אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

דגי רקק: מגדלי הדגים בישראל הולכים ומאבדים את השוק

22 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

17.
למה זה מענין אותנו
קודם כל שיסבירו המגדלים כמה מקומות עבודה הם מייצרים לפני שהם מבקשים סיוע מהמדינה, אחרת גידול דגים זה עסק ביש... שיסתדרו לבד ולא יזהמו. המדינה צריכה לתמוך בעיקר בתעשייה שמכניסה כסף מיצוא, או תעשיה אסטרטגית, כלכלית. למה ענף גידול דגים נכלל בתוך זה?
אלי | 15.05.13
16.
הנדסה גנטית
הדגים הגדלים בארץ מהונדסים גנטית דרך הבליל שהם אוכלים ולכן לדגים אין טעם וריח ואני לא מבין על מה התלונות קודם תגדלו דגים אם טעם 2 הדגים דניס לברק ובס מיובאים מי יוון וקפריסין וטעמם נדיר וגן עדן מאוד זהה לטעם דגי הים 3 גבת החל בגידול אורגני של דגים וזאת הייתה חוויה בליתי נשכחת אז לפני שמתלוננים על יבוא של דגים מחו"ל תטעמו את הדגים של יוון וקפריסין
דוד | 15.05.13
15.
שתי הערות על המצב:
1. אמת - הפתרון המהיר, בפי שהוצע בתגובה 11, היא שיווק ישיר של המגדלים. אם יש רשת יעודית ליינות, מדוע לא תהיה רשת שתוקם ע"י המגדלים ותשווק דגים מקומיים לציבור בזול? ותהיו מקוריים - כולל הזמנות מאתר אינטרנט שעשוי טוב עם משלוחים הביתה. 2. המלצה חמה בתור אחד שקרא הרבה חומר על הנושא - לא לגעת באוכל שמיובא מסין. לסינים אין אלוהים, ואם רעל יעשה את המוצר גדול יותר או יפה יותר - יכניסו אותו בלי להניד עפעף. יש כיות קבוצות גדולות בסין שמגדלות ככאופורטיב אוכל לעצמם כי גם הם לא מעיזים לקנות תוצרת מקומית. חקלאים שם מגדלים בחלקה מיוחדת אוכל לשימוש עצמי כי הם לא יסכימו לאכל את התוצרת המשווקת על ידם.
קובי | 14.05.13
14.
מיכל 13 - מחיר הדגים הטריים מחו"ל (דניס ולברק) זהה לאלו המגודלים בארץ.
אגב, אפשר גם לקנות ברמונדי המגודל כאן. מחירו יחסית סביר (כ-50 ש"ח לק"ג) בהתחשב בעובדה שמדובר בדג עם בשר לבן מוצק ומשביע, גם אם טעמו אינו משתווה לזה של לוקוס או פרידה המאוד יקרים. אבל מול דניס, לברק ואגב גם מוסר (יש ים ובריכות) הוא בהחלט אופציה. רק לא מושט/אמנון או קרפיון שיש לו טעם של בוץ.
אוהב דגים | 14.05.13
11.
תפתחו ערוצי שיווק ישיר.
בהרבה מקומות בעולם הדגים משווקים בשיווק ישיר, בשווקי סופה״ש. אני מתגוררת בספרד וכאן הדגים עולים כ -7 -8 יורו לקילו. לכן, בהחלט אפשר להינות מהם פעמיים בשבוע. על מנת להוריד תחלואה ולעודד אורח חיים בריא, הממשלה צריכה לעודד את הציבור לצרוך יותר דגים ופחות בשר. זאת ניתן לעשות באמצעות ביטול מעמ. כמו כן, בארץ אין ארגון צרכני חזק שיבדוק את בטיחות המזון באופן עצמאי. מהבחינה הזאת ישראל מפגרת בעשרים שנה, בהשוואה לאירופה. כולם עסוקים בהישרדות כלכלית ובטיחות המזון זה בעדיפות נמוכה. כמי שחיה בסין הרבה שנים וראתה לא מעט בריכות דגים בסין, לא הייתי נוגעת בתוצרת הסינית.
איריס | 13.05.13
7.
למה לא קונים? כי זה יקר.
בכל יום שישי אני מוצא את עצמי בסופר במחלקת הדגים *רוצה* לקנות דג. אני מסתכל על ההוא ומסתכל על הזה ואז מסתכל על המחיר ואומר לעצמי "טוב, אני לא עד כדי כך רוצה דג". המחירים מטורפים. אני לא בא בזעם ובצעקות להוריד אבל אומר ברמה הפשוטה: זה יקר ולכן אני לא קונה.
 | 13.05.13
5.
משהו לא מסתדר לי כאן...
אם אין ביקוש כיצד זה שמדי שישי מגיעים משלוחים של דגי דניס ולברק המגודלים בברכות דגים ימיות בקפריסין? מעבר לכך, מחירי הדגים מאוד גבוהים. בעלות פחותה מזו של דג או שניים מהזנים הנ"ל ( ק"ג נע בין 50 ל-70 שקל) אפשר להאכיל משפחה בעוף שלם, או לחלופין לקנות ק"ג בשר שהוא הרבה יותר דחוס אנרגטית. הכי קרוב לכך הוא דג הסלמון שדי בפרוסה קטנה יחסית כדי לשבוע, אבל גם כאן מדובר בכ-70 ל-85 ש"ח לק"ג (טרי) וזו אחת הדילמות העומדות בפני משפחה עם פיות רעבים.
אוהב דגים | 13.05.13
4.
משרד הבריאות חייב לפקח על יבוא מסין
כל סיני יודע את הסכנה בחקחאות המקומית. אנשים אמידים רוכשים תוצרת חוץ. כל כמה חודשים מתפוצצת פרשה חדשה בנושא האוכל המקומי. חקלאי סיני ישתמש בכל אמצעי בכדי להגביר תפוקה, ואין יכולת אמיתית לפקח עליו אין לי ספק, שאף אחד לא בארץ לא באמת מפקח על מגדלי הדגים
סכנה לבריאות | 13.05.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת