אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

אהרון אהרון: "אם תשלחו מייל לכל בכיר באפל - תקבלו תשובה"

83 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

79.
תגובה ל74 - יש קשר לבן גוריון
דירוג האונבסיטאות מתייחס למחקר ולא לרמת הוראה או לרמת הסטודנטים שמסיימים תואר ראשון ויוצאים לתעשייה. בהקשר זה כל שנה מתפרסמים דירוגי שכר של יוצאי אוניברסיטאות במקצועות ההי-טק ובוגרי בן-גוריון מדורגים שנים רבות במקום הראשון / שני כך שהתגובה שלך לא רלוונטית למה שאהרון-אהרון אמר. לגבי מחקר - אוניברסיטת בן-גוריון הרבה יותר צעירה מהטכניון / ת"א ולכן אין פלא שהם מדורים נמוך יותר. אני בטוח שהפער יצטמצם בעוד כמה שנים.
בוגר בן-גוריון | 02.05.13
77.
למגיב 75, תפסיק להתבכיין, ובמקום זה תביט במראה. אני בן 47 והצעות עבודה יש כל הזמן.
גם אני, גם הבוס שלי, ועוד חבורה נכבדת של מהנדסי תוכנה חברים שלי, עובדים מעל ומתחת לגיל 50, ויש לנו בהחלט עבודה, וגם מקומות עבודה, וגם הזדמנויות לשיפור, והתקדמות בקריירה --- בלי להחשב "מנהלים". אם אתה לא מצליח למצוא עבודה אחרי גיל 40, אולי זה כי אתה לא יודע לעבוד? אולי זה כי מה שאתה מביא איתך, לא מספיק אטרקטיבי? אולי אתה דורש שכר גבוה מידי בשביל מה שאתה יודע לעשות? לא יודע --- אבל קודם תסתכל טוב טוב במראה, תשפר מה שאתה יכול לשפר, תבין מי אתה ומה אתה, ומה אתה שווה מבחינה מקצועית --- ועם זה תלך לחפש. אני מבטיח לך שתמצא, ואפילו בקלות יחסית. יש אינספור מקומות עבודה שכבר למדו שעדיף בן 40 (בלי מילואים, או כמעט בלי מילואים, עם אחריות ובגרות, עם יכולת עמידה בלחצים, עם בשלות, עם נסיון, עם יכולת לעבוד תקופה ארוכה בעומסים כבדים, בלי להתחרפן --- זה משהו שהורות מלמדת אותך....) בקיצור, יש לא מעט יתרונות לגיל הזה.
משה זוכמיר | 01.05.13
74.
לא ממש הבנתי מה קשור בן גוריון לדיון ?
שמעתי רבות על הויכוחים - ת"א או טכניון אבל בן גוריון ? נו באמת... מי שמכניס את בן גוריון לויכוח (ועוד טוען שמדובר במוסד יותר מכובד מת"א) באמת שלא רציני, בטח גם שכותרת הכתבה היא "אם תשלחו מייל לכל בכיר באפל - תקבלו תשובה" כן, אולי בביזארו וורלד תקבלו תשובה. יש מדד אוניברסיטאות עולמי ובעוד שת"א והטכניון נמצאות באיזור ה 100-200, בן גוריון נמצאות איפה שהוא בין 600-700 שזה כמובן מאוד מכובד מתוך מאות אלפי מוסדות לימוד, אבל זו לא אותה הקטגוריה. לגבי ת"א או טכניון זה תלוי בבית הספר, נידמה לי שהנדסה בטכניון מדורג גבוה יותר ומדמ"ח בת"א אבל זה בהפרשים קטנים ולא בהרכח מעיד על איזה תואר יותר קשה או מהיכן יוצאים בוגרים יותר איכותיים. אני לא מכיר הבדלים בתנאי קבלה לעבודה או לתואר שני בין ת"א לטכניון. אני יודע שתנאי הקבלה לתואר ראשון בת"א גבוהים יותר אבל זה יכול לנבוע גם מכך שיותר אנשים גרים במרכז. אני לא מאמין שיש הבדל מהותי בין בוגרי טכניון לבין בוגרי ת"א מעבר לרצון של כל בוגר לשבח את המוסד שלו. ואל תבינו אותי לא נכון, יש בוגרים מצויינים גם מבן גוריון ובודאי המצטיינים מבינהם ועם המצב היום בשוק ההיי טק, אם סיימת תואר במדמ"ח או הנדסת מחשבים (לא יודע לגבי הנדסות אחרות) מאחת מ 3 האוניברסיטאות האלו לא תיהיה לך שום בעיה למצוא עבודה, ככה שאין לכם מה לדאוג.
עמית | 28.04.13
70.
בהמשך לתגובה 59
ל59, שאפו על התגובה. סיפור אמיתי מלפני 25 שנה. כסטודנט בפקולטה להנדסת מכונות בטכניון למד איתנו בחור שלמד תואר כפול בהנדסת חשמל ובהנדסת מכונות (גאון!). למדנו יחד בקורס לתורת הזרימה, שלמי שמבין, מדובר בחומר לחלוטין לא קל. הבחור בגלל שהיה לו קורס חשוב יותר בהנדסת חשמל, לא הגיע כלל להרצאות של המרצה שהיה גרוע ביותר (לא נזכיר את שמו). ומי אתם חושבים היחיד שהוציא בבחינה מעל 80? ... הוא עם 100 עגול
יוסי | 27.04.13
67.
ידוע שהממוצעים בטכניון יותר נמוכים מבמקומות אחרים
אגב עקב כך יש תרבות גדולה מאד של חזרה על קורסים ועשיית מועד ב' ע"מ לקבל ציונים טובים יותר כדי לשפר את הממוצע לפני 4 שנים ניסו לשנות את זה ע"י הגבלה על חזרה על קורסים, כך שאתה יכול לחזור על קורס בשני הסימסטרים הבאים (לא כולל קיץ) מהרגע שעברת אותו. אבל לא מעט אנשים מבקשים אישור מיוחד לחזרה על קורס במטרה לשפר ממוצע, זה הוריד את הכמות אבל עדיין לא מעט חוזרים. ולגבי עניין הממוצעים, ידוע שללמוד תואר שני בטכניון צריך ממוצע של 86+ , והרבה יותר קל לעשות זאת ממקומות לימוד אחרים, חוץ מזה אני מכיר מקרים של אנשים שהלכו ללמוד בת"א או בב"ש אחרי שלא הלך להם כל כך בטכניון, והממוצע שלהם עלה ב10 נק' ולעיתים יותר. אני לא חושב שהאנשים בטכניון יותר חכמים מבמקומות אחרים, הם פשוט אוכלים הרבה יותר חצץ מבמקומות אחרים (למרות שהבנתי שגם בב"ש התחילו להקשות משמעותית על הסטודנטים שלהם בזמן האחרון)
אבישי | 26.04.13
65.
דווקא אהרון נותן תקווה גם לאלה שהציונים לא כ"כ טובים- תבוא, תעיז, נבדוק ונחליט!
אני חושבת שרוב החבר'ה פה לא הבינו "למה התכוון המשורר". זה ברור שכסינון ראשוני של מאות ואלפי קורות חיים, הסינון נעשה על פי ציונים. אך יחד עם זאת, אם אתה חושב ש"אתה המתאים" תעיז, "תכנס פנימה ותציג עצמך, תוכיח שאותך אנחנו צריכים". זה בדיוק הנושא של "כרטיס ביקור" שתוכפו בדיוק שתי דקות וחצי. הכתבה שלו מעודדת תעוזה, אמביציה, יצירתיות ובטחון עצמי במי שאתה ללא הבדל גיל/אוניברסיטה/צבע/מוצא. במקום להתרעם תקחו דוגמא ממנו ו"תיצאו מהקופסא".
עדי מאק | 26.04.13
64.
מאמינה בדרך הזו למציאת עבודה עבור אנשים עם מצויינות ואיכויות משולבים
מנסיון דומה , בתחום אחר , זה עובד ! אבל בשביל להגיע למצב שאתה חושב להציע עצמך לחברה מסויימת, צריך ידע רחב ומשולב ולהיות אדם עם אכויות אישיות, מקצועיות, ולשוניות גבוהות במיוחד. שאפו !!! בהצלחה !!!
עדי מאק | 26.04.13
61.
ל 59 אין דעה אובייקטיבית בסיפור וכל הויכוח הוא טיפשי
גם אני כבוגר הטכניון תמיד אשבח את המוסד, אבל בשורה התחתונה אתה לא באמת מצפה ממישהו שהוא גם בוגר המוסד וגם מרצה בו להיות אובייקטיבי... ככה שברור שיש הטיה בדבריו של אהרן. עכשיו אם אתה באמת רוצה מה "מקובל" בתעשיה אז אתה יכול לפתוח אלפים רבים של מודעות דרושים בזמן אמת ולא תראה בשום מקום את הנוסחה או את ההבדל בין המוסדות כפי שאהרן מציג אותה. לא עושים הנחות למוסד כזה או אחר. כאשר רושמים ציון דרישה לבוגר, נניח 83+, זה תקף לשלושת הגדולים. זאת היא המציאות בשטח. עוד עובדה היא שבתחום של ה.חשמל להיכנס לדקויות של ממוצע זה מאוד טיפשי, כי ברוב המוסדות ע"י בחירה של מסלולי התמחות קלים ניתן להקפיץ את הממוצע בהרבה יחסית לבחירה של מסלולים קשים. אפשר להסתכל על טווחים אבל לעשות המרה ישירה בין מוסדות זה דבר מאוד לא חכם לדעתי. בנוסף קח בחשבון שהטכניון עצמו לא מכיר בהבדלים שאהרן מציג, כשהוא מקבל סטודנטים לתואר שני הוא לא עושה שם המרה בין מוסדות. כיוון שאף אחד לא באמת סיים תואר ראשון בכמה מוסדות אז ההשוואה האובייקטיבית היחידה שקיימת היא של וועדת פרופ' של המל"ג שבחנה את הרמה בארץ בתחום של ה.חשמל בתואר הראשון (כל אחד יכול לחפש את הדו"חות שלה). הוועדה קבעה שהרמה בטכניון ובאונ' תל אביב היא זהה ולאחריהם מגיעה אב"ג שגם בה הרמה טובה מאוד. כל מסקנה אחרת היא בגדר דעה ותו לא. מה שכן אם באמת קיימים הבדלים הגיע הזמן שזה יבדק והטכניון יכיר בזה.
שי | 25.04.13
59.
מדהים כמה תל אביבים ממורמרים יש פה
אומר להם אחד האנשים המובילים בתעשיה שמקובל לחשוב משהו, והם ישר מתווכחים. לא פלא שיש להם ממוצעים גבוהים ת"א, המרצים בטח מפחדים שיערערו להם על כל פיפס. לגופו של עניין - ציוני הקבלה לא רלוונטיים פה, הוא השווה רמה בסוף התואר. במילים אחרות 90 בטכניון שווה משמעותית יותר מ-90 בת"א. זה לא שאין גאונים בת"א, רק שבטכניון הם היו מסתפקים ב-85 מכובד. הסוד, אגב, הוא פשוט רמת הלימוד. הרבה אנשים משוויצים שבמכללות מלמדים ברמה גבוהה, ולכן עדיף ללמוד שם, או שבאוניברסיטה זו או אחרת הרמה גבוהה. זו כמובן שטות ממדרגה ראשונה. אתם יודעים למה ציון X בטכניון שווה יותר מכל מקום אחר? כי מלמדים שם חרא! המרצים ברובם (למעט אהרון^2 ועוד בודדים) לא מתעניינים בכלום, אין עזרים חוץ ממה שסטודנטים מכינים לעצמם, נהלים דראקוניים, והמבחנים בלתי פתירים. מי ששורד אלה סטודנטים שיודעים להתמודד עם זה בעצמם, וללכת ללמוד לבד את מה שלא לימדו אותם בכיתה. הסטודנטים הכי חזקים בד"כ לא מגיעים אפילו להרצאות כדי שלא יבלבלו להם את השכל. אתם יודעים מאיזו אוניברסיטה הכי קל להשתלב בטכניון באפיק מעבר? מהאוניברסיטה הפתוחה. עוד משהו - מה זה עוזר אם רמת הלימוד בקורס היא כזו או אחרת, אם בסופו של דבר במבחן ישאלו אותך שאלה על החומר של קורס ההמשך, ויצפו שתפתח לבדך מאפס את כל התיאוריה שלו בהתבסס על הקורס הנוכחי? יוצא שמי שמצליח במבחן זה רק אלה שמסוגלים לעשות דברים שהם בחיים לא למדו או ראו, רק עפ"י אינטואיציה. תמיד יש 1-2 שאלות כאלו שחוסמות את הציונים הגבוהים בפני כל השאר, אפשר לקבל 80 אם יודעים טוב את החומר, אבל מעבר לזה צריך באמת הברקות.
 | 25.04.13
58.
תגובה ל 55
אבל נניח שהסף של 15 אחוז הציונים העליונים ב MIT או סטנפורד למשל הוא גם 90, אז זה אומר שהסטודנטים בת"א או בטכניון באותה רמה כמו ב MIT או סטנפורד? (ד"א למי שאזרח ארה"ב זה לא קשה בצורה יוצאת דופן להתקבל לאחת מהאוניברסיטאות היותר טובות) בקיצור - ציונים זה לא המדד היחיד
גיא | 25.04.13
56.
הרבה יותר קשה להתקבל להנדסת חשמל בתל אביב
מבין כל המקומות בהם ניתן ללמוד הנדסת חשמל, הפקולטה בתל אביב היא בעלת דרישות הקבלה הגבוהות ביותר. זה לא רק בגלל השם המצוין שלה וסליחה אם דרכתי למישהוא על יבלת, אלא פשוט היא במרכז ולהרבה מועמדים זה יותר נוח. אין שום ספק שבממוצע הסטודנט בתל אביב הוא הטוב ביותר ולכן גם הציונים גוהים יותר.
יש | 25.04.13
55.
התייחסות עניינית לטענה ש81 בטכניון שקול לציון 90 בתל אביב
נראה לי שברור לכל בן אדם, מלבד חלק נכבד מבוגרי טכניון בהנדסת חשמל שבטוחים שהתואר שלהם הוא הכי קשה בעולם ("רק הטכניון"), שסטודנט מצטיין מת"א מוכשר בהרבה מסטודנט ממוצע מינוס בטכניון. אבל בכל זאת אתייחס לזה בצורה עניינית וכמותית. בשני המוסדות הקריטריון להצטיינות בתואר בהנדסת חשמל הוא זהה: מי שציוניו ב15% העליונים. אני מצרף קישורים שמראים שבשני המוסדות סף ההצטיינות בהנדסת חשמל הוא זהה (89). http://ug.technion.ac.il/GeneralInfo/Excellence/6-6-2012.pdf http://www.eng.tau.ac.il/index.php?option=com_content&view=article&id=69&Itemid=84&language=he-IL את "איכות" הסטודנטים במסודות הנ"ל קשה להשוות כמותית, כי תנאי הקבלה של שני המוסדות שונים. בכל זאת, לא שמעתי על הרבה אנשים שהתקבלו לת"א ולא התקבלו גם לטכניון, וההפך. נראה לי שזה די מפריך את הסטיגמה שהציונים בטכניון יותר נמוכים, בטח שלא משמעותית כמו שמורעלי טכניון חושבים. בוודאי ובוודאי שבוגר מצטיין בת"א (90>89) מוכשר הרבה יותר ממישהו עם 81 מהטכניון.
דני | 25.04.13
52.
מככללות ואוניברסיטואות
ב-1999 רציתי להתקבל לאוניברסיטה ללמוד הנדסת חשמל. סף התחתון לקבלה בכל אוניברסיטה גם טכניון גם תל אביב ובאר שבע היה 700. רק מ-700 ומעלה התחילו אז להסתכל על בגרויות. מי שיותר חכם התקבל להנדסת מכונות ועבר אחר כך לחשמל. או שהתחיל ללמוד שנה א' במכללת ספיר והמשיך אחר כך באוניברסיטת באר שבע. היום אין ביקוש ללמוד הנדסה. היום דרישות להתקבל הרבה יותר נמוכות
אלכס | 25.04.13
50.
הסיבה שעדיין ישנה אפליה בין בוגרי מכללות ואוניברסיטאות היא
שאת תפקידי המפתח היום בשוק עדיין תופסים בוגרי אוני' . עם הזמן ההבדלים יצטמצמו. ותראו יותר בוגרי מכללות משתלבים בשוק חלד עם בוגרי האוניברסיטאות. זה ש90 בתל אביב = 82 בטכניון רק אומר שהמבחנים בטכניון יותר קשים ולא שהסטודנטים יותר טובים.
טל | 25.04.13
47.
מקווה שאהרון יצליח לשקם את עצמו אחרי שימלט מאפל.
מקווה שאהרון יצליח לשקם את עצמו אחרי שימלט מאפל. אפשר להתווכח על איכות המוצרים ומגמת המנייה. אי אפשר להתווכח על התרבות הארגונית שמשפילה עובדים, מעודדת דורסנות, מצפצפת על החוק ובנויה על פוליטיזציה. אפל ישראל לא ייצרה ולא מייצרת דבר, ומטרתה למנוע גישה לטכנולוגיה מהמתחרים וכך לקבור יריבים אמתיים או מדומים. הסכסכנות וההתעמרות כלפי העובדים לא מאפשרות להם להתאחד כדי שלא יפנו את אותם חידושים טכנולוגיים נגד החברה בעתיד. כך זה נראה מבפנים. חוויתי זאת על בשרי כל זמן עבודתי באפל, והתפוח מבפנים רקוב לגמרי. לבי עם אותם מפרנסי משפחות שמוכנים להסכין עם תרבות קלוקלת כזאת ולשלם מחיר מוסרי לא קטן. אני כבר לא צריך לעשות זאת לשמחתי.
אפל | 25.04.13
46.
גאוות יחידה
יוצאי הטכניון יצרו להם גאוות יחידה שהפכה להיות די מגלומנית. אני אישית למדתי במכללה שבו המרצים היו מהאוניברסיטה ולימדו את אותם תכנים וקורסים כמו באוניברסיטה. אני ראיתי גם תכנים של טכניון והם הרבה יותר בסיסיים מאשר במכללות בגלל הצורך של מכללות להוכיח את רמתם מול המועצה להשכלה גבוהה. חבל שאדם כלכך בכיר שעובד בארגון יצירתי רואה את הדברים בצורה כלכך מקובעת ובלי שום רצון לחקור לעומק את הנושא וזאת רק בגלל שהוא יוצא טכניון וכך יש עוד הרבה מנהלים בהייטק שחושבים כך כי הם יוצאי טכניון...
 | 25.04.13
45.
העובדות לא משקרות - היכן כל המהנדסים בני 40+? באקפולקו?
הנדסת חשמל ותוכנה המקצועות היחידים שבהם לנסיון מעל 5 שנים אין ערך ובגיל 40 רבים נאלצים לעשות הסבה מקצועית יקרה וכמעט בלתי אפשרית (צאו ללימודים 3 שנים עם ילדים ובית לפרנס ובלי טיפת עזרה מהמדינה שחלבה מכם מסי עושק במשך שנים)
תשובה: בבית אוכלים חסכונות | 25.04.13
44.
ציונים טובים גם מהטכניון או מMIT- אינם מעידים על מהנדס טוב - וחבל שזו ההצהרה
סחתין על הלוקל פטריוטיות לטכניון, שהוא מוסד מצוין בכל קנה מידה. אני עובד 25 שנים בהייטק - בארץ ובחו"ל. ובזמני לא היו המכללות כאופציה... הגיע הזמן להתבגר מהתפיסות הילדותיות: אמנם לא ראיינתי עשרות אלפי מועמדי עבודה - אלא כמה מאות בודדות, אבל מנסיוני הדל, ציונים טובים ממוסד "מכובד" אינם מעידים בהכרח על מהנדס טוב. (ואני דוגמה לכך) אלא על יכולת לעבור מבחנים בציונים גבוהים. העבודה איננה מבחן, ויש לעבוד בצוות, ויש לשמור על ראש פתוח... במהלך האבולוציה התעסוקתית, על העובד ללמוד ולהתפתח לבד, וזה אופי שלא נרכש בשום אוניברסיטה. מה שחשוב זה הניסיון. ומנהל שמעדיף בוגר טכניון עם ממוצע 90, על בוגר מכללה עם ניסיון טוב - בחברה רצינית - הוא מנהל לא חכם. העולם איננו שחור לבן, מניסיוני, רמת רוב הבוגרים בארץ היא גבוהה, ולכן מנהלים שנתנו לעובדים תקופת ניסיון - בד"כ לא התאכזבו. לעומת זאת אני מכיר גם מנהלים שתלו ציפיות רבות בבוגרים מבריקים - ונאלצו להתפכח...
סתם אחד | 25.04.13
39.
השוואה בין מוסדות
יש רק בעיה אחת עם כל המלל שנשפך פה על עניין הממוצעים במוסדות השונים: לא נאמרה מילה על ההבדלים בחסמי הקבלה ללימודי תואר ראשון. כמובן שבוגרי הטכניון לא יבדקו פרט שולי כזה - זה לא יחמיא להם. ידוע שחתך הסטודנטים המתקבלים ללימודי הנדסה בתל אביב גבוה הרבה יותר מזה של המתקבלים לטכניון ולכל לימודי הנדסה אחרים בארץ. אני אישית, לדוגמא, התקבלתי לטכניון ללימודי הנדסת חשמל אוטומטית ללא שום מבחני כניסה, בעוד שבת"א נאלצתי להיבחן. כמובן שאם חתך הקבלה בת"א גבוה יותר, טיבעי שגם ממוצע הציונים יהיה גבוה יותר. כללית, כל ההשוואות האלה הן שיטחיות ולא רציניות אם לא מלווים אותן בבדיקה של רמת הקושי בקבלה ללימודים.
בב | 25.04.13
30.
האונ' העברית
העברית לא מוזכרת כי אין בה פקולטה להנדסה. ומביני עניין באמת ידעו שהציונים הנמוכים ביותר מגיעים מהעברית ומהטכניון...לא בגלל שלומדים שם יותר, אלא בגלל שעושים מבחנים קשים יותר. הרבה יותר. לי אין בעיה של יכולות לימוד, הוצאתי 761 בפסיכומטרי, הייתי עובד מצטיין ביבמ אבל הלימודים במדמח בעברית כסחו לי את הצורה...אולי אפילו הייתי מהתלמידים החלשים בפקולטה. כל מועמד צריך לבדוק לגופו,בין אם מגיע ממכללה או מאונ'.
סטודנט | 25.04.13
27.
מסכים עם האבחנות של אהרן בנוגע לבוגרי האוניברסיטאות
לטכניון, באר שבע ותל אביב בוגרים מעולים - כשבר-אילן מסתמנת כדבר הבא בוגרי מכללות יכולים להתאים לתפקידים מסויימים (וריפיקציה, עריכת מעגלים) אבל הם צריכים להתאים את הציפיות שלהם. צריך להבין שזה לאו דוקא הממוצע או איכות הסטודנטים שעושים את ההבדל אלא בעיקר התכנים, הקורסים, המרצים כמובן ומעל לכל המעבדות והפרוייקטים שנותנים את הניסיון ומחברים את התאוריה לפרקטיקה. לילדים שלי אמליץ על הטכניון, באר שבע או בר אילן בלי העדפה ברורה (אם וכאשר ירצו להשתלב בתחום הזה)
מנכ"ל בהייטק | 25.04.13
21.
ארון ארון
הנני בוגר טכניון הנדסת חשמל. למדתי אצל ארון - ארון תכן לוגי בשנת 1984. מרצה בחסד עליון. אז בחור צעיר עם זקן ושיער שחור. צודק ביותר.יש הבדל מהותי בין בוגר טכניון לשאר האוניברסיטאות. זה היה מאז ומקדם ועד היום. לבוגרי מכללות חסרה הבנה מעמיקה ויסודת של נושאים שונים. הם טובים בתפעול כלים אך מה זה שווה ללא ההבנה המעמיקה. רואים זאת הייטב לא רק בארץ אלא גם בחו"ל. הטכניון מוסד מכובד ביותר.
מהנדס  | 25.04.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת