אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מתי התעסוקה הסדורה תמות?

15 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

15.
עבודה בקבלנות משנה
גבירותי ורבותי אני מהמקצוע הזה מתפרנס כבר 10 שנים ... לפני 10 שנים ראיתי שהמצב הולך ונהיה קשה בהייטק ,התחרות גדלה , ועם השנים אני לא נהיה צעיר יותר ...להיפך. אני מהנדס במקצועי בתחום ההיטק (פיתוח חומרה/תוכנה) לעבוד בשיטה הנ"ל זה קשה מאוד ומצריך משמעת עצמית אדירה אבל אפשר לחיות מזה לא רע בכלל. נכון להיום זה קשה יותר היות וכל מהנדס שמפוטר מהייטק הופך אוטומטית להיות פרילנסר כזה או אחר..מה שגורם למקצוע להפוך לזנותי יותר ויותר (במקרים מסוימים שכר העבודה יורד מתחת ל 100 ש"ח לשעה אפילו מורה מחליף מרוויח יותר...) רבותי לצערי בעולמנו אי אפשר לרכוש מרצדס חדשה במחיר של פיאט ומכוון שלקוחות רבים מחפשים פתרונות זולים ברוב המקרים נגרם להם נזק (בעיקר כספי ורגשי) אז לכל מי שחושב לעבוד במקצוע הזה לפרק קצר או בין עבודות (לא ממש כדאי) אבל למי שחושב על זה כדרך חיים זו אפשרות סבירה מכוון שמעבר לשכר סביר קצת מעל הממוצע במשק קשה להרוויח מהעולם הזה ...
יוסי  | 01.05.13
14.
יש גם סיבות להאמין שהמגמה תהיה הפוכה
שיטת הפרילנס מתאימה למשימות מוגדרות היטב. מסובכות או פשוטות, כדי שהמשימה תבוצע בהצלחה, צריך להיות קל להפריד אותה משאר הפרויקט ולהגדיר אותה בפשטות. אחרת הזמן שיושקע בלהגדיר, להסביר ולשלב לתוך הפרויקט לא יצדיק את החסכון. הסיבה השניה היא שדווקא הפיתוח בגישת agile מכוון לפיתוח של משימות קצרות מאוד ואז הגדרת השלב הבא. צוות שעובד ביחד ומכיר את מה שבוצע עד עכשיו הוא הכרחי. אם בכל שלב עשוי לבוא עובד אחר, המודל לא יעבוד משום שהזמן הנדרש מעובד להיכנס לעבודתו של אחר תוסיף תקורה שלא תצדיק את החסכון. הבעיה השניה היא שאת הגרעין של הפרויקט חברות רוצות לפתח בעצמן, שם חלק מהיתרון שלהן. לכן, מי שידע לנצל את החלקים הפריפראיליים בפרויקט שניתן לפתח בפרילנס ירוויח. אבל מי שחושב שאת כל בעיות העולם ניתן לפתור בשיטה זו טועה.
אחד | 28.04.13
13.
שיזף, קצת עדינות...
תן לאנשים להמשיך ולהאמין שאין עבודה כי הייצור עבר למזרח (מבלי לראות שמספר העובדים בסין מצטמצם גם הוא). הנח להם לחשוב שמגזרים מזיזי-מידע (פיננסי, משפטי) הם חיוניים. אל תפגע בתחושתם שביסמארק הבין בחינוך יותר מסלמן קאהן (או דפנה קולר). אשליות כאלה דנות אימפריות, כלכלות ותרבויות לכליון. אז ככה יפה, להציק לנידונים?
 | 28.04.13
12.
אם כולם יהיו פרילנסים שמתחרים על פרויקט כל הזמן, ללא כל אופק ברור - הכלכלה תתמוטט
מה גם שיש תחרויות כאלו, כמו למשל של המעצבים, שאתה צריך לעשות את כל העבודה ואם לא לוקחים אותה - הפסדת. זה מתאים לצעירים שמחפשים להשתפשף או כעבודה צדדית. זה לא מודלים שיכולים להחזיק כלכלה כי הם לא מאפשרים לחזות צפי הכנסה ולכן לא יכולים להניע תהליכים של רכישות באשראי, כולל ובעיקר רכישת נדל"ן. אי אפשר לבנות כלכלה על עבדים שלא יודעים מה ילד יום (ושעוד למדו בשביל זה 7 שנים...). את מה שהטייקונים מייצרים - הם קונים ואם לא יהיו קונים - לא יהיה כלום. אז נכון שזה נראה הכיוון. אבל הכיוון נראה שחור ולאו דווקא לעובד (שזה ברור מאליו).
מישהי | 27.04.13
11.
מקום העבודה די הולך להיעלם מהעולם
ההתקדמויות ברובוטיקה ובינה מלאכותית הם מרשימות. לדעתי זה עניין של עשר שנים, אלא אם יש איזה פיתוח ביטחוני שלא יודעים עליו (כמו שמתברר לא פעם בהיסטוריה), עד שתוכנה תוכל להגדיר לעצמה תת מטרות מתוך מטרה שהוגדרה לה ולמצוא באופן יצירתי פתרונות-כלומר, לחכות באופן מושלם תהליך של חשיבה. ואז, תוך זמן קצר יופיעו תוכנות שמתכנתות את עצמם, שלומדות באופן שמחכה אופן אנושי או אולי אחר ותעמוד לרשותם עוצמת מחשוב אדירה ומאגרי מידע אדירים. תוך עשור וחצי תוכנות כאלו ירוצו על מחשבים קוואנטיים ויוכלו בעצם לתכנן ולייצר בעצמם הכל,לחזות טעם אנושי, לחזות ברמת דיוק גבוהה -למשל, סיכויים להפיכה מתוך ניתוח של כל המידע הדיגיטלי הקיים מכל אמצעי האיסוף בעולם ולא רק ברמה המקומית, לחזות תנודות של הבורסה ברמת דיוק של כמעט 100%. ואז בעצם לא יהיה צורך בעובדים. השאלה היא איך חברה אנושית תתקיים במצב כזה.
ערן | 27.04.13
6.
לפחות אצלנו, חשובה היכרות ארוכת-טווח עם הלוגיקה העסקית...
לפחות אצלנו, יש 2 סוגי משימות. יש משימות של "ידע כללי" שבאמת אפשר לתת לפרילנס. למשל להתקין ווינדוס, לאבטח שרת קבצים, לבצע אופטימיזציה של מסד נתונים - זו מומחיות כללית, שדומה ברוב החברות (יש הבדלים בדרישות, אבל מומחה טוב לומד כמה עקרונות ואז יכול להסתדר). אבל רוב העובדים, נדרשים להיכרות ארוכת-טווח עם הלוגיקה העסקית. יש כללים עסקיים מסובכים, שייחודיים לחברה, ואדם חדש ידרוש שבועות רק להבין ולזכור את רוב הפינות. המשימה הראשונה עשויה לקחת לו שבועיים, ובמהלכה ישאל מאות שאלות. אחרי כמה חודשים הוא ישיג היכרות מספיק עמוקה כדי לבצע משימות תוך ימים ספורים, ואפילו לזהות כשלים או מקרי קצה שמנהליו פספסו. במצב כזה - לחברה כדאי לשמר אותו.
הייטקיסטית | 27.04.13
1.
ועדיין זה מודל שלא מתאים לכולם
גם אם ישנם אלו המסוגלים בעבודה מהבית, כנראה שישנם סוגי טיפוסים (אולי לא מסוג ה-X וה-Y, אבל משהו בהחלט אישיותי הדורש את המסגרת במקום העבודה, העברת הכרטיס/שעון ואקלים משרדי) ועדיין יהיו אלו שפחות מתאים עבורם לעבוד מהבית. או שאולי המנכלית של יאהו גילתה שגם אם היא תכריח אותם לעבוד מהמשרד עדיין ימשיכו בהיותם בבית לתת שעות עבודה שקודם לכן החשיבו כעבודה נטו ועכשיו הן "תרומה" בלבד...
עובדת מהבית | 25.04.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת