אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

האשה שקיבלה אתכם לסטנפורד

41 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

38.
עניין ההעתקה פחות רלוונטי לדעתי
ההנחה שלי היא שמי שמתחייב לקורס שלם עושה זאת מתוך עניין ורצון לשיפור עצמי, ולכן עניין ההעתקות נשמע קצת חסר פואנטה, גם בהתחשב בכך שלקורסים אין הכרה רשמית עדיין. גם מי ש"מעתיק" על ידי קריאה נוספת חיצונית פשוט לומד עוד על הנושא, כך שהמטרה הסופית של רכישת ידע מתממשת בסופו של דבר. נשמע כמו רעיון מעולה - גם לימוד אונליין וגם דרך אוניברסיטה איכותית.
בו | 29.04.13
32.
הקורסים לא מוכרים בשום מקום. הגוזמאות האלה קצת מטרידות
במיוחד כאשר מדובר באתר רציני כמו כלכליסט. במקסימום (וזה המיעוט) אתה מקבל ממרצה הקורס דף במייל ("תעודה") שאומר שהשתתתפת בהצלחה אצלו בקורס אונליין. אין הרבה מה לעשות עם זה חוץ מלתלות בדוכן הפלאפל שלך על הקיר, בין החמסה לבין תעודת הכשרות של בית יוסף..
קצת פרופרציה | 27.04.13
29.
יופי שאתם נהנים אבל זו פשוט דרך להעשרת ידע ולעשות המון כסף ממחזור מידע להמונים
לא תצאו משם חוקרים או מדענים אבל חכמים יותר לעצמכם אף אחד לא יקח אותכם ברצינות עם תעודה שהייתם בקורסים שלהם ובאמריקה ולצערנו גם בישראל הכל נמדד היום בכמה כסף עשית מהביזנס שלך וזה הכל נחמד מאוד ולא יותר ולא משנה כמה אלפי קורסים הם מציעים
סגרל | 27.04.13
24.
בדיקת עבודות נעשית ע"י peer review
אני גם נחשפתי לאתר המדהים הזה דרך הקורס של פרופ' דן אריאלי "יסודות בהתנהגות לא רציונלית" (תקראו את הספרים שלו...). לפחות בקורס שלו, העבודות נבדקות בשיטה של peer review. מכיוון שגם בעלי עושה את הקורס, יכולנו להשוות את השאלות במבחנים, וראינו שהן שונות לשנינו. כלומר, מקשה על העתקה. חווייה לימודית מקסימה בהחלט. תודה לדפנה.
רותי | 27.04.13
20.
למי ששאל כיצד בודקים כמות גדולה של שיעורי בית
בקורסים שלמדתי ראיתי 3 שיטות: - שאלות אמריקאיות - שאלות שהתשובות עליהן ניתנות לבדיקה ממוחשבת - בדיקת שיעורי בית ע״י תלמידים אחרים המשתתפים בקורס אולי גם יש שיטות אחרות שבהן טרם נתקלתי. שתי הערות. 1. הערה המתייחסת לקורסים בהנדסה ובמדעים: בקורסים אותם למדתי ב- coursera, וגם מקריאת תיאור של קורסים אחרים,הגדרת דרישות הקדם לקורסים לוקה בחסר. הסיסמה שלהם היא "all you need is a sharp pencil and a sharp mind" . זה לא בדיוק ככה. כאשר הדרישה היא ״נדרשת היכרות אם...", בפועל נדרשת יכולת יישומית משמעותית בתחום. אחרת קשה לעקוב אחרי הקורס ולענות על שיעורי הבית. 2. בחלק מהקורסים שלקחתי הרמה נמוכה יותר מאשר בקורסים מתקדמים בתחום בטכניון, למשל. לדוגמא, תסתכלו על הקורס "machine learning״ שניתן ב - coursera ע״י פרופסור נג, ותשוו אותו לקורס באותו שם ע״י אותו המרצה שניתן ב-Stanford שבו ניתן לצפות ב-ItunesU. מטרת הערות אילו איננה, חלילה, להעביר ביקורת, אלא לספר על ההתרשמות שלי. הקורסים נפלאים, ואני מרגיש שהתמכרתי אליהם. בימינו אין דבר כזה ״לסיים ללמוד״, והמיזם של coursera נותן הזדמנות יוצאת דופן להמשיך וללמוד כל החיים בכיף גדול.
שבתי | 27.04.13
17.
ומה עם התמודדות עם העתקות?
הרי ברגע והקורסים האלו נותנים יתרון מסוים בקורות חיים, זה עניין קצר מאד עד שתתחיל מאסת העתקות. מכיוון שכלי בדיקת העבודות/מבחנים הינה אוטומטית, והזיהוי הוא מרחוק, יש להניח שמי שרוצה יוכל לרמות די בקלות. מכיוון ש"קורסירה" מרוויחה כסף על כל אישור שהיא מנפיקה, יתכן ועניין ההעתקות פחות ישנה לה. אולם מה שיקרה הוא שתהיה הצפה של מועמדים לעבודה עם אישור של סטנפורד שאינם ברמה האקדמית/מקצועית הנדרשת, מה שיוביל מהר מאד לירידת קרנה של סטנפורד, או של "קורסירה" בעיני מעסיקים פוטנציאליים, מה שיוביל לפרישת האוניברסיטאות המובילות מהפרויקט. כלומר ככל הנראה מדובר מאקזיט מהיר.
דני | 27.04.13
10.
יצא לי להשלים כבר כשישה קורסים באתר. החוויה מעולה.
זאת פלטפורמה אולטימטיבית לקידום מקצועי ואישי. גם לרוחב ואולי בעתיד גם לעומק. ברמה המקצועית, יש פה אופציה לקבל תוכנית הכשרה מסודרת שאותה הרבה מקומות עבודה לא מספקים, ולהתפתח מעבר לפיפס הקטן שכולנו עושים בעבודה. ברמה האישית, הקורסים במדעי הרוח הם קורסי העשרה מטורפים וברמה גבוהה! בפרט, יש מספר רב של קורסים בנושאי תזונה. שיכולים להפוך את הגוף שלנו לבריא יותר. העולם היום הוא מקום קצת טוב יותר בזכות האתר הזה. ללא צל של ספק.
דוד, עובד בהייטק | 26.04.13
7.
אתר מדהים, התמכרתי!
ממש כיף לקבל את הידע מכל הקורסים, מעבר לזה שהם גם במתכונת לא מחייבת ואפשר לדוגמא לקחת 3-5 קורסים ברצינות ועוד 3 קורסים לידע כללי ורק להקשיב. ול-6, נכון שהקורסים האלה הם לא ערובה לכלום, אבל דווקא חלק גדול מהתלמידים שם הם אמריקאים שכבר יש להם תארים, לא מעט גם דוקטורים בתחום מסוים שרוצים ללמוד עוד קצת על תחום אחר, אנשים לא רק לומדים בשביל להתקבל למקומות או לקבל העלאה בשכר (לא באופן ישיר בכל אופן). ידע הוא כוח בכל צורה.
תומר | 25.04.13
6.
ל אהבנתי מה ההבדל בין זה לבין קורסים און ליין של כל אוניברסיטה או האוניברסיטה הפתוחה?
האוניברסיטאות צריכות לעשות כמה שיותר כסף כי הן גוף כלכלי לכל דבר. לתת למישהי לפתוח אתר שעושה כמה קורסים און ליין הוא עדיין לא ערובה לשום דבר חוץ מכך שגם האוניברסיטה וגם היזם יגזרו כל אחד את הקופון שלו. אבל מה עם התלמידים עצמם? האם הם יוצאים עם תואר מלא של אוניבריסיטה יוקרתית? כי כמה קורסים הם לא ערובה לכלום כולל לכך שהם לא יתקבלו כתלמידים מן המניין לאותן אוניברסיטאות.
כסף קונה הכל? | 25.04.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת