אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

אג'יו: השמדה עצמית

45 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

43.
ורופקיס מדבר שטויות, ומקדם אג'נדה נסתרת.
אין צורך ב"מנגנון עולמי לאיזון עודפים", משום שבכלכלה כבר קיים מנגנון כזה מקידמת דינא, והוא כל אחד מאיתנו. בניגוד לרושם המוטעה שורופקיס מנסה ליצור, הכלכלה אינה פועלת בזרמים עולמיים גדולים ומאורגנים, אלא מתוך המתכונת שמייצרות מיליארדים של החלטות כלכליות זעירות שהאדם הפרטי מבצע, בכל מקום על גבי הגלובוס. לדוגמה - אם יש מקום מבוקש שנקרא תל אביב, ויש בו עודפי הון, הרי שחלק מתושביו יזרמו לפריפריה וירכשו שם נדל"ן, פשוט משום שהנדל"ן בתל אביב יקר מדי עבורם, וכך תיווצר זרימת הון אל האזורים מעוטי ההון, וזאת באופן טבעי וללא התערבות ממשלתית. למעשה - לולא היתה כל כך הרבה התערבות ממשלתית ובירוקרטיה - זה היה מתרחש בצורה הרבה הרבה יותר יעילה. זרימת סחורות לארה"ב ותמורתה ייצוא דולרים שלא שווים דבר? כן, כמובן שהתנועה הזאת קיימת, אבל איש לא תכנן אותה. היא נוצרה כתוצאת לוואי פשוטה מכך שארה"ב היא המעצמה הדומיננטית והמטבע שלה הוא מטבע הרזרבה העולמי. הטענה המגוחכת כביכול ההתרחשויות הכלכליות הללו מתוכננות באופן כלשהו, ושיכלו להיות מתוכננות באופן טוב יותר למען רווחת כל בני האדם, היא דרך מחוכמת לשכנע את ההמון שכדאי לו לוותר על עצמאותו, לטובת הקמת ממשלה עולמית מאוחדת, שתהיה כל יכולה, ושכולנו נהיה עבדיה (זאת התוצאה הבלתי נמנעת של ממשלה כל יכולה). במילים אחרות, וורופקיס, וג'ורג' סורוס המניע אותו מאחורי הקלעים, מטיפים לסוג של קומוניזם. הם לא משתמשים במילה קומוניזם, כי זה לא נשמע טוב. אבל תאמינו לי - לשם הם חותרים.
אורן | 09.02.13
41.
פסובסקי מסביר את בכירי החוקרים טוב יותר מהם עצמם :)
כלכלנים "רגילים" הם כמו מהנדסי-חשמל שאינם סוגרים מעגל: זה עובד לזמן מה - ומפסיק כשהמוליכים נטענים כולם. ורופקיס פועל יותר כמו מהנדס-מערכות ומבחין בין מצבי-מעבר למצבים בני קיימא (בזמן ובמרחב). ניתוח כזה מוליד רק בעיה קטנה אחת: כלכלנים "רגילים" לא יבינו אותו, כשם שאלכימאים לא הבינו את ראשוני המדענים.
זמן לרכז הכל בספר | 08.02.13
40.
צמיחה מהירה ונפילה כואבת
הנושא הבעייתי היחידי הוא איך מדינה מתנהל בגרעון, הרי אדם לא ינהל משק בית בגרעון במשך שנים, הוא יאלץ לבצע קיצוצים תקציביים כדי לעמוד במסגרות התקציב. כלכלה כלל עולמית, בסופו של דבר, לפי ראייתי זהה לחלוטין בכלכלת משק בית/משפחה, יש תקציב שכולל הכנסות מצד אחד והוצאות מצד שני, כל עוד ההכנסות גבוהות מההוצאות הכל בסדר. הבעיה כמו בכל מצב של גרעון היא ההתנהלות הגירעונית ולא העצירה שלה. בארה״ב שכחו באיזשהו שלב שבזבוז הוא לא השקעה וזו הסיבה לכל המשברים, לא שהורידו את הרגל מדוושת הצריכה אלא 30 השנים שהרגל הייתה תקועה עליה ובכיס היה חור. ברגע שהשקעת העודפים מתבצעת במקומות הנכונים(חינוך,תשתיות במקום הימור על חובות ללא כיסוי עם פוטנציאל התעשרות) צמיחה יציבה וארוכת שנים אפשרית. זה כאילו הלכו לקזינו אחרי שלקחו משכנתא שניה על הבית והלכו ללוות כסף בשוק האפור במקום לצמצם הוצאות ולמצוא עוד עבודה והנה רעיון מקורי באמת, מדוע במקום ליצור עוד מנגנון פיקוח שידאג לחלוקה שווה של הכסף העודף( ז״א עוד שיטה לשרוף רווחים) לתת לשוק להתנהג פעם אחת בטבעיות? הרי ממילא כוחות השוק בסופו של דבר מכתיבים את סדר היום, כל הזמן מוכרים לנו שבלי פיקוח אנשים יאכלו אחד את השני בצורה של קפיטליזם טהור ואכזרי, איך השיטה של היום טובה יותר? קומץ אנשים בעלי אינטרסים (כסף ישן- חמישה דורות של עושר ומעלה) קובעים את כללי המשחק, אנחנו חיים בעולם של קסטות שמושתת על חובות שהעובד משלם כל חייו. כל אחד מאיתנו נולד עם חוב כדי שבעל ההון התורן יוכל לממן לעצמו עוד דור של פרזיטים. הרי משכורתנו היא פועל יוצא של כמה כסף אנחנו צריכים כדי להתקיים, בעלי המזל בינינו שווים קצת יותר ויכולים להרשות לעצמם חופשה פעם ב. כל מנגנון כלכלי בעולם מבוסס על העיקרון שבעל ההון ימשיך להתעשר על חשבון חסר הנכסים, המטוטלת האמיתית היא היהירות של העשיר הטיפש שבמקום להשקיע את רווחיו בנכסים ממשיים או בידע מעדיף לקנות חובות בזול מתוך רצון לעשות בוננזה, מפסיד את כספו וצריך ללמוד ליצר מחדש. מקווה שיצליח להם
 | 07.02.13
38.
מטרת התקשורת להציג מצג שווא של :
מצג שווא של : 1.הבנקים לא ממציאים כסף יש מאין והופכים את כולנו לעבדים 2.המשבר של עכשיו ושל 2008 היה מפתיע ולא נצפה מראש ובמדויק על ידי אנשים כמו gerlad celente ו-peter schiff ואני ממליץ להכנס לערוציהם ביויוב וללמוד עוד 3.שאין מאפיה של בנקאים גלובליסטים שמחזיקים את כל הפולטיקאים הבכירים באירופה ובארצות הברית בבייפים. 4.שהבנק הפדרלי האמריקאי הוא לא בנק פרטי אלא בנק "פדרלי" של העם עלק 5.ששאר הבנקים ה"מרכזיים" כדוגמת בנק ישראל או הבנק המרכזי היווני הם כמובן לטובת העם ולא מקבלים פקודות מהבוסים מעבר לים (ראו ערך "הנגיד פישר מסיים כהונתו בבנק ישראל וישר רץ להתמודד על ראשות הבנק הפדרלי") מממ מעניין וזה רק טעימות מהרמות דיסאינפורמציה ששופכים עלינו בדליים בתקשורת מיינסטרים לסיכום:הקריסה הכלכלית הגלובלית שמתקרבת היא מתוכננת ומוצאת לפועל בעקביות ורציפות לאורך הרבה זמן על ידי כוחות שאוהבים להישאר בחושך והפתרון שיציגו לאחרי הקריסה מתוכנן גם הוא מראש . והוא כמובן בנק מרכזי עולמי ומטבע אחיד לכל העולם ... ואם אפשר בלי מזומן והכל דיגיטלי בצ'יפ RF שיהיה מוטבע לכולנו ביד מה טוב ...וגם זה יגיע!
אנטי-אילומינטי | 07.02.13
33.
הפיתרון הראשון: להפסיק לשקר ולהפסיק לגנוב.
כלכלה שמבוססת על ייצור נייר כסף שחסר כל כיסוי היא כלכלת שוד . השוד מבוצע בידי בנקאים וממשלות. הציבור הטיפש שלא למד מעולם כלכלה (השלטון דואג שלא ילמדו כלכלה בבתי ספר) מאמין ותומך במי שבוזז את פרי עמלו. כל עוד אנשים יאמינו שיש יש-מאין הם יסבלו: שמותר לבנקים וממשלות לייצר חובות והלוואות ללא כיסוי, ולהעניק לעצמם ולמקורביהם משכורות עתק והלוואות על חשבונם הם יסבלו. הפיתרון השני: יבוא=יצוא. בדיוק . לא יותר לא פחות. צריך להתקיים בכל מדינה. איך? ע"י מעבר לכסף=זהב . לא ניתן להדפיסו . ככל שהיצוא יגדל גם היבוא יגדל.לא ההיפך. אם מדינה מייצאת יותר ממה שמייבאת, אז המחירים בה צריכים לעלות (בגלל עודף כסף). אז או שתייצא פחות או שתייבא יותר ואז האיזון ישמר. אם מדינה מייבאת יותר ממה שמייצאת. אז המחירים בה צריכים לרדת (בגלל חוסר כסף) . אז או שתייבא פחות או שתייצר יותר. אחרת תפשוט את הרגל. מה קורה בכלכלת חוב (שקר) ? כולם (המדינות) מייצרים כסף ומייבאים יותר ממה שמייצרים ובסוף נשארים עם כלום - משמע כולם קורסים והופכים להיות עניים. כי אי אפשר לחיות בשקר כל הזמן. הפיתרון השלישי הוא להחרים את כל הרכוש וההון שנבזז ע"י המערכות הבנקאיות והממשלות ולחלק בשווה לכל אזרח במדינה. כל מה שאינו נדרש לקיום בכבוד (של הבוזזים שראויים למשפט כמו לגנבים) יוחרם לטובת העם. למשל וילות של 20 חדרים , מכוניות פאר...וכו'.
א.פ | 07.02.13
32.
הדך הפשוטה לפיתרון כל הבעיות
העולם בימנו הפך לעולם גם גלובלי וגם אינטגרלי זאת עובדה ידועה לכל. להבדיל משנות החמישים והשישים בהם הקשר עדיין לא היה מפותח כל כך. שינוי חייב להיתרחש קודם כל ברמת הקשר בין האנשים תוך הבנת התלות ההדדית ורק מישם יבוא המהפך החשיבתי ,גם בצורת ניהול המעגלים הקרובים כלומר בית, משפחה דרך שכונה ,עיר ומדינה ולבסוף גם בין מדינות והאנושות ביכלל. כל חשיבה לפיתרונות דרך מודלים ישנים הינה שוות ערך כרוח למת .הדרך היחידה היא דרך חינוך מחדש לאהבת הבריות והזולת המודלים הכלכליים העתדים חייבים להיות כמעט הפוכים למודלים הקיימים המבוססים על ערכים אגואיסטים של כל אדם לעצמו. כל עוד לא נפנים זאת כנראה וניצתרך להקריב עוד הרבה קורבנות ל"מינוס" עד להשמדה טוטלית
מוטי | 07.02.13
31.
למספר 20
הכסף כן מיוצר ע"י הבנקים! (וזה בחסות החוק) והחוב של הממשלות באופן הזוי הוא כלפי הבנקים, (אם לממשלה יש קרקעות- הם של המדינה ואין שום סיבה שהם יהיו חייבים לגבות את זה מול הבנקים) כל עוד הבנקים ימשיכו לייצר כסף (אלקטרוני) ימשיכו היווצרות הפערים. כל הפתרונות הם מקומיים. המשבר יגיע, כשיגיע. תנסה לקרוא על זה- תגיד אם אתה רוצה מקורות
 | 07.02.13
30.
לא צריך מנגנון גדול יותר
זאת השיטה של האמריקאים תמיד- אם זה לא עובד , תגדיל... זה לא נכון מה שיעבוד בקנה מידה של מדינה יעבוד בקנה מידה גדול והפוך . הבעיות שיש עם השווקים לא יפתרו ע"י איזה גוף אמורפי שיוכל להזרים כספים בעולם. צריך ליצור כלכלה שלא עובדת על חוסר / חוב, ויכולה לייצר עודף בדברים הבסיסיים - כמו מזון מגורים וביגוד, אחרי זה כל עודף נוסף יהיה למטרת המותרות ולא יאיים על הסדר הקיים של החיים אם יקרוס ( כלומר אם אני מאבד את העבודה שלי היום אין לי אוכל ומגורים לדוגמא )
ששת | 07.02.13
29.
כלכלה זה לא דבר חי זה דומם
תתעוררו יצרתם מפלצות ושדונים.... וול סטריט והכלכלה העולמית זה משהו שאנחנו יצרנו ואנחנו יכוליום לסיים באותה המידה. אז תתעוררו מהסיוט שלכם ואל תייחסו יכולות אנושיות הכלכלה זה דבר דומם מפחידים אותנו הכול יכול להגמר ביום שנפסיק לצרוך כול היום ,כול דבר . שונא כלכלה שונא כסף שונא מחשבים שונא קידמה... החיים שלנו היו הרבה יותר פשוטים לפני 200 שנה לפני ששטפו לנו את המוח שהחזק שורד וכול תאוריות האבולוציה השטותיות האלה תחיו כי בחיים עוברים ואז מתים אין חיים אחרי המוות בדיוק כמו שאין חיים לגוף שאנחנו יצרנו
אסף | 07.02.13
27.
ויש גם אופציה שלישית ...
הפרופסור המכובד מציג 2 אופציות: 1) מעין ממשלת-על עולמית, של ה-G20, אשר מנהיגיהן ינהלו מלמעלה את כלכלת העולם. התוצאה: איזון כלכלי גלובאלי. 2) כל מדינה לעצמה. מנהיג המדינה ינהל את כלכלת ארצו. התוצאה: מלחמה כלכלית בין המדינות. שתי האופציות הן המשך ישיר של מה שהיה. נשיאים, ראשי ממשלה, נגידי בנקים מרכזיים ינהלו את כלכלת העולם. וזוהי בדיוק הסיבה למשבר העולמי ! פוליטיקאים-בירוקראטיים התיימרו לעשות את הבלתי אפשרי - לנהל את הרצונות, יכולות, יוזמות, מאמצים של מיליארדי בני אדם. זה לא עובד ! לא ברמת מדינה, ולא כל שכן ברמה גלובאלית. הסיבות הן שתיים: 1. לפוליטיקאי-בירוקראט תמיד יהיו אינטרסים משלו, העומדים בסתירה לאינטרס של כל אדם ושל הציבור. (מדינת ישראל היא מיקרו-קוסמוס לדוגמא.) 2. גם לו היו הפוליטקאים מלאכים נטולי אינטרס אישי, עדיין היו חסרים את הגאונות האינסופית למדידה, הערכה, שקלול ותזמון של מיליארדי אנשים וטריליוני פעולות. מהי האופציה השלישית ? לסלק את הפוליטיקאים-בירקראטים מכל עיסוק בכלכלה. לא ברמת העסק, לא ברמת מדינה ולא ברמה גלובאלית. האלטרנטיבה - פעילות חופשית של הפרטים, בני האדם. פעילות כלכלית חופשית מכל מעורבות שילטונית מספקת את מנגוני האיזון, הפיקוח והחלוקה האופטימליים.
אדם חופשי | 07.02.13
26.
ל-אביב ואלון. שניכם טועים כניראה בהבנת המאמר.
אביב- קרא שוב את המאמר ולא תיטען שוארופאקיס ממליץ על הדפסת דולרים,למימון היבוא שלה. אלון- אם היטבת להבין את המאמר,לא הייתה יכול להגיע למסקנה שהקפיטליזם הקיים היום (הגלובלי) ,יכול להימשך ללא קווי גבול אדומים (ברורים ומוסכמים גלובלית) על שיווק של מוצרים והן של הון. הדוגמא המעשית שצוינה לגבי התנהלות ה"ווסת" ששמו וולט-סטרית , מוכיחה זאת. כל ה"מכשירים" הפיננסיים שהומצאו שם הם מועילים למעטים בלבד וללא שום מחויבות חברתית, שהוא הניבך לקיום מדינה מודרנית. "מכשירים פיננסים", אלה " פיפסים של דטה" במחשב ולא מכשיר במיפעל שמיצר יותר גלגלים למכוניות בדקה, ו/או משפר את טיבם. עדיף לייצר אשליות בהוליווד כי מי שרוצה זאת יודע מראש כי אלה תענוגות לרגע והוא משקיע בהן מתוך מודעות עצמית ובדרך כלל לא מצפה בזה לניסים של צבירת ממון וכח.
נמ. | 07.02.13
25.
נקודת מוצא בעייתית
כל התיאוריה נשענת על ההנחה שמדובר במשחק סכום אפס. יש גרעונות ויש עודפים, וצריך רק לאזן ביניהם. אבל מי קבע שזה משחק סכום אפס? אולי אנחנו מדברים על עולם גרעוני, שבו סך הגרעונות עולה על סך העודפים? וזאת בעיקר כתוצאה מאובדן השליטה על תוחלת החיים. בני האדם אינם שונים מבעלי חיים אחרים ואינם שולטים על חוקי הטבע. כשיצור מתרבה יתר על המידה, המנגנון שפועל עליו הוא התפוררות והשמדה. זוהי תמצית המנגנון של הטבע. לידה ומוות, פריחה ונבילה, בנייה והתפוררות. זה שזה נעשה באמצעות כסף, לא הופך את זה למשהו אחר. תיאום יעזור לנו? ממתי היה תיאום? לומר שזה הפיתרון היחידי זה למעשה לומר שאין פיתרון.
הלוחש לכבשים | 07.02.13
24.
הניתוח המדויק של התהליך נמצא במניפסט הקומוניסטי, 1848
התרופה המוצעת באותו מניפסט הינה בו זמנית אוטופית (כלומר בלתי-מעשית) ומרושעת (רואה ברכה ברודנות). אך, הניתוח הכלכלי של מרכס של התהליך המניע כלכלת "שוק חופשי" באשר היא מדויק (מוכח מתמטית, לא רק ניסויית) וקובע את רגע המשבר ואת המשברים הבאים, הקורים לעתים יותר ויותר תכופות, בעצמה הולכת וגוברת, תוך הרחבת ההשפעה על לגלובליזציה מלאה . מסמך קצר וברור. מומלץ בחום.
אדם סמית | 07.02.13
20.
קשקוש בלבוש! מי שמתעשר קונה את מי שעני, כלאמר ניהול אפקטיבי יוצר אימפריה.
יצירת הכסף, חייבת לפי החוקה האמריקאית, להתבצע עי הממשל ולא ע"י הבנקאים הפרטיים כמו במאה השנים האחרונות שזו הסיבה היחידה למשברים הגדולים במאה השנים האחרונות. את הריבית שתגבה הממשלה על הכסף שהיא יוצרת היא תפנה להוצאות רווחה. בארה"ב אין שום משבר אמיתי כי יש לממשלה נכסים ריאליים בשווי דומה לגובה חובותיה, ראה הדו"ח השנתי שלה: CAFR Comprehensive Annual Financial Report כלאמר הבנקאים הפרטיים מכריחים במאה השנים האחרונות באופן בלתי-חוקי ובלתי-חוקתי את הממשל לקחת הלוואות ולשלם את התשואה על הנכסים הנקנים בהלוואות באופן זה הבנקים נהנים מתשואה על כסף שלא עולה להם ושולטים דרך הממשלה ברוב המשק למטרות של הנדסה חברתית.
יואב נצר | 07.02.13
5.
כולנו צריכים להבין שני דברים "חיה ותן לחיות" ו "צרוך במידת הצורך"
ולא אני אחיה ואתה תסבול/תרעב/תקופח/אתה לא מעניין את אף אחד... ד"א ה "ואתה" כולל את כל האנשים בכל העולם וגם החיות הצמחים כל המשאבים וכו' וגם לא אני אוכל/אקנה/אצרוך עד "שאתפוצץ" תרתי משמע ושכל השאר "ימותו" תרתי משמע כל עוד לא ניישם את שני הדברים האלה בצורה נבונה, לא יהיה לנו טוב... בכל דבר בטבע ובכלכלה יש תנועות ותנודות, אך צריך לשאוף שהן יהיו מעודנות ולא בשיטת העצירות ואח"כ הרי געש... בצורת ושיטפון...
חושבת | 07.02.13
4.
דיבר הרבה ולא אמר כלום
מדברי הכותב (שמצטט את הפרופ' הנכבד) עולה כי במשך שני עשורים ארה"ב "בזבזה" את העודפים שלה והסתירה זאת מכל העולם עד לקריסה ב-2008. ועכשיו סין היא בעלת העודפים (מחליפה את ארה"ב) ובעצם עד שלא "יתבזבזו" העודפים בעוד 20-30 שנה אפשר להמשיך כרגיל. כל המודל הזה בעייתי ונותן יותר מדי כח בידי מיעוט שלא תמיד רציונאלי. צריך מודל חדש שיווסת בין העודפים לגרעונות של כל אחת ממדינות הG20 וכך אולי לא תהיה נפילה קשה בעתיד. אבל זה גם לא ממש שוק חופשי. פרדוקס.
בעיה עולמית | 07.02.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת