אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

כשהתחרות כל כך גדולה עד שהיא מייצרת אפס תחרות

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
במקום להלוות לטייקונים הנוגסים את הפנסיה של הפנסיונר העתידי...
... הגיע הזמן שהפנסיונר העתידי ישקיע בעצמו בפלטפורמה חדשה שפותחה בשנתיים האחרונות ונותנת בידיו בעלויות שוליות את מלוא השליטה על הכסף שלו. גם אתם יכולים לנצל את המשבר הפיננסי הנוכחי ללא תלות בטייקונים.
RealRecheck | 11.05.13
4.
השאלה המעניינת היא איך הם מרוויחים את הכסף?
אני לא מתיימר להיות מבין גדול בכלכלה אבל נראה שבסופו של דבר כל הרווחים מגיעים גם מאיתנו. אז ככה, אנחנו משלמים לדנקנר בשביל שיניב לנו רווחים, מאיפה הרווחים שלו מגיעים, סלקום ושופרסל בבעלותו, מאיפה הם מרוויחים את הכסף? מאיתנו כמובן. אז מצד אחד אנחנו משלמים להם בסופר, ואז על הכסף הזה דנקנר מחזיר לנו רק חלק ממנו בפנסיה. לבנקים אנחנו מלווים בכדי שהם יוכלו להלוות לנו בחזרה בצורת ארנונה ושוב פעם לעשוק אותנו עם ריביות מגוכחות. לפחות תשובה הוא קצת שנוי במחלוקת כי הוא התאמץ והלך לחפש בשבילנו גז, אך מצד שני ברגע שהוא מצא הוא ידע לסדר לעצמו מנה יפה רק בשבילו. נראה כאילו משהו רקוב פה מהיסוד! הכי טוב לא להשקיע בהם, השקעה בהם זה השעבוד שלנו :\ למה לא משקיעים בדברים ייצרנים: - תשקיעו ב 1000 מדענים ומהנדסים בשביל שימציאו לנו את האנרגיה החלופית הבאה, ככה שבעוד 50 שנה, בגיל הפנסיה, נשלם שליש על החשמל שלנו, ונוכל למכור טכנולוגיה לכל העולם. - תשקיעו את הכסף הזה בחינוך, ככה שבעוד 20 שנה יקום פה דור של גאונים שיימצא כבר דרך לשלם בשבילנו את הפנסיה.
יובל | 09.05.13
3.
קשקוש בלבוש.. איפה אתה רוצה שישימו את הכסף?
המשק קטן, לגופים המוסדיים אין את מערך ההפצה של הבנקים, ולכן הם מלווים לבנקים, שמלווים למגוון רחב של עסקים, פרטיים, וגם לטייקונים, ובכך תומכים במשק. זה נחמד מאוד לכרוך את בנק הפועלים ושיכון ובינוי תחת סעיף "שרי אריסון", אבל מדובר בשתי חברות שונות הפועלות בענפים שונים ובשווקים שונים, אחת מהן מפוקחת באופן הדוק על ידי הפיקוח על הבנקים. אפשר אמנם להוציא יותר כסף לחו"ל, הבעיה היא ששם רמת המקצועיות והשליטה בכסף, והמעורבות האפשרית בחברות המושקעות לא בהכרח גבוהה יותר. בנוסף, אתה מדבר המון על "שמיטת חובות", אבל כולנו יודעים שיש סיכון באשראי. השאלה אם היתה מספיק תשואה בצידה. לדעתי האגח הקונצרניות בשנים האחרונות, עם המשברים שבדרך, ולמרות הסדרי החוב. היו השקעה מוצלחת מאוד. חבל שהכתבה נגועה בפופוליזם, כי יש המון בעיות בתחום, כמובן גם בעניין ריכוזיות האשראי.
רון | 09.05.13
2.
אז מה אתה מציע לעשות עם הכסף שאול?
לעם ישראל יש זיכרון קצר. אין תשואה? עובר קרן. הפסדת כסף עקב סיכון? עובר קרן. איפה נשקיע את הכסף ע"מ להשיג תשואה מינימלית (כדי לשמור על ערך הכסף)? מה יקרה למשק אם הכסף לא יזרום לשוק ההון, הרי זה אחד ממנועי הצמיחה העיקריים. כיום, הציבור מלווה לבנקים באמצעות האפיקים הפנסיונים כסף, והציבור מלווה מהבנק את כספו חזרה בריבית דריבית במכנתאות וכו'. ניתן להשוות זאת לפק"מ והלוואה בבנק - לקוח ממוצע בבנק חוסך בתכנית חיסכון בריבית נמוכה מאוד, ומאידך משלם ריבית מנופחת באוברדרפט. אולי הגיע הזמן שהציבור ישקיע בעצמו, שהכסף יגיע כהלוואה לאינדיבידואל החוסך כחלק מהתאגדות קבוצת החוסכים, בריביות נמוכות יותר. יש כאן משמעות של האטה בשוק מצד אחד, אך פחות רווחים לבעלי המניות של הבנקים, חברות הביטוח, אך לטווח ארוך זה פתרון אמיתי ונכון.
רועי | 09.05.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת