אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"אנחנו באוצר חיסלנו את מדינת הרווחה"

52 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

52.
דיבורים בעלמא...
כל הדוברים אינם מבינים שהתשלום על הרווחה שהמדינה נותנת - חל עליהם. כלומר - מיסים. מצד שני - כולם מיללים על המיסים הגבוהים. הדיבורים כאן הם ברוח ה'מחאה החברתית' היאפית - רוצים לקבל, לא רוצים לשלם. וזכרו עוד עובדה חשובה - כשהמדינה נותנת - תמיד יש (ובישראל - באחוזים מפחידים) מתחזים שמרמים את המערכת. 'נותנים לך - קח' אומר (בקריצ עין...) הפתגם העממי.
אלי בר-נס | 26.02.13
51.
כל פעם שאני מגיע לארץ אני רואה את ההיתדרדרות במוסר ובכבוד של אחד לשני!
רציתי לחזור מספר פעמים.אבל רק להגיע למשרד הפנים פעמיים הספיק לי. חידשתי דרכון באירופה,התקשרתי לטלפון שלהם,ענו לי תוך חצי דקה,נתנו לי תאריך להגיע,בדיוק של דקה ניכנסתי ואחרי עשר דקות הייתי בחוץ. במשרד הפנים בת"א התנהגו אלי כמו מיטרד.ואמרו לי לבוא שוב. בדואר,בדלפק לועסת סנדוויץ,ומדברת אלי בגועל נפש. בתחנת הרכבת דרך ההגנה,בדלפק,משחקת בפלאפון ומוציאה לי כרטיס. אנשים אגרסיבים בכביש,לא שומרים על החוק,ולא אדיבים בכלל. 12 בלילה השכן עושה קריוקי שאי אפשר לישון,אין עם מי לדבר. לאף אחד לא אכפת ממש מהשני ממש כאב לב. יום טוב
ישראלי שחי באירופה 30 שנה! | 25.02.13
50.
ל-47 - ואני לא מסכים איתך
כל השיפור באיכות החיים שאתה מדבר עליו קרה בכל העולם ולא רק בישראל. בדיוק כמו שבשנת 1900 היית חושב לקנות מרכבה עם איזה סוס משובח ולא אוטו. אבל בישראל חלוקת השיפור הזה לא שווה. מי שנצרך לשירותי המדינה פשוט מסכן. גם אם נתן מסים כל חייו עליו לחיות בעוני ובהשפלה. העשירים מתבסמים מעושרם ויותר ויותר שכבות נדחקות אל חיים על הגבול. מספיק שמשהו קטן ולא צפוי יקרה כדי למוטט כלכלה של משפחה שלמה, ורוב המשפחות נמצאות במצב הזה בישראל. אין אפשרות לחסוך, השכירויות, גם בפריפריה, מטורפות, כל דבר יקר כאן מארצות אחרות ולפעמים במאות אחוזים. לא פעם השתוממתי על כך שפעם פועלים עם משפחות וילדים ואישה שהיא עקרת בית היו מצליחים לקנות דירות במרכזי הערים והיום גם מהנדסים בכירים לא מצליחים לקנות דירה, אפילו פצפונת, בפריפריה. משהו בהחלט דפוק כאן. אבל מה אני מתלונן. לראש הממשלה שלי דברים חשובים הרבה יותר לדאוג להם. גלידת פיסטוק איכותית ב-10,000ש"ח לשרה'לה, למשל.
מישהו | 25.02.13
49.
ברגע שאין מדיניות רווחה ראויה
המיסים שאנחנו משלמים הופעים להיות יותר לעונש/קנס. קנס על החיים פה. המיסים הופכים להיות דומים לגביית המסים על ידי המלך בימי הביניים מהנתינים העניים. אולי קצת קיצוני, אבל באמת לא שונה בהרבה - כשאין תמורה. סתם גביית כספים לצורך נהנתנות הקרובים לצלחת.
אחת | 24.02.13
47.
ל-34: אני לא מסכים איתך
קודם כל המיסים בארץ ירדו דרסטית ב-20 השנים האחרונות. בשנות ה-80 מס חברות היה 65%, המיסוי על שכירים היה מטורף, המכס היה דרקוני. בארץ שלטה בירוקרטיה איומה. הייתה שחיתות ארגונית שהדור הצעיר אפילו לא מסוגל להבין. השחיתות בנמלים והרכבת זה כלום בהשוואה למה שהיה בעבר. נכון היום אפשר לזרוק עובד בן 50 ללשכת התעסוקה. מה האלטרנטיבה? להעניק לעובדים קביעות ולאפשר להם לחלוב את הקופה הציבורית עד הפנסיה? אני יכול להגיד לך מניסיון שעובד מקצועי זה מצרך נדיר. עובד מקצועי בעל מוסר עבודה ימצא עבודה גם בגיל 50. איכות של הבנייה עלתה מאוד. היום לא בונים דירות פחות מ-4 חדרים כי אף אחד לא מוכן יותר לחיות בדירות 2-3 חדרים צפופות. היום צעירים רוצים משרד בבית, מרפסת, מחסן בקומת כניסה, חנייה בטאבו ובצדק. רמת המינוע עלתה מאוד בישראל. היום כמעט לכל אחד יש רכב/קטנוע. היום ניתן לקנות מכונית חדשה וחסכונית ב-60 אלף שקל. בעבר מכונית חדשה, אפילו פיאט אונו, הייתה פריווליגיה של השכבות היותר אמידות. תשתיות מאוד התפתחו בארץ. ברכבת משקיעים מיליארדים ובהדרגה מתחילים לראות את הפירות. היום לכל עובד יש פנסיה חובה. בעבר פנסיה הייתה הטבה של עובדי מדינה ועובדים בדרגות גבוהות. תרבות הבילוי מאוד התפתחה בארץ. לפני עשרים שנה הלכו למסעדה רק בימי הולדת. היום מסעדה זה בילוי רגיל לסוף השבוע. יותר ישראלים מאי פעם טסים לחו"ל, יותר מבלים, יותר קונים. עובדתית רמת החיים בארץ מאוד עלתה ב-20 השנים האחרונות. אז נכון שהצמיחה לא שווה, יש אזורים שהתפתחו יותר ואזורים שהתפתחו פחות. יש מגזרים שיותר נהנו מהצמיחה ויש מגזרים שנפגעו מהקיצוצים בתקציבי הרווחה, אבל בגדול רמת החיים השתפרה לרוב התושבים.
 | 24.02.13
42.
ל-36, קצבת זקנה היא תוצאה של ביטוח לאומי
פנסיה אדם מקבל כי הוא לקח את הכסף שלו וחסך בצד בצורה מאורגנת. קצבת זקנה זה כי לקחו מבן אדם מיסים (ביטוח לאומי), וחלק מהביטוח היה שאם הוא יגיע לגיל זקנה הוא יקבל קצבה. זה כמו שתגיד, שצריך לבטל תשלומים של חברת ביטוח על תאונות, למי שמרוויח מעל סכום מסוים כי הוא גם ככה יסתדר בלי התשלום שלהם. הלו !! אני משלם ביטוח רכב, לכן במצב תאונה אני אצפה לפיצוי. ואני משלם ביטוח לאומי, לכן במצב זקנה אני אצפה לקצבה. וזה לא צריך להיות קשור לכמה פנסיה תהיה לי אם בכלל. אני מבין את ההיגיון שלך, אבל אין בו צדק בכלל !
מאיר | 24.02.13
40.
צריך לתקן את המדיניות הקטסטרופלית
שנהגה כאן למעלה מ20שנה, טעות גדולה ומתמשכת שהתחילה בהפרטות ללא שום בקרה , המשיכה במיסוד קבלני עבודה, שפושטים על כל חלקה טובה , והפכו את האדם לעבד. חבל שהתעוררו רק כשזה הגיע למורים ולאקדמאים אחרים. ועדיין לא עשו דבר. הממשלה מתנערת מאחריות יותר ויותר, ומי שלא עשיר אוכל אותה, ילדיו מדרדרים במורד העשירונים. במסוה של חסכון והתיעלות קרה בדיוק ההיפך , כל שרות שהופרט הפך לגרוע יותר, ומצד שני מילא את כיסיהם של בודדים ומקושרים. עוד 20שנה כאלה ולא תהיה מדינה.
 | 24.02.13
39.
בסופו של דבר גם הקפיטליזם וגם הסצואליזם כשל
שלא נדבר על שיטות ממשל אחרות. הסוציאליזם הוביל את אירופה למוסר עבודה יווני ולתשלומי קצבאות מוגזמות למהגרי עבודה והקפיטליזם הוביל את ארה"ב לחובות של 16 טריליון דולר (כן זה קשור גם למלחמות בזבזניות וכו' אבל עדיין, כלכלה כושלת). אז מה התשובה הנכונה? התשובה הנכונה נמצאת איפשהו באמצע - לאנשים שונים בעלי זהויות שונות יש סיכוי שונה להצליח בחיים, וכאן נכנס הסוציאליזם. לנסות לתת את הסיכוי הכי טוב לכל אחד להצליח בחיים. זה שאתה שחור\עולה חדש מהפריפריה לא צריך לפגוע בסיכוי שלך להצליח - אגב שריון מקומות למגזרים בכל תחום שהוא רק יפגע בהם וזה מיותר. לעומת זאת, משכבר קיבלו הזדמנות שווה ככל האפשר - כאן נכנס הקפיטליזם, עד כמה אתה מוכן לעבוד כדי להרוויח. באופן ביזארי אנחנו חיים בישראל עם מס של מדינה סוציאליסטית ושרותי רווחה של מדינה קפיטליסטי. הפתרון נמצא בשורות הקטנות: להתייחס לעבודות מסויימות כעבודות בעלות עדיפות לאומית (עדיף שהמדינה תשלם כסף לאדם עובד מאשר לאדם שלא עובד), לשפר תחבורה ציבורית (חיבור הפריפריה למרכז), חינוך בסיסי ואיכותי (זה שיש חוק חינוך חינם, לא אומר שהוא חינוך טוב - ואף גם לתקצב יותר מקומות מסויימים), לספק מגורים ושירותים בסיסיים אך יעילים - יותר זול לבנות בקנה מידה של מדינה מאשר של אדם פרטי יחיד שלוקח הלוואות על גבי הלוואות כדי לקנות דירה.
ירון | 24.02.13
37.
המזל שלנו היום שאנחנו דור הירושות.אנחנו אוכלם מה שהם בישלו
החלוצים שצברו רכוש ביזע ובדם. דור השואה והשילומים. ששלמו בסבל שלהם ואנחנו עשקנו אותם.וירשנו אותם. דור המתנות והמענקים של הדוד סם . דור התרומות של היהודים עשירי העולם. שהיה להם אינטרס לבנות בסיס יציב שאפשר אליו לברוח במקרה של קטסטרופה. (היום זה להפך.יצרנו גטו של עצמנו מוקף גדרות .שהגדרות לא יתנוו לברוח מפה בזמן קטסטרופה) וכול זמן שהביטחון הכלכלי יחסית טוב לשכנים. נישב בשקט. כי אם במדינת ישראל היו חמישה מיליון ענים . לא ההינו דמוקרטיה מערבית.ההינו נראים כמו שכנתנו מדרום מצרים.
הלל | 24.02.13
36.
תיקון הקצבאות
קודם כל ברור שהמדינה שוחטת אותנו, אבל אפילו במצב הנוכחי אפשר לעשות יותר טוב. למשל, קצבאות הזיקנה: אם המדינה יכולה לתת 2000-2500 שקל לחודש לכל אדם בלבד היא בעצם אומרת שאנשים יחיו בעוני כי שכר המינימום הוא 4,300 וזה מספיק בקושי למינימום רמת חיים. מה שאפשר לעשות הוא לא לתת את הקצבאות אוטומטית לכולם אלא להשלים לשכר מינימום לכולם. כלומר, אם למישהו יש פנסיה של 4,300 שקל לחודש ומעלה לא לתת לו קיצבה! למי שיש פחות מזה או שאין לו בכלל צריך להשלים לו לשכר מינימום. זה הכל. וזה עם אותה כמות כסף ואחוז נמוך מהתוצר יחסית למערב ( שזאת שערורייה בפני עצמה ). למי שיש פנסיה מעבודה של 5,000 שקל בחודש לא צריך לקבל עוד קצבת זיקנה! הוא גונב מאחרים שבאמת אין להם. אני לא מבין למה זה לא ברור באוצר. אם שכר מינימום מספיק למינימום חיים תנו את זה לאנשים וזה לא בשמיים.
 | 24.02.13
34.
ל - 18 אתה טועה.
השכר הממוצע הריאלי לא עלה בישראל מאז 2001 למרות עשור של צמיחה מטורפת. השאלה היא לאן הלכו פירות הצמיחה? נכון שרמת החיים עלתה אבל זה בעיקר בגלל שמוצרים הוזלו עקב התפתחות טכנולוגית: טלפון סלולרי עלה בשנות השמונים פי כמה ממחירו היום. כך גם לגבי טלוויזיות, מקררים ומחשבים אישיים. לכן אנשים יכולים להרשות לעצמם דברים שבשנות השישים היו מותרות. אבל שוב - זה בגלל שהמוצרים הוזלו, לא כיוון שאנשים היום מרוויחים יותר. ומצד שני - לאנשים היום אין שום בטחון תעסוקתי. בגיל 50 אפשר לזרוק אותך מהעבודה ומה תעשה אחרי שתאכל את החסכונות שלך ? מה תעשה במקרה של מחלה קשה ? החינוך, שפעם היה מקור לגאווה, התדרדר וישראל נמצאת במקומות מאוד לא מחמיאים בהשוואה ליתר העולם. אם הצמיחה היתה מתחלקת באופן יותר שוויוני החיים בישראל, למרות המלחמות והמצב הבטחוני, היו יכולים להיות בין חמש המדינות המובילות בעולם. אלא שפירות הצמיחה הולכים לקבוצה קטנה של בעלי עניין בסיועם של פוליטיקאים ורוב האנשים רק עסוקים במאבק הישרדות.
א. | 24.02.13
30.
זה לא חדש קובץ הEXCEL סופג הכל
כאשר אמרתי שקובץ ה-EXCEL סופג הכל לזה אני מתכוון כי חוק המספרים זה חוק המספרים אבל מה לעשות שיש אפשרות לשחק במספרים וזה נופל על האנשים שאין להם אפשרות ,יש להבין פעם אחד ולתמיד אזרח עובד במדינת ישראל משלם מסים 76 אגורות על כל שקל זאת המציאות והמדינה שקיעה באזרח המשלם בחזרה 25 אגורות זאת אומרת שהכסף נגנב על ידי האוצר וחבורת החבובות יש לשלוח את אנשי האוצר לשוק הכרמל או התקוה או מחנה יהודה ללמוד שיעור בכלכלה ולאחר מכן ישבו מול המחשב באוצר בזיון יש לפרק את האוצר לרסיסים ולשוח את הפקידים הביתה
צדק | 24.02.13
29.
אוי לאזרחי המדינה שזו מנכלית הביטוח הלאומי- לא מבינה את יעוד המוסד בראשו היא עומדת
מזעזע לקרוא את דברי מנכלית הביטוח הלאומי את האטימות והרוע רק 110000 משפחות - רק !!!! אין מובטלים ? - כי הם לא נרשמים כיון שאין להם למה להירשם - כי לא משלמים להם!!! ארץ אוכלת יושביה חברי כנסת נכבדים - לשם כך בחרנו בכם - תתחילו לשפר לנו את איכות החיים
ביטוח לאומי | 24.02.13
26.
יושבים ולא יודעים
הציבור בוכה ומנסה בקושי לסיים את החודש אני לא מכיר משפחה שאם שני ההורים יקבלו שכר מינימום יצליחו לקנות דירה בלי לקחת משכנתה על שניהם ושלשם אותה עד סוף ימיהם. לא מדבר כבר על רכבים חדשים שזה כבר בכלל נשמע כמו חלום. לא נראה לי הגיוני שמשפחה ששני ההורים עובדים צריכים לחיות בפחד שינתקו להם את החשמל. ואם מצב כזה קורה כנראה אנחנו עדין מדינה שממש לא קרובה אפילו למערב. אם עובדים יש שכר. יש כסף. היום זה לא המצב אנשים עובדים ומתחילים את החודש במינוס כי משכנתה לוקחת הוצאות על הילדים ו. ו. ו. ומי שלא עובד שלא יבקש זכויות!
צפון | 24.02.13
22.
אז רק החר'דים חיים כאן במדינת רווחה? המדינה מממנת להם הרבה שירותים
יש כאן מדינת רווחה לחרדים שממומנת על חשבון משלם המיסים ומדינת אי רווחה לחילונים שגם עושים צבא בנוסף . זה לא רק אי שויון מקומם אלא אפליה ממשית. רוב החילונים יברחו מפה לחו"ל בקרוב כי נמאס לחיות במדינה המעפנית הזו שלא נותנת כלום ורק לוקחת עוד ועוד ותישאר פה מדינת קשישים , חרדים ודתיים . מדינת פרימיטיבים עניה וזה סופו של הסטרטאפ הציוני הכושל.
על חשבון החילוני משלם המיסים | 24.02.13
20.
אל תתקשטו בנוצות לא לכם
הפנתרים לא הקימו מדינת רווחה אלא רק הפנו תשומת לב למצב שדוד לוי (שנאסר) הפנה אליו תשומת לב זמן רב לפניהם, ומהומות ואדי סאליב בשנות החמישים המוקדמות עשו אותו דבר. אל תתקשטו בנוצות לא לכם. מי שחיסל את הפנתרים הייתה בעיקר גולדה מאיר שהבינה שאין מכנה משותף של ממש בין צ'ארלי ביטון למשל וסעדיה מרציאנו. בשיטה המפורסמת של "הפרד ומשול" סודר ג'וב לכל אחד מהם (מה שהם רצו ממילא) והבעיה נעלמה.
טווס | 24.02.13
19.
זעקי ארץ אהובה
במשך למעלה מ 40 שנה שילמתי ביטוח לאומי והיום כאשר אני בת 70 וחייה רק מקצבת הבטוח הלאומי מקבלת לחודש 1.940 ש"ח כאשר רק על תרופות צריכה לשלם כ 400 שקל לחודש אז לוקחת תרופות יום כן ויום לא אוכל בצימצום ממשיכה ללכת בנעלים ישנות צריכה להחליף משקפיים ולא מרשה לעצמי כי אין ממה לא מחממת את הבית אלה נכנסת מוקדם מתחת לשמכה כמובן שלא מחוברת לכבלים שרתתי בצבא וגם בנותי וכמובן לא אוכלת גלידת פסטוקים
הראל | 24.02.13
18.
ל-2: המיסים בארץ ירדו דרסטית בעשרים השנים האחרונות
מצד שני רמת החיים בארץ עשתה זינוק מטאורי. הבעיה שאנשים לא זוכרים שלפני עשרים שנה מקרר נחשב למוצר מותרות ובגלל זה הטילו על מקררים מיסוי גבוה. אנשים לא זוכרים תקופה שרוב העם גר בבנייני רכבת בדירות 3 חדרים 70 מ"ר. אנשים לא זוכרים תקופה שרכב חדש היה מותרות של עשירים. אנשים לא זוכרים תקופה שמסעדה היה בילוי פעם בחצי שנה באירועים מיוחדים. רמת החיים בארץ מאוד עלתה, אבל יש מגזרים שלא נהנו מהצמיחה ולכן הפערים החברתיים גדלו, לפחות על הנייר. כל מיני ארגונים בעלי אינטרסים שוכחים לספר שבשנת 2013 אדם עני חי ברמת חיים הרבה יותר טובה בהשוואה לאדם עני בשנות ה-80.
 | 24.02.13
12.
הנה חדשות בשבילך: לא חיסלתם את מדינת הרווחה, אלא את החברה הישראלית כולה.
המרקם העדין שהתגבש כאן (במאמץ עילאי של דור המייסדים, ובסבל תהומי של עולים חדשים) חוסל בחוסר אחריות מקצועית של אידאולגים פנאטיים, הדוגלים ב"-איזמים" מן המאה ה-19. את שהרסתם - רק חורבן מוחלט וגלות נוספת יתקנו.
"הוי מגיעי בית בבית" - בשידור חוזר | 24.02.13
7.
תתביישו לכם באוצר ובמוסד לקיפוח לאומי - תחזירו את כל הכספים לניצולי השואה שלקחתם קודם כל!!
נמאס לקרוא, לדעת ולהתעצבן מהשיקולים שאתם עושים!!! תחזירו את הכסף לציבור!!! דרך שירותי הרווחה, בחינוך ובמסים. הגיעו לנו המים עד הרפש שבו אנחנו מתבוססים. שקרנים שמשחקים במשחקי מספרים, זה מה שאתם!!!!! מנסים להשלות אותנו שהכל נורמטיבי ביחס למדינות אחרות? שוב שקרנים!!!! מדינת הגמדים הפכתם אותנו!
אני | 24.02.13
6.
ל-1 הבעייה שכאן אתה לעולם לא מקבל את התמורה למיסוי ולעבודה הקשה שלך מהמדינה הזאת ישראל
ולכן מדינת רווחה היא שם קוד לרגולציה הכרחית במדינה הלא נורמלית והמתעללת בקשישיה/ צעיריה/ מיעוטיה הזאת שרבים מאנשיה כבר מתעבים ומבקשים בכל דרך להימנע מתשלום מיסים עבור השירותים שאינם מקבלים כלל בדגש חינוך/רפואה/תחבורה. מה אתה מנסה לחנך אותנו? התחל בכך שתשרור פה דרך ארץ ולא ידרסו כאן או יחכו למעידה של כל אחד. איך נאמר במחוזותנו - כול כלב ביג' יומו
איתן | 24.02.13
5.
למגיב 1 - מדיניות רווחה איננה מדיניות סעד וקצבאות
רווחה כוללת חינוך איכותי לכולם כולל למאיונים העליונים. רווחה כוללת מערכת בריאות יעילה לכולם כולל העשירים והבריאים בעלי הביטוחים המשלימים. דמי אבטלה (לזמן מוגבל) הם דבר מוצדק לחלוטין לאנשים שעבדו שנים ארוכות, שילמו מיסים וכעת איבדו את מקום עבודתם ומתקשים למצוא מקום חדש. האתגר הוא למנוע ניצול של המערכת ע"י נצלנים מקצועיים אבל אסור לשפוך את התינוק עם המים. מדיניות רווחה מקיפה היא הכרח במדינה מערבית ואמורה לסייע לצמצם את הפערים ע"י כך שיותר מסים נלקחים מהעשירים בעוד שרותי הרווחה ניתנים באופן שיוויוני לכולם.
א | 24.02.13
4.
איזה נתוח מבריק!!ארהב לא שקועה בחובות??? היא שקועה בהן דווקא בגלל קפיטליזם
קצוני שלמעשה הפך הכל לכלכלת המורים על חשבון המדינה ,שנאמר הרווחים למהמרים ההפסדים למדינה!! זהו הקפיטליזם של כלכלת השוק "החופשי". אני מקווה שברור לכולם שקצוניות משני הצדדים איננה נכונה .
רווחה-קפיטליסטית | 24.02.13
3.
מדינת רווחה איננה טירוף כי אם מודל לאחוות האדם באשר הוא
למרות כל ההצהרות הידועות (הצהרת המהפכה הצרפתית והצהרת מייסדי ארה"ב) האנשים לצערנו לא נולדים שווים: לזהות הוריו של הילוד, למדינה בה נולד, לשכונה בה הוא גר, לחינוך לו זכה - ורכיבים חברתיים וכלכליים נוספים - השפעה גורפת על עתידו ועל איכות החיים בה יזכה.שכן לא כל הבוגרים מסוגלים לפרנס את עצמם בגלל מגבלות של נכות, של מחלות, של דיכוי וכיו"ב. לא כאן המקום להרחיב .מספיק אם אומר כי מדינות סקנדינביה הן מדינות רווחה לדוגמה, עשירות ודמוקרטיות להפליא בהן המדינה עוזרת לכל פרט ופרט בכל תחומי החיים.
דב בן-מאיר | 24.02.13
1.
חיסול מדינת הרווחה הוא צעד חיובי מאין כמותו
"מדינת רווחה " הוא שם קוד לכלכלה כושלת, ולעם שאט אט מאבד את חירותו ונעשה תלוי בחסדי הממשלה ובקצבאותיה, כך אנחנו למדים מן הניסיון של מרבית עמי אירופה, אשר ממשלותיהם שקועות בימים אלו ממש בחובות עתק, ואשר כלכלותיהן מתמוטטות. טוב עשה האוצר שהגביל את הטירוף הזה, שנקרא "מדינת רווחה". בני אדם בוגרים ואחראיים חייבים לפרנס את עצמם ואת בני משפחותיהם, ולא לצפות לנדבות מאת הממשלה, אשר ממילא אינה מסוגלת לממן זאת.
אורן | 24.02.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת