אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

דנקנר האמין באי.די.בי, ולא ידע מתי להפסיק

44 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

43.
נוחי הוכיח כי אינו מבין הרבה בעסקים
ערכה של חברה נקבע לפי שני פרמטרים עיקריים: - מה הפוטנציאל שלה להרוויח. - כמה כסף או שווה כסף יש בחברה. שני פרמטרים אלו הם שטחיים ביותר, אך חשובים. אם נוחי ומשפחתו הוציאו כל-כך הרבה כסף מהחברה, הרי ברור כי ערכה יורד. מאחר והיה לו "מידע פנימי" על נזילת הכסף החוצה, כיצד המשיך לקנות במקום למכור., הוא כנראה סמך על כך כי אפשר להמשיך ולחלוב אותנו בסלקום , כפי שעשה עמוס שפירע,. העמוס הזה ברח כמו שפן כשהספינה עמדה לטבוע.
אמנון | 23.04.13
40.
אני חושב שההסבר פשוט זה נקרא "תאוות בצע"
שלשום שודר הסרט "וול סטריט 2" בכיכובו של מייקל דאגלס ושם הוא שיחק בתור אייקון לשעבר בוול סטריט שיש בכלא בגלל סחר של מידע פנימי. הוא נאם מול כיתה גדולה של אנשים ודיבר על המשבר הכלכלי הגדול בארה"ב שנגרם כתוצאה מתאוות הבצע הבלתי נתפסת של עשירי ארה"ב. נשמע שמה שקרה לדנקנר דומה מאוד למה שקרה להם בלי להשוות בין הפרטים, אני חושב שהדבר הכי גרוע שיכול לקרות מבחינתנו זה שהוא יעשה תספורת וישרוד בזכותה זה יקבע רק את השחיתות בישראל.
בועז | 23.04.13
39.
לאמצליח להבין על מה הצעקות בתגובות פה
1. אנחנו האשמים הגדולים בזה שעד היום ישבבשקט תמיד אחרי שהכל מתפוצץ אנחנו צועקים צריך וצריך וצריך איפה היינו ושאךנו את השאלות הרלוונטיות לפני אף אחד לא שאל אז אי אפשר עכשו להתחיל להאשים. 2. דנקנר הוא כלכלן מעולה עובדה הוא הצליח להוציא סכומים מטורפים עד היום אז איך אפשר להגיד שהוא לא לא. 3. את הכסף של הפנסיה השקיעה חברה שמנהלת את כספי הפנסיה שלנו טענות יש להפנות אליהם לאנליסטים שלהם לגובה הסיכון ולהסבר מזול שהלקוח הפשוט מקבל על השקעת כספו בקיצור אנחנו כל היום וכל הזמן מאשימים רוצים לשנות תשנו הכוח תמיד היה וישאר בידים של האזרחים אבל כל אחד בקופסה שלו דואג רק לעצמו ונהנה שהאחר נדפק ככה זה יהודים. זה כמו שלמשרה בנמל אשדוד נגשים 7000 איש מה רע שכר 13 אלף על ההתחלה תנאים מעולים בטחון בעבודה עד הפנסיה וכשמשהו לא לטעם העובדים שביתה ומחזיקים את כולם בבצים . סל הביצים נמצא אצל כלל האזרחים או שנתחיל לדרוש ולנהל לפי חוקים ונהלים שיעזרו לשמור על הכסף שלנו או שנשב בשקט אי אפשר לצעוק שהבועה מתפוצצת
 | 22.04.13
33.
אני לא חושב שזה פופלארי לתבוע דיקרטורים - אבל צריך להתחיל לעשות זאת
דירטור בחברה ציבורית ופרטית תפקידו לדאוג למנהל תקין של החברה. הוא גם נושא אחריות אישית. לכל גוף גדול יש דירקטורים, בנקים, מוסדיים, חברות ציבוריות וכו' מי מיכם קיבל הצעה להיות דירקטור? אף אחד? למה כי אתם לא מקורבים? כמה מרוויח דירקטור? אלף לישיבה פלוס בורקס ושתייה? לא רע?! נתחיל בדירקטורים ככה אף אחד לא ירצה להיות אחד כזה רק כאלה שבאמת אכפת להם. החברות יתנהלו בצורה תקינה יותר ולא נראה דברים כאלה חברות הביטוח לא יעשקו, הבנקים לא ירמו, וטייקונים לא יסתפרו
בני פורמן | 22.04.13
22.
אני חייב לבנק 23K שקל, אין לי כסף לגמור את החודש אבל כאשר ...
דנקנר והקונצרן שבראשו הוא עומד חייב 2.2 מיליארד הם חיים טוב, נושעים במרצדסים של מנהלים עדיין אוכלים במסעדות יוקרה טסים לחו"ל (לארגנטינה לפי השמועות). ואני שואל איך זה יכול להיות??!! אני במינוס 23K ואני בקושי סוגר את החודש , ואני פשוט לא יכול לעשות כלום בקושי לקנות אוכל. והם חייבים איזה 2.2 מיליארד ווואלה כלום!! אין דברים כאלה!!
דודו | 22.04.13
21.
הפתרון לסיפור הזה מאוד קל ופשוט - לאף פוליטיקאי אין ביצים להעביר אותו...
הפתרון מורכב משני חלקים: 1) שיטוח הפירמידות - איסור על אחזקות בחברת אחזקות, כך מונעים מטייקונים שליטה בחברות בלי רוב אמיתי. 2) איסור על דיבידנדים בשלל מצבים (חברות שהגיעו להסדר חוב, חברות ברמת מינוף מסוימת וכו')
ג'ו | 22.04.13
20.
מה הבעיה - זאת הכלכלה החדשה!
המציאו את זה בוול-סטריט והישראלים כרגיל מיהרו להעתיק. זה מאוד פשוט - שיש רווחים על הנייר (רק על הנייר) אז מושכים המון בונוסים, דיווידנדים, משכורות עתק. הכסף הולך לכיס הפרטי ואי אפשר לגעת בו יותר. עוד סכום אדיר הולך למנכ"ל (שממש במקרה הוא הרגולטור לשעבר, אבל זה יצא במקרה) בלי שום קשר לביצועי החברה, כי גם שהחברה בהפסדים הוא צריך תוספת עידוד. קרובי משפחתו של הטייקון מקבלים משרות בכירות בתאגיד ובשכר נאה מאוד-מאוד, אבל זה כי הם באמת מוכשרים. חשוב לציין שהרווחים הם רק על הנייר כי הם באים במקביל לניפוח בועה אדירה של חובות. אבל בכלכלה החדשה זה לא משנה, כי את החובות לא תמיד חייבים להחזיר ובטח לא את כולם. הכלכלה החדשה דוגלת שטייקונים לא צריכים להחזיר את כל חובותיהם. זה המנוע של השוק החופשי ומי שאומר אחרת הוא קומוניסט נתעב.
אזרח | 22.04.13
16.
תביעה יצוגית והרמת מסך! בנו טירות מהפנסיה שלנו. למה שלא יחזירו לנו?
עסקאות בעלי עיניין בניגוד לאינטרס בעלי המניות. מאחורי כל הפרמידות לא עמד דבר מעבר לכוונה לרוקן את נכסי החברות הציבוריות ולהעביר אליו ואל המקורבים. שחיתות והון שילטון. זהו גזל בחסות החוק והגיע הזמן שבית המשפט יעצור את השוד, ולא יאפשר להם להסתתר אלא יטיל עליהם אחריות אישית!
פנסיונר מרושש | 22.04.13
14.
מה שלמדנו מכל זה שנוחי לא מבין גדול בכלכלה. גם לא בסיסית. היה לו מזל בהתחלה אבל זה לא מספיק.
או שפשוט היה לו אומץ ומזל לביצוע מהלכים שבהתחלה הניבו תוצאות יפות, או שפשוט הקשיב למטומטמים לובשי גלימות שלא מבינים בכלום ומינף את עצמו עד שנדרש להוכיח משהו. תרימו מסכים, תחקרו רשלנויות ותלאימו נכסים וכספים. המיליארדים שלהם זה הכסף של כולנו.
לתבוע על רשלנות | 22.04.13
13.
על פניו נראה החלטה עסקית נבונה. כן אבל...
כשחברה נסחרת בזול לעומת השווי כשמלווים לך כסף זול לקנות אותה כשהיא מספקת לך דיווידנדים שיכולים לשמש כהחזר של החוב , כלומר קנייה בחינם בסופו של דבר כי היא משלמת על עצמה הכל חוקי וטוב ויפה, כסף קל. כל שנותר הוא להגדיל אחזקות ולתת לחוב לשלם את עצמו מתוך הדיווידנדים. הבעיה פה הייתה שאולי לא עשו קצת תרחישי קיצון וחישובי אלטרנטיבות, וכשהשוק מכה בך בחזרה ולא התכוננת ליום סגריי כי פת על פי תרחיש אופטימי - פה חשדתי!! אבל קשה להאשים פה בגניבה, זה נראה עסק חוקי, גם אם לא חשבו על כל הפינות. אני מניח שכך הוא גם שכנע את הבנקים להאמין לו ולתת אשראי. להבדיל אלף אלפי הבדלות (בעיקר בסכומים ובהיקפים), גם אני השתמשתי בהון עצמי קטן ובמינוף גדול (משכנתא, 75% מינוף) על מנת לקנות דירה וכעת השכירות משלמת את המשכנתא פלוס רווח קטן, בסופו של דבר תהיה דירה "בחינם", אותו עיקרון לדעתי, ואני בטוח שעוד הרבה אחרים עושים אותו דבר. הבעיה פה ההיקפים הגדולים, חוסר המחוייבות להחזיר חוב לציבור, וחיים מנקרי עיניים שלא מסתדרים עם חוב בסדר גודל כזה. מה גם שאם המוסדיים היו עוצרים שניה לראות שהחוב העצום הולך על משכורות ל 13 אנשים ולא לצמיחה של חברה, גם פה היו צריכים לצוץ כמה מעצורים, אבל למי אכפת כשהם משחקים בכסף לא שלהם....
יובל | 22.04.13
4.
רכישות ממונפות זו רעה חולה
כל הרכישות הממונפות בהן בעלי עסקים שאין להם את הכסף לוקחים כסף מהבנק כדי לרכוש חברות שגדולות עליהן נגמרות תמיד במצב גרוע יותר לחברות הנקנות, ובעקיפין לציבור כולו. צריך שחברה ציבורית שמגייסת חוב תכניס סעיף שיגרום לפדיון מיידי של החוב במקרה של רכישה ממונפת כדי לא לסכן את כספי המוסדיים שמחזיקים בחוב. זה ימנע מיידית ממרבית הרכישות הנ"ל, שאין להן שום ערך מוסף לחברה, להתבצע מלכתחילה.
כלכלן מבית | 22.04.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת