אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

המשפחה נהנתה מהשבחת הקרקע, היזמים דרשו נתח

31 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

31.
זה רק מלמד אותנו שיש סיכוי הפשרת קרקע חקלאית בעתיד הנראה לעין
וכל המלעיזים שטוענים שההפשרה אינה נראית באופק ולכן לא כדאי להשקיע בקרקע כזו, יכולים לאכול את הכובע...בסופו של דבר המדינה תיאלץ להתמודד עם גידול האוכלוסייה ולהפשיר שטחים על מנת לענות על הצורך הגדל... ולכן מדובר בהשקעה נבונה.
יורם | 13.02.13
29.
אי התנגדות כמוה כהסכמה...הם ידעו שישנו הליך של הפשרה, אבל לא הביעו התנגדות.
שיחקו אותה "ראש קטן"...אם תהיה הפשרה, נרוויח...ואם לא תהייה, לא נחויב ב"דמי מאמץ". במשפט הרי גם ישנו כלל "אי ידיעה לא פותרת מעונש"...כלומר, את אחראי, גם אם לא ידעת...אז אם ידעת, ולא עשית כלום (=מישפטית)..?!.
ענין של תום לב?.. | 08.02.13
27.
ל-16 אני אמנם כנראה לא מכיר את פסה"ד כמוך אבל זה נראה יותר עילה של עשיית עושר
מאשר סוגיה של דיני החוזים. שאלת השתיקה/עצימת עיניים היא שאלה שיכול שנענתה על פי התרשמות מהעדויות (אם כי לא ברור אם האבא העיד בטרם מותו). בכל מקרה זו שאלה נכבדה האם באמת ניתן לבצע עבורך עבודה ללא הסכמה מפורשת ולחייב אותך ויש לה השלכות עומק על מגוון תחומים בחיינו כפי שחלק המטוקבקיסטים הציגו זאת. מבלי לראות את כל התיק לא הייתי קובע מסמרות אבל על פניו מדובר בפסיקה בעייתית שראוי ומסקרן לדעת אם היא תבחן בפני ערכאת ערעור ומה יהיו תוצאותיה והשלכותיה הרוחביות.
עו"ד | 07.02.13
26.
חוש הצדק הטיבעי שלי אומר השופט טעה,אך
אך גם אם מגיע סכום כל שהוא ליזמים אזי הוא מגיע רק אחרי שימכרו את האדמה,לא יכול להיות שאני בעל אדמה ששוה הרבה כסף,אך אין לי מה לאכול בבית או לא נגזים מצבי הכלכלי לא משהו,רק בגלל שהקרקע נחשבת היום יותר יקרה,אני אצטרך לשלם כסף שאין לי,אולי עד שהקרקע תימכר ערכה יירד?
אבי מהגליל | 07.02.13
21.
מחזק את מיספר 4
החתלה מטומטמת וזה לא דומה בכלל לתמא 38 האנשים האלו לא רצו לבנות שכונה על הקרקע ,אלה רק ניסו להפשיר אותה ובעלי הקרקע לא הפריעו להם בזה בנוסף לזה גם עם הרוויחו ערך של מיליונים -הם לא שכרו את אותם בעלי מיקצוע ולא הפריעו להם היתנהגות לפי המתואר לפחות לא היתה של הסכמה ,כי לא אמרו שהם עזרו להפשיר את הקרקע אלה יתהלמות מהמהלך זה כמו שמישהו ישכור גוזם עצים לגינה שלו ,שיחליט עד דעת עצמו לעשות גיזום גם בגינה שלך ואז יבקש כסף על זה ובית המישפט יאשר לו -שזה טימטום עם כבר בעלי הקרקע הם אלו שצריכים לקבל כסף כי יתערבו להם ברכוש שלהם בלי הסכמה על זה לא בכתב ולא בעל פה זה החלטה ממש דבילית ,גם עם הרוויחו הרבה כסף על זה
קרירין  | 07.02.13
15.
פסק דין תמוה אבל יש עוד שתי נקודות
צוין בכתבה - שבני המשפחה לא התנגדו לשנוי היעוד. אולי אם היו מתנגדים היו יכולים גם לא לשלם דמי טרחה (אולי אפילו לתבוע פצוי) וגם להנות מעלית הערך. ועוד עניין - החזר הוצאות - למה אנשים שמקבלים אחוזים מעסקה (בדרכ כלל הרבה כסף) צריך לקבל גם החזר הוצאות? איפה פה ההשקעה והסכון של היזם/עורך הדין?
עמוס | 07.02.13
8.
לא יאומן.
פסק הדין מערער את כל הבסיס לחוקי הקניין. המסקנה היא שכל מי שרוצה יכול עכשיו להגיש בקשות בשמי ולהנות מפירות רכושי ? הנתבעים לא היו שותפים בכל דרך לבעלי הקרקעות האחרים. הם היו זכאים להניח שאולי הקרקע תופשר בעתיד ללא צורך ביוזמה הנוכחית , הם היו יכולים אלי למצוא מישהו שיפעל בשמם יותר בזול, ובכל זאת בית משפט כפה עליהם את התשלום.
 | 07.02.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת