אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ה"מקבוק אייר" של 1965 וקריסתה של אימפריית החומרה DEC

25 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

24.
חשוב להוסיף המחשבים של דיגיטל עובדים כמו סוסים גם לאחר שנים ללא שום טיפול
היה לנו במעבדה מחשב של דיגיטל, שנים אחרי שכבר לא היה לו חוזה שרות ולמעשה רק רצינו שימות כבר ונוכל להוציא אותו מהחדר ולקנות משחב קטן יותר, המשיך לעבוד כמו סוס בלי להראות שום כוונה להפסיק לעבוד. רוב העובדים במעבדה (כולל אני) עזבנו לדברים אחרים והמחשב הזה עדיין המשיך לעבוד שם. כל מה שהוא "דרש" היה פעם בשנה לעבור עליו עם שואב אבק ולא יותר מזה.
אבנר | 08.04.13
23.
דיגיטל נפלה בגלל מנהל כושל אחד
דיגיטל לא נפלה בגלל סיבות טכנולוגיות אלא בגלל מנהל אחד כושל - רוברט פאלמר שבא אחרי קן אולסון והצליח להרוס בשנה אחד מה שנבנה במשך 40 שנה לפניו. הוא קיבל סדרה של החלטות מוטעות שהאחרונה שהן היתה למכור את החברה לקומפאק. לולא החברה נמכרה לקומפאק היא היתה חיה עד היום מאחר והטכנולוגיה שלה היתה עדיפה מהמתחרים, היה לה צוות עובדים מעולה והיה לה בסיס לקוחות נאמן. בניגוד למה שקורה היום, בדיגיטל היתה נאמנות - גם של הלקוחות וגם העובדים.
עובד דיגיטל לשעבר | 08.04.13
19.
אז עוד עבדו ב-dos לא ממש של מיקרוסופט אבל משהו דומה של דיגיטל. אצלנו מחשב של דיגיטל
חובר לעשרות מחשבים של מדענים ועשה עבודה טובה . מישהו זוכר עוד חברת ענק שייצרה מחשבים גדולים ישבה בצפון ת"א. גם היום יש מחשבים גדולים אהל כוח המיחשוב לשהם משרת בנק וכמה מערכות הפעלה במקביל על אותה חומרה. קן אולסון היה כמו ההוא ממצלמות הפילם שלא הרגיש איך הצונמי שוטף אותו . אסור לנבא צריך תמיד להיות פרנואידים בחברות האלה.
מוטקה | 08.04.13
18.
דיגיטל
קודם כול מדובר בחברת דיגיטל שבשנות השמונים היתה מספר 2 אחרי IBM , היו להם מוצרים מצוינים אבל השוק בחר מערכות פשוטות יותר , אני אפילו זוכר שהיו להם שרתי אינטל שהריצו חלונות NT ואפילו מחשבי CPU אלפא הריצו NT אבל זה היה מאוחר מדי . לסיכום הPC הרגיל לא גרם לירידה אבל התחרות החזקה גמרה הרבה חברות טובות שהוציאו מערכות יקרות מידי כמו למשל טנדם שגם נבלעה על ידי קומפק.
חיים עדן | 08.04.13
17.
דיגיטל - טכנולוגיה שהקדימה את זמנה עם ניהול כושל
חברת דיגיטל היתה חברה שאין היום כדוגמתה. היו לה פיתוחים טכנולוגים שהיו פריצת דרך. אינטל פיתחה את מעבד הפנטיום שהוא הלב של המעבדים שלה היום בעזרת פטנטים שלקחה מדיגיטל ממעבדי האלפא. מיקרוסופט פיתחה את WIN NT שהוא הבסיס של החלונות של היום בעזרת התפיסה של מערכת ההפעלה VMS. היוניקס הראשון פותח על מחשבי PDP. ניהול כושל של מנהלים בשנות השמונים הכחיד אותה. רב אנשי הפיתוח שלה שהיו אז פשוט נמצאים בחברות הטכנולוגיות המובילות היום.
עובד דיגיטל לשעבר | 08.04.13
11.
למספר 2: דיגיטל נכנסה לשוק תחנות העבודה בהצלחה לא מבוטלת
התפיסה שיוניקס היא מערכת הפעלה היא אשליה. מדובר במגוון של מערכות הפעלה דומות, מה שמחייב את חברות התכנה להתאים את התוכנות שלהן לכל אחד ואחד מהזנים של יוניקס (= לא רק לקמפל מחדש, אלא לשנות ממש את קוד המקור). VAX זאת לא תכנה, אלא ארכיטקטורת חומרה. ניתן היה להריץ עליה זן של יוניקס תוצרת דיגיטל שנקרא אולטריקס, או את מערכת ההפעלה של דיגיטל שנקראת VMS. הבעיה של דיגיטל לא הייתה הגן הסגור, אלא התמחור. התפיסה של מנכ"ל דיגיטל הייתה שהמוצרים שלהם הרבה יותר טובים טכנולוגית ממה שמיקרוסופט ואינטל הציעו דאז (מה שנכון, לדוגמא היו לדיגיטל תחנות עבודה עם מעבדים 64 סיביות שתמכו בטכנולוגיות כמו זכרון וירטואלי, עיבוד מקבילי ומבוזר, אבטחה טובה, וכו' בשלב שמיקרוסופט מכרו את חלונות 3.11 ואת NT 3.1), ולכן הלקוחות יסכימו לשלם מחיר הרבה יותר גבוה. אז זהו - שהלקוחות לא הסכימו לשלם מחיר גבוה יותר על המחשבים של דיגיטל, בדיוק כמו שלא הסכימו לשלם מחיר גבוה יותר על מקינטושים.
יובל | 08.04.13
10.
למחשבים של דיגיטל היה עוד חסרון/יתרון אחד משמעותי לכל אחד הייתה מערכת הפעלה מיוחדת לו.
לכל דגם מעבד הייתה תפורה מערכת הפעלה מיוחדת לו שידעה לנצל ביעיולות גבוהה מאוד את המעבד שלו. מה שהיה ייתרון כי ניצולת המעבד הייתה מקסימאלית. מצד שני, זה היה גם חיסרון גדול כי למשל ששידרגת מחשב, הייתה צריך להמיר את כל התוכנות שלך למחשב החדש והתקנת תוכנה הייתה סיפור מההטרה. מה שכן, המחשבים של דיגיטאל החלו ליפול כאשר נכנסה יוניקס ולא מחשבי ה PC. באותה תקופה מחשבי PC היו עם יכולות מגוחכות ביחס למחשבי המיינפריים כך שהם לא ממש היו אטרנטיבה. יוניקס נכנסה לשוק עם חברות רבות אחרות שעבדו עליה. הייתרון של יוניקס היה בזה שיכולת להעביר תוכנה ממחשב אחד לשני וקסם-קסם, היא עבדה בלי שום בעיות. החיסרון של יוניקס היה באבטחה, מחשבים שהריצו את מערכת ההפעלה של דיגיטאל (VMS) היו בנויים סביב אבטחת המידע שבהם, מחשבי היונקס מבחינה זו היו ועודפ פרוצים לכל האקר.
אליהו | 07.04.13
9.
חטיבת המחשוב של IBM קרסה ונמכרה ללנובו, נוקיה בדרך למטה אחרי שהתחילה את השינוי
אבל לא הפנימה שעל מנת להתחרות היא חייבת להציע מחירים אטרקטיביים. ואפל... אפל עוד איתנו לפחות לשנתיים הקרובות בתור השולטת בשוק, אבל אם לא תציע משהו פורץ דרך, חדשני, במכשירים שלה, היא תמצא עצמה מהר מאוד במקומות פחות סימפטיים. מה שחשוב לזכור בנוגע לאפל - יש לה יתרות מזומנים עצומות, לפי הדיווחים האחרונים מדובר ב135 מיליארד דולרים, במזומן. רק לשם הפרופורציות, מדובר בסכום המסוגל להספיק להקמת 135 אלף מיזמי סטארט אפ בהשקעה של מיליון דולר לכל אחד. או 22 פעם עסקאת רכישת יוטיוב. עזבו את זה, ניתן את הדובדבן שבקצפת - מדובר בסכום שמספיק לרכישת פייסבוק פעמיים, לפי שווי השוק הנוכחי שלה (65 מיליארד דולר), ולהישאר עם עודף קטן בצד. אז עם כל הכבוד, יש הבדל עצום בין חברה גדולה שכשלה לחברה עצומה בסדר הגודל של אפל. כן, היא צריכה לשנות כיוון ממה שקורה בשנתיים האחרונות כשלא הוצגו שום חידושים משמעותיים, אבל תנו קרדיט - אפל לא סתם הגיעה לאן שהגיעה, סטיב ג'ובס הוא לא העובד היחידי שהביא את החברה הזו לאן שהגיעה, וגם בלעדיו ניתן יהיה להתקדם למקומות חיוביים כל עוד יפנימו את הצורך בשינוי.
משה | 08.04.13
8.
הנפילה הייתה הרבה יותר דרמטית מהמתואר
חודשים ספורים טרם הקריסה הייתה DEC חברה מובילה בשוק הבינלאומי ונכללה (ע"י DB) כאחת משלוש חברות ההיי טק שיובילו את עולם הטכנולוגיה בעשר השנים הבאות. רכישתה ע"י קןמפאק (שהייתה אז יצרנית מחשבי PC) הכתה בשוק את העולם. כמוה נעלמו בתוך שנים ספורות, בתחילת שנות התשעים, חברות ענק כמו: פריים, דטה גנרל, CDC קרייג וייצרניות גדולות אחרות של מה שנקרא אז "מיני מחשב".
פטריוט | 08.04.13
6.
אפל אמורה לזכור את זה טוב.
הכתב אולי שכח, אבל אפל לא. אפל כבר הייתה שם, והצליחה להתאושש. בשנות ה 90 בערך, עוד לפני ה PC, היה נפוץ מחשב שולחני אחר. קראו לו Apple II והיה לו שוק גדול וגם המון "תואמים". IBM באו ולקחו להם את השוק בגלל שהארכיטקטורה הייתה פתוחה יותר ואפשרה הרבה יותר תאימות והרחבות (כמו מדפסת, סוגי דיסקים, וכו') אפל למדה פעמיים: 1. הארכיטקטורה היום הרבה יותר סגורה ולכן לא ניתן לעשות תואמים. 2. אפל דואגת לפתרון כולל של הכל כדי שלא ייווצר צורך בשוק שמתמלא ע"י מתחרים. זה כמובן לא עובד.... יש מתחרים ואין ספק שאפל תיפול, כמו שנוקיה נפלה וכמו שסמסונג תיפול. ככה עובד העולם, לא ניתן לשלוט כל הזמן, מתישהו האנשים מחפשים את השינוי, והשינוי יבוא בדרך כלל ממישהו אחר.
קלקלן | 08.04.13
4.
נראה שחברות הענק של היום למדו את הלקח..
האחרונה שכמעט קרסה הייתה נוקיה שככל הנראה תפסה את עצמה בזמן וניצלה מהעלמות לתוך דפי ההיסטוריה, החברות שנמצאות כרגע על המגרש למדו את הלקח וכנראה לא יחזרו על אותה הטעות, ברגעו שיזהו טרנד שתופס את הלקוחות סביר להניח שלא יזלזלו הפעם וימהרו לקחת חלק במסיבה..
יניב | 07.04.13
3.
ההישג של DEC גדול יותר מהישגי אפל
DEC וחברות באותה תקופה בנו מחשבים מאפס, המחשב היה מה שנקרא בהזמנה אישית. אפל לעומת זאת עובדת בשוק עם הרבה תקנים, מעבדים מאינטל, צ'יפסט מאינטל וכך הלאה. התקופה היתה אחרת, אני לא אומר שיש לחזור לשם, טוב שאנו נמצאים במצב של היום אבל צריך לתת את הכבוד לחברות של אז שהיו צריכות לעמוד בפני משימות עצומות. כמובן הדגש היה על החומרה, השינוי הגיע עם ביל גייטס שהפך את התוכנה לביזנס והשאר היסטוריה.
מישקפופר | 07.04.13
2.
דיגיטל הובסה ע"י Sun, HP ו IBM שמכרו מחשבי יוניקס זולים
המשתמשים העדיפו את שוק יוניקס שבו היתה תחרות על דיגיטל. לזו היתה אמנם בעלת תוכנת ואקס המצויינת, שעד היום מביסה את יוניקס, AS400 וכל השאר, אבל המשתמשים מאסו בגן הסגור של דיגיטל ובמחיריה הגבוהים. כל זה היה בשנות התשעים כאשר הפיסי לא היה בתמונה.
האחראי | 07.04.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת