אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

עמיר פרץ: "יש לשמור על עתודות הגז כנכס לאומי"

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
ל-9 וכל השאר: אל תתנו שיעבדו עליכם
15 מיליארד דולר זה עבור מתקן היצוא. כדי לפתח את השדה צריך בין 3-5 מיליארד (תלוי למי מאמינים), ואת זה אפשר לממן בקלות ממכירת גז בישראל. כזכור, גם בימי ועדת שישינסקי תשובה איים שאם יועלה המס לא תהיה פעילות חיפוש וקידוחים בישראל - והנה המס עלה, והפעילות נמשכת במרץ. למה צריך לוותר על העתיד של הילדים שלנו כדי שתשובה יעשה קופה??
שחר | 03.04.13
5.
25 שנה זה רק מתגליות מוכחות אבל טבעי שבעשורים הבאים
תהיינה תגליות נוספות מאותו סוג תחום קידוחי הים רק בראשיתו וצפוי אפילו להגיע לשכבות עומק גבוהות יותר יש נתון נוסף שטכנולוגיות אנרגיה מתחדשת צפויה להיות דומיננטית מאוד במדינות מתקדמות גרמניה כבר קבעה יעד של 100% חשמל מאנרגיה מתחדשת ב2050 סביר שישראל תהיה שם 5 שנים אחר כך יוצא שאין סיבה להילחץ מה גם שאלה שמעלים את זה הם לא בדיוק הפטריוטים של ישראל בשבילם יש הרבה יותר סנטימנטים לפלסטינים מאשר ליזמים ישראלים שהביאו את התגלית החשובות הנ"ל כמו תשובה
ירון | 02.04.13
2.
שמענו המון על התמלוגים מהגז, לא שמענו כמה יעלו החלופות
אם מייצאים 500 BCM, ואם כל יחידת אנרגיה אנחנו צריכים לקנות מייבוא ב 16 דולר בעולם מקום ב 5 דולר מהגז המקומי, אז אנחנו מפסידים 11 דולר על כל יחידת אנרגיה. כפול 35 מיליון לכל יחידת BCM כפול 500 זה יוצא 714 מילאירד ש"ח. הרבה יותר מהתמלוגים של אותה כמות גז שאמורים להיות 140 מיליארד ש"ח. קיצור נזק למשק של 574 מיליארד ש"ח אם אנחנו מייצאים, וזה בהנחה שמחירי האנרגיה בעולם יפסיקו לעלות. זו הנחה קצת אופטימית נוכח זה שהם עלו ב- 40 השנים האחרונות והמשיכו לעלות פי 3.5 בעשור האחרון.
האזרח דרור | 02.04.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת