אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מחירי הסחורות כבר לא יכולים להיות תירוץ

39 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

39.
הרשת נטו שבאירופה כבר יותר זולה ממגה ושופרסל
למשל דאודורנט של Fa בנטו בגרמניה עולה 89 סנט ופסטה בצורת ספירל (אותה צורה כמו ביסלי גריל של אסם) עולה 1 אירו לשקית ששוקלת 1 ק"ג ולא כמו בארץ שמוכרים חצי ק"ג (500 גרם) קיווי ב-25 סנט הרשת היחידה בארץ שהוגנת כלפי הצרכן זו הרשת הסופר מרקט של רמי לוי
נמאס מ"החולבים" | 20.02.13
38.
אלף כתבות מיליארד מילים וטענות מצד הקמעונים והיצרנים וכולם לא יוכלו לסתור את הטענה הגדולה
מכולן שעלתה במחאת הקוטג': ברגע שגביע נמכר ב 3.5 שח בערך, הרחק מעבר לים בעוד כאן הוא נמכר מעל 7 שח נקבע סופית וללא עוררין כי עבדו עלינו ועובדים עלינו ולא רק בקוטג' - בהכללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללל הכל הכל הכל לך תבנה מדינה יהודים מנוולים
 | 20.02.13
35.
יקר לא קונים, עוברים לצרכנות נבונה, הארנק והכוח בידיים של הצרכן
בודקים ומשווים מחירים, קונים בדיוק מה שצריך לבית לפי רשימה מוכנה מראש ועוברים לקנות ברשתות קטנות ומותגים קטנים וזולים יותר! אם לא נשנה הרגלים המחירים ימשיכו לעלות, זה בידיים שלנו! כולנו צריכים להתנהג כצרכנים נבונים!
ירון | 18.02.13
34.
פתרון פשוט -
פיקוח. אבל לא פיקוח על מחירי המוצרים, אלא פיקוח על היחס בין הכנסות להוצאות של החברות המייצרות מזון. אם יגבילו את היחס בין ההכנסות להוצאות למשל כך שההכנסות יהיו לכל היותר גבוהות ב 15% מההוצאות, לחברות לא תהיה ברירה אלא להוריד מחירים לא יתכן שהיצרנים מרוויחים מאות מיליוני שקלים בשנה על חשבון הלקוחות ובגלל המכס שהמדינה מטילה על ייבוא. אם יוטל פיקוח על רווחי חברות המזון, גם ישמרו מקומות העבודה של העובדים בחברות אלו, וגם המחירים ירדו דרמטית
יהיה בסדר | 18.02.13
32.
יש לי רגישות לקטוזה שבזכותה אני חוסך המון כסף
לדוגמא בגלל רגישות לקלטות אני לא אוכל קורנפלקס בכלל כי זה בא עם חלב ולא אוכל קוטב שזה ברור מאליו ולא שותה קפה שכאמור גם כן אמור לבוא עם חלב אז אני חוסך על כל מיני קורנפלקסים קוטגים וקפה ממותגים שלכל האחרים עולים המון כסף גם כשאני כן קונה חלב דל לקטוז שהוא יקר פי 2 מחלב רגיל אני שותה בכמויות קטנות כך שהוא מספיק לי להרבה זמן וכמובן חשוב לאכול תחליפים אחרים שיספקו את החלבונים שאני לא אוכל ממוצרי חלב יקרים שכולם תמיד מתלוננים. אני חושב שאפשר להסתדר גם בלי הדברים היקרים האלה ולחיות טוב ללא קפה וקורנפלקסים ולחסוך את הכסף הזה שבו הרשתות הגדולות עושקות את האנשים
איי הבטן | 18.02.13
31.
אני כבר מזמן קונה מוצרים לא ממותגים שלא נופלים מהמוצר הממותג
וכולם אוכלים בלי בעיה , וככה אני לא מספסדת את חברות הענק הגזלניות במשק. דבר שני אני שונאת שוקולד עלית לדעתי הטעם שלו נורא ואחרי שגיליתי מוצרים של נסטלה/נוטלה/מילקה שדרך אגב טעיצים בהרבה וגם זולים בהרבה מהמוצר הישראלי , שאמור להיות זול יותר , . אז אני לא קונה שוקולד עלית בגלל הטעם ובייחוד בגלל המחיר , שוקולד זוועה
ורד .מ | 18.02.13
28.
בארה"ב הקפיטליסטית, המחירים נמוכים בהרבה, כי הצרכן ממלא את תפקידו
רק כאן הצרכן כל כך מפונק ומוכן לשלם כל מחיר בשביל סחורה, שאחרי יומיים "בלי" לא יבין איך היה מכור אליה כל כך. תשאירו מוצרים על המדף, היצרנים/משווקים יראו את הרווחיות נשחקת באמת, ואז יבינו שכדאי להם, לטובת הרווחים במיליארדים שלהם, להוריד מחירים. זה פועל באמריקה הקפיטליסטית, אז אל תקשקשו לי שזה בגלל החזירות שלהם.זה החזירות שלנו.
עמית | 18.02.13
27.
המחירים עולים בשל כך
שהיצרנים או היבואנים יכולים! כך מנהלת כלכלה בשיטת ניהול - כלכלי קפיטליסטי : מיקסום רווחים! בהעדר יכולת למקסם רווחים ע"י העלאת שולי הרווח , דהיינו העלאת המחיר בהשוואה לעליה בעלויות (אשר מכאן ניגזר,בעיקר, רווח הפירמה ),יעברו הפירמות ליעול והקטנת עלויות! במשק קטן סגור וריכוזי כמו שלנו כאן בישראל - רק פתיחה ליבוא תביא לירידת מחירים! ראו מה קרה בענפים שנחשפו לייבוא משנות ה-80 של המאה שעברה. כל היתר זו בכללה "אחיזת עיניים" וקריצה לטייקונים!
'אכ | 18.02.13
24.
המדינה עוד לא הבינה שזו בעיה שלה
סל המוצרים שנתפס בעיני הציבור כבסיסי עולה, ואז הציבור מוציא פחות על דברים אחרים. בסך הכל זה מיתרגם לירידה בצריכה, להאטה ומיתון ולירידה משמעותית בגבייה ממסים. בסופו של דבר זו בעיה של האוצר שלא טורח לפתח רגולציה למערכת הריכוזית שהתפתחה פה, רק שהאוצר לא פוקח עיניים ומתחיל להתמודד אלא מאשים את הצרכן ומעלה לו מסים. מעגל קסמים.
 | 18.02.13
15.
נוטלה יותר טעים מהשחר, במבה אוסם יותר טעים מהשאר, קורנפלקס של המתחרים
בלתי אכיל בהשוואה לתלמה. איפה שאפשר לקנות מוצר מקביל באותה איכות עושים את זה, עם ישראל בהחלט לא פרייר. אבל לך תתווכח עם הילדים שלא מוכנים לאכול את מה שאתה קונה. יש גם לא מעט תחומים שפשוט אין אלטרנטיבה. תחרות בשוק החלב בישראל? אין דבר כזה.
יואהב | 18.02.13
14.
אל תגידו לי לא לקנות מותגים
פפסי נגד קולה למשל, שניהם מותגים, פפסי זול יותר ומגעיל יותר. כל קולה אחרת רק נהיית גרועה יותר. חטיפים - במבה של אוסם זה במבה וכל היתר זה.. לא ברור מה זה. תפוציפס בזהה. וזה רק ממשיך. אתם צריכים להבין שבניגוד למכנסיים של מותג שזה במילא נראה אותו דבר רק עם או בלי איזה כיתוב, כשזה מגיע לאוכל יש אוכל טעים ויש אוכל גרוע. אני תמיד מנסה גם את הלא ממותגים, יש כמה כאלה שאני אוהב יותר מאשר הכן ממותגים אבל בדרך כלל המצב הפוך, זה לא רק פרסום שמביא אותם להיות מותגים אלא גם איכות. במקום להאשים את הצרכן שרק רוצה לאכול מה שטעים לו, תאשימו את הסופרמרקטים שמעלים מחירים סתם על דעת עצמם כדי לעשות קופה על כולנו.
 | 18.02.13
11.
למה החברות מייקרות? כי הן יכולות!
כי הישראלים קונים מכל הבא ליד בלי להסתכל על המחירים, לא משנה שרבע מהקניות נזרקות לפח אח"כ, כי יש כאן מונופולים וקרטלים שיכולים לדפוק אותנו בלי בושה, כי לממשלה לא איכפת מאיתנו, הצרכנים הקטנים. אנחנו רק אוגרים קטנים שמריצים את גלגלי הקפיטליזם החזירי שנבנה פה בעשור האחרון. והם מעלים, כי גם אנחנו אשמים. מאז מחאת הקוטג' (שהוכיחה שאפשר להוריד מחירים), אף חרם לא זכה לתמיכת הצבור, כי הרוב פשוט קונה וקונה בלי לראות בעיניים ובלי לחשוב לשניה האם המחיר שהוא משלם הוגן.
תצביעו ברגליים | 18.02.13
9.
אנחנו עם מטומטם...
אמונת היסוד שלנו שאנחנו עם חכם עם הספר והגויים מטומטמים, מתברר שזה הפוך. אנחנו קונים מוצרים תוצרת הארץ במחיר גבוהה יותר ממחירם בחו"ל , ממשיכים "לדפוק" אותנו אבל אנחנו מחייכים וממשיכים לקנות. הפתרון הוא פשוט, כל מה שאנחנו צריכים לעשות זה לא לקנות מוצרים של חברה מסוימת שמעלה מחירים ללא הצדקה במשך שבוע ימים
יוסי | 18.02.13
5.
"אם אפשר אז למה לא?"
זאת התובנה של עשקני המזון הישראלים שעם ישראל דורך ומועך אישה מבוגרת בשביל טאבלט בעשר שקל אז מה לנו להתפלאות? שהתוכניות הנצפות הן:הבורר,האח הגדול,היפה והחנון אז מה לנו להתפלאות? על ארבעה קירות ותקרה במדינה שבה כל כמה שנים מלחמה אנחנו משלמים יותר מאשר במדינות יציבות ושקטות אז מה לנו להתפלאות? לסיכום כנראה המשורר צדק,העם מטומטם העם משלם.
שרון | 18.02.13
4.
אני מזמן מתרחק ממותגים כשאין בהם צורך!
דגני בוקר? של חברה בשם טעמן - 9 שקלים ל-400 גרם, לעומת 24 של אוסם! שוקו? המותג - 8.5 שקלים לעומת 13 של עלית. אורז? קילו של "מיה" ב-4 שקלים לעומת של סוגת ב-6 שקלים. יש מקומות שבהם אני עדיין קונה את המותג כי האיכות שלו טובה בהרבה.- פסטה, שמפו, חומר למדיח הכלים, וכו'. אני מניח שאני חוסך ככה משהו כמו 200 שקלים בחודש.
 | 18.02.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת