אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

העולם הבא

22 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

20.
19 מה אתה מקשקש?
קוטר מאדים שליש מכדור הארץ? שטח מאדים בגודל של אוסטרליה? במאדים יש אויר? חחחחחחחחחחחחחחחחחחחח 1. קוטר מאדים בערך חצי מקוטר כדור הארץ 2. מהנתון הזה נובע ששטחו כרבע משטח כדור הארץ (אפשר לחשב) 3. במאדים אין אויר והאטמוספירה שלו מורכבת כמעט כולה מ CO2 כלומר דו-תחמוצת-הפחמן. (רוצה לנשום "אויר" כזה?)
אמיר | 15.03.13
19.
נחמד אבל...
מאדים קטן יותר מכדור הארץ. קוטר בערך שליש מה שאומר שטח בערך כמו אוסטרליה או אנטרקטיקה. כן אנטרקטיקה שהיא יבשת ריקה. אבל יש שם אויר ויש שם כבידה ויש שם ים עם דגים ופלנקטון ואצות. מעבר לערך של "ביטוח" למקרה של משהו ממש רע קורה בכדור הארץ (פגיעה של אסטרואיד?) אז עד כמה שמאדים נשמע מדהים זה לא כזה רעיון טוב.
 | 15.03.13
17.
3 - הסיבה העיקרית להתעסקות עם מאדים היא...
שהירח הוא מקום שאי אפשר להאריץ אותו(לייצר בו אטמוספירה נוחה לחיים כמו בכדוה"א) בגלל שהוא קטן. במאדים לעומת זאת אפשר לגרום להעלאת הטמפרטורה באמצעים הבאים: 1) הפעלת הרי געש כמו האולימפוס מונוס - הר הגעש הגדול במערכת השמש(דרוש עוד מחקר גיאולוגי בנושא) 2) פיזור אבקה בצבע שחור על הקטבים - הצבע השחור יספוח את חום השמש וימיס את הקרח. דבר שיגרום לתגובת שרשרת. 3)הקמת מפעלים שיפלטו גזי חממה 4)לכוון אסטרואידים שיפגעו במאדים(בפגיעה של אסטרואיד משתחרר חום רב) בעזרת כל הפעולות האלו אפשר לייצר אטמוספירה עם טמפרטורה שבני אדם יוכלו להלך בה עם מסיכות חמצן בלבד(בלי כל הלבוש המסורבל של האסטרונאוטים) תוך 100-200 שנים. השלב הבא הוא כמובן שתילת צמחים שמבצעים פוטוסינתזה בקצב מהיר(אפשר לגרום לצמחים לעשות פוטוסינתזה בקצב מהיר בעזרת הנדסה גנטית). בעזרת צמחים אלו אפשר לייצר
... | 15.03.13
16.
פשוט עלוב - זה כמו להקים חברת תיירות שמסיעה נוסעים לקפריסין בסירת משוטים.
כבר קיימת טכנולוגיה שמאפשרת בניית חללית עם מנוע אטומי (כמו זה בצוללות ובנושאות מטוסים), שתמריא באמצעות פליטת גזים שנאספים באטמוספרה ומחוממים ע"י המנוע ותנוע בחלל באמצעות הנעת יונים (כמו אלו שמשמשים כיום בלווינים). חוץ מאורניום/פלוטוניום היא משתמשת בתור דלק בכל סוג גזים שקיים על ארץ או מאדים, כולל מים, ויכולה לתדלק בכל מקום - מאדים וגם ירח מאדים דימוס מלאים קרח! חללית כזאת יכולה להמריא ולנחות בכל מקום, היא חזקה מספיק לשאת כל כמות של ציוד ואספקה והיא רב שימושית. בניית טילים כימיים היא שטות יקרה, מסובכת וארוכה - ובקיצור, כל חבורת 'ההוגים' בכתבה מחפשים כסף, או פירסום, אבל לא באמת לפרוץ לחלל.
א. | 15.03.13
15.
הצורך להגיע למאדים הוא חלק אינטגרלי בהתפשטות המין האנושי בגלקסיה וביקום
וכן... נהרוס כמה כוכבים שצריך בכדי לשלוט ביקום, כי זה הטבע שלנו ולכן אנו משגשגים. שנית, נאסה הוא ארגון שקם במימון ממשלתי אדיר והמבנה האירגוני שלו מסורבל והאבטלה הסמויה אדירה, מן צה"ל כזה... חברה פרטית יכולה דווקא בתחום הזה להתנהל ביעילות ולהשקיע משאבים רק איפה שמשתלם כדי להשיג מטרה יחידה או מספר מטרות מצומצמות, לא איפה שנדרש מהם כי צריך לתת לחוקרים מתחומים לא נחוצים מלגות לחקר הדוקטורט או המשך הפרופסורה.
תומר | 15.03.13
14.
כל הכתבה שטותית
הבעיה אינה טכנולוגית אלא מדעית בסיסית. אין לנו הים אמצעי הנעה מתאים. אנו הים במצב דומה לזה של אדם שמנסה לחצות את האוקינוס האטלנטי בסירת מנוע עם כמות דלק מוגבלת מאד. הוא מפעיל קצת את המנוע וסומך על התנופה שתביא אותו לאמריקה. זה הלך בקושי עם טיסה לירח (וגם במקרה זה לא חזרו על זה). מאדים? צריך קודם אמצעי הנעה המבוסס על עקרונות שונים מהמנועים הרקטיים שבידנו היום. שום חברה לא תפתור את זה. רק השקעה במדע בסיסי.
גיורא | 15.03.13
13.
מאדים במצב איום ונורא להתיישבות
תדמיינו שב-2030 חומרים מזהמים נפוצים באטמוספירה, האדמה והאוויר של כדה"א. אז תחשבו שלא משנה כמה ננסה וכמה יהיה מזוהם, זה עדיין לא יתקרב לסכנות שיש על מאדים. אין שם בכלל אוויר לנשום אז צריך לייצר חמצן עם צמחייה מלאכותית. הטמפרטורות הממוצעות שם קרובות לאלו שבאנטרקטיקה. אין שם שום צמחייה וצריך להשקיע המון כדי להפרות את האדמה. כוח הכבידה שם הוא 38% מזה שבכדור הארץ אז התושבים יצטרכו לבזבז כמה שעות ביום על פעילות גופנית שספציפית מיועדת למנוע ניוון שרירים (למרות שיהיה מעניין לראות אדם מרים משקלים קרובים לטון). אין אטמוספירה אז אין הגנה מהקרינה שם השמש, אז בכל מקום צריך להסתובב עם מכשור מיוחד למיגון. להשיג שם מים יהיה הרבה יותר קשה מאשר בכדה"א. אין שום סיבה לאדם להגיע לשם חוץ מלהראות ש "אנחנו יכולים". זאת בעצם הסיבה שהאמריקאים נחתו על הירח - להראות לרוסים שהם מסוגלים ליותר, שהשיטה הכלכלית שלהם עדיפה על קומוניזם. הדבר היחיד שיכול לשנות את זה הוא כרייה תעשייתית של מחצבים, אם זה ישתלם.
aa | 15.03.13
11.
אין טעם לשלוח אנשים לפני ששולחים רובוטים בכדי להכין את השטח
הרובוטים יוכלו לבנות חדרים מודולריים כאלה כמו שמראים בכתבה, להקים תשתית של פאנלים סולאריים, להתחיל לחצוב ולפרק את הקרח מהקטבים לחמצן ומימן, להקים חממות של אצות חד תאיות שיתחילו להפיק חמצן ולייצר ביו-מסה וכו'. אין טעם לשלוח אנשים כשרובוטים יכולים להשיג את כל הנ"ל מבלי לסכן חיים. הבעיה, לרובוטים מצולמים אין רייטינג, ולכן היזמים לא יראו כסף.
ד"ר רשע | 15.03.13
9.
הארצת מאדים היה בלתי אפשרית וגם מגורים לזמן ממושך יגרמו למוות!
לא תיתכן היתיישבות במאדים ומי שאומר משלה את הציבור הסיבות הם: 1. למאדים אין שדה מגנטי שמגן מפני קרינה ולכן קרינה קטלנית מהשמש ומהגלקסיה מגיעה לפני מאדים וחודרת לקרקע אף אמצעי לא יכול להגן כולל מגנטים שעוצמתם לא מספיקה! 2.הרכב האטמוספרה בכדור הארץ 78% חנקן 20% חמצן ולכן גם אם יצליחו להאריץ את מאדים הרכב האטמוספרה אהיה 20% חמצן קרוב ל80% דו תחמוצת הפחמן(CO2) כידוע CO2 גז רעיל! 3. אם יצליחו להאריץ את מאדים ואהיו בו אגמים אז ביגלל כוח המשיכה המופחת(0.3 של כדור הארץ)היתאדות המים תהיה חזקה ולכן הכוכב אהיה ערפילי עם אחוזי לחות מעל 90% 4.ביגלל חוסר ב שדה מגנטי שאמור לישמור על האטמוספרה ישנה בריחה של100 טון כל יום של אוויר ממאדים
אזרח כדור הארץ | 15.03.13
7.
תגובה למס' 3
מס' 3, לא קראת את הכתבה לעומק ולכן לא הבנת למה המקום הראשון ליישוב הוא מאדים ולא הירח. התיישבות על הירח היא קלה ופשוטה, אבל היא בעצם כמו חיים על תחנת חלל. לעומת זאת, המאדים מאפשר קיום חיים (מאוד מוגבלים אמנם). ניתן לגדל על פניו צמחים (בתנאי חממה מיוחדים), יש עליו מים שניתן להשתמש בהם. משמע - ניתן להקים עליו יישוב שייקיים את עצמו. התיישבות על הירח לעולם תהיה תלויה באספקה מבחוץ.
ירון | 15.03.13
4.
החלום של כל הנ"ל מתבסס על הספר: "מאדים האדום" של קים סטנלי רובינסון
מדובר על ספר מדע בדיוני ריאליסטי מאוד שמתאר את ישוב מאדים בדיוק בצורה שבה כל היזמים הנ"ל חושבים עליה. יש לו המשכים בשם "מאדים הכחול" ו- "מאדים הירוק". הכל נשמע נחמד, אבל חשוב לזכור שכל האנשים שיסעו לשם יוצאים לטיסה בכיוון אחד, ויש סיכוי לא קטן שרובם לא ישרדו יותר מכמה שנים עקב מחסור במזון, תקלות טכניות, וסרטן מהקרינה. בקיצור: רובם יהיו מופרעים עם דחף חזק לסיכון עצמי. מכאן נובע שיש סיכוי לא רע שתוך כמה שנים הם ירצחו אחד את השני במאבק על מזון ורכיבים טכנולוגיים תקינים. כרגע הטכנולוגיה שלנו פשוט לא מאפשרת יותר. אולי עוד 10-20 שנה, עם טכנולוגיה יותר מתאימה. עכשיו זה פשוט מטורף.
נירגל | 15.03.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת