אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

אורי יוגב: חייבים לבטל את מס הרכישה

45 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

45.
לאזרח המודאג (36): למה אתה מתכוון "להקצות קרקעות ללא מכרז"? למי? כמה ?איך?
לקבלנים? אילו קבלנים? לכל אזרח? כי כן אז אני מוכן שיקצו לי איזה 5000 דונם....גם אתה מוכן? או שצריך להקצות רק למקורבי יו"ר המנהל ואז תצרח הון ושלטון? הלאה. זה יצור גרעון של עוד 12 מיליארד ש"ח בתקציב המדינה. ממה בדיוק אתה מציע לסגור אותו? נפרק איזה 4 אוגדות או אולי 11 סוללות כיפת ברזל? או אולי נעלה את מס ההכנסה ל 80% כמו שהיה בימים חשוכים? כשאין שכל עדיף לא להתבטא, אולי לא ישימו לב כמה אתה מטומטם...
 | 19.03.13
44.
הפתרון במצב הנוכחי יבוא רק מצד בניה להשכרה
המדינה צריכה ליצור תנאים מקילים ליזמים לבניית והסבת מבנים להשכרה לטווח ארוך, אולי אפילו יחד עם סבסוד שכר דירה לצעירים בתחילת דרכם. זאת תמורת תרומה בעשייה קהילתית (כמו שנעשה אצל הסטודנטים) או שימוש בכספי פקדון חיילים משוחררים. אי אפשר להתנער מהתפקיד של מדינה לתת תנאי פתיחה סבירים להתחלת חיים אזרחיים. כמו כן יש לעודד בנית דירות קטנות 2-3 חדרים בתמריצים ליזמים.
איילת | 19.03.13
42.
מס רכישה צריך להחליף במס רכוש על קרקע זמינה לבניה או על קרקע שזכויות הבניה שלה גבוהות פי 3
מהבנוי בפועל, יש הרבה בתים פרטיים במרכזי הערים עליהם ניתן לבנות בתי דירות. ביטול מס על השכירות בתנאי שיחייבו את בעלי הדירות בהנחה בגובה המס לשנתיים לפחות(אחרת בעלי הדירות יהנו מהמס ואין לכך כל הצדקה, מחירי השכירות מגלמים את המס בתוכם). בנוסף לכל זה יש לתת ערבויות מדינה לקבלנים שיבנו בהנחה לזכאים (כל מה שיעשו לא יעזור אם לא יגדילו את כמות הכסף לבניה)
שמאי מקרקעין | 19.03.13
36.
אזרח מודאג
הרבה חול זורים בעיני הציבור והתלהמות מכל הכיווניםלא משיגה שום פתרון אמת. התשובה מאוד ברורה כוווולם יודעים אותה ( לפחות באוצר / משרד הבינוי והשיכון וכו") יש להקצות ולשווק קרקעות ללא מכרז לבנייה רוויה בכל הארץ על מנת לעמוד בביקושים . בכל עיר בארץ צריך לבחון את מלאי הקרקע החסר ולהחל בשיווק קרקעות לבניה רוויה תוך הגדרה של אחוז בנייה המוקצה לזכאי משרד השיכון דירות קצת יותר קטנות החל מ-3 חדרים ( דבר שהולך ונעלם אפילו בפריפריה ) ומעמיד את רוכשי הדירות הצעירים בפני סף רכישה ראשוני גבוהה ומעלה באופן מובהק את קטגורית 3 חדרים. כמו כן להוזיל את המע"מ ברכישת דירה ראשונה. לטעמי זה ישים יעיל ובסופו של דבר יביא לאיזון המתבקש . התפיסה שמי שקונה דירה שנייה צריך להענש כאילו עשה פשע נגד האנושות מוטעית מיסודה מכיוון שרכישת דירה הינה אחד מגלגלי הכלכלה החשובים ביותר לכל משק כלכלי בריא זה מספק עבודה לעשרות אלפי אנשים ומכניס מיסים מכל הכיוונים . ומספק אלטרנטיבת חיסכון עתידי גם להרבה מאוד מאנשי מעמד הביניים שמבינים שפנסיה לא תהיה להם ואילו רכישת דירה שנייה אינה בהכרח עשיית מיליונים אלא ייצר השרדות תקין שיאפשר לאותם אנשים להגיע לגיל פרישה מחוזקים כלכלית בלי לקבל סיוע מהמדינה . לצערי המדינה אוחזת במושכות ומשלה את הציבור . שחררו קרקעות ומקדו את אופי הבייה בצרכים ולא רק שיווק דירות יוקרה ומגדלים ???
אילן  | 19.03.13
35.
הסיבות לעליות המחירים של הדירות הם התשואות למשקיעים בשום הדירות. הנגיד פועל הפוך בשוק התשואות.
הנגיד מעמיד את התשואות בשוק ההון בסביבות אחוז אחד לעומת תשואות גבוהות יותר על השקעה בדירות. ההפך היה צריך לקרות. התשואה למשקיעים בנדלן צריכה להיות בסביבות אחוז אחד לאחר מסים גבוהים על השקעה זו לעומת תשואה גבוהה יותר על מקמ, פקדונות ואח. בכך תהיה פחות בריחה במימוש פקדונות ומקמ לשוק הדירות ולהביא לבריחת משקיעים משוק הדירות שיחזירו כספי ההשקעה ויממשו דירות. מסה של מימוש דירות יגדיל ההיצע ויוריד משמעותית המחירים ויאפשר לזוגות צעירים להכנס במחירים ראלים לקניית דירות ואז חלק לא יהיו בפלח שוכרי דירות.
ס.ש. | 19.03.13
29.
ממשיכים לזרות חול בעיני הציבור. הגורם לעליית המחירים הוא שיטת המכרזים של מחירי הקרקעות
אין הבדל בין המצב בשוק הנדל"ן לפני עשור והיום מלבד גורם אחד - הכנסת שיטת המכרזים על הקרקעות בסוף העשור הקודם. כביכול שיטת המכרזים מאפשרת לשוק ה"חופשי" לקבוע את מחיר הקרקעות אבל בפועל כשהשוק נשלט על ידי מונופול - הוא הממשלה , היא זו שקובעת את ההיצע מול ביקוש שנותר קשיח וגורמת להאמרת המחירים. בכל ענף שנשלט על ידי מונופול אין מקום לתחרות על מחירים וגם כאן המדינה חייבת לקבוע מחירי קרקע סבירים שמאפשרים מחירי דיור סבירים. אין דרך אחרת.
יפה | 19.03.13
22.
יש בעיה בלוגיקה של הדברים
1. השיקול של רוכשי הדירות להשקעה הוא לא דמי השכירות אלא התשואה שהנכס יכול לייצר להם בטווח זמן בינוני/ארוך. אם יבוטל המס על השכירות אז דמי השכירות פשוט יעלו. 2. ביטול מס רכישה דווקא יגביר את הביקושים ובטח שלא יגדיל את ההיצע. לא ברורה לי הלוגיקה של הדברים.
בני | 19.03.13
19.
ממשיכים לזרות חול בעיני הציבור. הגורם לעליית המחירים הוא שיטת המכרזים של מחירי הקרקעות
מכרזים שמחירם נקבע בשוק הכאילו "חופשי" כלומר בעצם על ידי מונופול שהוא ממשלת ישראל ומתודלק על ידי גובה הריבית של הנגיד פישר. בדיוק כמו שתנובה יכולה להעלות מחירים כרצונה כך ממשלת ישראל יכולה להעלות את מחירי הקרקעות כרצונה כדי לכסות על חוסר איזון תקציבי.
יפה | 19.03.13
18.
לבטל את כל המיסוי הייחודי בענף הנדלן
יש לבטל את מס הרכישה. לבטל את כל הפטורים על השכרת דירות, אך לקבוע שהמס על השכרת דירות יהיה 25% לאחר ניכוי הוצאות (בדיוק כמו המס על ריבית ודיבידנד בשוקק ההון). לבטל לחלוטין את הפטור ממס שבח ולקבע את מס השבח לפי מס רווח הון. לקבוע שכל מי ששילם בעבר מס רכישה על דירה ומוכר אותה, מס הרכישה (בתוספת הצמדה למדד) ייחשב כמקדמה על חשבון מס השבח ויופחת מסכום מס השבח שישולם. לבטל את מס ההשבחה. לקבוןע היטלי פיתוח אחידים בכל הארץ, היטלים אלו ישולמו לרשות המקומית בלבד, או ישירות לקבלן מפתח במתחמים גדולים. היטלי הפיתוח יחשבו בעת מכירת הדירה כמקדמה על חשבון מס השבח. ברגע שההשקעה בנדל"ן תהיה שוות ערך כלכלית מבחינת מיסוי לכל השקעה אחרת ויהיה שווק קרקעות מספק, יקטן מספר הרוכשים דירות לצורכי השקעה.
איש יהודי | 19.03.13
17.
להציג מדרגות מס עולות ע''פ מחירי הנדל''ן כמו בחו''ל
ולהציג מס חדש וגבוה בפני רוכשי נדל''ן מחו''ל, עליית מחירי הנדל''ן בארץ לא ריאלית תודות למשקיעי החוץ שעושים סיבוב עד שבאירופה וארה''ב יחזרו למצב הכלכלי טרום 2008 הבלון הנדלני בארץ יתפוצץ מתישהו
רק ככה תשפיעו על מחירי הנדל''ן | 19.03.13
14.
סוף סוף
ברשות המיסים פשוט עושים שיקול של איזה מס יותר קל לגבות מהאזרחים ונגמרו הימים האלה.צדק חברתי זה ביטול הפטור ממס שיש על הכנסה מהשכרת דירות עד 4980,והשתת מס דיפרנציאלי.דירה ראשונה 10% דירה שנייה 20% דירה שלישית 50%-זה כבר עסק לכל דבר! השתת מס רכוש דיפרנציאלי במקביל כמו בתגובה למטה יורידו בוודאות את מחירי הדירות ב-20-30% וישחררו לשוק עשרות אלפי דירות של "אוגרים".לא ייתכן מצב שלאחד יהיו 5-10 דירות ולמאה אנשים לא תהיה אף דירה.זה לא צדק חברתי!
שמיל | 19.03.13
13.
אם מבריחים את המשקיעים, השכירות תעלה פלאים.
איך זה יעזור למישהו? בניה ממשלתית, זה הפתרון הכי מהיר. המדינה תרוויח את המיסים שלה, הבנקים ירוויחו מה שהם צריכים כדי לא להתנגד, הקבלנים יקבלו את הכסף שלהם עבור הבניה, והרווח על היזמות ירד, מה שיוזיל את הדירות בכ 20%. אפשר גם תוספת יחידות דיור לכל פרויקט בסגנון "מחיר למשתכן". הקבלן ירוויח קצת יותר, ויהיו יותר דירות בשוק.
דוד | 19.03.13
10.
לקבוע בחוק - דירה ראשונה לזוג צעיר שמתחיל את חיו, פטורה מאגרות בנייה והטל פיתוח
אחד המרכיבים שמעלים מחירי בניית בתים ודירות, תשלומי סחיטה של רשויות מקומיות וועדות התיכנון בהגשת היתר בניה, סכומים עצומים נגבים בכפייה, לעיתים ללא הצדקה, מציע- לבחון בדחיפות לאפשר לזוג צעיר (במגבלות זמן וגיל) לקבל פטור או הנחת 100 אחוז מאגרות בנייה + היטלי פיתוח שרובצים כסכין על צווארם, מדובר בסכומים מטורפים בכל קנה מידה, כל רשות דואגת להעלות את ההטלים ולנצל מצוקת הבונים בסחיטתם, בדקו זאת ותבינו מדוע הבנייה יקרה.
אחד מהעם | 19.03.13
8.
להטיל מס רכוש שנתי על השקעות הנדל"ן
ברגע שהחזקת דירה תעלה למשקיע כל שנה . יגדל הרצון שלו למכור אותה. מס שנתי גבוה יותר שיוטל על דירה שלישית יביא לכך שלא ניתן יהיה לגלגל מס זה על השוכרים והמשקיעים במספר דירות יאלצו למכורדירות. דירה שנייה: מס של 2% משווי הדירה דירה שלישית: מס של 4% משוווי הדירה דירה רביעית-חמישית: מס של 5% משווי כלל הדירות בבעלות המשקיעה דירה ששית ומעלה: מס בשווי 6% על שווי כלל הדירות בבעלות המשקיע. בצורה זו מי שבבעלותו 5-6 דירות (ויש כאלו) ירדו ל 2-3 דירות "בלבד" וכך יגדל במיידי הצע הדירות להשכרה ולמגורים.
איל | 19.03.13
5.
מלחמה חכמה בהון השחור
איני יודע לבטח מה מרכיב את סעיפי ההון השחור ובכמה מליארדים נאמדים ההעלמות ההכנסות המדינה. על מנת למזער את הכדאיות להעלים אני מציע בזאת להחזיר את המע"מ לכל אזרח שיציג קבלה ממעלימים פוטנציאליים . המוטיבציה להעלים תעלם ולקופת האוצר יזרמו מיליארדים.
מנחם | 19.03.13
1.
מס על שכירות
מר יוגב היקר, זה אומנם צעד חכם , אך שבישראל השוכרים לא מחוייבים להשכיר את דירתם ליותר משנה (במספר מדינות באירופה זה מוגבל לכמה שנים) ומיכוון שבעלי הדירות בארץ לוקחים בחזירות כל סכום אפשרי, הוספת המס כמובן תגוגל אלינו, ששוכרים את הדירות ! ומשום מה על זה אף אחד לא מדבר או חושב. ולא, לא הולך להיות לי כסף לקנות דירה שני עשורים הקרובים ככה שכל שקל משמעותי !
אזרח צעיר  | 19.03.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת