אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הגדלת יעד הגירעון "משחק מסוכן של לפיד בעתיד דירוג החוב של ישראל"

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

9.
מסתבר שגם לפיד ה'חכם' לא מצא איפה הכסף...
כולם חכמים בדיבורים וקיטורים, עד שמגיעים לעמדת העשייה ונוכחים שהעוגה קטנה מידי... ביבי 'העניש' את לפיד ואילץ אותו להיות שר אוצר. כעת לפיד מבין את גודל הבעיה, מסתבר שזה קשה יותר מלכתוב טור בעיתון... או להנחות תכנית טלויזיה.. פייסבוק שמייסבוק - אבל לא שם העשייה הנכונה, משם זה נראה כל כך פשוט...נקצץ להתנחלויות מפה, נגייס דתיים משם, והופ! - אנחנו על הסוס... אבל הסוס קטן...קטן מידי. לפיד ישלם את מחיר יהירותו בשנתיים-שלוש הקרובות. מזכיר לי קצת את אובמה שלפני ארבע שנים הבטיח לסגור את גוואנטנמו, וכנבחר לנשיא הסבירו לו שדיבר שטויות.....
אלי בר-נס | 02.05.13
7.
דירוג האשראי
אכן יש סיכוי גבוה שההחלטה לעלות את יעד הגירעון תוריד את דירוג האשראי של ישראל. אבל צריך לשים לב לעובדה הבאה, מהרגע שהעלו לישראל פעם אחרונה את דירוג האשראי, המדינה התחילה את "החגיגה" של ההלוואות (בגלל ההטבה בריבית הנמוכה) מה שבעצם הכפיל את הגירעון. אז אולי בכל זאת, לישראל יש דירוג גבוה מידיי.
ניר | 02.05.13
5.
הגדלת הגרעון
לפיד צודק, מותר להגדיל את הגרעון (ולהדפיס כסף). הכלכלה היום הינה גלובלית ושר האוצר של הכלכלה הגלובלית הינו שר האוצר הסיני. כל עוד היוהן הסיני אינו מטבע בר המרה ושערו קבוע ואינו מיוסף הרי האינפלציה העולמית הינה נמוכה. אם מגדילים את הגרעון במדינה קטנה כמו ישראל, הרי זה טיפה בים הכלכלה הגלובלית ואין לכך השפעה לא על האינפלציה המקומית או האינפלציה הגלובלית
אבי מילשטיין | 02.05.13
4.
הגדלת הגרעון - מעשה חסר אחריות!!!!
שר האוצר הבא יקלל קשות את לפיד... מעשה חסר אחריות. מגדילים את החוב כרגע כי זה נוח יותר מלקצץ, ואח"כ כולנו נשלם. אני מניח שתהיינה גם 'תספורות' על האג"ח הממשלתי, וכולם יקטרו.. חייבים להבין: הממשלה בחולשתה, לקחה על עצמה תשלומים רבים מידי. מצד שני - יש האטה כלכלית (שעוד תחמיר), הפריון הישראלי נמוך ב- 30% מזה של העולם המערבי, וההכנסות ממיסים קטנו. אין מנוס - רק קיצוץ בהוצאות. בדיוק כמו במשפחה שלכם - אם ההכנסה 10,000 ש"ח וההוצאות 12,000 ש"ח - מקצצים 2000 ש"ח, ולא לוקחים הלוואה של 2000 ש"ח כל חודש. צריך לחיות ממה שיש, ולא להתפנק "אל זה אי-אפשר לוותר".
אלי בר-נס | 02.05.13
3.
די לקשקושים בנושא הדירוג
בוא נראה מה קרה למדינות שהלכו בדרך ה"נכונה" כלומר הפעילו תוכניות צנע מאסיביות כדי לנסות לסגור גירעונות שקרו בשל משבר כלכלי: יוון, איטליה, ספרד, פורטוגל, בריטניה. סוכניות הדירוג לא יגידו מילה אחת (לא שצריך לשים עליהן קצוץ מכיוון שהתשואה על אגרות החוב במדינה בעלת מטבע משלה נובעת אך ורק מצפי האינפלציה) אם המשק יצמח יותר בעקבות יעד הגירעון החדש, גם אם החוב יגדל גם כן. הרי מה שחשוב זה היחס חוב/תוצר, ובמדינה בעלת מטבע משלה כמו ישראל, ארה"ב או יפאן גם היחס הזה גמיש מאוד. מספיק שתסתכלו על הביקורת על המחקר המקושקש של ריינהארד ורוגוף שקבע את הסף השרירותי של 90% ביחס חוב/תוצר כסף שממנו מתחילות בעיות. יחס חוב/תוצר גבוה מתאר בדרך כלל מצב כלכלי קיים ולא להיפך. רוב העליה בחוב/תוצר קורית כאשר יש מיתון והכנסות המדינה נופלות, וזה בסדר גמור כי זה מאפשר לחברות ולאזרחים לשלם פחות מסים וכך להשקיע בעסק או לצרוך מה שמביא בתורו לשכירת עובדים ולחזרה לצמיחה.
כלכלן מהחיים | 02.05.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת