אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הקורבנות האילמים של מלחמת המטבעות

32 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

32.
"הלפיד" שלנו כבה ברגע הצגת תוכנית כלכלית לוחצת ומקשה עלינו כאזרחים.
כמשפחה שעלתה מקנדה,לדאבוננו לא נותר לנו אלא להשתמש בדרכון הזר לשוב על עקבותינו,בלתי נסבל לנהל כאן חיים שפויים מהרבה בחינות,אבל הנושא הכלכלי הוא בבחינת "הקש ששבר את גב הגמל". לעניות דעתי משפחתי אינה הראשונה ובודאי אינה האחרונה לנהוג בדרך זאת. הצלחנו להתמודד עם הכל מכל,אך נושא הכלכלה הוריד אותנו "שאולה" כן לקנדה.
מדיניות מאכזבת לחלשים | 08.04.13
30.
עובד עם קרן CBGN וכל חודש תמורת 4.5 אלף מקבל שקט נפשי
לא מבין מה הבעיה לגדר הם עושים את זה מצוין ואולי אני נחשב יצואן בינוני ואחר קטן אבל צריך להפנים שהשקל פה בשביל להתחזק אז כמו שאתה נותן למישהו שינהל לך כסף תן למישהו שינהל לך מטח. לא רק הם טובים למרות שבהם בחרתי בעיקר בגלל הנסיון במטח אבל חטפתי חצי שנה וזה הספיק וזה היה לפני 4 שנים. מי שעד עכשיו לא הבין שלא יהיה יצואן
יצואן | 07.04.13
28.
רכבים יפנים - שחיקה במחיר
אני אתן לחכם שכתב את הכתתבה דוגמא מהשטח ונבדוק: קניתי מאזדה 626 חדשה ב182 אלף שח בתאריך 12/2005 היום מחירה של חדשה אותו מחיר כ-182 אלף שח המדד עלה בכ-20 אחוז מינימום אז למה אתה בוכה? לא שינו שעלה ולא שינו שירד.... לא אומר שהם צדיקים , אבל תראה שלא מי יודע מה דפקו אותנו אז.... שלא יעבדו עליכם (לא לשכוח את האצבע)
ת.מ. | 07.04.13
26.
שחיקה
כיבואן ומשווק ברצוני לומר שאכן כרגע הריווחיות שלנו משתפרת 0בתנאיט שאתה משלם כעת לספק) או קונה מטבעות לקניות עתידיות אולם יש לזכור כי השחיקה בריווחיות מטורפת כל העליות שהיו בשנתיים האחרונות נספגו על ידי השוק וברוב המקרים שמחיר הממוצע לפריט ירד ליצואן ברצוני להזכיר כי גם אתחומרי הגלם הוא קונה כעת יותר בזול נכון שזה אינו מפצה במלואו ביחס למכיר המכירה אולם עדיין חו"ג זולים יותר בקיצור לא משהו לאף אחד כעת בארצינו הנחמדת
דודי | 07.04.13
24.
עדיין מקשה להבין מדוע השקל כל כך חזק
ומה שפחות ברור זה מדוע כשהשקל כל כך חזק אנחנו עדיין מבקשים סיוע מארה"ב? הם הרי מתקשים, הם הרי בחובות עתק אז מדוע שיסבסדו אותנו? אולי הם עושים זאת במטרה להחליש,אבל מדוע ארה"ב תרצה להחליש את היצוא הישראלי?מי אנחנו בכלל?כולה מדינה קטנה של 7 מליון איש....... אבל כניראה שבדבר אחד הישראלים טובים: הם מומחים בלשנורר,והכסף הזה אכן מפתח את השוק המקומי. אם ארצות הברית תיסגור את הברז אז יתייבשו כל המקורות הפיננסיים ואז נרגיש את המשבר במלוא העוצמה. שקל חזק לעומת יתר המטבעות הוא קושי לייצא,ואם לא נייצא אז נתפורר מיידית.הנגיד יכול להוריד את הריבית וזה יחליש את השקל אך מנגד שוק הנדלן יתחיל שוב פעם להשתולל......בקיצור העניין מסובך. מה שברור הוא ששקל חזק מסוכן לכלכלה הישראלית.
חיים | 07.04.13
23.
פיחות בהחלט יתכן
כולם "בונים"/מצפים לכניסת דולרים לארץ שמקורם ביצוא גז אבל צודק הנגיד שעדיף שהתמורה המט"חית תישאר מושקעת בחו"ל וכשזה יתממש הפיחות יגיע בהדרגה. דרך אגב תגלית מהותית באגן מזרח התיכון בלבנון/קפריסין/עזה יכולה לגרום למגמת פיחות מתמשך אצלנו. אין שום סיבה לחשוב שרק יהודים יודעים למצוא גז בקידוח עומק בים. העלאת ריבית צריכה להתבצע בעתיד רק אחרי שבחו"ל הריבית תתחיל לעלות עקב אינפלציה שם .זה יקרה אבל בעוד שנה וחצי. בשלב זה נמשיך להנות מריבית נמוכה.
קצ"א פיננסי | 07.04.13
19.
חכמים בלילה, היורו הוא מטבע חזק, הוא היה 3.60 לפני עשור, כך שלא ממש ברור על מה בוכים
כשעלה 6 ש"ח היצואנים ומוכרי הדירות ליהודים מחו"ל חגגו, עכשיו צריך לעבוד כדי להרוויח אותו דבר או לעבור לשוק אחר. ככה זה. שוק חופשי. גם כך בנק ישראל מוריד את ערך השקל בלי שום סיבה.
חגגו על מטבע חזק | 07.04.13
15.
הבעיה שכל המדינה נהיתה בוטיק
כבר אין מחירים "סבירים", הכל באינטרנט אחרי יבוא 30 אחוז פחות לפחות...זה למה ! אם היבואן עם מתח רווחים אדיר ( לפעמים פי שתיים ויותר מהמחיר בחו"ל )בקושי סוגר את החודש....מה יהיה ? למה בכל העולם, עסקים מצליחים להתקיים ממתח רווחים משמעותית קטן יותר ? זה השאלה האמיתית !
שגיא | 07.04.13
12.
הבעיה שאנשי עסקים לא מבינים בעסקים
אם הם רק היו טורחים להשקיע כמה דקות, שלא לומר שעות, בעסק שלהם הם היו יכולים לדעת שיש אפשרויות גידור מפני פיחות ותיסוף ללא עלות !! אבל הדבר היחיד שהם מכירים זה בטח איזה אופציית ונילה פשוטה... מה לעשות... ועוד אח"כ קוטלים את התואר במנהל עסקים. דברים כאלה לומדים שם
כלכלן | 07.04.13
7.
לגביי מוכר האופניים
היעד שלך צריך להיות בשירות שירות אישי ואמין (אך כזה שנבנה לאורך שנים ועובר בעיקר מפה לאוזן) הוא זה שגם יביא לקוחות לקנות דווקא אצלך ולא אצלי מישהו אחר, גם אם צריך לחכות קצת, וגם (לחילופין, או לאו דווקא) יביא לקוחות לרכוש אצלך גם במחיר יקר יותר. הרווחים הפנומנליים של חברות הסלולר בשנים הקודמות (לפני המהפיכה המבורכת) נבעו בעיקר עקב ההשקעה שהייתה אז בשירות. כיום, הריבוי אמנם הוריד דרסטית את המחירים אך גם (ובאופן דרסטי הרבה יותר) את איכות השירות. בתחום כמו אופניים, שהוא מלכתחילה לא תחום זול, ועוד בתחום אופני הבוטיק, רמת שירות גבוהה באופן מיוחד יכולה להיות חלק חשוב מהפתרון. ודרך אגב, אני קניתי רכב משפחתי קוריאני (לא יפני) ב 75,000 אתם יכולים לקרוא ל i20 קומפקטית, אבל היא משפחתי קומפקטית. אם האישה, שני הילדים על כיסאות הבטיחות שלהם, אני, תיק גדול ושתי עגלות נכנסים בלי מאמץ מיוחד, זה רכב משפחתי. הכל עניין של הגדרה.
אסף | 07.04.13
6.
לא הבנתי
אז הוא מתלונן שעכשיו באמצעות אותו סכום בש"ח הוא יכול לקנות יותר סחורה ? או שהראיה שלו מסתכמת במלאי שכרגע יש לו בחנות והזמנות חדשות לא מעניינות אותו ? מעניין, שכשהדולר עולה כל היבואנים ממהרים מאוד להעלות מחירים לצרכן, גם אם הסחורה שיש להם בחנות הוזמנה ושולמה במלואה ליצרן מחו"ל חודשים קודם, אבל כשהשקל מתחזק והדולר יורד אף אחד לא טורח להוריד מחירים, לא על מוצרים, לבוש, ולא על רכבים - אבל להתלונן, זה תמיד מותר. דיי לבולשיט. מי שיכול לקנות בעצמו ביבוא אישי דברים מחו"ל שיקנה. יבואנים בארץ רואים רק כסף לנגד עיניהם. אולי אם היו יבואנים הוגנים יותר שסופגים לפעמים עליית מחירים ומורידים מחירים כששולי הרווח גדולים, המסחר כולו היה תופס נפח והם לא היו נופלים...
נתי | 07.04.13
5.
זו סתם דמגוגיה
היבואנים מרוויחים מהשקל הנמוך, מאחר ועד האיזון, הם אינם מגלגלים את מלוא ההנחה לצרכן. היצואנים אכן נפגעים, אך אם היו נפגעים בהיקף כה גדול הרי היו מורידים את כמות היצוא וערך המטח היה חוזר לעלות - וזה בינתיים לא קורה... בנוסף היבוא והיצוא הם חלק קטן יחסית מהכלכלה - רוב הכלכלה הישראלית עדיין מבוססת על תוצר וצריכה פנימית (אוכל, חינוך ,בריאות , מסחר מקומי , שירותים...). כל העוסקים במקצועות אלה, זוכים למחירים נוחים יותר על האנרגיה, מוצרי החשמל, החופשה בחו"ל וגם הרכב (סבלנות... הרכב שאתה קונה היום נרכש לפני חצי שנה - כמו שהסביר חברך מהאופניים)...
יא ממורמר | 07.04.13
4.
ל-2: איך בדיוק יהיה "פיחות חד"? בנק ישראל יקנה 10 מיליארד דולר?
ויזרים לשוק 40 מיליארד שקלים? אם לא שמת לב, העולם הפיננסי קצת השתנה מאז כל מדינה הייתה משק סגור וניתן היה לשחק עם שערי המטבע ועם פיחותים מועילים. כל עוד יש יותר יצוא של סחורות ושירותים מאשר יבוא - השקל יישאר חזק.
קוני | 07.04.13
3.
למגיב 2 - אם לצטט את שימון פרס אז "כיין... ויילא..."
ראשית הבעיה של היצואנים כפולה: בתחומים רבים המיתון הכלכלי באר"ב ובאירופה (ועכשיו - גם בסין...) פוגע משמעותית בהיקף הרכישות שם, וכשלזה מוסיפים את העובדה שהמחיר ב-$ או ביורו מתפס שם כגבוה מדי (כי השקל חזק... עלאק!), ו/או שהתמורה שהוא מקבל היא יותר קטנה בש"ח - זו חתיכת מכה משולבת! זו עוד סיבה לזה שבנק ישראל מחזיק את המכסה חזק על הריבית - גם כדי להקטין הוצאות מימון, וגם כדי שלא נסבול עוד פעם מהזרמה מסיבית של דולרים והמרה לש"ח שתעלה את ערכו עוד יותר. בהתחשב במצבן הדי עגום של כלכלות אירופה וארה"ב, לדעתי גם להן אין שום אינטרס במטבע חזק (אלא ההפך), וגם אין סיבות אוביקטיביות שהמטבעות שלהם יתחזקו "יש מאין", אז מקסימום נחזור לשערים של 3.7-3.8 ל-$ ו 4.7-4.8 ליורו.
 | 07.04.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת