לא באמת מציע מקום אכסון חינמי. זה עולה לנו בדרך כזו או אחרת.
uh | 05.02.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת