אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

אפוקליפסת האג"ח: כשהבועה הגדולה מכולן תתפוצץ

73 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

73.
זה לא נכון נקודה. הכסף שלך ושלי שהם
זה לא נכון נקודה. הכסף שלך ושלי שהם שקלים מושקע או מוצמד בין היתר לאג״חים ממשלתיים עולמיים ולרוב אגח״ים מגובים משכנתאות או MBS ולעיתים קרובות גם CDO בסיכון גבוה. אז שזה יקרה הפנסיה וקרנות ההון יספגו מכה קשה. כלומר הכסף שלנו שלא נמצא בשימוש שהוא הפנסיה וקרנות ההשתלמות יספגו מכה קשה.
Hammer | 26.08.16
66.
בקיצור,,הנבואה ניתנה לשוטים
לכל אנליסט ורואה שחורות יש מולו מי שאומר בדיוק ההיפך. מכאן נובע כי לא ניתן לדעת מה יהיה בעתיד ,.אבל כן אפשר ללמוד מהעבר .,. שוק האג"ח הממשלתי במדינות יציבות מעולם לא הכזיב. לא כך שוק המניות או אג"ח שאינו ממשלתי שבעבר גרמו הפסדים גדולים כמו גם רווחים נאים.
תום | 24.03.13
65.
ל24: קפיטליזם קיצוני כן, הגלובליזציה לא.
לעניות דעתי אנחנו צריכים לשאוף למשטר סוציאליסטי\קפיטליסטי למחצה נוסח ארצות סקנדינביה. הגלובליזציה תלך ותחריף, אתה חושב שהגלובליזציה פשטה רגל? תסתכל על התכולת הבית שלך - הרוב תוצרת סין, הבגדים שאתה לובש כנ"ל, המכונית שאתה נוסע בה כנראה יוצרה בקוריאה או טורקיה, הדלק שאתה מתדלק איתו נשאב כנראה מאנגולה או מהמפרץ הפרסי. מה זה אינטרנט אם לא כלי להאצת הגלובליזציה? ומה עם מייקרוסופט וגוגל? מה זה האיחוד האירופי? אלה הם סימנים להפיכת העולם לציביליזציה אחת. אין טעם לנסות לעצור את הכוח הטבעי של המסחר הגלובלי שהתחיל לפני כמה אלפי שנים. תמיד כשמישהו מייצר מוצר בשיטה תעשייתית הוא תמיד יחפש להגדיל את השוק שהוא מוכר לו, תמיד ינסה למכור את זה לכמה שיותר אנשים בין אם זה טלפון, תוכנת מחשב, קליפ ביוטיוב או ריבה. שיש לך שוק גלובלי - פה אפשר ליצור תחרות טובה יותר, להוריד מחירים ובסופו של דבר להעלות את רמת החיים לכלל תושבי העולם. מה שכן - לדעתי - חייבים לכפות על כל תושבי העולם לאסור את העבדות כמו שיש היום בסין ובמזרח הרחוק. אנחנו נמצאים בתחילה של המאה ה21 שבה יהיו כנראה שינויים מרחיקי לכת בטכנולוגיות שישנו את חיינו. אותן טכנולוגיות שגרמו לאוכלוסיית בני האדם לגדול פי 1000 בעשרת אלפי השנים האחרונות, יחזרו על עצמם - כשבני האדם יוכלו לחיות בערים יותר צפופות, לגור באוקיינוסים, במושבות בחלל, הם יפיקו אנרגיה מטכנולוגיות גרעין מתקדמות ויוכלו לנצל אחוז גדול מהאנרגיה שהשמש פולטת ליקום. אם היום אנחנו צריכים לקנות דירות, אוכל ודלק מהטייקונים, מחר גם נקנה מהם אור יום. השאלה לא תהיה האם יש לנו מספיק אדמה לחקלאות , מי שתייה וחומרי בניין, השאלה תהיה האם מספיק חומר ואנרגיה, אם השאר כבר נסתדר, אם יחסר לנו אוכל - נוכל להדפיס אותו במדפסת תלת מימד מתקדמת, אם יחסר לנו חמצן - נוכל לייצר אותו מיסוד אחד בתהליך גרעיני מתקדם
אלכס | 23.03.13
64.
לסיכום ....פונזי אחד גדול
הממשלות כדי להחזיר מנפיקות אגחים ומדפיסות כסף ופרטיים כדי להחזיר מנפיקים אגחים חדשים בסופו של דבר זה חייב להתפוצ. .....המפסידים הגדולים יהיו אנשי עמל שחוסכים פרוטה לפרוטה ומתקמצנים על האוויר שהם נושמים והמרוויחים יהיו הפזרנים שחיים ומשקיעים מעל הפופיק על הלוואות כמה שיותר ....תשובה ודומיו יאכילו אתכם לוקשים.....הם פשוט לא ציפו שהריבית הנמוכה תחזיק מעמד כל כך הרבה שנים.....ברגע שהריבית תתחיל לעלות כולם ירוצו למניות הכבדות......וריט נדלן שמנפיקות אגחים החובות שלהם יהפכו לאוויר לא תהיה אפשרות הנפקה נוספת ומאות חברות יקרסו.....מי שיש לו הלוואה צמודה יקרוס כולל הבנקים
סם | 23.03.13
63.
הסיבה למשבר אינה קשורה לסוג הכלכלה...
האמריקאים ניקלעו למשבר בשל הוצאת הייצור מארה"ב לסין מחד וההסתבכות במלחמות הנפט בעיראק ובאפגניסטן. 2 המגמות האלה גרמו לחוב לאומי ענק שאכן מכוסה על ידי אג"ח ממשלתי. הקפיטליזם האמריקאי תמיד היה מבוסס על עבדות פעם שחורים היום סינים ההבדל שבתקופת העבדות האמריקאים ייצרו בעצמם והיום התוצר בסין. בתגובה לכל מי שטוען שהסיבה לחוב הלאומי האמריקאי הוא רווחה זה לא נכון, תקציב הרווחה מהווה אחוז קטן מהגירעון ואפילו סיוע החוץ שלהם אינו גורם משפיע.
אלף ואו אלף | 17.03.13
62.
תגובה לגובה לאורן 56 ויוני 24
בארה"ב רצונם של הבנקים לגרוף רווחים גדולים בלי לדאוג למדינה או לאזרחיה, והממשל הבנוי על בעלי ההון ואינו עוצר בעדם על ידי רשויות החוק ( קפיטליזם חזירי) יצרה בועת נדל"ן אשר נגרמה מפולת עקב הזרמת כספים ויצירת ביקושי ענק לא אמיתיים בשוק הנדל"ן, גרמה לירידת יכולותיה וקרנה של ארה"ב. כדי לצאת מהמשבר ארה"ב נאלצה להכניס לחוב של עשרות אלפי דולרים כל אזרח אמריקאי. דבר זה הוכיח מעל לכל ספק שהקפיטליזם שענינו רק רווח של בעלי ההון הוא משטר הרסני. אורן בתגובה 56 מגלגל את הבעיה על ההישגים המעטים של הציבור האמריקאי לגרום למדינה לדאוג לאזרחיה (הרי לשם כך מוקמת מדינה). במסווה של ידעני הוא מנסה לסמא את עיני הקוראים. למעשה הוא ממשיך את דבריו של יוני מתגובה 26 שכותב שאין טוב יותר מהקפיטליזם משום שהכול כבר נוסה. לפני 200 שנה אמרו שהדיקטטורה היא הדבר הטוב ביותר כי הכול כבר נוסה. האתגר הוא לראות את הפגמים של כל מה שנוסה ולשאוף למשטר חדש שטרם נוסה. לכל מי שעניים בראשו הקפיטליזם החזירי כבר הציג את כישלונו. במשאל העם האחרון בשוויץ העם הצביע בעד הגבלת משכורות החברות המנפיקות מניות בבורסה. הגיע זמן שבעקבותיהם נמצא אנחנו את הדרך לקבוע במה להשקיע את הפנסיה שלנו - עתידנו.
עמי | 17.03.13
61.
30, 32 וכל חסידי המדפסות: אתם מפספסים פה את הנקודה
פשיטת רגל טכנית לא תהיה כי תמיד ניתן להדפיס כסף ובכך לשלם את החוב לכאורה. בהז אתם צודקים. אבל אל תמהרו לשמוח. גם רפובליקת ויימאר פעלה בדיוק כך ו"כיסתה" חובות באמצעות הדפסת מארקים גרמניים שהפכו לחומק הסקה כי הם איבדו כל ערך. ברגע שהכסף המודפס יש מאין נכנס למחזור ומתדלק צריכה, תשלום משכורות, רכישת סחורות וכו' נוצרת היפר אינפלציה. כרגע, והדגש על כרגע, זה לא קורה מפני שרוב הכסף המודפס עדיין קבור בכל מיני מאזנים של בנקים ואג"חים אבל מתישהו הכסף הזה ייצא החוצה. ברננקי מספר סיפורים וטוען שיש לו אסטרטגיית יציאה, כלומר שיטה לספוג חזרה את הכסף. אני בספק, וגם אם יש לו שיטה כזו (העלאת ריבית אלא מה?) תתרחש קריסה. אין שום מקרה בהיסטוריה שבו הדפסת כסף כ"כ מסיבית לא נגמרה בקריסה של המטבע. חוץ מזה שברננקי שיקר לאורך כל הדרך: הוא סיפר שהחרבה כמותית אינה הדפסת כסף, ושהוא חושש מ...דפלציה. המציאות היום מראה שבשוק הסחורות כבר קיימת אינפלציה, והיא מחלחלת אל כל שאר המגזרים (מחירי החשמל, המזון, הדיור וכו'). ומי שחושב שמדובר בתאוריות, כדאי שיבחן מה קרה בישראל בראשית שנות ה-80. גם אז הממשלה כיסתה גרעונות בהדפסת שקלים (ישנים) והתוצאה הייתה אינפלציה של 450% בשנה.
דני | 16.03.13
59.
שאלה: אם האוצר מנפיק אג"ח והפד קונה - מה איכפת לי?
אם כל תנועת האג"חים היא בין משרד האוצר והפד - הבעיה היא שלהם. כנראה שבכתבה לא התיחסו לעובדה כי חלק מהאג"חים יוצאים לשוק החופשי, ושם נוצרת הבעיה. בלי להיות מבין גדול בכלכה אמרתי כבר מזמן כי לסינים יש מחסנים אדירים עם ערמות של ניר שרשום עליהם "א.י.ה" - אם ירצה ה' נשלם לכם טבין וטקילין. אשרי המאמין.
טוביה | 10.03.13
58.
ל9, אם זה היה קורה היית פושט את הרגל
יש דבר שנקרא אינפלציה- תהליך מתמשך של עליה במחירים. אם תסתכל לפני 20 שנה אז השכר החציוני היה 3000 שקל, נניח שמי שחסך הפריש 20% לחסכון פנסיוני, אז זה היה 600 שקל, אדם שמרוויח שכר חציוני של 6500 כיום ומפריש 20% חוסך בחודש 1300 שקל- יותר מפי שתיים, עד שתצא לפנסיה המחירים ימשיכו לעלות עד שבסופו של דבר הכסף שחסכת בתחילת התקופה לא יהיה שווה את הנייר שעליו הוא מודפס, לעומת זאת כשאתה משקיע אז הסכום הראשוני שחסכת(לפני 20 שנה) יצבור הכי הרבה ריבית ויהווה את החלק הכי גדול בחסכון שלך(ביחס לשנים אחרות). כשאתה מרוויח 5 אלף לדוגמא וחוסך את הכל(סה"כ 60 אלף בשנה) הרי שכשתגיע לסכום של 2 מליון שקל, אם לא תשקיע אותם בעצם ההון שלך יפסיק לגדול, במצב של 3% אינפלציה, למרות שתוסיף מחדש כסף כל שנה(60 אלף כל שנה) כח הקניה של הכסף יישאר זהה ולעולם לא תהיה יותר "עשיר" מ2 מיל', עד שיהיה לך 3 מיליון יהיה להם כח קניה זהה ל2 מליון של היום.
מונקי | 10.03.13
57.
ל43 - לא מבין איך קיבלת פלוסים בכלל
מה שאמרת הוא שטות מוחלטת. מדינה לא יכולה לחזות בדיוק של 100% מה יהיו ההכנסות וההוצאות שלה, לכן לשיטתך, כשהתגלה הגרעון של 4 מליארד השקלים מדינת ישראל היתה צריכה לפטר עובדי ממשלה או לעצור רכישות לצבא, או לעצור תשלומי העברה(ביטוח לאומי וכו') פשוט כי אין כסף. זה היה קטסטרופה אם כל פעם שיש טיפה גרעון המדינה היתה מפטרת אלפי ועשרות אלפי עובדים או לחליפין מקטינה את הביקושים בשוק, זו הדרך הבטוחה למשבר כלכלי חמור(מכיוון שאחרי פיטורי העובדים והקטנת הביקושים בשנה שלאחריה הכנסות המדינה יקטנו עוד ושנה לאחריה עוד וכך המדינה תסתחרר למשבר חמור).
מונקי | 10.03.13
56.
הבורות שחוגגת כאן בתגובות - ממש מפחידה...
הבא נסביר פעם נוספת את ההבדל הבסיסי בין קפיטליזם וסוציאליזם. במשטר קפיטליסטי הממשלה אמורה כמעט ולא להתערב בשוק כלל. במשטר כזה אין ביטוח לאומי, אין הטבות סוציאליות, הוצאות הממשלה מזעריות והמסים נמוכים בהתאם. לפיכך אין למדינה צורך להנפיק אג"ח, וממילא לא יכולה להיווצר בועה בשוק האג"ח, במדינה סוציאליסטית, לעומת זאת, קיים מגוון של הטבות סוציאליות לאזרחים, כגון דיור ציבורי, קצבאות לנזקקים, ביטוח בריאות ממלכתי וכן הלא וכן הלאה. כל הדברים הללו עולים המון כסף, מה שגורם לתקציב הממשלה להתנפח עוד ועוד. ככל שהמדינה מעתירה על אזרחיה הטבות, כך הם נעשים יותר תלויים בהן, ודורשים עוד. על מנת לממן זאת הממשלה בתחילה מעלה מיסים, ולאחר שגם זה לא מספיק - מנפיקה אג"ח ונכנסת לחובות. לפנינו מצב קלאסי של מדינת רווחה (כן, כן, כיום ארה"ב היא מדינת רווחה, ולא מדינה קפיטליסטית), אשר יצאה מכלל שליטה, ומדפיסה כסף ללא גבול, באמצעות הנפקת אגרות חוב ביד אחת (ע"י משרד האוצר), ורכישתן חזרה ביד השנייה (על ידי הפד). זהו הגורם האמיתי לבועה בשוק האג"ח, משום שאם הפד לא היה קונה חזרה את אגרות החוב הללו, לא היה כזה ביקוש חזק עבורן, והריבית עליהן היתה עולה. לפיכך אין כל בסיס לטענה כאילו המצב הנוכחי הוא באשמת הקפיטליזם. ההיפך הוא הנכון - בשוק קפיטליסטי אמיתי בועה כזאת כלל לא יכולה היתה להיווצר. בועה זו היא התולדה של סוציאליזם חזירי.
אורן | 07.03.13
53.
תזכרו שיש פה מלא אינטרסים, יכול להיות שמנסים להריץ לכם פה השקעות בזהב
כמו בחיים של האדם הקטן, גם בקרב מדינות יש מי שלוקח הלוואות אבל אי-אפשר להכריח אותו להחזיר את הכסף. זה הכל תלוי ברצון הטוב שלו. ארה"ב היא בריון כזה. סין יכולה לדרוש מארה"ב את הכסף וארה"ב יכולה לומר לה "אההה, מצטערים, חתמתם / לא חתמתם על האמנות הבינלאומיות מסוג U ו-O ו-Y ו-K ו-C ו-U ו-F ולכן אנחנו נעכב את התשלום". האמריקאים יכולים לתאם מהלך כזה עם אירופה כדי לחזק את העמדה שלהם. מה הסינים יעשו, ילאימו אינטרסים אמריקאים בסין? ארה"ב תלאים נכסים סיניים אצלה, תאסור על קשרים כלכליים עם סין ואז, בגלל היתרון הערכי המובנה בארה"ב (זו דמוקרטיה שלא חונקת חופש ביטוי), ארה"ב פשוט תשאיר אבק לסין אחרי כמה שנים, מבחינה טכנולוגית, כמו שהיא עשתה לברית-המועצות משנות ה-80 והלאה.
.............. | 07.03.13
48.
עוד יותר פחות
עוד דוגמה מצויינת לכך שהפתרון שלי מעולה. תזכורת: שמו בישראל: ריסט עולמי חדש. משמעותו: הפסקת קומוניזם ליום אחד, ואחר כך חוזרים לקפיטליזם עם כסף חדש. כלומר: חילוט כספי העשירים, בידי כל אדם יהיה מקסימום מיליון שח"מ (שקל חדש מאוד). הכסף חוזר למדינה (לציבור), ומרגע זה ממשיכים בקפיטליזם מחדש.
מזכיר המדינה | 07.03.13
46.
יש בועת אג״ח וזה לא אסון
הפנסיה מושקעת באג״ח ובמניות. אם האג״ח הממשלתי ירד, קרוב לוודאי שזו תהיה תקופה שבה המניות יעלו. כך שיהיה פיצוי. בנוסף, ירידת מחירי האג״ח תפגע אולי במבוגרים, אך תיטיב מאוד עם צעירים, שיוכלו להשקיע באג״חים בעלי תשואות גבוהות. בכל מקרה, מי שקונה היום אג״ח ממשלתי ארוך טווח עושה טעות.
יהונתן | 07.03.13
40.
פנסיה מושקעת בזהב
כך רציתי אך בכל בתי ההשקעות והביטוח אמרו לי שבנק ישראל לא מאשר השקעת הפנסיות בזהב/כסף וכנראה שהם יודעים הייטב שברגע שהפנסיה תהיה מושקעת בזהב בתי ההשקעות וחברות הביטוח יפשטו את הרגל. תראו איך גרף ערך הזהב מתנהג מרגע שביטלו את ההצמדה אליו. אצלי הפנסיה צמודה 55% לאג"ח צמוד מדד ושאר הכסף הפנוי שהוא 50% מסך החסכונות (כולל פנסיה) בתעודת סל צמודה לערך הזהב. מקווה שזה יעזור לי לשרוד את הקריסה המתקרבת.
אביג | 07.03.13
39.
אתם יודעים למה תחזיות מתבדות?
מי הם הגורואים הגדולים שמככבים בעיתונים? ניחשתם נכון - אלה בעלי ההשפעה. מי שמשפיע על שוק ההון לא כשיר לחזות אותו. כל הנבואות האלה הן שילוב של בורות מוחלטת עם הטיות מכוונות. חוק ברזל - ככל שאדם משפיע יותר כך יורד כושר הניבוי שלו. בקיצור תרגיעו. בועות תמיד מתפוצצות אבל זה לצורך תיקונים. היו הרבה משברים בעקבות בועות אבל מעולם עוד לא קרה שקריסת בועה הביאה לכאוס. כל האפוקליפסות האלה הן אגדות. כל אחד יודע שהכלכלה הגלובלית לוקחת סיכונים גדלים והולכים. אבל רק מעטים יודעים לראות את עוצמת הבלמים שהחברה מייצרת. הכלכלה הקפיטליסטית היא כיום הבסיס לסדר החברתי של האנושות כולה. מעמד הביניים יוצר לעצמו סטנדרטים של נוחות חומרית ובטחון אישי, אותם הוא מכמת באמצעות צרכנות וחובות דמיוניים. הסדר הזה שנראה כאילו הוא עומד להתמוטט כל רגע, הוא הדבר הכי יציב שההסטוריה האנושית הצליחה לייצר עד היום.
אלון | 07.03.13
36.
אל קעידא חשבו שהתמוטטות ארה"ב תבוא בעקבות התמוטטות כלכלתה והם צדקו
הפיגוע בתאומים תוכנן לפגוע בכלכלה האמריקנית ואכן הוא שיתק אותה לכמה שנים, אבל את המשבר הגדול, משבר הסאב פריים, הכלכלה האמריקנית ייצרה בעיקר בכוחות עצמה (וגם לאל קעידא הייתה תרומה לכך) ונראה שהענקי עוד בדרך. למגיב שכתב כאן שמכל השיטות הקפיטליזם היא הטובה ביותר-מי שמצבו הכלכלי טוב נוטה לדבר כך מתוך סימום. עובדתית הכלכלות המצליחות ביותר הם סוציאל דמוקרטיות וכל 10 המדינות בעלות איכות החיים הגבוהה בעולם הם כאלו. קפיטליזם היא שיטה שמתאימה למדינת הגירה כמו ארה"ב או ברזיל. ברגע שמגיעים מהגרים למדינה סוציאל דמוקרטית-מערכת הרווחה קורסת, כל אימת שאלו לא מגיעים מערכת הרווחה תומכת במיצוי מלא של הון אנושי ורווח לכסף. מלבד זאת, הגלובליזציה היא באופן ישיר הבת ההכרחית של הקפיטליזם ומי שמפריד בניהם, כיאה לקפיטליסט, לוקה בחוסר הוגנות קיצוני. שהרווח הוא חזות הכל הכרחי שאיש עסקים אמריקני יעביר את הייצור למדינה שזול לייצר בה וימקסם את הרווח והכרחי שהכלכלה שמתחרה בו תעשה את אותו הדבר והכרחי שהדבר יוביל לקריסת שתי הכלכלות ולעליית השלישית.
 | 07.03.13
33.
לאלעד (19): לו ידעת כמה אתה מדייק, היית מזועזע.
בשיקול סטטיסטי מסודר (כמו של פיסיקאים), מבינים מהר מאד שאין קשר בין "כלכלה" ומדע. ככלות הכל, מדען הגון לא יעלה על דעתו צמיחה מעריכית (אקספוננציאלית) בת-קיימא לאורך זמן: גם פיסיקאי טירון מבין שגידול כזה מוליד "התפוצצות" סינגולרית. היטיב לנסח זאת קנת' בולדינג, יועצו של הנשיא קנדי: "מי שמאמין בצמיחה נצחית של משהו ממשי, על פני פלנטה סופית, הוא מטורף - או כלכלן".
אנשים | 07.03.13
32.
אג"ח ממשלת ארה"ב אף פעם לא יגעיו לחדלות פרעון היות ו
אג"ח ממשלת ארה"ב אף פעם לא יגעיו לחדלות פרעון היות והן נקובות בדולרים וממשלת ארה"ב יכולה להדפיס דולרים (עדיף על חדלות פרעון) אם היתה לי מכונה להדפסת שטרות של 200 ש"ח ברישיון מדינת ישראל לא הייתם דואגים שאפשוט רגל. מישהו מהקוראים יכול לסדר לי ? בבקשה ?
ברננקי | 07.03.13
29.
שאלתי פעם בדואי האם כדאי לו לגדל כבשים
והוא ענה לי שלהחזיק עדר זה כמו בורסה , יש מרעה בשטח ,לא צריך לקנות מזון לכבשים , הם ממליטות טלאים ויש הצפה של כבשים בשוק והמחיר יורד . אין מרעה בשטח וצריך לסבסד את העדר בקניית מזון , שוחטים את הכבשים לבשר מוכרים ומחכים לשנה הבאה . אבל בכל מצב , העסק יותר בטוח מהבורסה ומאג'ח ותמיד יש צמיחה בעדר ומי שמתמיד יתעשר לפחות עד שתגיע בצורת ארוכה ואז יצטרך לשחוט את כל העדר . אבל לפחות המשפחה שלו תוכל צלעות כבש ולא ניירות ערך בלי כל ערך.
שמעון | 07.03.13
27.
הפנסיה שלי לא בדולרים ולא באג"ח ארה"ב - פה זה ישראל
30% ממנה באגרות חוב ייעודיות של ממשלת ישראל עם תשואה של 4.5%. חלק גדול מהשאר בנדל"ן עסקי במרכז הארץ. מגדל מדווחים במה הם משקיעים. בקרן פנסיה זה ממש לא משהו מופרע. כל עוד שלי לא תגדיל את הגירעון פי 2 השקל יהיה בסדר גמור. עיתונאי יקר אנחנו גרים בישראל לא בארה"ב.
רפי | 07.03.13
26.
24 - הגלובליזציה כן, הקפיטליזם לא
מכל השיטות הקיימות היום אין טובה יותר מהקפיטליזם. כבר הכול נוסה והכול נכשל. הבעיה היא שמדינות המערב (בראשות ארה"ב ואירופה) כבר מזמן אינן קפיטליסטיות, בוודאי שלא מאז אמצע שנות ה90. התערבות המדינה במשק בארה"ב מגדילה את עצמה משנה לשנה. כנ"ל באירופה. קפיטליזם אמיתי שרר באמריקה משנות ה-50 ועד שנות ה-90. אחרי זה, זה כבר הפך לסוג של פשיזם או סוציאליזם. חוץ מזה, יש עוד מיליון ואחד דברים שמעיקים על המערב - גלובליזציה, רבתרבותיות, הגירה מסיבית ממדינות נכשלות, פמיניזם קיצוני, ועוד הרבה.
יוני | 07.03.13
23.
לא כל כך הצלחתי להבין
כשמלווים כסף, איזו סיבה יש לחשוב שהלווה יוכל להחזיר את ההלוואה? מאיפה יבוא הכסף שאותו יחזיר? אם הוא ישתמש בו, הכסף הלך. טוב, אולי הוא יקים עסק, ואז מהכנסות העסק יוכל להחזיר. איזו סיבה יש לחשוב שהעסק יהיה רווחי ויוכל להחזיר? חלק כן יחזירו, חלק לא. בגדול, וללא שום מידע נוסף, זה נראה שהתוחלת שעסק יהיה רווחי ויוכל להחזיר היא אפס. למה? כי החלפת כסף מיד ליד היא משחק-סכום-אפס. אחד שמרוויח, זה תמיד על חשבון אחר שמפסיד. אז מאיפה יכול לבוא כסף חדש כדי לגרום שהתוחלת תהיה חיובית? שסכום המשחק יהיה חיובי? מכיוון שכסף אינו משאב טבע מוגבל, הוא יכול לבוא רק מכך שמדפיסים אותו! כלומר, כל הכלכלה בנויה על זה שיש כל מיני מדפסות כסף, ואז מקימים כל מיני מנגנונים שבו הכסף המודפס עובר מיד ליד ואנשים שמשתתפים במשחק הזה מנהלים מרוץ מטורף בתקווה כל הזמן להרוויח עוד ועוד. ובאמת, אם מדפיסים אותו, למה לא להדפיס עוד ועוד בלי סוף?
לא מבין | 07.03.13
21.
הפנסיה שלהם ולא הפנסיה שלנו
זה הבעיה כשמתרגמים מאמרים קרנות הפנסיה הישראליות לא משקיעות באגח של ארצות הברית ולכן הפנסיה לא תיפגע אם התרחיש המתואר יקרה היא בהחלט יכולה להיפגע וגם נפגעה מהשחיתות של הטיקונים הישראלים אבל זה לא קשור לכתבה ומשהו קטן ה"בועה" הזו נובעת אך ורק מהורדת הריבית בשוק העולמי בכלל ובארצות הברית בפרט אין כאן מעשה קסמים אלא מהלך מכוון וברור שנועד לאפשר צמיחה ולהוריד אבטלה בעיקר בארצות הברית אבל גם בשאר העולם וכשיש תעסוקה מלאה אז הכסף הוא לא בלוף כי מאחוריו יש מיליארד עובדים
זה לא נכון זה לא נכון | 07.03.13
18.
מישהו יכול להסביר
מישהו יכול להסביר למה בכלל לוקחים את הכסף שהרווחתי בעבודה קשה, ומחזיקים אותו אצלם ב"משמרת"? כשבסוף אנחנו לא מקבלים את הכסף הזה בחזרה בכלל? יש לנו בכלל זכות בחירה בנושא? אנחנו יכולים להחליט מה לעשות עם הכסף שלנו? אנחנו יכולים לקחת אותו בחזרה כעת, לפני שהוא נעלם? ולמה שהוא יהיה שם אם אנחנו זקוקים לו עכשיו?
אפולו | 07.03.13
12.
#4 - משמעות הבועה היא
1. כאשר כל הכסף שהודפס ייכנס למחזור (למשל - הסינים שמחזקים באג"ח ארה"ב יתחילו להשתמש בו בשביל לקנות מוצרים) תהיה אינפלציה. במצב של אינפלציה מחזיקי אג"ח לא צמוד מפסידים כסף ולכן רוצים להיפטר ממנו והמצב הזה מוריד את ערך האג"ח. גם אם לא תהיה בפועל חדלות פרעון, הכסף שממשלת ארה"ב תידרש להחזיר יהיה בעל ערך מאוד נמוך (במונחי כוח קנייה) מה שבפועל יהיה זהה למצב של תספורת. 2. מכיוון שהיחס בין חוב לתוצר של ארה"ב הוא מאוד גרוע יש סיכוי אמיתי שארה"ב לא תהיה מסוגלת להחזיר את ההלוואות. ההלוואות שארה"ב לקחה שימשו את אזרחי ארה"ב לצריכה ולא להשקעה ולכן יש סכנה אמיתית שתהיה חדלות פרעון/תספורת. זה כמו שתלווה לחבר שלך כסף בשביל שיפתח עסק אבל הוא ייקח את הכסף, ייקנה בזה פיצות ויגיד לך, זה בסדר, הפיצות גורמות לי לעבוד יותר טוב על הסטארט אפ שלי, תן לי עוד הלוואה.
אורי | 07.03.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת