אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

האוצר מכריז מלחמה על הרפואה הפרטית

47 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

45.
כל מה שצריך כדי לגמור עם הסיפור הזה של רפואה פרטית זה:
להטיל מס מיוחד של 80% על צריכת שירותי בריאות פרטיים (כמו מיסוי על קניית רכב או על רכישת נדל"ן). זת במקביל לחקיקת חוקים שיחמירו מאוד עם מעלימי מס (בדומה לחקיקה בארה"ב). במצב כזה רק מתי מעט של הרופאים יעזו לפתוח קליניקות פרטיות (ובהכרח יהיו אלה גם הרופאים הטובים ביותר). כך גם המדינה תרוויח, גם הרפואה הציבורית ואפילו הרפואה הפרטית שתזכה לסלקציה טבעית מכיוון שרק הטובים ביותר ישרדו את העלאת המס.
סוציולוג | 08.04.13
40.
מדהים
יפה מאוד. במקום לעלות רמת החינוך בבתי ספר הציבוריים, אנחנו נלחם בפרטיים, כנ"ל עם בתי חולים. אולי פשוט תוציאו את החרדים לשוק העבודה(או שירות לאומי) ותחזירו הביתה 150 אלף עובדים זרים? כמו כן, תעשו משהו עם אלפי מהגרים לא חוקיים שתופסים הרבה הרבה מיטות בבתי חולים שונים ברחבי הארץ? כבר יפתור את החלק של הבעיה. בתי חולים פרטיים רק מורידים את העומס מציבוריים. אם כל המנותחים יחקו לשירות ציבורי, תורים יהיו בלתי נסבלים , תמותה בהמתנה לניתוח תגדל. היום יש טורים לא הגיוניים לכל מומחה בקופה. יגדלו עוד?תעלו את הרמה של רפואה הציבורית . שלמו לרופאים כפי שמגיע להם ולא 40 ש"ח לשעה, תבנו עוד בתי חולים, תכשירו עוד מומחים בתחומים מבוקשים. תנו לרופא לעבוד משרה אנושית ולא אין סוף שעות . אולי זה ישפר את המצב.
לי | 03.04.13
39.
התעלמתם משורש הבעייה - עודף ביקוש וחוסר בשירותי בריאות
בחודשיים האחרונים יצא לי לעבור בדיקה שגרתית באסותא ובאיכילוב. שמים וארץ, אין דרך אחרת לתאר. לא מדובר בחוסר משאבים, לדעתי. תהליכי עבודה לא יעילים, חוסר אכפתיות של הצוות המנהלי גורמים לבזבוז משאבים שתוצאתו הוצאה גבוהה וטיפול בינוני במקרה הטוב. בשורה התחתונה המערכת הפרטית היא הפתרון ולא הבעייה. יש לחזק את המערכת הפרטית ולדאוג שתהייה נגישה גם לעניים במקום להגדיל את המחסור (מה שייקרה אם ה"תפוקה" הפרטית של אסותא למשל תיעלם לפתע).
מערכת מולאמת (סוציאליסטית) גורמת לעיוות | 04.04.13
38.
מסכימה עם שוקי שמר. אסותא אכן פתר את הבעיה, לא יצר אותה.
אני, כחברת קופת חולים רגילה לחלוטין, יכולה לקבל שם שירות מצוין, בלי להוסיף אף אגורה, ובלי לחכות בתור ארוך. לא מבינה למי זה כואב ולמה. אולי עדיף שמערכת הרפואה הציבורית תלמד להתייעל... ובאשר לדרישות הרופאים - מי שיכול לעבוד פרטי, שיעבוד. מי שלא יכול... בעיה שלו. הפער הזה קיים בכל תחום. גם בין פסיכולוג פרטי ידוע לבין פסיכולוג בשירות הציבורי.
 | 03.04.13
36.
מה שמצוטט כאן לגבי הרופאים ש"תמיד ירצו עוד ועוד"
זו פשוט השמצה. עבדתי בבתי חולים שנים בתפקיד פארה רפואי. אני בחיים לא ארויח כמו רופאה, בין השאר כי אין עלי את האחריות שלה, את העומס שלה ואת תקופת ההכשרה הארוכה בטירוף. מותר לה לרצות להיות יכולה להתפרנס מעבודתה, לרופאה הזאת ולחבריה. האוצר מציג אותם כחמדנים ולא בצדק.
גלית, לא רופאה | 03.04.13
35.
הייתה לי בעיה התאשפזתי בבי"ח ציבורי וראיתי עולם שלישי
שמו אותי במסדרון מתחת למזגן עם חום של 41 מעלות, הדבר היחיד שחשבתי עליו זה איך אני בורח משם, את הניתוח עברתי בבי"ח פרטי - שר"פ תוך שבוע עם רופא שבחרתי-בלי זה הייתי אבוד אין בכלל מה להשוות בין השנים שאף אחד לא יזדקק
לבטל מס בריאות ומייד | 03.04.13
34.
צמצום הביטוח המשלים
זה יהיה טמטום וטירוף לצמצן את הביטוח המשלים זה אחד הדברים הכי שפויםם שיש בתור מי שזקק לא מעט למערכת. ביטוח פרטי עולה הון ולא מקבל כל אחד ואם כן אם כל כך הרבה סייגים שזה לא שווה כלום. הביטוח המשלים מאפשר להרבה אנשים פשוטים לקבל שרותים שללא הוא הם לא יכלו לקבל טיפול רפואי מתאים...
רן | 03.04.13
33.
אי אפשר ליבש את המערכת הציבורית שנים ואז לעבור ליבש את הפיתרון
רוצים מערכת בריאות ציבורית טובה יותר ? אין בעיה תשקיעו ! שחררו עוד כסף תנו עוד תקנים לעוד רופאים תציאו למומחים משרת בית חולים (שבכיר יהיה במחלקה אחר הצהריים ויקבל על זה כסף במקום ללכת לקופה) תוסיפו מיטות מחלקות ואולי אפילו תבנו בתי חולים חדשים וככה לא צריך לשכן חולים במסדרון, תשנו את נהלי ההפניה למיון שמאוד מאוד קלים וגורמים לעומס מיותר ותלמדו את הרופאים את כולם איך להתנהג לחולים שלהם. זה לא הגיוני שחברה מתקשרת אלי שאני אסביר לה על ניתוח כיס מרה הסבר שלוקח בדיוק 5 דקות אבל סורב לתת ע"י המנתח התורן כי "אין לך מה לדאוג יהיה בסדר" זה יותר קצר שבקליניקה הפרטית שלו הוא מדברת אחרת בטוח. בקיצור הרפואה הפרטית נולדה מתוך צורך, אז לפני הרפואה הפרטית כמו אסותא היו נותנים שוחד למנתח או תרומה לאיזה אגודה מסתורית והופ הרופא המבוקש היה במקרה באותו יום בשביל לעשות את הניתוח ועוד כל מיני טריקים. בשביל מוצר טוב צריך לשלם אחרת הרופאים הטובים נושאים עינים למערב ויאללה ביי לאמריקה שם השכר הרבה יותר גבוה לכולם גם לטובים וגם לבינונים ומה שישאר פה יהיה המיעוט הציוני או הפחות טובים שיהיה לנו בהצלחה
ד"ר  | 03.04.13
28.
מלחמת הכל בכל, אבל מי שבטוח מפסיד הוא האזרח
בכל התרחישים שרשומים, האזרח מפסיד בגדול יופי של מהלך משרד האוצר! זו הדרך לדרדר את השירות הרפואי בישראל לרמת עולם שלישי במקום להלחם בקופות חולים, בתי חולים ורופאים שנותנים שירותים נחוצים לאזרחים, צריך קודם לדאוג להגדיל את כמויות התקנים ולבנות בתי חולים חדשים ממשלתיים כדי להוריד את העומד. לא יתכן שילחמו בפרטי בלי לתת פתרון טוב בציבורי. מה אנחנו בקומוניזם?
יהיה בסדר | 03.04.13
27.
הלוחמה ברפואה במדית ישראל
ראשית תדאגו לתקנים בבתי החולים הציבוריים, שלמו נאותה עבור עבודה שנעשית שם בכך יסתיים המישחק עם ה"שטיקים" בבי"ח פרטיים. דאגו לכך שהציבור לא ישהה במסדרונות שכן זו השפלה וסימן לחוסר כבוד, פטרו כח אדם שלכאורה לא עובד אלא נמצא כסטטיסט בבי"הח. לשם כך ערכו חוזה עבודה שיגדיר את תפקידו של העובד. אל נא תסתפקו בהגדרת נוכחות בבי"הח. הפסיקו לשחק משחק מתאגרפים ולקבוע לאזרח המדינה כיצד יהא מבוטח. עם הוראות כאלו רק תגדילו את כמות ה"שטיקים" וכסף לא תקבלו. ולסיכום רפואה טובה היא רפואה פרטית. גם בשוויץ ובארה"ב ישנו נסיון בנושא זה: Mass. general, Mayo clinic הם בי"ח פרטיים מהמעולים בעולם- קחו דוגמא ולימדו את הנושא. בנקיטת אמצעים אלו תביאו תוצאה נוספת: פחות רופאים ירדו לחו"ל. כרגע יש לנו מעל ל20 משאלות לקבלת עבודה וזה רק בציריך
דן בלסבלג | 03.04.13
26.
תוכנית משלימה חייבת לבניית בתי חולים
הגם שאני מסכים עם רוב הנכתב בכתבה זו אני מבקש לציין כי על המערכת לפעול להקמת מיטות אישפוז נוספות ע"י הרחבת בתי החולים הציבוריים ובניית בתי חולים חדשים על מנת למנוע מלחצי החולים ל"נצח" את מערכת האשפוז הציבורית הקורסת וליתר את הצורך או לפחות לצמצם את ההיקף בהתרחבות הרפואה הפרטית. בברכה משה פאול מנכ"ל עידן הנגב פארק תעסוקה משותף לרהט בני שמעון ולהבים בפארק מופיע איתור שטח מאושר סטאטוטורית לבניית בית חולים שטרם הוחל בתכנונו.
משה פאול | 03.04.13
22.
פקידי האוצר ,כנראה, מצאו בובה
התוכנית של לפיד... נשמע אחד לאחד הפנטזיה של האוצר. עוד דרך להוריד שירותים רפואיים מבלי לספק אלטרנטיבות. הרי כל הקומבינות שהם מטפלים בהן הן פרי מעשיהם של אותם פקידי אוצר, שנעשו כטלאים לסגור פרצות במערכת הקורסת. עכשיו מסירים הטלאים ויאללה, שימות הדבר הזה שנקרא רפואה ציבורית. יש צורך ברפורמה מקיפה, שינוי סדרי עדיפויות ,זה עולה לנו בחיינו.
רני | 03.04.13
21.
שרותי הבריאות הפרטיים התפתחו כי המערכת חולה
אם יפתרו את הבעיות של מערכת הבריאות, המערכת הפרטית תעלם מעצמה. אם רוצים לפתור את דרישות השכר של הרופאים, שיכשירו מספיק רופאים - אם יהיה עודף רופאים, הדרישות שלהם יקטנו מאוד. בדיוק כמו עם מחירי הדירות, הממשלה ממציאה טריקים לטווח הקצר שלא יפעלו. כדי להוריד את מחירי הדירות, צריך לבנות יותר דירות. מערכת בריאות פרטית חיונית לבריאות שלנו ומהווה תחרות לשיפור המערכת הממשלתית. באופן כללי עדיף שיפריטו את המערכת הממשלתית. ממשלתי = מנוון + מושחת + פוליטיקה.
א | 03.04.13
20.
הרפואה הפרטית
למרות שלא בחרתי ביאיר לפיד וביש עתיד, אני מעריך מאוד את הדברים שעשה עד כה, ואת התנהלותו. הנושא של הפרטת הרפואה הציבורית, שהייתה אחד המחדלים הגדולים של חיים רמון, ראוי שיטופל. זהו שוד לאור היום, שרופאים בכירים הפכו את מקצועם, משליחות לחזירות, והציבור משלם על כך ביוקר. אם יאיר לפיד ימשיך כך, אני מתחייב לבחור בו בעתיד.
מוקיר ומעריך | 03.04.13
19.
להרוס כדי להשאיר הרוס
הדרך היחידה לעשות סדר אמיתי בעניין היא לבטל את השיטה הצפון קוריאנית הזאת שבה אנחנו מחוייבים לרכוש ביטוח רפואי כשמצד אחד אנחנו משלמים תמורתו סכום שנקבע בחוק ושאין לנו שום שליטה עליו ומצד שני מקבלים כנגדו סל שירותים שגם הוא נקבע מלמעלה ע"י ועדה מסדרת ושגם עליו אין לנו שום שליטה. ומה בדיוק רוצים להשיג בעניין? למשל, בבתי החולים הפרטיים בארץ מבוצעים כל שנה אלפי ניתוחים להחלפת מפרק ירך; אז מה יקרה כשיצליחו להפסיק את זה - האם למערכת הרפואה הציבורית יש אפשרות לספק את התפוקה הזאת במקומם? הרי ברור שהתוצאה תהיה יצירת צוואר בקבוק כשאלפי אנשים נאלצים להמתין תקופות בלתי נסבלות לניתוח ואינם מסוגלים לתפקד בינתיים (ולזה אין עלות?) וכרגיל זה מציף גם את הבעיה הכלכלית הנוספת שלנו - זה שאנחנו גם צריכים לשלם את המשכורות של כל האדיוטים שמתכננים עבורנו את כל הנפלאות האלו והאחרות.
מרטין | 03.04.13
10.
האוצר רוצה להלאים את הרופאים ולא לאפשר להם לעבוד מחוץ למערכת הציבורית (וגם לא להתפטר ממנה).
זה לא יעזור להם. כל זמן שהם לא מוכנים לשלם מחיר ריאלי לעובדי המערכת הציבורית, גם העובדים הטובים ובעקבותיהם הלקוחות יפנו למערכת הפרטית. יש כאן עוד נסיון של ה"סוציאליסטים" להגביר את השויון על ידי הורדת הרמה לכולם.
 | 03.04.13
9.
הבעיה העיקרית הם הרופאים הבכירים שאותם אפשר לראות רק במרפאות הפרטיות!
בתופעה הזו יש לטפל! כל מי שליווה חולה אונקולוגי או חלילה חלה בעצמו יודע שאת הרופאים הבכירים, הפרופסורים, כמעט ולא ניתן לפגוש בבית החולים. הם לא מסתובבים שם, אי אפשר לפנות אליהם וישנה רק דרך אחת פשוטה לראות אותם ואפילו בתוך יום! בערב חג, בלילה, בצהריים, בכל עת- במרפאה הפרטית שלהם. בלי לנקוב פה בשמות- האנשים האלה שאותם לא רואים בביה"ח, מחזיקים משרדים פרטיים והתופעה כ"כ נפוצה עד שלכל אחד מהם, לצרכי מס, חברה בע"מ על שמו שלה משלמים וממנה הקבלה. הסכומים הם בין 1,500 ש"ח ל- 2,000 ש"ח לביקור ייעוץ קצר שאורך כ- 15 ד' ואז התוויית הטיפול עוברת ישירות לביה"ח והחולה הוא מטופל של אותו פרופ' על כל המשתמע מכך. לאחר סדרת הטיפולים חוזרים לייעוץ ומשלמים וחוזר חלילה. בלי ביטוח בריאות ואלפי שקלים רבים בלתי אפשרי לקבל רפואה ברמה גבוהה וכמובן שגם זה לא מבטיח כלום. אפילו בגין שיחה שבה מודיעים לחולה שאין לו מרפא משלמים כאמור ואין חלילה רחמים בעניין הזה. כהות חושים גמורה. ולא לשכוח שאסור לשאול אותם איך אפשר להגיע לטיפול או ניתוח אצלם דרך בית החולים. הס מלהזכיר. אגב, ישנם מעטים שאפשר לשלם להם גם דרך השר"פ (וגם שם סכומים לא מבוטלים) אבל אח"כ ניתן לנסות לקבל החזר חלקי מקופ"ח וגם פגשתי פרופ' "צדיק" אחד בלבד, כירורג מבריק, שאצלו במרפאה הפרטית משלמים דרך קופ"ח וזה עולה 100 ש"ח. מה שמראה שאפשר גם אחרת.
 | 03.04.13
8.
טמטום בהתגלמותו
אם יסגרו את הרפואה הפרטית יחזרו השחיתויות, רופאים יחזרו לדרוש שוחד כדי לטפל באנשים, חולים ימתינו חודשים ושנים לניתוח וחלקם ימותו, התשתיות הרפואיות ישחקו וכמובן שלא יהיה תקציב להחליף ולשפר בקצב המתאים. כאילו שלא היינו בסרט הזה כבר. מה שהם עושים זה בעצם לדפוק את הישראלי הממוצע שעובד קשה וחוסך כסף ליום גשום כדי שבמצב של מחלה שלו או של קרוביו הוא יוכל לתת להם את הטיפול הטוב ביותר ולא יהיה תלוי בגחמות של הממסד הרפואי הציבורי.
אחד | 03.04.13
7.
שכר הרופא מתמחה או מומחה ואיכות הרפואה
הרופא לומד שנים רבות ,מלמד שנים רבות על מנת להתקדם אקדמית ולהיות מעודכן. הרפואה מקצוע שלא ניתן להפסיק ללמוד אם רוצים להיות מעודכנים. ועובד קשה לא לשם שמיים בלבד. הוא לא כומר או רב. הוא כן,איש של מוסר וערכים ומטרתו עשייה לטובת האנושות. הוא עבד שעות רבות וקשות ולפניו הכרעות קשות מידי שעה,גורליות.כל רופא היה שמח לעבוד במקום עבודה אחד ולא להתרוצץ בין כמה מקומות. יש את כל הסיבות ללמה רופא צריך להרוויח יותר מהשרים הקובעים את שכרו. על מנת שלא יועמד בפני פיתויים (רפואה שחורה) ראוי היה ששכרו יושווה לזה של שופטים שגם הם יכולים להיות מועמדים בפני שוחד. . הרופא לא מקבל אחזקת רכב (אותה מקבלים פקידים ומזכירות במשרדי הממשלה) או נהג למרות שהוא נדרש להיות זמין בשעות תורנות או כוננות. לא מקבל ביטוחים רפואיים כמו שרינו ושופטינו. כן, הוא בהחלט רוצה לחיות בכבוד וברווחה ולדאוג לעתיד ילדיו. כמו בכל תחום מקצועי (עריכת דין,הנדסה,מיחשוב ,חינוך,בנייה וגם רפואה) בשביל איכות גבוהה יש לשלם.
חיים | 03.04.13
4.
מי מרוויח מהחנייה?
למה אף אחד לא מדבר על הרווחים העצומים של בעלי הקרקעות מסביב לבתי חולים? למה אף אחד לא מספר על הפקחים מטעם הרשויות המקומיות שחגים כמו טורפים אחרי מכוניות של אנשים שבאים לביקור חולים? אנשים שבאים למרפאות חוץ לבדיקות? על כך יש לתת את הדעת ולהפסיק לעשוק את האזרחים שמגיעים ולא לבילוי...
מיכל | 03.04.13
2.
כל עוד יהיו בישראל פערים גדולים כל כך, אז גם הרפואה הפרטית תמשיך לפרוח
כל עוד ימשכו הפערים העצומים בין העשירון העליון לשאר העבדים במדינה, ימשכו תופעות של רפואה פרטית לעשירים בלבד, דירות יוקרה לעשירים בזמן שלעניין אין איפה לגור וכו' הפתרון הוא לטפל בפערי ההכנסה בישראל, ולא במערכת הבריאות.
מתעלמים מהבעיה האמיתית | 03.04.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת