אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הבנקאים העירומים

71 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

71.
ולמרות כל זאת לפחות 20% מקרנות הפנסיה שלנו מושקעות בבנקים ובחברות נדל"ן
הרבה פעמים אנשים לא מבינים למה אם תתפוצץ בועת הנדל"ן - יהיה מיתון ושוק ההון יקרוס. הסיבה היא שקרנות הפנסיה שלנו משתדלות לא לראות את בגדי הבנקאים החדשים ולהתעלם מהעובדה שהם מבשלים את הדוחות הכספיים והם לגמרי לא אמינים בכל הקשור למצבם הפיננסי האמיתי. כאשר הנדל"ן יקרוס - יקרסו הבנקים ואיתם הפנסיות שלנו. לא ברור למה קרנות הפנסיה לא למדו כלום ממשבר 2008. למה שלא ישקיעו כסף בחברות אחרות - לא נדל"ן(ממונפים) ולא בנקים לטובת העמיתים.
מירית | 02.03.14
68.
הכל נכון אבל רק חלק מבעיה עוד יותר חמורה
כל הכלכלה העולמית מבוססת על צמיחה בלתי פוסקת הממומנת על ידי הבנקים היוצרים כסף יש מאין על ידי הלוואתו, גביית ריבית ומינוף פיננסי בצורת נגזרות למינהן. למעשה מדובר בהונאת הפונזי הגדולה בהיסטוריה ובעיה רצינית מאוד איתה יצטרך העולם להתמודד. את המנוע האדיר לצמיחה סיפקו מאז המהפכה התעשייתית משאבי הטבע והדלקים הפוסיליים שהביאו לגידול אוכלוסין בקנה מידה אקספוננציאלי חסר תקדים, העולם התמכר לנפט ותוצריו בכל מקום בחיינו ובמיוחד בחקלאות התעשייתית המנצלת את האדמה ומשאירה אותה בחיים רק בזכות דישון כימי והדברה מבוססת רעלים, כל זה ידוע למי שהתעמק קצת בנושא "שיא תפוקת הנפט" והשפעתה על האנושות. ככל שהאוכלוסייה בעולם גדלה ההתמכרות לנפט גדלה יחד איתה, המזרח מצטרף לחגיגה ורוצה להינות גם הוא מכל מנעמי העולם המערבי. כל זה לפני שדיברנו על ניצול כל פיסה אפשרית של משאבי הטבע והשפעות אפשריות של ההתחממות הגלובלית, כך שנוצר כאן משבר משולש: כלכלי - אנרגטי - סביבתי. בקיצור, מדובר בצרה צרורה ובאתגר הגדול ביותר שעמד בפני האנושות מאז ומעולם. ומי שמשלה את עצמו שבעיית האנרגיה היא טכנית וניתנת לפיתרון ע"י גילוי איזשהו מקור אנרגיה חדש או טכנולוגיה עתידנית מוזמן להתעמק קצת בנושא ולהבין שמדובר בהתנגשות בחוקי הפיזיקה הבסיסיים ובבלבול נפוץ בין מקורות אנרגיה לטכנולוגיה. כמות האנרגיה בעולם היא אדירה אבל סופית והגיעה ברובה הגדול מהשמש, צמחים ובעלי חיים שניזונו מהם נקברו באדמה ויצרו את מאגרי הנפט אותם אנחנו שורפים היום, כל דרך אחרת של הפקת אנרגיה תלויה בנפט ותוצריו, החל מכריית פחם או אורניום, עיבודו ושינועו לתחנות הכח, דרך השקעת אנרגיה בגילוי ופיתוח מאגרי גז ונפט במקומות עמוקים יותר או עיבוד פצלי שמן הגורמים לנזק סביבתי אדיר, וכלה בייצור מתקנים לאנרגיה מתחדשת שעשויים גם הם מתוצרי נפט ומתכות יקרות אותן צריך לכרות. פתרונות כמו המכונית החשמלית או רכבי המימן הם פשוט להעביר את הבעיה למקום אחר, לשרוף פחם בתחנת הכח כדי להטעין את הרכבים או לבזבז הרבה אנרגיה כדי ליצור מימן לתדלוק, חומר נפיץ ומסוכן. אז מה הפתרון? אין פתרון פשוט. יצרנו כמות כזו של בעיות שלא נוכל להמשיך להתמודד איתן בכלים בהם השתמשנו עד היום. נצטרך ללמוד לצאת לעצמאות אנרגטית ולעבור לכלכלה נטולת פחמן, ללמוד שיטות לגידול מזון מקומי וניצול משאבים קיימים הידועות כפרמקלצ'ר ולשנות את כל המוסדות החברתיים אותם בנינו עד היום. להתחיל מלמטה למעלה במקביל להעלאת המודעות הציבורית.
האדם הראשון  | 23.04.13
64.
הבעייה שהעושר התנתק מהעשייה
היום הכסף הגדול באמת לא נובע מעשייה אלא ממסחר בהמצאות וירטואליות שנקראות 'ניגזרים'. בעבר, גם העשירים ביותר ידעו שמקור עושרם הוא בעשייה - מפעל, חווה, מיכרה או משהו יצרני שבבעלותם. גם הבנקאים היו סופרים את הכסף כשמלווים וסופרים קצת יותר כשמקבלים חזרה. פעם מדינות היו מטביעות כסף שהיה מגובה בזהב. כל זה נעלם. היום המדינה מייצרת רק כ 3% מהכסף, כל השאר זה 'ייצור' ממונף של הבנקים. אף אחד כבר לא סופר כלום ולניירות הצבעוניים אין גיבוי של זהב. מליונים 'עוברים ידיים' כשלמעשה שום דבר לא קרה בעולם חוץ משריפת עוד טונה של דלק לייצר חשמל למחשבים. כל הסיפור הזה של הכלכלה ה'חדשה' הוא בלון ריק מתוכן וחייב יום אחד להתפוצץ.
פועל | 21.04.13
63.
ל-55
התגובה שלך נשמעת הגיונית, אך בפועל אינה מדויקת. צמיחה מונעת אשראי (המדיניות המוניטרית בישראל ובעולם מאז מותו של גאיוס יוליוס קיסר אוקטוויאנוס, שליטה של רומא) יכולה להיחקר משתי נקודות מבט: 1. הצמיחה בישראל בשנה האחרונה הייתה בשיעור של כ-3.3%. נתון מרשים כשלעצמו, המבטא צמיחה של בסביבות ה-18.5 מיליארד ש"ח. זאת אומרת שהמשק בישראל "צמח" ב-18.5 מיליארד שקל. כולם מרוויחים, איזה כיף. 2.הצמיחה בישראל בשנה האחרונה הייתה בשיעור של כ-3.3%. נתון מרשים כשלעצמו. רק שבפועל, 99% מהצמיחה הגיעה לטייקונים ובעלי השררה, ו-1% בלבד *מתוך* ה-3.3% אחוזי צמיחה הגיעו אלינו, עמך. זה יפה לומר שצמיחה מונעת אשראי זה טוב - וזה באמת טוב - השאלה למי.
נועם | 20.04.13
61.
הפתרון היחיד הוא הלאמה של כל הבנקים
נושא המימון חשוב מדי מכדי להניח לחבורה רודפת בצע וחסרת אחריות לנהל אותו עבור החברה כולה. מה גם שכולנו רואים כיצד העניין מתנהל. עד כמה קשה לעסק בינוני עד קטן להשיג מימון לעומת גוף גדול כמו אי.די.בי שמקבל מאות מליונים ולא מחזיר אותם. בנוסף אנו רואים אלו משכורות מנופחות מושכים בכירי הבנקים ללא שום הצדקה. משום כך על הבנקאות להיות שייכת למדינה או לאזרחים (מניות הבנקים יחולקו לאזרחים), רווחי הבנקים ישמשו למימון נוסף וחלקם יועברו למדינה לתשתיות ולכבישים במקום להיקבר במקלטי מס בכל מיני מדינות איים נטולות פיקוח.
צ'סטר החתול | 20.04.13
60.
הכל יכול לקרות בחיים, אין ביטוח לשום דבר, אבל
יחד עם זאת, הנתונים הנכונים שבארץ לא נותנים ריבית של 4% בבנק אלא 0.25% אם יש לך גרוש וצי ו 2% אם יש לך מעל 500K ובמידה ותסגור אותו לשנה... בנוסף, לפי הדוגמא שניתנה, לא נותנים משכנתא בערך של 90% משווי הבית, חייבים לבוא עם הון עצמי של לפחות 40% מהשווי + בדיקת תלושי שכר של שני בני הזוג תוך בדיקה שההחזר לא יעלה על שליש מההכנסה. אז נכון שהבנק מרוויח, הוא עסק כלכלי לכל דבר, ותחשבו על זה שהייתם צריכים לשמור כסף בבלטות ונכנס לכם פורץ ולוקח הכל, 100% סיכון שלא תראו את הכסף, בעוד שבבנק אם יקרה אסון אז יש סיכוי של לפחות 50% שתראו את הכסף, אז איפה תשמרו אותו? מה שכדאי לעשות זה להוציא תדפיס של כל נכספים שיש לכם בבנק אחת לרבעון ואם אפשר לפתוח שני חשבונות בשני בנקים שונים...
אלונה | 20.04.13
55.
בשורה התחתונה היא מציעה לוותר על צמיחה מונעת אשראי, שזה מגניב אבל
אף אחד, כולל אתם, לא מוכנים באמת לקבל. מפמפמים אותנו בסיפורים על עושר ויאכטות, כל היום פרסומות על מה לקנות ואיך להיחשב בעיני החברה. אבל זה לא מעשי בלי קפיטליזם על סטרואידים של מינוף, אי אפשר לייצר כסף בכמויות מספיקות בלי מינוף. תראו לי מישהו שקנה יאכטה מהחיסכון החודשי של המשכורת שלו. אז תחליטו, או שהצמיחה תהיה לפי הריבוי הטבעי, הכל לאט לאט, תשכח מהיאכטה אם אבא לא הוריש לך סירה, או שנמשיך לשחק בקזינו, ומדי פעם איזה בנק ייפול ואנחנו נקווה שנהיה בצד הנכון. אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.
דוד | 20.04.13
54.
הצעת יעול לחוסך הקטן
לא קשה להבין שכסף לא בטוח בבנק,ויכול להיות שבוקר אחד אדם יבוא לבנק ולא יראה שקל ממה שעמל כל חיו.והרי דוגמאות בכתבה.זה רק מחזק לי את המחשבה שבאמת אין לי על מי לסמוך וקניית נכס במעט שיש אולי יהיה פיתרון טוב לשמירה של הכסף וגם לעתיד פנסיוני מובטח,אז מי שאין לו סכום גדול כלכך לעוד נכס יכול פשוט לקחת משכנתא ,ואז השכירות תשלם את המשכנתא.בחישוב פשוט הדירה משולמת עם השנים ובעתיד לבוא יהיה עוד משכורת לקבל מהשכירות של הנכס.מממ ותחשבו על זה!!
מיכלי | 20.04.13
52.
טיפול שורש
בארצנו הקטנטונת המצב מסוכן פי כמה וכמה: כולם מכירים את כולם, כולם חייבים טובה לכולם וכולם צריכים להחזיר טובה בבוא היום (רקפת קיבלה את תפקידה בהשתדלותו הנמרצת של דנקנר ועכשיו היא לא יכולה להפנות לו עורף, וזו רק דוגמא קטנה). איזו רגולציה רצינית יכולה כבר להיות כשהמפקח על הבנקים בא מתוך הבנקים ולוטש עיניים לג'וב גבוה יותר ( מנכ"ל בנק לאומי, למשל) בהסתיים הקדנציה שלו? ואם נדבר על חברי דירקטוריון, על אצבעות יד אחת ניתן למנות את האחראים שבהם, אלה שלא יהססו להתפטר כשלדעתם הבנק מבצע מהלכים שגויים ואף אחד לא מקשיב להם. לדעתי (ואני עובד בכירה לשעבר בבנק גדול, וראיתי דברים), צריך: א. להפריד בהפרדה מוחלטת את חברי הדירקטוריון מסגל הבנק. להפריד, במשמע - שום יחסים חברתיים ו/או עיסקיים ושום פתח ל"שמור לי ואשמור לך". חובה דיסטנט! ב. להגביר את יכולות הפיקוח והכלים לכך בידיו של המפקח על הבנקים: גליה מאור היתה המפקחת על הבנקים בתקופת המשבר הגדול שגרם כמעט להתמוטטות בנקים בישראל רק שלא נדרשה לאחריות בגין מחדלה זה אלא שקיבלה את ניהול הבנק הגדול בישראל! ג. הייתי קוראת לספר הנהדר של פרופ' אדמתי: "המלך הוא עירום" ודי לחכימא ברמיזא.
ש.  | 20.04.13
49.
תגובה לכתבה
מחזקת את דבריה של הגב, אדמתי כבנקאית לשעבר אני טוענת שכל המערכת הבנקאית היא בלון נפוח שמדי פעם מוציא אוויר ושוב מנפחים אותו עד שבסוף יתפוצץ ויתפוגג יחד איתנו. אני איבדתי את אמוני מאז המפולת של מניות הבנקים בשנת 1984 .הבנקים עודדו לקוחות לרכוש ועוד ועוד מניות בנקים ודחפו את הפקידים מקטן עד גדול למכור עוד ועוד מניות עד שהכל התפוצץ. ההמשך ידוע. והיו עוד משברים. אני טוענת שאין מומחים במערכת הבנקאות. בסופו של דבר רק ההיסטוריה מוכיחה שכל המומחים העומדים בפסגת הבנקאות העולמית , טעו ודרדור את הכלכלה. צריך להתייחס לאנשים כמו גב, אדמתי שמנתחת את מה שקורה ולפעול בהתאם לעובדות ולא בהתאם להנחות והשערות..הו, הנה מודיעים בחדשות שמר ברלוסקוני המיליונר מעל בכספים.....וככה הכל מתנהל...
ברכה | 20.04.13
48.
מה שכתוב זה יותר על פוליטיקה אבל מה אם....
כל הריביות שלוקחים הבנקים בארץ ויש להם מילארדים מזה בשנה, אז לא חסר להם איך בנקים בארץ יכולים לקרוס עם בנק ישאל מאחורייהם, וגם עם הריביות של הציבור? כתבת בלקוח נכנס לבנק ורואה שהחיסכון שלו התאדה...נעלם? ומה עם המינוס? גם יעלם?..... ברור שלא! זה נקרה הונאה או גנבה עם רישיון. הכל לבנקים מותר מעל החוק מתחת לחוק.....
אלון | 20.04.13
47.
כדי לצאת ממצב זה דרוש לחוקק חוקים אשר יפרידו בין השילטון לבין ההון
דוגמא לחוק אחד כזה הוא למשל"עובד ציבור הוא ובני מישפחותו לא יוכלו לעולם לעבוד בחברות פרטיות השיכות לבעלי ההון בתמורה יקבלו שכר נאות ופנסיה שמנה וכן פירטי החשבון שלו ושל בני משפחתו יהיו חשופים לביקורת הציבור בכול עת והיה ויתגלה וקיבל מתנה בין במישרין ובין בעקיפין יכנס לכלא לכך וכך שנים " דוגמא אחת לסידרה של חוקים אשר יבודדו את אנשי הציבור מבעלי ההון.אולי זה לא כול הפיתרון אבל זה הכיוון.
שוקי | 20.04.13
46.
banks
לבנק מזרחי טפחות אין אינטרס להגיע להסכמים עם חייבים, הפתרון הטוב ביותר עבורו הוא להציג את המחלוקת אל מול בית משפט. ידוע שהליך משפטי הינו הליך מורכב וברוב המקרים נוצרת סחבת משפטית ארוכה, המשתכרים העיקריים מהמצב הם הבנקים. זמן שווה כסף, ככל שההליך אורך יותר זמן כך הם מרוויחים יותר כסף. כל עוד מתנהל ההליך המשפטי הבנק ממשיך לגבות ריבית חריגה. לדוגמה: גם אם מתנהל משפט בין שני הצדדים ולבסוף בית המשפט יכריע לטובת הבנק. עד אשר בית המשפט נותן את הכרעת דינו, כמובן לאחר הארכות אינסופיות על ידי בנק, מה שעלול לארוך שנים, החוב המינימאלי שיכול היה להיות משולם במקרה בו פסק הדין היה מהיר, הופך לכדור שלג. ברור לנו מי המרוויח מהעניין, הבנק, והם כמובן מודעים לכך אז למה להם לנהוג אחרת?! וזאת מנקודת הנחה כי מערכת המשפט הינה גורם פאסיבי וללא מטרות רווח מצד הבנק. לבנק מזרחי טפחות בניגוד לבני אדם לא מזדקן, לעומת זאת המאבק שלנו נגד בנק, בתי המשפט והוצאה לפועל, מאבק שלעתים משתרך על פני שנים, מייאש, מדכא ומוביל אותנו לבסוף גם להסכים לפשרה כלשהי שלא תמיד צודקת כלפינו, זה חלק מהמשחק. בדרך כלל לרוב החייבים אין זמן, כסף או כוח להתמודד עם אותם גורמים עוצמתיים. זו אגב ההגנה הטובה ביותר של הבנקים, ויתורו של החייב על הניסיון להוכיח את האמת, והמלחמה שלו על הזכות לצדק הוגן. בבנק מזרחי טפחות, עורכי דינים הם בדרך כלל חסרי מצפון, שגם זוכים לנתח גדול מהחוב, חוב שנשאר פתוח לאורך זמן ארוך יותר, מניב יותר כסף לעורך דין והכי חשוב, עורך דין שעובד על תיק בו לנתבע יש נכס, אשר הוחלט לממשו, יקבל עד 35% ממכירתו ובדרך כלל במחיר שהוא פחות מ 50% מהערך הממשי שלו. בניסיון לפנות למדיה סביר שניתקל בלא מעט מחסומים הנובעים כמובן מהעובדה כי הבנקים מסבסדים ותורמים למדיה בדרכים שונות כגון חסויות. בדומה למדיה, גם גורמים פוליטיים, אשר נתמכים כלכלית על ידי הבנקים, לא ייצאו בגלוי נגד בנקים- למרות הכוונות הטובות שלהם, לשרת את העם. מוסדות בנקאיים מסכנים את חירותנו יותר מאשר צבאות גדולים. אסור שעם ישראל יאפשר לבנקים פרטיים לשלוט בחיינו ולשלול מהחלשים את כל רכושם, זה מסכן את עתיד ילדינו ובסופו של דבר יותיר אותם חסרי כל. מכתב זה מופנה לכל אדם אשר בדרך זו או אחרת, סבל ממערכת זו ורוצה לשנות את זה, על מנת שנוכל לתת לילדים שלנו עתיד טוב יותר. בנקים לא מפחידים אותי, שתיקתו של העם וההשלכות הנובעות מכך זה מה שבאמת מטריד אותי.
sergio dembovsky | 20.04.13
45.
הראיון עם אהרון מרגיע את כולם
אפשר להירגע. כשאהרון בשטח, העולם כבר לא במתח. פשוט מאוד: שידוד מערכות, מושכים את השטיח מתחת לכל הצרות. הפטנט יוכר בשם: קומוניזמני או ריסט עולמי חדש, קרי איפוס משאבים. חילוט כל כספי העשירים והלאמת כל החברות. איפוס הקפיטליזם והתחלתו מחדש. כל המדינות ייצרו כסף חדש, כל אדם יקבל את הכסף החדש על פי מה שיש בחשבונו. עד מיליון ש"ח. כל סכום מעבר לכך יעלם. (כלומר בפועל יועבר למדינה). מרגע זה כל תחלואות הקפיטליזם יעלמו, ויהיה ניתן להמשיך בו כרגיל בכיף.
מזכיר המדינה | 20.04.13
44.
אבל פה הבנקים דורשים לפחות 40% הון עצמי לפני שהם נותנים משכנתא ומחירי הדירות רק עולים
אז מה הסיכוי שזה יקרה פה בשביל לקנות פה דירה אתה צריך לפחות 50% הון עצמי בינתיים הכסף הזה נשאר בבנק, כי אם חסכת 500,000-600,0000 ש,ח אתה אפילו לא יכול לקחת עם זה משכנתא עבור בית ממוצע שעולה מיליון וחצי. התוצאה היא שמאות אלפי אזרחים מחזיקים היום בבנק פקדונות בשווי של 600,000 ומעלה, בכדי לקנות עם זה דירה ואת הכסף הזה הבנקים מלווים בריבית כפולה לטווח ארוך
אחד מי יודע | 20.04.13
39.
זוכרים את חבילות עמלות העו"ש?
חודשים ארוכים בלבלו את המוח על רפורמה בעמלת העו"ש המגוחכת ולא אמרו מילה אחת על העמלות היקרות מאד של דמי ניהול נירות ערך + קניה ומכירה של ניירות ערך. בדיונים, הבנקאים ישבו עם פוליטיקאים שלרובם לא היה מושג קלוש בתחום, ושלא ממש בא להם להרגיז את הבנקאים...
"חבילת ועדת הכלכלה" | 20.04.13
37.
עוד בלבולי מוח במקום פתרונות פשוטים.
ראשית, יש להפסיק את השימוש במאזנים המכילים רובריקות חסרות משמעות כמו הון עצמי,10 סוגי רווח , חובות מסופקים וכד'.לבנק צריכה להיות רזרבה ולא כוסות חד פעמיות בערך של עשרות מיליארדים או רכבים בני 20 שנה ששוווים כך וכך אחרי הפחת. ואת הרזרבה שצריכה להיות מורכבת ממזומן יש להעלות ל 20% או משהו כזה. המצב בבנקאות הישראלית הוא על הפנים רק שמסתירים זאת מהציבור.לא סתם פישר הולך.
שלומי בראון | 20.04.13
36.
במילים ומשפטים פשוטים היא מבהירה כיצד מנוהלים הבנקים במדינות ה"מפותחות".
האמת היא שכל ,או רוב עקרות הבית מנהלות משקי הבית עם אותם כללים כלכליים שאנו לומדים באוניברסיטה, וביתר יעילות ממוסדות פיננסיים ומשרדי האוצר, רק בהבדל יסודי אחד, סדרי הגודל. סדרי הגודל מוסיפים הרבה פרמטרים, שלנו קשה לעשות בהם סדר להבנת המפה הכלכלית/פיננסית. את זה אני מבין, עשתה אדמתי בספרה המחקרי, ובכך הוציאה את המרצע מהשק. הממסד הפוליטי הוא שחייב להשתנות ביחסו לממון של הציבור כולו , ולראותו כראוי להגנה בעזרת השומרים הרגולטורים שהוא ממנה ועוקב כראוי אחר פעולתם. כמו שמועצת גדולי התורה שומרים על צעדי שליחיהם במוסדות הממשל, ומי שסוטה משליחותו נענש. ראו את אשר קרה לשר לשעבר בניזרי. סחר בתפקידו , נענש ע"י החוק ולא פתחו לו דלת חדשה למוסדות השררה. לאריה דרעי כן אפשרו זאת (מועצת החכמים) , כי מבחינתם לא מעל בשליחותו, גם אם בעיני המחוקק האזרחי ורבים מאיתנו ,הייתה ידו במעל.
מ. | 20.04.13
34.
אין מחלוקת על כך שהבנקים הם הונאת ענק מסוכנת אבל אדמתי שוגה בכמה עובדות
ראשית, בנקים לא מלווים כסף של אחרים כשהם מעניקים אשראי. הם מלווים כסף שלא קיים, כלומר יוצרים כסף יש מאין. זו בדיוק הסיבה לכך שהם אינם נדרשים ליחס הון רזרבה סביר אלא יכולים להללות כספים גם כשאין להם כמעט הון עצמי. רוב הציבור לא מבין את זה. ב' יש מכונת כסף ועוד איך! קוראים לה בן ברננקי. היא מכונה שמשרתת רק בנקים ואנשי וול סטריט. ומסבתר שדווקא העובדה ש*קיימת* מכונת כסף היא הבסיס לכל הרעות החולות שעליהן אדמתי מדברת. חבל שהיא לא מכירה בחלקו של הפד ושל ממשלות ובנקים מרכזיים בכל הונאת הענק הזו. הבנקים הפרטיים, רעים ככל שיהיו, הם רק חוליה בשרשת הייצור המעוותת הזו.
דני | 20.04.13
33.
המשל על המשכנתא בו הנמשל הוא בעצם הבנק היה לבדו שווה את המאמר.
לפני כחודשיים המגזין אטלנטיק "התבונן" בדוחות השנתיים של וולס פארגו, כנראה הבנק הכי יציב בארה"ב.מסתתבר שוולס פארגו מחביא את סיכוניוו וכשלונותייו בדוחות מעורפלים. ןאם בארזים נפלה שלהבת. הסיבה שבארץ הבנקים יציבים היא כי הבנקאות בארץ לא תחרותית. העמלות מכסות על כשלונות ההנהלה.
ש | 20.04.13
32.
כתבה בעקבות מחקר מקיף של הגב' אדמתי
כתבה מקיפה יסודית מיידעת בפשטות על מצבם העגום של הבנקים בעולם. אני מציעה לשלוח את הכתבה לכל אחד מחברי הכנסת על מנת שידעו וילמדו מה קורא בהתנהלות הבנקאית עוד לפני שגם בארץ יהיה משבר של הבנקים כדוגמת המשבר ב1983. על חברי הכנסת לדאוג לאזרחים ולחוקק חוקים שיגבילו את כל ההשתוללות של כל המערכת הפיננסית הם משחקים בכספי האזרחים ובמיוחד שיגבילו את המשכורות שלהם ואת תנאי הפרישה המפוצצים כאשר הם אינם מורווחים באמת אלא בכיאילו על ידי המינוף הלא הגיוני . צריך ללמוד היטב את הנושא בקפדנות ולהתחיל לחוקק חוקים שישמרו על האינטרסים של כספי האזרחים ולקבל משכורות בהתאם לרווחים האמיתיים של הפעילות הרווחית של הבנק או שישלמו על ההפסדים שגרמו לאזרחים התמימים כך יהיה להם תמריץ לשמור באמת על כסף לא להם . איפשרנו להם להתנהל בחזירות ולקבל משכורות עתק גם כאשר לא היה מגיע להם. איפה הרגולטורים האם נרדמו בשמירה או שגם הם שוחדו להתעלם מהמצב המשתולל זו הסיבה לסודיות בבנקים חלילה שלא נבין הם כנראה סקטור מעל העם אז חייבים לעשות מעשה על חברי הכנסת להיות שם או לתת לנציגי העם להיות שותפים בכל דירקטור בכל בנק שלא נראה שוב שפקיד זה או אחר מפיל בנק כמו הגב' מקסימוב המסכנה..........
פנינה | 20.04.13
30.
אולי תנו לה להיות נגידת בנק ישראל הבאה?
יש לי הרגשה שהיא בדיוק מה שהמערכת הרקובה בישראל צריכה. אצלנו, בנוסף לבעיות שהיאציינה, יש בעיה נוספת - הבנקים ובעלי ההון הם אותם אנשים, והם מלווים לעצמם בשקט, ואף אחד לא מודע לזה, וחונקים את השאר. הביאו אותה והיא תשנה הכל.
כלכלן | 20.04.13
27.
אם כל חטאת תאוות הבצע של בני האדם
כן הון עצמי לא הון עצמי הכל מתחיל ונגמר בתאוות הבצע רק להוסיף עוד דלק על המדורה קרנות הפנסיה בארופה יפן וגם בארצות הברית הולכות גם כן ליפול הדרך היחידה לצאת מהמשבר הזה הוא לעשות פורמט על הכל ולבנות הכל מחדש לי יש כסף בבנק אבל אני השלמתי עם העובדה שהוא לא שווה כלום עצוב רבותיי אבל זה המצב
עמנואל | 20.04.13
22.
מחירי הדירות לא יירדו לעולם
האם אנחנו מבינים שאם מחירי הדירות ירדו הבנקים יקרסו כי הבטחונות עבור המשכנתאות יהיו שווים פחות. הממשלה לא מעוניינת בקריסת הבנקים לכן לעולם לא תוריד את מחירי הדיור וכל הסיפורים מסביב של הפשרת אדמות, דיור ציבורי, הטבות לקבלנים זה עבודה בעיניים זוגות צעירים יהיו לעולם עבדי המשכנתא, הטייקונים ימשיכו לגרוף את השמנת , יעשו תספורות ויימחקו להם חובות של מאות מליונים ואחכ יספרו לנו סיפורי מעשיות. הפתרון ליצור בנקאות של אזרחים יש מודלים בעולם שכבר עובדים אבל לא מפרסמים אותם כי זה חתירה תחת ה"סדר הישן".
דני | 20.04.13
20.
מה שמרגיז אותי בכתבה זה שהיא מביאה דוגמא של אישה שלוקחת משכנתא
שבפועל המצב הזה כמעט ולא קיים , לפחות 80 אחוז מהמשכנתאות נלקחות ע"י גברים אז למה לא לתת גודמא של הרוב ? לא כי היא פמניסטית מטומטמת ............אגב את הספר היא לא כתבה לבד יש גם גבר בסיפור , למה לא מדברים עליו ............כי אם זה אישה זה יותר "מוכר "
נמאס מהפמניזם נתקע בכל חור | 20.04.13
19.
הבנק קיים רק בשביל לשמור לי את הכסף שלי במקום בטוח וזהו !
זו המהות של הבנק מלכתחילה, כמו כספת, במקום שהכסף יהיה אצלי באיזו מגירה או מתחת למזרון או הבלטה, אני שם אותו בבנק, בשביל זה הוא קיים במשך השנים שיכללו את התפקיד שלו בשביל שהוא יהיה ריווחי ופה התחילו הבעיות כי הבנק התחיל להשתולל כי כל הכסף נמצא אצלו אז הוא גם התחיל לעשות עסקים ולהמהר עם הכסף שלי ! צריך למצוא מקום חדש ולהפקיד בו את הכסף !
שרון | 20.04.13
7.
כסף הוא מערכת בת 6,500 שנה, ובנקים - בת 650
כמו כל מערכת עסקית, גם אלה הגיעו לשלב end of life (בו כדאי לפתח חדש במקום להטליא את הקיים). מחזור-חיים של מערכות איחסון והעברת מידע - זה, בעצם, כל מה שכסף או בנקים "עושים" - נמדד כיום בעשרות שנים. הארכה מלאכותית מעבר לכך היא לא רק יקרה, אלא גם מקנה יתרון מוחץ לחברות שאימצו פתרונות עדיפים. כולנו מתעקשים להפיח חיים (לא בפגרים, אלא במאובנים) - ומחמיצים תשובות מרתקות לשאלה שבכותרת.
אלמלא המציאו כסף (ובנק) | 18.04.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת