אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

אני מממן את כולם, חוץ מאת העתיד שלי

56 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

55.
איזו בורות?
מי משלם עבור האג"ח המיועדות? משלמי המיסים של המחר. אז למה צריך לתת כסף למדינה שתבזבז אותו היום וכאשר אצא לפנסיה תממן אותה מהמיסים של ילדי? כדי להיות ממומן ע"י ילדי איני צריך את המדינה כמתווך. אם לא המדינה - היכן ניתן להבטיח הכנסה שתממן את הפנסיה אם לא בשוק ההון? פנסיה של 70% מהשכר האחרון כאשר ב- 40 שנות עבודה מפרישים 20% מהשכר וצריך פנסיה ל- 25 שנים זה פשוט מתימטית לא מסתדר. הפתרון היחיד - לחסוך יותר. קשה אולי אפילו קשה מאוד - אבל מה האלטרנטיבה?
יוסי | 16.02.14
53.
ערבוביה. יש כסף אמיתי שנגזל
יש חלק אמיתי בכסף שהלך לפנסיה, שאותו לא ממנים הנכנסים הבאים: חלק זה הוא כולו של החוסך, ואם גם הוא נגזל מעבר לשיעור הפסדי הבורסה באפיקים הסולידיים לאותה התקופה, אז מנהלי הקופות כולל ראש הממשלה (להלן "הקוסם הכלכלי") שגרם לכל זה - צריכים ללכת לבית הסוהר!
למה להסתיר | 12.05.13
51.
פשוט צריך להשקיע לבד
גם אני קבור בקרנות פנסיה ישראליות שמשקיעות את הכסף שלי ללא מחשבה וללא תוצאות מרשימות. במסגרת חיפוש אלטרנטיבי גליתי את rule no.1 של phil town הוא מסביר איך להשקיע ואיך כולנו פרירים של הקרנות. לא צריך קוסים יקרים צריך ראש פתוח ולהתחיל ללמוד איך אנחנו משקעים לקראת הפנסיה שנוכל לחיות באותה רמת חיים שבה אנחנו חיים היום. בהשקעה קטנה אבל בטוחה , כן יש חיה כזאת, עם עמלות אפסיות ניתן לשדרג את החים שלנו, הסוד להתמקצע בענף שהוא הכי חשוב לעתיד שלנו עם כל הכבוד למקום העבודה, השקעה של תצי שעה עד שעה ביום תביא אותנו לתוצאות מצוינות. הספר מתורגם לעיברית בהצלחה לכולם.
אלי | 09.05.13
44.
דיי לפופוליזם שאול!!
בעיית הפנסיה אינה נובעת מהטייקונים והשקעות באג"ח שלהן (זאת בעיה אבל השפעתה במקרה זה שולית) אלא , הינה בעיה כלל עולמית אשר מקורה בהארכת תוחלת החיים. המדינה הבטיחה פנסיה בעבר? למי? לעובדי מדינה ולועדים גדולים? ומי סיבסד אותם? ומדוע כל זה קרס? אין ארוחות חינם ואין "הבטחות" של המדינה... הרגולציה המתגברת "הורגת" את שווקי ההון ורק מקטינה את התחרות. אין תשואה ללא סיכון. בוא נתמקד במה צריך לשפר ולשנות ולא בכותרות על השקעות בחברות הימורים.
מישהו | 05.05.13
43.
לא מבין למה חייבים להפריש למקום שלוקח דמי ניהול יותר מאשר מייצר רווח
המצאה מטומטמת וחצופה, מכריחים אותי להעביר כסף למקום שמפסיד כסף. דמי הניהול גבוהים יותר מהרווח השני שהם עושים בשוק ההון, עדיף בהרבה שהבנקים יקימו תוכניות חיסכון (שאפשר להעביר בין הבנקים כמובן שלא נהיה כלואים) עם ריבית גבוהה יחסית שאותן נקבל רק בגיל הפרישה. בלי דמי ניהול ובלי כלום, עם הבטחה של 100 אחוז לקבל את הכסף (או 99 אחוז כמו בפיקדון או תוכנית חיסכון של היום). פשוט חוצפה שלוקחים לי היום כסף כדי לשמור לי על הכסף, ועוד לוקחים הרבה מדי יחסית למה שיש שם.
 | 05.05.13
42.
כתבה טובה אבל לא התייחסת לעוד כמב דברים חשובים
הלווים והמלווים אלה אותם אנשים שמשחקים ביניהם משחק הכיסאות פעם בתור מלווה ופעם בתור לווה. זאת הבעיה. ניגוד אינטרסים וחבריות שעוזרות ביתר קלות לכסף לצאת מגוף מוסדי א' של טייקון א' לחברות של טייקון ב' ואח"כ גוף מוסדי ב' של טייקון ב' נותן כסף לטייקון א' בחברות שלו וחוזר חלילה.
tal | 05.05.13
41.
הצעה להמשך הבדיקה
שאול, כתבה מצוינת, יש לי הצעה לבדיקה שתבהיר בצורה הרבה יותר ברורה את אובדן ערך הפנסיה כמו שהיו מבצעים לפני כמה שנים בדיקות של כדאיות רכישת דירה מול כדאיות הישארות בשכירות והשקעה בשוק ההון, >> יהיה מאוד מעניין לראות מה הכדאיות של הפרשה חודשית לקרן פנסיה + ההכרה בהפרשה להוצאות מס - מול הפרשה חודשית לאפיק השקעה פרטי ללא האפשרות להכרה במס
אזרח מודאג | 05.05.13
40.
הנקודה שכולם מפספסים - המציאות יותר גרועה מהתאוריה
עזבו אותכם מדמי ניהול ושאר ירקות שמספרים לכם עליהם. זה החלק הגלוי - הסכנה היא בסמוי. מתי לאחרונה בדקתם את ההפקדות או שבאמת חישובי התשואה ודמי הניהול מדויקים? יש למישהו מושג בכלל אי עושים זאת? שאין טעות במחשב? אם תבדקו תראו שיש ״טעויות״ ותמיד לרעת החוסך. המחשב טעה, הפקיד טעה וכו׳. מעשית, חברות הביטוח יוכלו להגריל לכם מספר בפנסיה ולא תוכלו לדעת אם הוא קשור למציאות או לא, ודי ברור שהוא לא יהיה כזה ותמיד נמוך יותר. אפילו היועץ הפנסיוני המוכשר ביותר לא יוכל לעקוב אחר כל מה שקרה לאורך 40 שנות הפקדות והשקעות ועמלות (והעלמות). אז... שלא יעבדו עליכם
 | 05.05.13
38.
הכל פיקציה, חישוב פשוט יוכיח
בהנחה שאתה עובד 40 שנה ומפריש 15% לפנסיה, אז חסכת עבור שש שנים של פנסיה. הואיל ויהיו אולי רווחים מצד אחד ויתכן וההוצאה תהיה קטנה יותר מההכנסה הממוצעת שלך לאורך השנים אז נגיד שחסכת מספיק לעשר שנים. זה היה נכון כאשר תוחלת החיים היתה עד גיל 75. אבל היום תוחלת החיים היא עד גיל 85. כלומר חסר כסף לעשר שנים. אין דרך לרבע את המעגל הזה. כספי הפנסיה חייבים להיות משוקעים בנכס מניב עבור החוסך, אחרת הוא אוכל את הקרן. פשוט וברור ובכל זאת מנהלי הקרנות לא מציעים כלל אופציה כזו.
משה | 05.05.13
35.
מחזק את 16
חייבים לפתוח את שוק הפנסיה לתחרות אמיתית. בלי שיתנו אופציה להשקיע את הכספים שלנו בעצמנו (IRA), ולאו דוקא דרך חברות הביטוח, ימשיכו לגנוב אותנו דרך דמי ניהול, שיילכו על משכורות מנכ"לים מנופחות, ותספורות לטייקונים. רק דרך שינוי דעת קהל אפשר לשנות את המצב בארץ, כתבות מסוג זה מבורכות.
מיכאל | 05.05.13
34.
אני יכולה לתת דוגמא אקטואלית לעתיד ילדינו, מקבלת פנסיה מקרן חדשה.....
לא הלכתי להפגנות של צדק חברתי, כי חשבתי שצריך להפגין על הפנסיה של הדור הצעיר ולא על הקוטג'. בגיל 47 נכנסתי לקרן פנסיה מיטבית. [קרן פנסיה חדשה] השנה בגיל 60 ביקשתי לצאת לפנסיה מוקדמת. הפרשתי לפנסיה 13 שנה עבור שכר של 7,000 שקל ברוטו. כלומר שליש מחיי העבודה. את מה שחסכתי חילקו ל 217 חודשים וקיבלתי פנסיה מוקדמת של 880 שקל נטו וברוטו. [כולל הפרשות מעביד] חישבו לי בקרן כי אם אמשיך לעבוד עוד 5 שנים, תהיה לי פנסיה של 1,200 שקל. ממה יחיה אדם שצריך לחיות מקרנות הפנסיה החדשות. מרוב תספורות, משכורות עתק ודמי ניהול לא נשאר כסף לפנסיה. יש מקום לדאגה למי שלא ישחק בשוק ההון או יקנה דירה להשכרה.
אורית | 05.05.13
33.
בבקשה הוסף כתבה לרשימת הכתבות שתעסוק במידע המתקבל מכל אותם גופי פנסיה למיניהם
כל חברות הפנסיה ובמיוחד מה שקרוי קרנות הפנסיה הותיקות (מבטחים, קג"מ, מקפת ואחרות) אינן נותנות מענה לשאלה הפשוטה: כמה אקבל כשאצא לפנסיה? איך בכל זאת אוכל לדעת, גם אם בהערכה גסה, כמה אקבל ביום צאתי לפנסיה? ולמה איש ממעמד הביניים אינו זועק? האם לא ניתן לעשות משהו כדי להבטיח הכנסה סבירה, שתאפשר גם העסקת מטפל / דיור מוגן / בית אבות / מוסד סיעודי? העלויות היום הן מטורפות ומנסיון מדובר בהוצאה של מינימום 15000 ש"ח במוסד סיעודי, לאחר שחברת הביטוח סיימה לשלם (3 שנים).
תמר | 05.05.13
29.
כתבה חשובה וסדרה חשובה. תודה רבה.
אשמח אם תוכל להוסיף התייחסות עם לעצמאים, שמצבם שונה משל השכירים - כל ההפקדות מגיעות מהם. החשבון שלי, ושל עצמאים רבים אחרים, שמתפרנסים נחמד אבל אינם שוחים בכסף, וכמובן סובלים כמו כולם מחוסר בטחון תעסוקתי, היא שלא כדאי להפקיד לפנסיה. קרנות השתלמות - כן. פנסיה שצריך להפקיד לה אלפי שקלים בחודש, לא לדעת כמה נקבל (מה יהיה המקדם), מתי נקבל (מה יהיה גיל הפרישה), ואם בכלל תהיה לנו עבודה על הגיל המדובר (כי הרי יכול להיות שנהיה חייבים את הכסף כבר בגיל 55), פשוט לא נשמעת הגיונית.
רונית | 05.05.13
23.
כמה טעויות בתגובה 10
ראשית הריבית ניתנת ע"י הלווה למלווה עבור ויתור על הכסף עכשיו וקבלתו רק בעתיד. גם אם יש 100% ביטחון שתקבל את ההלוואה חזרה (נאמר שהלווה משכן אצלך בית ב-5 מיליון כשהלוות לו מאה אלף) עדיין תשולם ריבית על ההלוואה. לריבית הזאת מוסיפים תוספת לפי הסיכון שלא נקבל את הכסף חזרה. שנית ההשוואה לא צריכה להיות בין מי שמשקיע בבורסה לבין מי שלא משקיע כלל אלא בין מי שמשקיע בבורסה למי שמשקיע באג"ח מיועדות או אג"ח מדינה. וכאן כלל לא בטוח שמי שמשקיע 30 שנה באגח ולא בבורסה יקבל פחות. אבל מה שהכי חשוב ושניתן ללמוד מהכתבה זה שכל אלה שסיפרו לנו שפנסיה עדיפה על ביטוח מנהלים והשוו עמלות ודמי ניהול למעשה לא ידעו על מה הם מדברים כי הם שכחו שבבטוח מנהלים תמיד תקבל את הכסף בעוד שבפנסיה זה כלל לא בטוח.
מני | 05.05.13
21.
מה שלא נעשה, הכל נגדנו, בזכות שקרניהו ו-בכרע !
שקרניהו סיפר לנו ניסים ונפלאות, קלקלני האוצר החרו החזיקו אחריו, "המוסדיים" וכל מיני שרלטנים עושים סיבוב וכסף טוב על חשבוננו, מערכת המשפט אינה נותנת לנו תשובה וסעד, ובקיצור - ציבור החוסכים אמור לחסוך למען עתידו ומקבל אצבע משולשת. בעוד מספר שנים יעמוד הדור הצעיר של הקלקלנים באוצר, אותם נערי פלא שמפספסים כל פעם יחד עם עמיתיהם בבנק ישראל, ויתפלא כיצד לאנשים נגמרו הפנסיות וכיצד המדינה צריכה להיחלץ למען הפנסיונרים לבל ימותו ברעב. אבל היכן יהיו אז כל הקקלנים ההזויים של היום - אלה יקטפו מצנחי זהב אצל טייקונים שימשיכו לעוט על כספי הפנסיות שלנו וישלמו לאותם קלקלני-פלא משכורות עתק ואופציות שישלמו עליהן אפס מיסים !!!
קורא | 05.05.13
20.
וככה נולדה לה בועת הנדל"ן
אנשים לא סומכים על המוסדיים שינהלו להם את הכסף ולא סומכים על הממשלה. אז איך הם יכולים לשמור על ערך הכסף ? כמובן לקנות דירה ולהשכיר אותה בפנסיה. עד הפנסיה לשלם את המשכנתא ואחר כך להתקיים משכירות. בקיצור אי אפשר להאשים את המשקיעים אם מוחקים להם את החסכונות
מירית | 05.05.13
19.
למה מגבילים אותנו בבחירה דווקא בחברות הביטוח?! למה לא ניתן לבחור אפיקים אחרים - בנקים למשל?
חוקים מטופשים. מי הגאון שהגביל את הציבור כ"כ בבחירת האפיר אשר מבזבז את כספיו?! אני מסכימה עם הצורך להפריש כסף לפנסיה - זה חובה, אחרת יהיו הרבה אנשים שיהיה להם נוח לא לחשוב על העתיד, אלא רק על העכשיו ולא להפריש כסף ולצאת בגישה של "אני סה"כ בן 25, למה אני צריך לחשוב כ"כ רחוק עכשיו". מה שאני לא מסכימה איתו זה האפיקים הקיימים להפרשה. ואם אני לא רוצה להפריש דרך חברת ביטוח? אם אני רוצה להפריש את הכסף שלי לחשבון בנק שסגור עד לגיל הפנסיה, בלי שאף אחד לא ייגע לי בכסף. גם אם אני לא אקבל שום ריבית על הכסף, אני אסתפק בנטו שהוכנס, ואני אדע שזה בדיוק מה שאקבל כשאגיע לפנסיה. ואם מפריע למישהו עניין ההפרשות החודשיות בהגיע גיל הפנסיה - אין לי ספק שאפשר להגביל את סכום המשיכה החודשי שנכנס לחשבון בכל חודש. זהו פתרון הרבה יותר נקי, פשוט שמבטיח שאת מה שאתה זכאי לקבל, אתה תקבל כאשר תגיע לגיל הפנסיה, ולא תדרדר לתהומות עוני שכמותם לא ידעת כי מישהו החליט לשחק עם הכסף שלך ולא השאיר לך כלום חוץ מפירורים.
Good Luck to us all... | 05.05.13
18.
החסכון במשק = השקעה במשק
במקום להשקיע בני"ע במשקים אחרים [גם שם אין הבטחה לתשואה] או אפילו השקעה חיובית בנדל"ן מניב - יש לחייב את המוסדיים למיניהם להשקיע בתשתיות בישראל. כך, גם ימנעו התשלומים המוגזמים למנהלים מצד אחד ומצד שני יסייעו לפתוח המדינה. במקום שהמדינה תשקיע בכבישים, רכבות, בניני מגורים להשכרה ארוכת טווח - יעשו זאת המוסדיים [ע"ע כביש 6]. הנכסים יהיו שייכים לגופים אלה - והמדינה תוכל להבטיח רשת בטחון לתשואה של 4-6% צמודה, עד למועד שההשקעה תישא תשואה כזו. השכרה של דירות תוכל לתת תשואה מיידית ברמה זו - כך שגם יהיה לקרנות מקור הכנסה בטוח וארוך טווח וגם אזרחי המדינה יוכלו ליהנות מדיור בר השגה. ובא לציון גואל...
איפכא מסתברא 2 | 05.05.13
17.
כתבה מעולה. אני חוסך כבר 20 שנה בקרן ה.ע.ל (פסגות) וכל כמה שנים מגלחים לי זכויות
אני מפקיד כמו חמור כסף כל חודש, 20 שנה. בהתחלה הירשזון ואנשיו גילחו מליונים. הירשזון חופשי כבר ואני קיבלתי מכתב שמסביר שלפי התקנון בלה בלה בלה מורידים לי 10% זכויות. אחרי כמה שנים הגיע עוד איזה מכתב שבישרו לי שירדו 10% זכויות, לפי התקנון כמובן. ואז, ב 2013 בתור "פרס" על כך שהקרן לא צברה גרעונות, הורידו 1.75% מהזכויות ודחו את גיל הפרישה בשנתיים (שזה בערך הורדה של 10% בזכויות). אין ספק שיגיען מכתבים נוספים מפסגות.
גיל ג | 05.05.13
16.
לפתוח את השוק לתחרות !
אנחנו אנשים גדולים , אנחנו רוצים לבחור , לא רוצים להתחייב - תנו לנו IRA ! אבסורד קטן אנחנו נקראים "אומת הסטארט אפ " (בפי גדולי קובעי המדיניות בישראל ), אבל לתת לנו זכות הבחירה לנהל בעצמנו את הכסף. אם הציבור היה מעט יותר משכיל הוא היה מבין שעל זה היה צריך להיות המחאה בקיץ ולא הקוטג' ... אבל אין פוליטקאי אחד שמוכן להכניס את היידים שלו לבוץ ... הוא יודע שהם יבלבלו אותו בטריקים חשבונאיים...
אדם פשוט | 05.05.13
10.
אין ריבית "מתנה"
אחוז מחיקת החובות בישראל הוא מהנמוכים במערב כרגע. ההבדל היחיד שהציבור פה לא מבין מה זה מחיקות ובוכה על מחיקה של 0.2% מהתיק שלו בלי להבין שהריביות והדיבידנדים שהתיק שלו מקבל בקלות מכסים זאת.. אין ריבית "מתנה" מי שנותן לך ריבית יש סיכוי שלא יחזיר את הקרן, זו הסיבה שיש ריבית... ואיך החסכונות התגלגלו לשוק ההון? זאת שאלה מטופת. המדינה הציעה אגרות חוב ייחודיות לפנסיה שהחזירו כ4% בשנה, ולכן חלק ניכר מהפנסיה היה מושקע בהם (השאר בבורסה ובבורסות חו"ל), המדינה ביטלה את אגרות החוב האלו לפני מספר שנים, הכסף כמובן זרם לבורסה. ועכשיו תרגיל קטן בחשבון, שני אנשים חוסכים כסף לפרישה, אחד משקיע בבורסה ומקבל 4% בשנה(אחרי מחיקות כמובן), השני לא משקיע. האינפלציה השנתית היא 2% הם חוסכים במשך 30 שנה ומפרישים 100 שקל בחודש לאדם הראשון יהיה: 69586 בסוף התקופה לאדם שלא השקיע יהיה: 36000 בסוף התקופה האינפלציה תהיה: 81% ניתן לראות שבלי השקעה האינפלציה תמחק את כל החסכונות, כמו שניתן לראות שבהשקעה בריבית עלובה של 4% אדם א' עשה פי שניים על השקעתו...
כלכלן | 05.05.13
8.
יש כאלו שיש להם פנסיה מובטחת
כל מי שיש לו פנסיה תקציבית - עתידו מובטח. אם אתם בני מתחת ל-40, סביר להניח שזה לא אתם. אבל כל אלו שהם בני 50+ והם פורשי צה"ל, חברות ממשלתיות וכמובן רכבות וחברת חשמל - יקבלו פנסיה קבועה שרק עולה ועולה כל הזמן שיוצאת מהתקציב השוטף. השאלה היא עד מתי.
רן | 05.05.13
5.
מטלטל
המצב הזה פשוט בלתי אפשרי, או יותר נכון בלתי נסבל, ותודה לכם על ההנגשת המידע החשוב הזה. אבל, מה אתם בתור גוף תקשורת עושים? יש כאן בעיה עצומה שהולכת להתפוצץ לכולנו בפנים, אבל מי עושה עם זה משהו? למי עוד אכפת מאיתנו? מי יעז? נכתבות עוד ועוד כתבות שמציגות את העוול הזה אבל זהו. הן מציגות אותו והוא נשאר באותו המקום. אני מפחד.
משה | 05.05.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת