אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

האוצר מנסה לסגור את הבור על חשבון הקשישים הסיעודיים

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
גמלה בכסף
מאז שעברנו לגמלה בכסף - יכולים הורי לממן בעצמם את ההפרש בין מה שמגיע למטפלת בשנה, לבין הקיצבה מביטוח לאומי והקרן לניצולי שואה. כאשר חברת מטב שלטה בקיצבה שמגיע להורים- היא קודם כל שילשלה רווח של 20% מהקיצבה לכיס שלה. ואז נאלצנו אנחנו - הילדים - לעזור להורים לשלם למטפלות את כל מה שמגיע להם. וחברת הסיעוד? צחקה על כולם בדרך לבנק....... מי יתן ויחכים שר האוצר ויגדיל את הגימלה , כך שגם מקבלי הגימלה יקבלו 55 שקלים לשעה, כמו שמקבלות חברות הסיעוד...
י. אופיר | 17.05.17
8.
סיעודי בכסף
אני קשיש סיעודי שחי בגפי וכידוע שקצבת הסיעוד איננה מכסה אפילו מחצית מעלות המטפלת יוצא שעל ההפרש אני מטפל בכל המחויבויות של המעביד. על כן יש בכוחי לטפל גם ביתר. הזעקה על כך שהזקן יפגע נועדה בכדי להשאיר לחברות כוח האדם (שם מכובס סיעודי ) להמשיך ולהוריד קופונים. גם האוצר ברצונו להעביר רק שמונים אחוז מהקצבה משתף פעולה בכך ששוב לא ישתלם לקבל את קצבת הסיעוד בכסף כי ההפרש יהיה זעום. בבקשה תנו לי את המגיע לי בלי להוריד קופונים לחברות כוח אדם ובלי הפחתות של האוצר. ואין צורך בנסויים שנועדו רק בכדי לעקב. והם בהשפעת יחסי הציבור של הגזלנים.
נץ מיכאל | 19.09.13
6.
גמלת סיעוד בכסף
נכון עשה האוצר בהחלטתו לקבלת גמלת הסיעוד בכסף, המעסיק משלים פחות מכיסו לעובד הזר, התמודדות מול הבירוקרטיה חלה על לשכת ההשמה ולא על המעסיק, העובד הזר היום יודע כיצד לדרוש ולקבל את כל התנאים הסוציאלים המגיעים לו הניסוי לא כשל הוא פשוט לא פורסם כראוי ומעסיקים כמעט לא ידעו דבר על אפשרות הגמלה בכסף, חברות הסיעוד דאגו שלא להביא אפשרות זו בפני המעסיקים מעניין למה?!!!!!!!
חני מימון | 20.05.13
5.
היתרון של חברת הסיעוד
בהחלטת המדינה שכחו לציין שהאחוז הקטן שלקח את הכסף ישירות הוא בני משפחה חזקים, שיודעים להתמודד עם בירוקרטיה אבל לרוב האנשים אין זמן להתעסק עם הכספים ולהתמודד לבד עם בעיות שעולות מול העו"ז כמו: דיני עבודה , חופשות, החלפת העובד הקבוע בזמן חופשתו או מחלתו וכו'. עובדה ש-90% בחרו להישאר תחת המטריה של חברות הסיעוד, לשלם קצת יותר עבור השירות אבל להיות בטוחים ומוגנים מול כל בעיה.יש להם מספיק התמודדויות עם ההורים המזדקנים. וגם לעו"ז יש אוזן קשבת ומקום להתייעצות וזה לא יהיה אם הכסף יועבר ישירות למשפחה בלי כל פיקוח.
נורית | 16.05.13
3.
נא לא להתבלבל עובדים עליכם בעיניים
המדינה מסירה את האחריות שלה לקשישים ולנכים ....חוסכת כסף על גבם- למה לא מפרסמים כי רק 10% מבין כל הקשישים שיכלו לעבור לקבל גמלה בכסף עשו זאת? למה לא מפרסמים שלא נמצאו כל הבדלים מבחינת שביעות רצון בין שני המסלולים? למה לא פורסם מה המשמעות של להפוך את הקשיש ומשפחתו למעסיק- כאשר עובד חולה וצריך מחליף? כאשר מטפלת נכנסת להריון? תשלומי פנסיה גמל ביטוח לאומי ביטוח רפואי רק חסר מס מעסיקים....אל תתבלבלו המדינה חוסכת על גבם של הקשישים והנכים ועל הדרך פוגעת באלפי עובדים מקצועיים ומסורים שעושים עבודת קודש.
yardena | 13.05.13
2.
נושא המטפלים הסעודיים נהרס על ידי הרצוג הצעיר
יש בעניין הזה של סיעודיים כל כך הרבה בעיות, לובי של חברות הסיעוד גרם לקשישים לשלם 70 שקל לחודש עבור שרות שרובם לא מקבלים ועכשיו הם ישלמו 105 שקלים וימשיכו לא לקבל שרות. זה לא נגמר בזה, הגברת ברק אישתו של הגאון השופט אהרון ברק החליטה שלכל עובד מגיעה חופשה אחת לשלוש שנים בביתו, נשמע הומני ונפלא, מי אמור להחליף את העובד במהלך החודש שהוא נוסע לביתו? כל שבת מגיע לעובד יום חופש וזה הכרחי והומני, ומי יטפל בקשיש הסיעודי במועד הזה? החוקים והכללים נקבעו על ידי אנשים שחיים על הירח במקרה הטוב ולא על ידי אנשים שנזקקים לשרותים האלה
אמיר | 13.05.13
1.
הענקת זכות הבחירה לקשיש ומשפחתו תיצור יותר תחרות והורדת מחירים לכולם
אפשר לעודד את המעבר ע"י נתינת 50% מהכסף שהמדינה היתה מעבירה לחברה, אולי אפילו 80%, במקום 20%. כך גם המדינה תחסוך חצי מהסכום וגם הקשיש יקבל הרבה יותר כסף. אולי אפילו יוכל לשלם לעובד סיעוד ישראלי שהמשפחה מכירה במקום לעובד זר.
סנופקין | 13.05.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת