אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מה קופא קודם: מים קרים או חמים?

22 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

22.
ל-21
מים מזוקקים הם מאד אחידים. על מנת שחומר יהפוך ממוצק לנוזל, צריך שתהיה נקודה בנוזל בה יתחיל להיווצר קרח. אם במים יש זיהומים (=משהו שהוא לא מים, כמו למשל, מלח), האירוע של התחלת הקפיאה בנקודה הזאת הופך לסביר. אבל כשמים מזוקקים, פשוט אין את הנקודה הזאת שבה ההקפאה תתחיל, ומכיוון שאין התחלה, האירוע של הקפאת המים לא קורה. זה די דומה להדלקת גפרור. בהדלקת גפרור אבקת השריפה עוברת חמצון. כל נקודה בגפרור "רוצה" לעבור חמצון, אבל אף אחת לא רוצה להיות הראשונה. מדובר על תגובות שהן יעילות תרמודינמית ("אם כולם יעשו") אבל לא יעילות קינטית (לא שווה להיות הראשון שעושה את זה).
בן | 16.03.13
19.
כתבה לא מדוייקת
משמעות האפקט היא ש*לפעמים* מים חמים יקפאו מהר יותר מהקרים. הכתבה עושה רושם בדיוק הפוך שרק בחלק ממקרים החוקרים הצליחו להתגבר על האפקט. המשפט על סידן ומגנזיום הוא שטות אחת גדולה. הרתחת מים מורידה את הריכוז שלהם ולא מעלה. במי ברז נמצאים מלחים מסיסים שלהם שעוברים תגובה כימית בהרתחה והופכים לבלתי מסיסים ושוקעים בצורת אבנית.
Z | 23.02.13
16.
מאמר חובבני לגמרי!!מה זאת אומרת "משתנה ממקום למקום וממעבדה למעבדה??
כל העיקרון בניסוי מדעי זה שאפשר לשחזר ולקבל את אותן התוצאות בעקביות במקומות שונים ובזמנים שונים. בשביל זה יש "תנאי מעבדה" כגון מים מזוקקים או בעלי תרכובת זהה. ניסוי בוואקום, קבוצת ביקורת וכו'. באת לתת תשובה ויצאת יותר דפוק משניצל (בתנאי מעבדה כמובן)
~קופיפון תפגוזים~ | 23.02.13
13.
מצטער בלדד, יש לך טעות!
- - הסיבה האמיתית - - הקרח הוא בעל מבנה גבישי, וכידוע, המאפיין העיקרי של גביש הוא סדר פנימי ארוך טווח. הסיבה שמים חמים יהפכו לקרח יותר מהר, היא שלמולקולות המים יותר קל להסתדר לכדי גביש כאשר המים חמים! הריי זכרו שהטמפרטורה הינה גודל המבטא את "רמת התנועה" של חלקיקי החומר , כלומר מולקולות המים יותר 'חופשיות' לנוע כאשר המים חמים. - - מדוע הניסויים לא הראו תוצאה אחידה? - - זהו עניין של טמפ' ואקראיות. בהינתן מצב מסוים בו המולקולות באי סדר - כמה זמן ייקח לסדרן במבנה הגבישי? תלוי כמה גדול אי הסדר! כמו כן כמה רחוקים המים מטמפ' הקיפאון? הרי זה מירוץ בו למים הקרים יתרון הטמפ' ולמים החמים יתרון 'חופשיות התנועה' ונשאלת השאלה, למי יתרון גדול יותר הפעם? אני כנראה לא המצאתי את זה בעצמי, אני די בטוח ששמעתי את זה איפשהו, אבל בכל מקרה השארתי את השם למקרה שירצו ליצור איתי קשר בנוגע לפרס, בעוד כמה עשרות שנים. - - למתקשים - - דמיינו שישנן שתי קבוצות שמתחרות ביניהן מי תרכיב טירה מאבני לגו, שתי הקבוצות נדרשות לבנות את אותה הטירה בדיוק. הקבוצה הראשונה שמורכבת מאמהות פולניות נקראת 'פולניה הקרה' ומקבלת לידיה גוש של אבני לגו דבוקים שישמשו אותן למשימה. ואילו קבוצת האמהות המרוקאיות, אשר נקראת "מנה חמה" מקבלת לידיה את אבני הלגו מפורקות האחת מהשנייה - דהיינו חופשיות.. איזו קבוצה תנצח לדעתכם?
תמיר שחרור | 23.02.13
11.
ל-7. חוק הקירור של ניוטון מדבר על *הפרשי* טמפרטורות.
אם הטמפ' הסופית הינה 1- מעלות וטמפ' ההתחלה של כוס א' היא 11 מעלות אז הזמן שיקח להגיע לטמפ' סופית הינו X. אם טמפ' התחלה של כוס ב' היא 30 מעלות- אז ההגיון אומר שהזמן צריך להיות X+ הזמן שיקח להגיע מ30 ל11. אבל משום מה במציאות, הזמן האמיתי של כוס ב' קטן מX.
 | 22.02.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת