אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

תן 23 שנות חיים, קח דירה בבת ים

82 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

82.
בצער רב
מסכים עם מה שכתב. הרצון להגשים את הפנטזיה של קניית דירה עולה ויעלה לאנשים רבים באובדנה בסוף, כי יטבעו בתשלומי המשכנתא. אני עצמי ויתרתי על רכישת דירה לאחרונה כי אחרי סדנה שלקחתי במזרחי (יאמר לזכותם שהסדנא מועילה ובחינם לכולם) שנותנת ידע כללי פלוס תובנות והסברים על משכנתאות, הבנתי שאין לי דרך להנדס את תמהיל המשכנתא שלי באופן שיאפשר לי לחיות. לא מדבר על מותרות. פשוט לחיות. חבל. מאד.
דני | 18.03.13
81.
זה נושא כאוב ועצוב
כיצד אפשר לחיות במדינה שחונקת את אזרחיה משכורות לא ראליות ליוקר המחייה הטבעת חונקת והאזרחים מגיבים בתוקפנות ובאגרסביות נותרנו במצב של השרדות לא ייתכן שלא תהייה דירה לכל כיס האדמות בצפון ובדרום משוועות לפיתוח אך כשעושים חשבון מה מדינת ישראל גובה היטלים ומיסים התוכנית יורדת מהפרק חובה לשנות סמטרייה הריאלטי בין משכורת ודיור יוביל למשבר .לבנות לכל כיס שהאזרחים יהיו רגועים ותהייה להם קורת גג וכסף לגדל משפחה.
ברוקר | 17.03.13
80.
לבטל את הפטור שיש כיום ממס למשכירי דירות
להוסיף על זה מס רכוש על דירות להשקעה-והנה-מחירי הדירות יורדים 25%.במקביל יש להוריד את מס הבורסה.רק כך ניתן להוציא את המשקיעים משוק הנדל"ן.לאחר מכן יש ללחוץ על הממשלה לשחרר קרקעות וליזום מתחמי פינוי בינוי לצעירים עם דירות 2 חדרים "סיינפלדיות".
שמיל | 16.03.13
79.
יש הרבה מאוד אנשים עשירים במדינה לא מאמינה לכתבה
אני לא מרחמת על אף ישראלי במדינה שלנו אנשים בסה"כ חיים ברמת חיים מאוד גבוהה גיפים על הכביש בשפע,אנשים טסים לחול יותר מפעם בשנה,בחגים כל המקומות מפוצצים אם זה מסעדות,מלונות ושלא נדבר על לא מעט אנשים שיש להם גם דירות להשקעה. תמיד הקניונים מפוצצים בסופרים אנשים ממלאים עגלות כאילו שהכל בחינם. בקיצור אנשים לא מחסירים מעצמם כלום וכן קונים דירות לא משנה אם יקר או צריך לחכות על הגדר כמו שיש כאלה שטוענים.
 | 16.03.13
78.
נכון: הכל *בכוונה* *כדי* לא להפסיק לעבוד לעולם
ולא רק זה, אלא שאם מסיבה כלשהי ההורים לא יספיקו להחזיר את ההלוואה בחייהם; הם בהכרח יורישו *חוב* לילדיהם, וכך גם ילדיהם לא יוכלו להפסיק 'לעשות' לעולם. הודו לעניים שמעלים את המחיר בלי סוף בכוונה כדי לא להסתכן בשיעמום.
הלוואה שהחזרה נמשך *כל* החיים | 16.03.13
73.
אחת הסיבות ליוקר הדיור לצעירים - מסים והיטלים מטורפים שצמודים למדד ועולים ועולים ללא הפסקה
מניסיון אישי, נדהמתי כיצד המדינה דואגת ולועגת לזוגות הצעירים שרצים להקים בית בישראל, באופן יזום ובהתמדה, מאשרת הטלים משונים חדשות לבקרים וגם העלאתם בעת הגשת בקשה להיתר בנייה, ברשות המקומית, לאחר סיום פרק הסחטנות הראשון, עוברים לפרק הסחיטה הבאה, ועדות התכנון, שוב אגרות מטורפות, היטל השבחה, כל זאת בנוסף להוצאות התכנון למינהם, יוצא שלערך 20 % מסכום המוקצה לבניית בית לזוג הצעיר נעלם בדרך לפני שנדפק מסמר אחד באתר הבנייה, לא פלא שיש מרירות, גלי עזיבה של צעירים לחו"ל, כעס על המימסד המקומי והארצי שבאופן ברור מדבר על נושא הדיור ובמו ידיו עושה הפוך, מקשה ומיצר על הזוגות שרוצים לבנות את ביתם. קורא לקובעי המדיניות, לקבוע שבית ראשון בישראל לזוג צעיר שנישא לראשונה, לא יגבו על ביתו היטלים ומסים שכל מטרתם להעשיר קופות שמבזבזות אותו על פילים לבנים ומיותרים כל אחד מכיר סיפור שכזה, באם ימכר בזמן קצוב יחוייב בהיטלים שלא נגבו לפני הבנייה, כאשר אין מספיק כספים לזוג הצעיר.
אחד מהעם | 16.03.13
71.
לגיל (תגובה 48)
א. "דירת יד 2 במצב טוב בהחלט יכולה לעלות *יותר* מאשר דירה מקבלן. ברור שאם הדירה לא רק משנות ה-60 אלא גם במצב של שנות ה-60 היא תעלה פחות. השיפוץ בד"כ ישלים את הפער בינה לבין דירה חדשה. " תשובתי: ברור שהיא "יכולה" לעלות יותר, היא גם "יכולה" לעלות הרבה פחות. כנס ליד 2, יש הכל מהכל, ויש מספיק מציאות בכל עיר ועיר. יש כל כך הרבה דירות משנות ה-60 וה-70 שלא זקוקות לשיפוץ, הכל עניין של יכולתך להתמצא ביד 2 וסבלנותך בבואך לרכורש דירה. לטעון שתמיד יהיה שיפוץ יקר זו דמגוגיה. ב. "כמעט שלא בונים דירות 3 חדרים יותר במקומות איכותיים, כי זאת הדרך של העירייה להבטיח את כניסתם של בעלי ממון. להבדיל ממך, לדוגמה." תשובתי: ביקוש והיצע. אני מבטיח לך שאם אנשים לא היו קונים 4 חדרים ורוצים בהמוניהם 3 חדרים, היו בונים יותר דירות 3 חדרים. הסיבה היחידה שלא בונים 3 חדרים היא כי הישראלים מפונקים, ולא מוכנים לקנות דירת 3 חדרים. רוצה הוכחה? לך למדור ההוא בכלכליט שראיין כל שבוע משפחה מתבכיינת. תראה שכולם שם חולמים על דירת 4 חדרים. כשאני הייתי ילד ישנתי עם אחותי באותו חדר עד גיל 6, ולא קרה שום דבר. גם משפחה עם שני ילדים יכולה לחיות בכיף בדירת 3 חדרים. ג. "דירת 3 חדרים של פעם היא בסדר גודל של 100 מ"ר. היום באותו מטראז' מוכרים לך דירת 4 חדרים. לפעמים אפילו יותר על אותו מטראז'. אתה תשלם פר מ"ר ולא פר מספר החדרים, כך שלא עשית כלום ושום דבר. כשתזדקק לחדר נוסף בגלל סיבה כזאת או אחרת תצטרך לעשות שיפוץ שישכיח לך את כל הסיבות בגללן הסתפקת ב-3. " תשובתי: עוד קביעה מופרכת. יש מאות אלפי דירות בישראל, ואתה קובע קביעה כל כך מפורשת? אני מבטיח לך שיש המון, *המון* דירות שלושה חדרים של 60, 70, ו-80 מ"ר בערים בישראל, בבניינים שנבנו לפני שנת 80'. ונחש מה? הרבה מהן הן דירות נהדרות. למה שאזדקק לחדר נוסף? אם אזדקק ואוכל להרשות זאת לעצמי, אבנה עוד חדר. אם לא- אז לא. אפשר לחשוב! ד. "אין טעם לעשות חישוב לפי משכורת לפי קבוצת גיל, כי מה לעשות שמי שקונה דירה ומשלם משכנתא מזדקן. משכורת ממוצעת (או חציונית) היא הגיונית ביותר. " תשובתי: לא ממש הבנתי את הטיעון שלך. יש אנשים שקונים דירה בגיל 28. יש אנשים שקונים דירה בגיל 35. יש כאלה שמה לעשות, נזכרו בגיל 40. כל קבוצת גיל נהנית משכר ממוצע אחר, ולכל קבוצת גיל יש דרישות אחרות וצרכים אחרים. אז איך אפשר להסתמך על טבלה שמתייחסת לכל הגילאים אותו הדבר?
נאור | 16.03.13
66.
בזבזתם כל הכסף על סיגריות ואוטו ומסעדות ובחורות וחו"ל ועוד שטויות ובוכים שאין כסף לדירה...
מכיר אנשים שגם בגיל 50 אין להם דירה, אנשים שאין להם מחר ולא עושים חשבון ורק מבזבזים על שטויות בלי חשבון ואין להם אפילו חסכונות. מצטער מאד, ככה לא עושים. דור של מפונקים, מהרגע שנולדו התרגלו לקבל הכל מוכן בלי להתאמץ ובלי לדעת מה פרוש ויתור, מה פרוש דחיית סיפוקים, מה פרוש תכנון לטווח ארוך, מה פרוש צניעות, ואין לי כבר כח לחזור שוב ושוב כבר 4 שנים, תשכחו מירידת מחירים ! מי שהיה שומע בקולי לפני 4 שנים, היה קונה דירה כבר לפני 4 שנים וחוסך המון כסף, כי מאז היתה עליה של עשרות אחוזים. אבל הרוב חשבו שאני מקשקש והמתינו לירידת מחירים (ועדיין ממתינים לשוא...) שלא הגיעה כמובן. הרשויות ומוסדות המימון בארץ (קרי: בנק ישראל, משרד האוצר, בנקים, ואנשי מפתח תרתי משמע...) לא מעונינות שהמחירים ירדו מסיבות שונות ולכן תשכחו מזה !!! ואני כותב זאת גם כמי שבקיא היטב בהיסטורית מחירי הדירות בארץ מאז קום המדינה. היו תקופות של עליות והיו תקופות של קפאון, אבל לא ירידה נומינלית. ממש לא. עליות שהגיעו לאחר שנים של קפאון באו כפיצוי וכהתאמה, ולא כ"מגמה יוצרת בועה". כך היה גם בפעם האחרונה בקפאון של 1995-2006 וההתאמה המתבקשת שהחלה ב 2007 ואשר צפיתי אותה מראש עקב ניסיוני הרב בתחום. בשנים הקרובות תהיה יציבות מחירים או ירידה זניחה ולא משמעותית, במיוחד באזורי הביקוש במרכז, תלאביב רמת גן גבעתיים, שם כמעט ואין בכלל קרקע לבניה.
שוויינשטייגר | 16.03.13
64.
משכנתא שצריך לקחת, לילדים שצריך לגדל, לחיים שצריך לחיות?
לימדו אותנו שצריך לקחת משכנתא אבל זה בעצם תרמית כלכלית אחת מיני רבים תוצרת הבנקים שגורמים לאנשים להשתעבד לחיים של עבודה קשה ולחצים בשביל להספיק לשלם את המשכנתא... קחו את החיים שלכם, וזרקו אותם לפח ל20-30 שנה... ואז תתעוררו בגיל 50+ במקרה הטוב אחרי המשכנתא הארורה הזאת ומה עכשיו תעשו? נכון תחכו עוד 15 (אוטוטו 17) שנה בשביל לצאת לפנסיה כדי לחיות, כי אתם כבר איבדתם כל תחושה של חיים שכבר די התרגלתם לנמנום הזה... שנגרם בעקבות.... הבנקים שגרמו לכם לקחת משכנתא מלכתחילה. תבינו שמשכנתא היא לא חוק יסוד, לא משהו שהיה מאז ומעולם. זאת רק אשליה שאנחנו משמרים בגלל גופים שגרמו לנו להאמין שאנחנו "צריכים" לקחת משכנתא אחרת לא יהיה לנו בית. ובעצם הם חזקים מאוד בנדל"ן ומפגיזים אותנו כל הזמן בפרסומות על נדל"ן ומחירי דיור בשמיים כי ככה הם משמרים את האשליה הזאת של "צריך משכנתא" האמת היא שאף אחד לא צריך לעבוד קשה כל כך רק בשביל שיהיה לו מקום לחיות... ולשם צריך לחתור, להעלים את המושג הנבזי הזה שנקרא משכנתא, למוטט את שיטת הפירמידה הגדולה ביותר בהיסטוריה שנקראת הבנקים. ואז אף אחד לא יצטרך לעבוד כל כך קשה רק בשביל לגמור את החודש... אה, ואז אפשר יהיה לחיות באמת. ולא בכאילו.
שי | 16.03.13
62.
צריכים לדעת מתי לקנות ולא לקנות בכלל שהמחירים גבוהים.....
בשנת 2008 קניתי דירה אמנם קומה ד' ואחרונה ב-240 אלף ש"ח ומשכיר אותה ב-2500 ש"ח , אם ל א תגעו היום בדירות תראו איך יפלו מבטיח לכם , כך לגבי מזון חבר'ה להצתמצם ולהסתפק במועט ותורידו לאמא שלהם את התחתונים , והעיניים החזיריות יהפכו לעיניים של תינוק . וחוץ מזה העיקר הבריאות ולשבור להם את המונופולים ואולי יאיר יאיר לנו את הדרך לכל אלה שתורמים ועמלים למען המדינה טהחמורים והעבדים יקבלו תמורה ויצאו לחירות.
titi | 16.03.13
58.
סעו לקנדה או אוסטרליה
מחלקים שם דירות בחינם. יש עכשיו מבצע באוסטרליה - כל ישראלי שעולה ישר מקבל עבודה עם משכורת יפה ורכב חברה. ואז תוך שנתיים תקנו דירה והחיים יהיו דבש. זה תמיד כיף לגור במקום מרוחק בלי משפחה וחברים. תמיד אפשר גם להגיב בכלכליסט על כמה רע בארץ. נו? עוד לא נסעתם?
האקטיביסט הפאסיבי | 16.03.13
56.
276 משכורות לדירה - 23 שנות חיים
פעם הורים קנו לעצמם דירה, ואפילו עזרו לילדים ולנכדים שלהם לקנות דירה היום רוב ההורים בישראל מחסלים את כל החסכונות שלהם, ועדיין העזרה שלהם לא מספיקה אפילו כדי להחזיק משפחה של זוג עם 2 ילדים, מי שאין לו הורים אמידים יכול רק לחלום על להפוך להורה בעצמו, אפילו לילד יחיד שלא לדבר על הקמת משפחה "ברוכת ילדים" : בדור הקודם, 3 ילדים למשפחה היה כמעט לכולם, בדור שלנו שלנו זה רק אם זכית בלוטו
נועם ריצולסקי | 16.03.13
52.
אנשים צעירים צריכים להתחיל מדירה קטנה יותר ולא חדשה
אני היום מבוגרת עם 3 ילדים גדולים וגם אנחנו בתחילת דרכנו התחלנו עם דירה בת 2 וחצי חדרים ישנה בפ"ת באזור לא מי יודע מה. וכל 7 שנים עברנו לדירה יותר גדולה מעט וגלגלנו את המשכנתא. היום אנחנו גרים לאחר 30 שנות נישואין בדירה גדולה אבל היא הרביעית. אין מה לעשות צריך להתחיל בקטן ובאזורים לא הכי איכותיים. נכון הוא שהממשלה יכולה גם לחייב קבלנים שמקבלים קרקע בהנחה גדולה לבנות % מסויים מהדירות של כל בניין דירות בנות 2וחצי או 3 חדרים. כך גם תהיה אינטגרציה בין מבוגרים לצעירים וגם יהיה יותר קל לרכוש את הדירה.
סאלי | 16.03.13
50.
גם אני בסירה הזאת
הנושא הזה מלווה אותי כבר מספר שנים. שלא תחשבו שאני מחפש דירה לקנייה, ממש לא... אפילו לא קרוב לזה. אני עובד בחברה קבלנית בנתב״ג ואין לי חלום לרכוש דירה בישראל. מה שמצחיק בכל הסיפור הזה שגם אם הייתי רוצה לעשות את הצעד הזה עדיף לי להיות מהגר לא חוקי כמעט בכל מדינה בחו״ל מאשר אזרח במדינת ישראל. וזה ממש עצוב שבא לבכות.
תומר | 16.03.13
49.
אני משלם כבר 30 שנה,ונותרו לי עוד כ-12 שנים
אומנם מיחזרתי את המשכנתא פעם אחת ולקחתי עוד כסף לצרכי הפרנסה שלי,כלומר בניתי צימרים,והקמתי מערכת סולרית שמכניסים לי כסף טוב,לא צריך לפחד ממשכנתא כמובן אם אתם עובדים כלומר שני בני הזוג עובדים,אני תמיד אמרתי שאף אחד לא נותן כסף במתנה,ואם אני אצטרך לעשות דברים רק כשיהיה לי כסף ,אני לא אצליח,אני משלם היום 12אלף ש"ח בחודש משכנתא,ותודה לאל לא קרה חודש שלא שילמתי (לא כל ה-30 שנה שילמתי סכומים כאלה) החשוב ביותר זה כושר החזר,כל השאר שטויות,אל תפחדו לשלם ריבית כי כפי שאמרתי אף אחד לא נותן כסף בחינם
אבי מהגליל | 16.03.13
48.
לנאור (45): אם אפילו שמץ של היגיון במה שכתבת
א. דירת יד 2 במצב טוב בהחלט יכולה לעלות *יותר* מאשר דירה מקבלן. ברור שאם הדירה לא רק משנות ה-60 אלא גם במצב של שנות ה-60 היא תעלה פחות. השיפוץ בד"כ ישלים את הפער בינה לבין דירה חדשה. ב. כמעט שלא בונים דירות 3 חדרים יותר במקומות איכותיים, כי זאת הדרך של העירייה להבטיח את כניסתם של בעלי ממון. להבדיל ממך, לדוגמה. ג. דירת 3 חדרים של פעם היא בסדר גודל של 100 מ"ר. היום באותו מטראז' מוכרים לך דירת 4 חדרים. לפעמים אפילו יותר על אותו מטראז'. אתה תשלם פר מ"ר ולא פר מספר החדרים, כך שלא עשית כלום ושום דבר. כשתזדקק לחדר נוסף בגלל סיבה כזאת או אחרת תצטרך לעשות שיפוץ שישכיח לך את כל הסיבות בגללן הסתפקת ב-3. ד. אין טעם לעשות חישוב לפי משכורת לפי קבוצת גיל, כי מה לעשות שמי שקונה דירה ומשלם משכנתא מזדקן. משכורת ממוצעת (או חציונית) היא הגיונית ביותר.
גיל | 16.03.13
45.
איזה שטויות. התקשורת מנפחת בועה ברמה הארצית- שלא קיימת
הטבלה הזו היא פשוט הונאה. הנה הסיבות: 1) המחיר בטבלה הוא לדירות *חדשות*. מי אמר שזוגות צעירים חייבים דירות חדשות? כמה מכם קנו דירה חדשה בגיל 25? אני בן 24 ואסתפק בשמחה בדירה משנות ה60 ואפילו משנות ה-30, אם היא בנויה בטוב טעם ויש לה פוטנציאל. 2) המחיר בטבלה הוא לדירות 4 חדרים. מי אמר שחייבים לקנות דירת 4 חדרים?! אני וזוגתי חיים בדירת 2 חדרים וממש נעים וטוב לנו. אני יכול לראות את עצמי כאן עוד שנים רבות. ואם יהיה ילד או שניים? נסתפק בכיף בדירת 3 חדרים (אלא אם כן נוכל להרשות לעצמנו יותר, אבל אם לא- לא נורא!), שוב, כל עוד היא נעימה ויש לה פוטנציאל. 3) מחשבים את הנתון המגוחך של משכורות לדירה על פי שכר ממוצע. זאת פשוט בדיחה, וזה בעצם לא אומר לי שום דבר. לקבוצות גיל שונות יש משכורות ממוצעות שונות, ודרישות שונות לגבי הדירה הראויה לצרכיהם. יכול להיות שזוג בן 26 מרוויח ביחד בממוצע 8000 ש"ח. אבל זוג כזה גם לא צריך לקנות דירת 4 חדרים מהנילונים, נכון? לחילופין, אולי זוג בן 50 מרוויח בממוצע 15,000 ש"ח (אני סתם זורק מספר, בשביל להדגים את העיקרון)- אז זוג כזה אולי כן ירצה לקנות דירת 4 חדרים חדשה, אבל אז צריך לעשות את חישוב המשכורות לדירה לא על פי השכר הממוצע במשק, אלא על פי השכר הממוצע לקבוצת הגיל המסוימת- ואז נגלה שצריך הרבה פחות משכורות בממוצע! בקיצור, עד שלא יכינו טבלה שלא עושה האחדה מגוחכת וממוצע של הכל מהכל- אלא מתייחסת ברצינות לנתונים השונים, אני אמשיך לחשוב שכל מה שיש לפנינו זה ניסיון של התקשורת לייצר פאניקה, עוגמת נפש ותחושת מיאוס שאין באמת סיבה לחוש אותן.
נאור | 16.03.13
44.
ל-30: המחירים רק ימשיכו לעלות כי הם עדיין לא הגיעו לשיא
השיא יגיע ב-2016-2017. האיחולים לפיצוץ הבועה נובעים מבורות מוחלטת. אם בועת הנדל"ן תתפוצץ כלכלת מדינה ישראל תתמוטט יחד עם הנדל"ן וגם אז לא תקנה דירה כי סביר להניח שתהיה מובטל או החשש מפני פיטורים ימנעו ממך להתחייב למשכנתא. בנוסף קבלנים יפסיקו לבנות. מחירים יתחילול לרדת לאט לאט רק אם תתחיל התערבות ממשלתית מאסיבית: 1. קידום פינוי-בינוי 2. קידום תמ"א 38 3. פינוי בסיסי צה"ל מהמרכז 4. פינוי אזורי תעשייה מהמרכז לטובת שכונות מגורים 5. הפשרת קרקעות 6. עידוד הגירה לפריפריה גם אם התחילים יתחילו היום (והם לא כי עדיין אין לנו ממשלה) רק אחרי 6-7 שנים תתחיל לראות תוצאות בשטח.
לב | 16.03.13
40.
והחישוב עוד לפי משכורת ממוצעת, שזו פיקציה להצגת מספרים גדולים
אם נלך לפי המשכורת החציונית, שמבטאת את המציאות נכון יותר, הרי שאדם יצטרך לחזור בגילגול כמה וכמה פעמים, רק כדי לקנוטת דירה קטנה ואומללה. אבל היי, למה להתלונן, זה לא שכולם כאן סובלים ואין להם סיכוי לקנות דירה, קחו למשל את הקיבוצים, יש להם מעל 250 אלף דונם נדל"ן שרובו הם קיבלו בחינם מהמדינה. הם בונים , משכירים, ועושים הון על גב העירוניים. אז הנה, המדינה כן דואגת לאזרחים לדיור חינם. די להתלונן :))
מוטי | 16.03.13
39.
אני מהנדס חומרה המרוויח באיזור ה 20K, בן 27
גם אם נניח שהמשכורת שלי תעלה עם השנים- אין לי סיכוי בעולם לקנות דירה. אין לי סיכוי לקבל משכנתא מהבנק, וגם אם היה לי הון התחלתי, הריבית של הבנקים גבוהה ולא משתלמת. יוקר המחייה לוקח לי את רוב המשכורת (ותאמינו לי שאני לא מתפרע). פשוט מתסכל.. אני מסתכל על אח שלי שמרוויח פחות מחצי ממני, והוא פשוט לא יכול להעיז לחלום. בהזדמנות הראשונה אני עף מהארץ.
סתם אחד.. | 16.03.13
35.
כלכליסט מתבקש לחלק המחיר בשכר החציוני בכל ישוב על מנת לראות כיצד רוב הישראלים חיים
התוצאות מזעזעות בהרבה. חשוב להבין שאין כזה דבר אזרח ממוצע (מה? הוא 0.01% טייקון, 10% חרדי, 15% ערבי, 50% גבר, 50% אישה... לא סביר בעליל). שאלה נוספת לאנשי כלכליסט: מה לדעתכם יקרה כאשר הריבית בארה"ב תעלה? מה יקרה לריבית הליבור ומה יקרה לתשלומי המשכנתאות? מה יקרה למחיר הנכסים? מה יקרה לרמות הצריכה?
כלכלן | 16.03.13
34.
חלק גדול מהמגיבים לא הבינו...
תגובה #7 (שקיבלה הכי הרבה חיזוקים משאר הקוראים) לא נכונה, כמו תגובה 29#. כל הרעיון במדד הזה הוא ליצור השוואה מול העולם כמה עולה דירה במונח של משכורת, זה לא באמת חישוב אישי עבור מישהו ששם 100%,50%, או 10% מהמשכורת - לרכש דירה. זה מדד יוקר בלבד, והוא בר השוואה מול שאר העולם. תגובה 29# - ברור שאם תתחתן ותצבור 2 משכורות תקבל חצי מהזמן... אבל אם תסתכל על ההשוואה לעולם, אז גם שם מתחתנים, וגם שם תחלק ב-2... והמצב שלנו עדיין על הפנים ( אלא אם תתחתן עם שרי אריסון ). תגובה #7 - זה מדד שמטרתו להראות כמה קשה לקנות דירה. גם אם הוא היה יוצא 20 חודשי משכורת ממוצעת לדירה, המובטל ומנקה הרחובות לא יוכלו לקנות דירה. בכל זאת, כשהמספר יורד, אז פתאום יש עוד אנשים שיכולים להרשות לעצמם דירה... יש השוואה דומה מאוד מפורסמת ליוקר האוכל: כמה המבורגרי מקדונלדס אפשר לקנות במשכורת ממוצעת. גם כאן, אף אחד לא התכוון באמת שיש באמת מישהו שמבזבז את כל המשכורת על אוכל.
ssvv | 16.03.13
33.
מיומנו של קונה דירה:
אני ואשתי מחפשים דירה זה למעלה מחודשיים. זמן קצר לכל הדעות אבל...כאשר אנו מאתרים דירה נחמדה, אנו נתקלים פעם אחר פעם במוכרים שמבקשים מחירים לא ריאלים והגיוניים. אנו מסיקים כי המוכרים מנסים לרכוב על גל העליות של השנים האחרות אולם מבירור פשוט עולה כי הדירות שלהן נמצאות בשוק לעתים מעל שנה וכפי הנראה "האגו" שלהם לא מאפשר להם למכור את הנכס במחיר ריאלי. התופעה חוזרת על עצמה, כאמור פעם אחר פעם ומשקפת, לדעתנו, אי תהליך הפנמה של שינוי בשוק אשר ימצא ביטוי בחודשים הקרובים. נגמר הכסף ואין יכולת מימון למחירים הנדרשים. נקודה.
קונה | 16.03.13
30.
26 אבל לא נועדנו לחיי לחץ וחרדות
זו הבעיה שלנו פה, מחשבת העדר. המחשבה שעכשיו אני צריך אז עכשיו אני אלך ואשתעבד למשכנתא מנופחת כי זה מה יש ולא משנה מה. ואני כשאני רואה אנשים לוקחים משכנתאות מבחינתי זו התאבדות. במדינה מטורפת כמו שלנו....בה המחירים לצרכן כמעט תמיד גבוהים יותר מהמשכורת התקועה זה ממש מטורף. מבחינתי אם המחירים לא יתאזנו בשנה שנתיים הקרובות אני אשקול הגירה. ואני לא אעשה את זה בכיף שלי....זה כואב מאוד להתנתק מהמשפחה והחברים. אבל אם המדינה תישאר מקובעת והתשתיות לאזרח לא ישתפרו אז למה להלחיץ את עצמך? להיות פטריוט? לא אנחנו כבר מזמן לא כאלה. אתמול תדלקתי ב-280 שקל. איפה נשמע כזה דבר שדלק עולה כל כך הרבה?? ולא תגיד רכב גדול אלא קטן. אז למה בן אדם צריך לחיות 20-30 בחרדות? כי זה מה יש? זה מגוחך. אנשים השתעבדו לעבודה 7 ימים בשבוע ונכנסו לקרוסלה של כיסוי חובות או המנעות ממינוס. אם שום מחאה לא עזרה פה אז מה כן? זה קבעון. כולי תקווה שלפיד והאנרגיות החדשות שלו יצליחו לשנות פה משהו אבל גם אם כן...מיידי זה לא יהיה.
מקווה לטוב, קל זה לא יהיה | 16.03.13
26.
ל-10: ואיפה תחייה עד שהבועה תתפוצץ? בבית אצל אמא?
אנשים רוצים לחיות, להתחתן, להביא ילדים לעולם. אם אתה חושב שמחירי הנדל"ן ירדו בלי התערבות ממשלתית מאסיבית בשוק הנדל"ן אתה משלה את עצמך. גם אם תהיה התערבות כזאת - קידום מאסיבי של פינוי-בינוי, תמ"א 38, הפשרת קרקעות, פינוי בסיסי צה"ל מהמרכז, פינוי תעשייה מהמרכז לטובת שכונות מגורים יחלפו ש-נ-י-ם עד שהמחירים יתחילו לרדת. למי שיש כסף עדיף לקפוץ למים מאשר להמשיך לשחוק את החסכונות. למי שאין כסף המצב בשוק הנדל"ן גם ככה לא רלוונטי עבורו.
לב | 15.03.13
22.
להוציא את המשקיעים מהשוק, דיור זה לא מותרות
כיום כשליש לפחות מהדירות נרכשות למגורים. ההכנסה מהדירות פטורה ממס. כלומר כשליש מהמשכורת לפחות לא תורמת לאוצר המדינה מה שאומר שיש גרעון מה שאומר עוד מיסים מה שאומר פחות כסף לאזרח. בקיצור לבטל את הפטור מהשכרת דירת מגורים גם ככה הם גובים מחירים מופקעים והמס לא יגולגל לצרכן. ראו אילת קולה עולה שם כמו במרכז אז למי שלא הבין המעמ שנחסך הולך למוכר. אותו דבר קורה בשוק הדיור. בנוסף למה אופה שמוכר את המוצר הבסיסי ביותר משלם מיסים ובעלי הדירות פטורים ?
י.ש | 15.03.13
20.
בעלות פרטית זה נתון בעייתי
נאמר גם בכתבה שאחוז הדירות בבעלות פרטית לא השתנה אבל גם הנתון הזה בעייתי כיוון שיש יותר אנשים שמחזיקים יותר מדירה אחת וזה אומר שאמנם 70% מהדירות פרטיות אבל יש פחות אנשים שיש להם דירה צריך לחשב את אחוז האנשים שיש להם דירה היום לעומת לפני 15 שנים ולא את אחוז הדירות בבעלות פרטית לדעתי הנתון יהיה שונה מאוד מספיק לראות שהפרסום בשנים האחרונות פונה בעיקר לדירות להשקעה מה שאומר שהשוק הזה מאוד גדל
יהודה | 15.03.13
18.
הכל קשור לרצון הממשלה !
עלות הבניה האמיתית לקבלן = 200 עד 250 אלף ש"ח בממוצע לדירת 4 חדרים או 300 עד 350 אלף ש"ח לבית פרטי של 5 חדרים. בניה לגובה מייקרת את הבניה ב- 20% ומותירה לדיירים מיסי תחזוקה של 300% על פני בניה נמוכה. כל הסיפורים זה חירטוט, פישר ובנק ישראל לא אשמים. האשמה האמיתית מוטלת על הממשלה שלא הפשירה קרקעות לאוכלוסיה. עובדה שבתחילת שנות התשעים בגלי העלייה מרוסיה מצאו בקלות פתרונות, זה אפשרי. העם פראייר ונדחק לקופסאות גפרורים במגדלים עם משכנתא עד גיל 70. לדעתי המחאה הבאה תהיה רעה מאוד ואלימה. האריסטוקרטיה מעדיפה שהכל יקרוס מאשר לחלוק את אוצרות המדינה עם העם. המצב הנוכחי לא יכול להימשך וגם קריסת מחירי הדיור בלתי אפשרית כי אנשי ההון שלטון דאגו לקבור חצי מהאוכלוסיה בחובות עתק של משכנתאות. חבל פשוט חבל על מה שהולך לקרות כאן. אני לא יעזוב לחו"ל בשום פנים ואופן, מעדיף להילחם בכוח על זכותי בארץ ישראל !
מומי | 15.03.13
17.
בניגוד לשאר העולם, לבועה אצלנו אין תחתית כי אין מספיק דיור לכולם
הנה מה שקורה בשאר העולם: ריבית נמוכה, או "כסף זול" שהבנקים "מדפיסים" משום מקום, גורמת לאינפלצית מחירים בשוק הנדל"ן שהוא השוק העיקרי שהבנקים פועלים בו מול האזרח הפשוט (עיסקאות גדולות עם סיכון נמוך מגובות בנכס - עדיפות בהרבה מלהלוות לעסקים שעלולים לפשוט רגל). כבר עכשיו השיטה גורמת לזוגות להתחייב ללא יכולת החזר, מה שיגרום לבנקים להפטר מהנכסים שיעוקלו בזול, ויגרור את המחירים למטה במירוץ להפטר מנכסים שערכם יורד כל הזמן. אבל בארץ יש בעיה מיוחדת של ארצות קטנות - אין אלטרנטיבות, כי אין מספיק היצע. אין מספיק קרקעות זולות ותמריצים אחרים לקבלנים לבנות שגם ככה לוקחים על עצמם סיכון גבוה, פרויקטים מורכבים, ומחיר מנופח של דירות מעלה את הספק אם העסק לא יקרוס. בלי היצע - לשוק אין יכולת לתקן את עצמו כפי שהוא עושה כרגע בארה"ב (התיקון בריא לכלכלה כל עוד לא מתערבים בו). המשמעות היא לכל היותר קפאון בשוק הדיור אבל לא ירידת מחירים. אז מה לעשות? או שתגורו במקומות כמו מודיעין - עדיין יקר אבל הרבה יותר שפוי משאר האיזורים בארץ, או שתשכירו דירה עם אופציה לזמן ארוך. לזוג צעיר אין מה לחפש לקנות - קודם צריך לבנות הון, וחבל לזרוק את הכסף על דירה.
יובל | 15.03.13
9.
לא מבין את ערך החישוב
מצד אחד המשכורת הממוצעת היא לא מדד כל כך טוב (אולי המשכורת החציונית תהיה מדד יותר אמין למצבם של רוב האנשים בישראל). מצד שני, אין משמעות לכמה שנים צריך בשביל לממן את כל הדירה- כי בשביל זה יש משכנתא. זה משנה לגמרי את החישוב. זה אומר שאם אתה צריך 70% מימון מהבנק, אז אתה צריך לחסוך להון ראשוני רק 30% מערכה-- כ 5 שנים של משכורות לדירה ממוצעת בעיר ממוצעת. לאחר מכן אתה צריך להחזיר את המשכנתא במשך תקופה מאד ארוכה, 20-30 שנה, אבל ככה זה היה תמיד. בקיצור- לא הבנתי את ערך החישוב. אין לו שום נגיעה לעולם האמיתי. למעשה, אם מסתכלים בטבלה, גם ב2008 דירה בירושלים עלתה 227 משכורות.(19 שנה).
אייר  | 15.03.13
6.
רואים שהכותב חסר הבנה בסטטיסטיקה
אין שום ערך לחישובים של הכותב כי הם מתבססים על הממוצע. אולי ישנן הרבה דירות שמחירן קרוב לממוצע אך ישנם מעט מאוד משפחות שהכנסתן קרובה לממוצע. בגלל פערי ההכנסות, ישנם הרבה מפרנסים (יותר ממחצית) עם הכנסה של כ-5000 ש"ח שלא מסוגלים לקנות דבר, ומעט מפרנסים עם הכנסה של 10000 ש"ח. הם היחידים שיכולים לקנות את הדירה ה"ממוצעת".
דן הקטן | 14.03.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת