אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"אני מקווה שזה לא יהיה נחוץ, אבל וול סטריט צריכה עוד אסון"

15 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

14.
קראתי עד שהגעתי לטעות הקריטית בדרך המחשבה של הגברת.
גברת פרנקל מזהה נכון שהבעיה היא בקיומם של שחקנים גדולים מדי ומעטים מדי, אשר אינם מאפשרים קיום של תחרות אמיתית ביניהם. אולם הגברת מעולם אינה שואלת את עצמה - מה גרם לכך שהשחקנים הם כה גדולים, ומה שנקרא: too big to fail? אם הייתה טורחת לשאול, הרי שאולי היתה מגלה שהיא עצמה, והמערכת הרגולטורית שהיא מייצגת, הם הם שאחראיים לכך. הרי קשה מאוד להקים עסק פיננסי מול רגולטור נוקשה ומול גופי ממשל חזקים, ולכן קל יותר לבנקים, ברוקרים, וחברות הביטוח להתמזג, להתאחד, על מנת לצמצם את התקורה הרגולטורית, ועל מנת שיוכלו לבצע לובי באופן יעיל יותר. מה כאן כל כך קשה להבין? המערכת הפיננסית מתארגנת כתמונת מראה למערכת הממשל אשר עומדת מולה. ככל שוואשינגטון נהיית יותר גדולה ומסואבת, כך גם מערכת הפיננסים. באופן אבסורדי הדרך היחידה להתיר את הקשר הגורדי הזה, הוא על ידי צימצום כוחו של הממשל והיכולת שלו להשפיע על המערכת הפיננסית. אבל לא, חובבי הטוטליטריזם יסרבו להבין, ויעדיפו רק להמציא עוד ועוד חומות ומגבלות על השוק החופשי, עד אשר המערכת כולה תתמוטט.
אורן | 06.04.13
12.
היא כתבה כאן כמה דברים מעניינים
אתייחס לאחד - לגבי הרגולציה, היא כתבה שאם מורידים את הרגולציה, יש קטסטרופות. וזה בניגוד לתיאורה של אדם סמית'. זה אומר שלפי המודל המדעי - על התיאוריה להיות מבוססת על הממצאים בשטח, ואם הממצאים בשטח הם שהעדר רגולציה לא מיטיב עם השוק החופשי, אלא גורם לטעות מצטברת (כפי שקרה עם המשכנתאות בארה"ב), אז צריך תיאוריה יותר טובה שתסביר את זה. ועד אז - יש להחזיר את הרגולציה.
 | 06.04.13
11.
ל-2: היגיון ליברטריאני מדהים
אם משהו *עם* רגולציה מחמירה עדיין פועל לטובת אנשי ההון, אם נוריד את הרגולציה לגמרי הוא יפגע בהם... למה הדבר דומה? לאיש שפתח את הברז של המים החמים, נכווה, ובא מישהו שמסביר לו שהמים לא היו מספיק חמים, לא חלילה שצריך להוסיף עוד מים קרים. אשמח להבין איך אם לא תהיה רגולציה יהיו החתמים והמנפיק תחת אחריות גדולה יותר.
גיל | 05.04.13
5.
הגיע הזמן לשיטה מוניטרית חדשה - מוות לכלכלת החוב ולכלכלת הנגזרים!
שלום לכולם, כיום רוב הכסף הוא אלקטרוני וכסף חדש ברוב מדינות המערב נוצר ע"י הבנקים מחוב של אנשים כמו משכנאות , הלוואות לחברות וממשלות. הריבית על החזרת החוב הופכת לכסף חדש. הבנקים צריכים להפוך למלכ"רים וצריך לקחת מהם את הזכות לייצר כסף ב"כלכלת החוב" המודרנית. הכסף צריך להיות מיוצר ע"י המדינה בלבד ורק עבור מוצרים ופעילות ריאלית שאינה פיננסית. מאז 2008 בועת הנגזרים רק גדלה ועומדת על כ-1,400 טריליון דולר לפי כתבה שפורסמה בכלכליסט באג'יו בשנה שעברה. לשם השוואה התל"ג השנתי של כדור-הארץ עומד על כ-60 טריליון דולר בלבד. צריך לחסל ולאסור בחוק כל סוג של נגזר פיננסי כזה. צריך ליצור מצב שאף גוף פיננסי בעולם לא ירוויח כסף מכסף. זה לא יצרני, זה לא מועיל, זה לא כלכלי. לעשות כסף מכסף זה עסקי רוח ומחולל אינפלציה. צריך להתחיל לחשוב במושגים של טובת האנושות. זו הכלכלה האמיתית.
אורי | 04.04.13
2.
שורש הבעיה הוא רגולציה מחמירה במקום שבו אינה נחוצה
זה לא נכון שמי שקונה מוצר פיננסי מתעצל לקרוא 20 עמודים של תשקיף. בזכות הרגולציה תשקיף של אג"ח בישראל הוא באורח 700 עמודים, מה שכנראה גדול בערך פי 10 מהדוקטורט של פרופ' פרנקל. וכל מטרתו של התשקיף הזה, שבלתי אפשרי לקרוא אותו, היא לפטור את החתמים והמנפיק מאחריות. כי כאשר החברה תכנס להסדר חוב, החתמים יכריזו "הנה, אמרנו לכם, הכל כתוב בעמוד 350 בתשקיף!".
aaa | 04.04.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת