אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

פדיתם את כספי הפיצויים? אתם עלולים לאבד 40% מהפנסיה

68 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

66.
פנסיה היא ביטוח ולא תכנית חסכון- ולעצה הכי טובה בחינם- תקראו!
מי שחושב למשוך סכום חד פעמי כנראה שמתאים לו למשוך בהזדמנות הראשונה בפטור. כי זה לא תכנית חיסכון. מי שחושב להתקיים מזה לעת זקנה כקצבה - כנראה שעדיף לו להשאיר. מי שלא רוצה להיות נטל על ילדיו , על החברה או מקבץ נדבות - כדאי שישקיע בפנסיה שלו . אל תשכחו שפנסיה משולמת לכל החיים ! בניגוד לחסכון . וזה לטוב ולרע . מי שיחיה יותר - הרוויח פעמיים ומי שיחיה פחות הפסיד פעמיים... הדרך הטובה ביותר - היא לעשות תחשיב מה גובה הפנסיה ממנה רוצים לחיות לעת זקנה, להפחית את סכום הבטוח הלאומי מזה , וזו בדיוק הפנסיה שלקראתה צריך לחסוך . מעבר לזה - כל סכום להכניס לחסכונות ולא לפנסיה. הסכום שתחסכו מבטיח את מינימום מחייתכם . והחסכונות את השדרוגים. החסכונות , אם חו"ח יקרה לכם משהו ישארו ליורשיכם ולא ילכו לאיבוד. הפנסיה " תבטיח" את מחייתכם, אבל גם את זה שיורשיכם ימשיכו לאהוב אתכם כי לא תיפלו כנטל , וגם לא יחכו שתלכו מהר לעולמכם... על היעוץ הטוב הזה שילמתי הרבה כסף ליועץ פנסיוני בכיר. אמצו זאת ממני בחינם... ושתהיה לכולנו שנה טובה!
עצה הכי טובה בחינם | 28.08.13
65.
משיכת כספים
בין השנים 1973עד 1989 בעלי עבד במספר מקומות עבודהואנו לא יודעים אם הופשו עבורו כספים לקרו פנסיה.פנינו לכל אותם מקומות עבודה לברר אם הופרש עבורו לקרן פנסיה ואו שלא קיבלנו מענה או שטענו שאין בידהם אינפורמציה אותה אנו מחפשים.פנינו לעו"ד שמטפלת באיתור כספים ואחרי מאמצים רבים היא מצאה שבי"ח הדסה עין כרם חייבת לבעלי סכום מסוים אנני יודעת מה טיבו.השאלה היא אם הוא מוציא את הכסף עליו לשלםמס הכנסה או אם אפשר לצרף את הסכום לצבירת ותק לפנסיה ובאות ענייןבאותו זמן גם אני עבדתי בהדסה עין כרם(כשנה וחצי).כיום אני פנסיונרית מזה 4 שנים וכשאני פניתי להדסה באופן עצמאילברר אם מגיע לי כספים מהדסה נמסר לי ששלמו לי עם עזיבת העבודה כל הסכומים שהיו חיבים לי אין לי הוכחות לכך.שאלתי היא אם נמצא שחיבים לבעלי יתכן שבכל זאת חיבים גם לי כספים שהרי עבדנו בהדסה בדיוק אותו פרק זמן כיצד אני יכולה לברר זאת בתודה מראש
בסטר שרה | 01.05.13
64.
המתכון הכי פשוט
לוקחים את כל כספי הפיצויים כי זה פטור ממס, שמים בחשבון וסוגרים בשביל הפנסיה לבד. גם הכסף בטוח אצלכם ויש ריבית שניתן לקבל. גם בטחון כלכלי בבנק כי יש לכם כסף נזיל בצד. ללא דמי ניהול. אני הוצאתי קרנות השתלמות וכספי פיצויים ומשקיעה לבד. הדבר האחרון, כשתצאו לפנסיה, יישארו לכם עדיין כספי התגמולים וביטוח לאומי ותמיד יש הבטחת הכנסה, קצבת שארים ופיצויים נוספים שיצטבר, אפשר למכור את הבית ולעבור לדירה יותר קטנה, ההוצאות קטנות מאד פרט לעלייה במחיר התרופות במידה ותזדקקו להן. בריאות לכולם.
אלונה | 21.04.13
62.
תניחו שלא תקבלו כלום מהפנסיה ועכשיו תתחילו לחסוך בעצמכם
אי אפשר לדעת מה יקרה כשנצא לפנסיה. כן, יכולה גם פה להיות מפולת כפי שקרה בעולם. לכן הגישה שלי היא אם לשחרר כספים פטורים להשתמש בהם למטרת השקעה שיניבו הכנסה עכשיו וגם כשנצא לפנסיה ממניות טובות ועד נדל"ן. כך נוכל להנות מהתזרים עכשיו ובעתיד.
 | 14.04.13
58.
הטיעון של למשוך את כספי הפיצויים כדי לדפוק את הטייקונים וחברות הביטוח מטופש
מאוד. אתם צריכים לחשוב על הפנסיה שלכם ולא לפעול מרגשי נקמנות ושנאה. בנוסף, נכון להיום קרנות הפנסיה הן אפיק חיסכון מעולה. את הנפילה מהמשבר (שאגב לא הייתה כזאת גדולה בקרנות הפנסיה, להבדיל מבקופות הגמל) כבר מזמן כל קרנות הפנסיה מחקו, והתשואה השנה מעל 10% ברוב הקרנות. אגב בקרנות הפנסיה ל30% מהחיסכון יש תשואה מובטחת של 5% מהמדינה (בניגוד לביטוחי מנהלים וקופות גמל). כמובן שכל זה יכול להשתנות רגולטורית ומקריסת השווקים בעולם, אבל שום דבר לא בטוח בחיים. שכל אחד יעשה את החשבון שלו, אבל אל תשכחו שבגיל פרישה רוב האנשים יחיו ממה שחסכו שהיו צעירים, אז אל תרוצו ותקבלו החלטות פזיזות. תחקרו, תשקיעו מאמץ ותקבלו החלטה מושכלת.
ירון | 13.04.13
54.
פנסי ה ותוכנית חסכון
הסיבה היחידה שיש משמעות קרן פנסיה זה הזיכוי ממס 25% על ההפקדה. הקרנות משקיעות בשוק ההון וראינו איך אנשים במפולת אחת של שנה שנתיים מאבדים גם את הרווחים וגם את ההפקדות (פיצויים תגמולים והכל) מדוע לא נותנים לנו לחסוך דרך מום העבודה באפיק יותר סולידי כמו תכנית חסכ בנקאי. תו לי 4-5 אחוז בשנה, בלי דמי ניהול ותנו את אותו זיכוי 25% על הפקדה לתכנית חסכון. ואז אין בכלל סיכון ויש כסף שמצטבר לחסכון. כשיש תקופה קשה מפסיקים להפקיד או צקטינים את החסכון. כל נושא הפנסיה, זה שעבוד אחד גדול ומצלני (דמי ניהול). המטרה- מי שירצה לחסוך כספי מעביד שיוכל להחליט לבד אם בתכנית חסכון או בקרן פנסיונית. כל אחד צריך ואני מאמין שגם יכול להחליט לבד על עתידו.
צחי | 12.04.13
52.
כתבה מגמתית
אוי ואבוי למי שמשאיר את כספי הפנסיה + הפיצויים במוסדות שמנהלים אותם. כשהיתפוטרתי ב 2004 מחברת היי-טק מהגדולות בארץ, לא חשבתי פעמיים. דבר ראשון פדיתי את כספי הפיצויים אחרי 6 חודשים ולא שילמתי אגורה אחת מס כי הייתי מובטל ופטור ממס עד 96 אלף ש"ח. אחר כך עברתי לגליל המערבי ששם יש פטור ממס עד 70 אלף + לשנה וכול שנה פדיתי 70K. את הכספים השקעתי בעצמי ומאז אני לא עובד כבר 8 שנים, כול שנה פודה עוד חלק מהקרן, משקיע ומושך 6K לחודש למחייה. בנתיים קניתי דירה בנהריה, ועדיין יש לי כמיליון ש"ח בבנק - חיים ללא דאגה ולא צריך לעבוד. אם הייתי משאיר את כספי לניהול קרנות הפנסיה הייתי מקבץ היום נדבות. לכן אני אומר שהכתבה היא מגמתית ואוי למי שייתן לאדם זר לנהל את כספו.
יוסי צפוני | 12.04.13
51.
לא מאמין בזה
כיום כספי הפנסיה שלנו מושקעים בחלקם הגדול בשוק ההון, כלומר הסיכון לכסף גדל גם הוא. אם יכולתי לפדות כיום 16 אלף ש"ח ולעשות איתם משהו מועיל כמו כיסוי חובות/הלוואות או אפילו, רחמנא ליצלן, "לבזבז" אותם על ריהוט לבית שאני צריך כיום בדחיפות, ברור שעדיף לעשות את זה מאשר לחכות ששוב תהיה קריסה בשוק ההון ו-20-30% מהכסף ירד לטמיון. ועוד לא הזכרתי את דמי הניהול הגבוהים שהמנהלים ה"מודאגים" גובים על שירותיהם.
דוד | 12.04.13
49.
לתגובה 46 הזנחת משהו מאוד מאוד חשוב!
ה5000 שח של היום זה לא ה5000 של מחר. הם לא יקנו לך אותם דברים בעוד 30 שנה כשתצא לפנסיה! כן אתה שכחת את המדד שעולה בכ3 אחוז לשנה. בחישוב זריז הייתי אומר שב5k אתה תקנה מה שהיום אתה קונה ב2.5k אתה באמת מאמין שפנסיונר היום יכול להסתדר עם 2.5k??
שי | 12.04.13
46.
ההסבר הזה דדוקא שכנע אותי כן למשוך את כספי הפיצויים.
אם בגיל הפנסיה אני אקבל 3547 + 1700 (קצבת זקנה מביטוח לאומי) אני אהיה מרוצה. כמובן אם עד אז לא תהיה לי משכנתא. מה בן אדם בגיל הפנסיה, בלי ילדים קטנים, בלי משכנתא, צריך יותר מ 5000 ש"ח בחודש. אבל כנגד זה, עשיתי חיים עד גיל 67, כל פעם שהחלפתי עבודה נסעתי לחו"ל, שיפצתי את הבית, החלפתי אוטו, you name it. אני לא צריך לחיות כמו סגפן בשביל שאני אוכל לפנק את הנכדים שלי יותר מדי. כל התאוריה הזו כמובן רלוונטית רק אם אני יחסית בריא בגיל הפנסיה. אבל את אי אפשר לדעת היום.
רן | 12.04.13
45.
יותר נכון למשוך את הפיצויים , מאשר להשאיר אותם לשוד של חברות הניהול והקרנות
מה שהרבה אנשים כן יודעים, זה שככל שאתה משאיר את כספי הפיצויים בידיים של חברות הניהול וקרנות הפנסיה , יותר שודדים אותך ברמה כזו שגוזלים לך 40% מהפנסיה בסוף הדרך (היו הרבה כתבות ותחשיבים שהראו זאת), אז , אל תתנו שיעבדו עליכם!
מהנדס הייטק | 12.04.13
44.
ההמלצה לקחת הלוואה במקום למשוך כספי פיצויים היא הטעיה על גבול הפלילי
גיל הפרישה יעלה בשנים הקרובות ל-70 וכנראה במהלך 40 השנים הקרובות יעלה עד 80 ככה שאת הכסף הזה לא נראה לעולם (גם בהנחה שהוא יושקע נכון וישמור על ערכו). לכן המלצתי היא למשוך סכום גדול ככל שניתן פטור ממס ולהקטין את המשכנתה לדוגמה. השארת הסכום בקרן היא אינטרס של חברות הביטוח בלבד (לוקחים דמי ניהול על כל הצבירה)
ניר | 12.04.13
43.
שאלה/בעיה נוספת שעומדת בפני רוב האנשים (כמוני)
היא שאין לנו מושג מה יקרה אם וכאשר נגיע לפנסיה - האם נצטרך לחפש את כל הביטוחים השונים שיצטברו לנו במהלך השנים? ומה אם נשכח איזו קרן אחת אחרי שנעבור 10 עבודות שונות במהלך החיים? האם הכסף הזה יילך לאיבוד? ומה עם כל הרפורמות שמשנות תדיר את שוק הביטוחים? האם זה ישפיע על מבנה הפנסיה העתידית? זה אולי יישמע מצחיק לחלק מהאנשים שקוראים כאן, אבל ממה ששומעים בשנים האחרונות על ענף הביטוח והחיסכון לפנסיה, לא מפתיע שאנשים רבים פוחדים על הכסף שלהם - כי הם לא יודעים איפה הוא ואם הם בכלל יזכו לראות אותו בעוד 40 שנה...
שירי | 12.04.13
42.
זה מה שקורה כשמערכת הפנסיה לא משרה אמינות ובטחון
איך לעזאזל ניתן להצדיק לנהל את הכסף דרך הגופים האלה ולא באופן עצמאי? בסופו של דבר מגיל תחילת העבודה ועד גיל הפרישה משהו כבר ייקרה והכסף לא יהיה שם. עדיף לקחת אותו ולהשקיע עצמאית, לרכוש נדל"ן או נכס בסיסי אחר, או פשוט להנות מהכסף, מי יודע עד מתי נוכל.
בלטה | 12.04.13
37.
חברות הביטוח הם דג שמן שלא נותן לדגים הקטנים אוכל
תפסיקו לבלבל את המוח. אני פתחתי את הפיצויים שלי ובזכות זה היה לי הון ראשוני לקנות דירה ראשונה . וכן בגלל החוקים הטיפשים במדינה שילמתי 30% על הכספים והחסכונות שלי!!!!! אם לא הייתי פותח אותם היום הייתי ממשיך לגור בשכירות. ומשא השיכנועים והחתימות שאני עלול לאבד את הפנסיה שלי הצחיקו אותי. כי בסופו של יום אם לא הייתי מושך את הכסף היום לא היה לי רכוש ודירה. פנסיה זה סוג של בדיחה. אני היום בן 30 הסטטיסטיקה שאני יעבור את גיל 67 היא מאוד נמוכה. אם היה אפשרות לקבל פנסיה מגיל 40 או 50 כמו איש קבע נניח היה לי סיבה להמשיך לחסוך לפנסיה אבל בגלל שזה לא המצב אין טעם לחסוך לפנסיה אצל חברות הביטוח. חברות הביטוח והלוביסטים מנצלים את הכוח החזק שיש להם במדינה ומרוששים את הקופות והחסכונות על חשבון הציבור החוסך על חשבון ריקי מחדרה שעבדה בכל מיני עבודות והיום אין לה מושג באיזה קופה הכסף מה הכסף שלה עושה ואיך היא מושכת אותו. וסביר להניח שאם יום אחד יתמזל מזלה והיא תגיע לגיל פרישה יבקשו ממנה לקחת אוטובוס מחדרה לתל אביב היא תתישב מול איזה נציג שרות לקוחות בן 30 שההפרש בינה ובינו זה אלפי שנות אור הוא יחתים אותו על דברים שהיא לא מבינה ובסוף היא תצא ותקבל פנסיה של 500 שקל לכל החיים. אז חאלס לעבוד על הציבור............
רן | 12.04.13
34.
האם מישהו מהמומחויים והיועצים...
היה מעודו בין עבודות,עם משפחה וילדים קטנים,עם מינוס בחשבון ומשכנתא לוחצת...ומצא מימון לחייו מבלי למשוך כל אגורה זמינה ואפשרית עד שימצא עבודה חדשה? אם כן,שיגידו איך? אני ורבים,רבים אחרים לא מצאנו! ואם אתה ממשפחה עשירה המוכנה לממן אותך עד מציאת עבודה חדשה ממילא סכום הפנסיה שתקבל אינו רלוונטי ואם אתה ממשפחה ענייה ממילא אכלת אותה... מי יערוב שבכלל תהיה פנסיה בעוד 20 שנה ומה יהיה גיל הפרישה עד אז? ובכלל,איפה הייתם כל היועציאדה לפי 30 שנה? ישנתם? די לבבל"ת! :(((
מציאותי | 12.04.13
22.
איזו רמאות של חברותצ הביטוח והחיסכון! פיצויים לא צריכים להיות בחישוב הפנסיה!
זו רמאות המאפשרת לחברות הביטוח לקחת לעצמן חלק גדול מהכספים המופרשים לפנסיה של כל אחד מאיתנו, ולתרץ שהפיצויים הם חלק מהפנסיה. יש לעצור את זה מייד. המפקח החדש שימונו חייב לטפל בבעיה שנגנבים לנו עשות ומאות אלפי שקלים מהפנסיה בהונאה.
 | 12.04.13
20.
אתם מתכוונים אולי הפסד של חברת ה"ביטוח"
הטענה שעובד "יפסיד" 40% מהפנסיה שלו היא כמובן הטעיה מוחלטת. אין פה שום הפסד, אלא החלטה של העובד בין שתי ברירות למשיכת אותו אחוז מהחיסכון. האפשרות הראשונה היא למשוך את התקרה הפטורה ממס כאשר ביכולתו לעשות זאת. האפשרות השניה היא להשאיר את הסכום בקופה, להמשיך לשלם עליו דמי ניהול, ולבסוף לקבל אותו כתוספת לקצבה החודשית, אשר תהיה מחוייבת במס. בנוסף, עובד שיבחר להשאיר את הכסף מופקר לחסדי חברת ה"ביטוח" יצטרך למצוא מקורות מימון אחרים לצרכים הנוכחיים של משפחתו, ולשלם את עלויות המימון (ריבית). גיל הפרישה לנשים הוא 64 נכון להיום. כלומר, עובדת בת 32 שלא מוציאה את כספי הפיצויים, תשלם עוד 32 שנים של דמי "ניהול" על החיסכון. עם דמי ניהול של קרן פנסיה, לדוגמה 0.5% שנתי, היא תשלם בסה"כ 15% דמי ניהול לאורך השנים (99.5% בחזקת 32 זה 85%). עם דמי ניהול של ביטוח מנהלים, לדוגמה 1.5% שנתי, היא תשלם בסה"כ דמי ניהול שך 38.4% לאורך השנים (98.5% בחזקת 32 זה 61.6%). מובן שאם גיל הפרישה יעלה, דמי הניהול שישולמו בסה"כ על כסף שיופקר בכלים הפנסיוניים יצטברו לגבהים מפלצתיים עוד יותר. בנוסף, נכון להיום, קצבת פנסיה מעל 8000 ש"ח בחודש מחוייבת במס הכנסה, ולכן אותה חוסכת עלולה גם לשלם מס על התוספת בקצבה. כלומר, מה שהמומחה לא ציין הוא שהעובדים עלולים לאבד 40% מהקצבה ברוטו, ולא נטו. אלא שאת אותו סכום שהם "איבדו", הם מקבלים היום נטו. המפסידות היחידות ממשיכה מוקדמת של כספי הפיצויים הן חברות הביטוח.
 | 12.04.13
17.
יש רק בעיה אחת
זה נכון שאם מושכים כסף לחסכון לטווך-ארוך, אז הכסף הזה (ככל הנראה) לא יוחזר. הבעיה היא - מי אמר שהכסף הזה (בגיל 67), אכן ייתן תשואה כפי שנכתב? איך הכתבת יודעת מה עומדת להיות התשואה? הרי ברוב המקרים, חברות הפנסיה פעם מרוויחות ופעם מפסידות, אבל את העמלות הן גובות כמו שעון (מההפקדות ואחוז מהצבירה), כך שגם אם סה"כ הכספים שמגיעים לנו הצטמצמו כתוצאה מההפסדים - גם אז צריך לשלם להן את העמלות. חישבו ומצאו, שהפקדת הכסף בבנק בריבית רגילה, תיתן תשואה דומה להפקדה בפנסיה, כך שברוב המקרים - אם אכן מוציאים את הכסף, אבל להשתמש בו בשביל חסכון, או החזר הלוואה - ההפסד מזערי, ולפעמים גם זה לא. ככה זה כשאחוז ניכר של החסכון הפנסיוני הוא משחק פירמידה אחד גדול, שבו המצטרפים החדשים מממנים את העמיתים הוותיקים, וגם את ההרפתקאות של המנהלים ומי שמעליהם (הטייקונים - שבכל מצב עדיין מנהלי הפנסיות קונים מהם אג"חים כאילו אין מחר).
 | 12.04.13
13.
עדיף לאבד 40 אחוז מאשר חברת הביטוח תגנוב לך 50 אחוז
מי שחכם שיבדוק אם יש לו ביטוח חיים ושיש לו את ההצהרה שהתקבל ולבדוק כל חצי שנה איפה הכסף אם עלה או ירד אל תאמינו לההם הביטוח והבנקים הם שני שודדים עם רישיון ולך המבוטח הקטן אין כח להילחם נגדם כמו לפועל שעובד בחברת חשמל רכבות נמלים וכולי כל אלו שמבוטחים בחברות כגוש אחד רק הם מרויחים
מושיקו | 12.04.13
12.
חוצפה
מדובר בכספים השייכים לעובד כדין מה זה עיניינו של מר גיגי לאיזה מטרה ייעשה בו שימוש. האם גם את כבשת הרש מבקש הוא להגיש לטייקונים אוהבי התספורות. האם לא די בכך שהרגולטור הפקיר את כספי הפנסיה בידי מהמרים למינהם מחד ומאידך מנע משיכת הכספים באמצעות מיסוי דרקוני וכל זאת בתואנה של דאגה לעובד. ברור שגיגי רוצה התערבות של הרגולטור התוצאה הישירה תהייה נטילת הלוואות ונחשו מי ירויח?
אריק | 12.04.13
9.
בדיחה טובה.
כספי פיצויים הם כספי פיצויים ולא כספי פנסיה. ובלי קשר כמה שתשאירו פחות אצל חברות הביטוח תיהיו יותר מאושרים. את הכספים הללו אם כבר תשקיעו כרצונכם בעזרת הבנק שלכם או יועצי השקעות. ובטח לא אצל חברות הביטוח עבור מימון כנסים מפוארים על חשבון כספי הציבור.
אילן | 12.04.13
6.
כספי פיצוים
ברור כשמש שמי שחי מעמלות על ההפקדות תמיד יהיה מעוניין לכמה שיותר כסף בקופה. כל בן אדם צריך להחליט מה לעשות עם כספי פיצוים, לחסוך או "לבזבז". ואם לקחת אותם ולעשות מיחזור משכנתא ולקצר שנים או להקטין החזר חודשי ולקבל עוד כמה מאות שקלים פנוים בחודש? אין פה החלטה חד משמעית ואין צורך להפחיד אותנו...
סטאס | 12.04.13
5.
מישהו עוד באמת מאמין שהדור הנוכחי יהנה מפנסיה נורמלית?
זהו משחק פירמידה שייפול עוד בימינו, אי אפשר לשקר להמונים לאורך כל כך הרבה זמן. אולי מה שיעשו זה שיעלו את גיל הפרישה לכזה שאחריו יחיו מעט אנשים, וככה יהיה אפשר לשלם להם פנסיה שפויה. בכל אופן, אין עתיד בשיטה הזאת.
מנחם | 12.04.13
4.
ישנה פה הנחה סמויה שכספי הפנסיה אכן ישולמו...
אבל בפועל אין מצב שיש מספיק לכולם, ולכן יהיו קיצוצים דרסטיים בכספי הפנסיה. פיצויי הפיטורים הם כסף בטוח, ולכן חובה לא להאמין לאף אחד ולקחת אותם מייד!!! מי שרוצה, יכול לחסוך אותם בעצמו לפנסייה - למה צריך לשלם דמי ניהול מופקעים לחבורת גנבים שכביכול ישמרו על הכסף?
הייטק | 12.04.13
3.
כסף זה מוטב לנצלו לחיות טוב כשצעירים ובריאים לפני שאחרים יגזרו ממנו עמלות ולפני זקנה
חושבים שעדיף לחסוך הרבה יותר כדי להתחיל לחיות טוב החל מגיל 67? בגיל 67 יש בודדים בעולם כולו היכולים ליהנות מהחיים יותר משיכלו לעשות כשהיו צעירים ובריאים יותר. במציאות הכסף שמנהלי הביטוח הפנסיוני ישאירו לכם בקופה יהייה קטן כי הם חגגו עליו שנים בעמלות גבוהות ובהשקעות גרועות. כמו כן הפנסיה מגיל 67 תבוזבז על תשלומים לא מהנים כלל לאחרים. אז תחליטו את שווה לכם להינות מהחיים עד גיל 67 או לדחות את ההנאות לזקנה כאשר הגוף כבר חולה. רק מי שאין לו כמעט חסכונות שיחשוב על האפשרות לחסוך את כספי הפיצויים.
קישקוש | 12.04.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת