אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מדד האבוקדו: החיים והמספרים מאחורי הפערים

28 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

26.
הנתון הכי מדאיג בכתבה הזו הוא שהכנסה של 19,000 ש"ח ומעלה זה כבר עשירון תשיעי!!
מדובר ב-19,000 ברוטו, ואם נניח הנחה שוביניסטית ש-60% זו הכנסת הבעל ו-40% זו הכנסת האשה, מדובר בסדר גודל של 14,000 נטו לשני מפרנסים!! זאת משכורת של עשירון 9? אלה "עשירים"??? בעולם המתוקן משכורת כזו היתה מאפיינת כבר עשירון שביעי ומעלה, וזה מצביע על החלשה ניכרת ביותר של מעמד הביניים בישראל (כאילו שלא ידענו.....)
 | 13.04.13
25.
יצור המזון הטרי מהשדה, ירקות שורש , עגבניות , חצילים, בצל , כרוב , חסה, הם ואחרים בסיס הבריאות
המקור הנגיש , הזול, האיכותי, בא מאחרוני החקלאים בישראל, אולי יאיר שמיר שר החקלאות החדש יהיה חכם מספיק לשמור על היצור הטרי החשוב כלכך לכולם, אולי במדיניות של צימצומים ידע שר האוצר החדש יאיר לפיד , למנוע את קריסתו של החקלאי, ולא ילך ליבא ירקות טריים מאירופה,ויוריד את הגזרות המיותרות עלינו, אולי שרת הבריאות החדשה תראה איך אוכלוסיה גדלה ובריאה ללא צורך בהשקעה נוספת למגר מחלות של תזונה לקויה, אולי שר הרווחה שכן קרוב לערבה יבין שהחקלאים משרתים מדניות רווחה יותר טוב מהביטוח הלאומי, אז אולי כולם יחזרו להבין כמה חשובה החקלאות , כמה חשובים הם החקלאים, כל מה שתיתנו לחקלאות ולחקלאים יחזור בריבית ד ריבית לכל בית ישראל ולכלכלתה.
גיורא אביהר | 13.04.13
22.
עניים לא קונים נבטים כי זה לא מענין אותם ולא בגלל המחיר
צר לי על ההכללה, הרי גם אני עני, אבל בדרך כלל עניים לא כל כך מעונינים בנבטים וזו רק דוגמה לפערים שבבסיסם הם תרבותיים ולא פרי של הכנסה שונה. כלומר, יש הבדלים במושא התשוקה הצרכני של בני המעמדות השונים. בהכללה כמובן.
יוסף | 13.04.13
21.
כל המגיבים עד עכשו לכתבה קיבלו ממני ציון -1,מעניין מה המדינה עושה כדי להקטין את הפער
בין העשירים והעניים ,הרי ציפינו מיאיר לפיד שיתקן את הצדק החברתי,לפחות בין העניים לעשירים ואנחנו רואים שהוא בתנופה חדה לקצץ בכל מה שלעניים יכול להיות יותר טוב וזה לא עוזר במיל,אלא רק לעשירים שלא ירגישו בכלל את כל הגזרות שהאוצר מתכנן עבורנו , אז איפה נפלנו ? מישהו יכול להסביר לי ?
מירה  | 13.04.13
20.
אפשר להסיק מכך גם על מוצא אתני, מספר ילדים, דת, נתונים מדהימים באפשרויות ניתוח.
ואפילו על טעויות בידע, למשל : העשירים קונים דגני בוקר, הם טועים לחשוב שהתערובת המשוקצת של סוכר וקמחים טובה לילדים שלהם או להם. עניים קונים יותר חלב - יש להם יותר ילדים, וכולנו יודעים מי הם. עניים קונים בשר יקר של כבש וגדי למרות עוניים - ידוע למי יש העדפה זאת. עניים מעשנים יותר, מסיבות הסטוריות וסיבות של מודעות. העדר המודעות הזאת הוא גם כשל של מערכת החינוך, לא הכל יכול לבוא מהבית. הגיע הזמן שגם המערכת תתן לבה על כך. ועוד כהנה וכהנה היבטים של החברה והמערכת קופצים לעינינו מהנתונים המרתקים האלה.
מעניין ביותר | 13.04.13
18.
הנתונים של הלמ"ס לגבי עשירוני הכנסה מוטעים לחלוטין
תודה ליאיר לפיד עם הפוסט על ריקי כהן שהעיר את כולם לבדוק מה הולך כאן ואיך יכול להיות שמשק בית של 20,000 וקצת לחודש ברוטו נמצא בעשירון שמיני-תשיעי. בתגובה לפוסט הזה נכתבו כבר כתבות שמסבירות את כמות הכשלים בדרך ההדעה לנתונים. אז קחו הכל בעירבון מאוד מוגבל
יא | 13.04.13
15.
הכל הגיוני לכיוון אחד מלבד הוצאות משפט - תחשבו על זה
הכל הגיוני לכיוון אחד מלבד הוצאות משפט - תחשבו על זה. מי שיש לו יותר כסף מוציא יותא כסף על ביטוחים ואוכל, הגיוני. מי שישי לו פחות כסף מוציא על הוצאות משפטיות ??? לא ! מי שנכנס להוצאה משפטית - כבר אין לו כסף. ולכן כאן זו סיבה ולא תוצאה.
יוכי | 13.04.13
12.
שמתם לב שפעם בגליל נייר טואלט היה פי 2 יותר?
היום בישיבה אחת הגליל נגמר... זו תמצית הבעיה, עובדים עליכם מוכרים לכם אויר במחיר של זהב מטבח במחיר של בית בית בפתח תקווה במחיר של פנטהאוז במנהטן רכב מזהם במחיר של 3 חשמליות ירוקות וחסכוניות באירופה. עובדים עליכם, אבל עד שאתם תזהו את זה..... אם יש משפט שהכי מזוהה עם העם הזה זה "ככה זה אין מה לעשות, יהיה בסדר" יש מה לעשות
רני | 13.04.13
11.
טוב
חוץ מעובדות הכל כך ברורות (כמו מי שמרוויח יותר וחוסף יותר היום יהיה לו יותר בפנסיה) יש כאן כמה נתונים אשר אשמח אם ינסו לספק להם הסבר. החמישון התחתון מוציא כמעט פי 2 על שיעורי נהיגה ? החמישון התחתון מוציא יותר על שירותי משפט ? יהיה מעניין מאוד להבין למה ? ובמה השתמשו להגיע לסטטסיקה הזאת (חציון, ממוצע ...) עם יותר וודקה ,אוכל מוכן, שקדי מרק ושוקולד לא ברור לי שחמישון העליון אוכל יותר בריא :), והתשלומים לביטוחי בריאות הוא נתון מעט חסר, יהיה יותר מעניין למשל להשוות בין תוחלת החיים בין החמישון העליון לתחתון. לשלם יותר לבריאות בהכרח אומר שהערך המתקבל הוא גבוהה בהתאם או בכלל קיים. לבדוק איכות חיים יהיה נתון יותר מעניין אך לעניות דעתי איכות חיים היא מדד סוביקטיבי אשר כל ניסיון לאמוד אותו מיצר תוצאות מוזרות ביותר.
משה | 13.04.13
9.
לא נטרלו פערים של גיל ומספר הילדים
יש הבדלים בצריכה בהתאם לגיל-מבוגרים רגילים למאכלים מסויימים, צורכים פחות סוכר ושומן(הוראות הרופא) וכד' - ובדר"כ העשירים יותר מבוגרים(השכר עולה עם הותק). לא נטרלו גם את הילדים - ניתן לראות שבמוצרים מסויימים כמו ריהוט לתינוק-אין הבדל בהוצאה. זה נובע מכך שלעניים יש יותר ילדים - היו צריכים להתייחס למשפחות באותו גודל - מערבבים כאן זוגות צעירים, משפחות מרובות ילדים, פנסיונרים , חרדים, ערבים וכו'. אגב, גם אם מוציאים סכום דומה על מוצר -אין זה אומר שצורכים אותה כמות: אולי העניים קונים במקומות מוזלים (שוק הכרמל, רמי לוי) - הפערים במחירים לא מנוטרלים כאן.
כלכלן | 13.04.13
8.
מאז 1999 עד היום 2013, אנחנו מרוויחים 21-22 ש"ח לשעה בשכר מינימום, ועוד
מתפאלים כשכותבים: "הסיבה לפערים האדירים האלה היא פערי השכר האדירים בין בני המעמד הגבוה למעמד הנמוך". אז תנו 60 ש"ח לשעה בשכר מינימום, ואל תגידו "אין כסף, מערכת הכלכלית תתרסק" כי זה פשוט שקר ענק. יש יותר מדי כסף. רק צריך שהמיליארדרים שמנהלים בפועל את המדינה ירוויחו חצי מיליארד פחות כל אחד. כך כל בנאדם יהפוך לצרכן חזק. כל עוד יש צרכנים חזקים, המשק וכל הכלכלה ישגשגו באופן טבעי ובלתי נמנע. מספרים לנו סיפורים ומציגים הכול כקשה מדי, למשל, יש אלה שמספרים כאן על תיאוריות "אתניות או תרבותיים" אך מה שקשה מדי זה לגרום למיליארדרים להפסיק להיות חמדנים, רודפי בצע, רעבתניים, GREEDY. ולא קר בארץ, בכל העולם יש יותר מדי כסף כדי להשמיד את העוני לגמרי. אך תמיד מופיעים הפוליטיקאים שעובדים שעות נוספות כדי לשקר ולשכנע אותנו ש"המצב קשה מאוד". מיליארדרים: תרוויחו "רק" חצי מיליארד פחות, אתם אפילו לא תרגישו את ההבדל.
אבגד | 13.04.13
6.
חלק גדול מההבדלים לא משקפים פער מעמדי אלא הבדלים תרבותיים ואתניים
הסיבה ברורה : רוב רובם של העניים בישראל הם חרדים וערבים. והעדפות הצריכה של מגזרים אלה קיימות גם אצל עשירים מקרב המגזר (למשל בשר כבש או פיתות או עישון סיגריות). כדי לנקות את ההשפעות התרבותיות והאתניות היה צריך לערוך השוואה בין צמריכה של עניין ועשירים בקרב היהודים הלא-דתיים בלבד.
סוציולוג | 12.04.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת