אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

החזון של השר פירון: להיבחן בפסיכומטרי בתיכון ולוותר על טיול לדרום אמריקה

25 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

25.
ואתם חושבים שאחרי "אימת הבגרויות" לתלמידי התיכון יהיה כוח
ורצון נפשיים ופיזיים ללמוד גם לפסיכומטרי?? לרובם, לא. הגיוס עומד בפתח וגם החבר'ה הצעירים רוצים קצת להינפש לפני השירות הצבאי הממושך. אם הכוונה ללמד פסיכומטרי במהלך התיכון - אז לדעתי זו גם טעות. אומנם, יהיו כאלה שישקיעו את מרצם וזמנם לבחינה הפסיכומטרית, אבל רובם המכריע יהיה עסוק בלהתכונן לבגרויות. אלא אם כן, יקרה מצב בו מבחני הבגרויות יצטמצמו למספר בחינות ספורות בלבד, ואז הבחינה הפסיכומטרית תוכל "להשתחל" בתוכנית הלימודים התיכונית. בכל מקרה, לא כל התלמידים מעוניינים ללמוד לבחינה הפסיכומטרית. ששר החינוך יתעורר מכל החלומות הפומפוזיים שלו ויראה שהמציאות היא אחרת.
שלום | 23.05.13
21.
הפסיכומטרי
כל אלה שאומרים שהפסיכומטרי לא מנבא כלום, הבגרות עוד יותר לא מנבאת!!! תסתכלו על המתאם של כל אחד מהם בנפרד ולהצלחה באוניברסיטה, מתאם הפסיכו יותר גבוה! זה נמצא איפשהו באתר של המרכז הארצצי.... למה אני, שהמורים לא אהבו אותי והגישו אותי על ציוני מגן נמוכים, צריך לא להתקבל לאוניברסיטה על סמך דברים שהם לא היכולות שלי? למה תלמידים חנפנים שהמורים אוהבים מקבלים ציוני הגשה הרבה יותר גבוהים!?!? תשאירו את הפסיכומטרי!!!!
יניר | 20.05.13
15.
כנראה שפירון יכול לוותר על טיול
כי בחיל החינוך בו שירת או חברו למפלגה יאיר לפיד ששירת ככתב במחנה לא נדפק השכל ממשמרות כפולות במחסומים, מעצרים בלילה, מארבים בקור וכפיות טובה מצד רוב החברה הישראלית. אבל למה שזה יזיז לו הרי גם ככה אלו שמשרתים בקרבי נועדו להיות הפועלים השחורים של מפלגת הפופוליסטים וחבריהם בבנק פועלים והאלפיון העליון.
לוחם במיל | 20.05.13
14.
נושא ההשכלה גבוהה בארץ צריך ריענון דחוף בסדר גודל יותר ממה שנעשה במערכת החינוך
במקום להוציא ציון גבוה בבחינה חסרת משמעות "כדי שכל האפשרויות יהיו פתוחות" הגיע הזמן לעבור לחשיבה יצירתית יותר לגבי משמעות ההשכלה הגבוהה ואיך כל מי שהולך ללמוד יוכל לעסוק במקצוע שהוא מתחבר אליו, גם אם זה אינסטלטור, מעצב פנים, רופא, מהנדס, חוקר תלמוד או כל דבר אחר... שי פירון בינתיים טובל במים בקצות האצבעות, אני מקווה שכשיגיע למים העמוקים הוא גם יראה שהוא יודע לשחות.
אאא | 20.05.13
11.
יזומה ברוכה
בתור חייל משוחרר ששוקל ללמוד הנדסה הפסיכומטרי היה כאב ראש אדיר בשבילי. למי יש זמן וכוח עכשיו ללמוד לפסיכו אחרי הצבא, הרבה יותר פשוט ונוח שלמי שיש בגרות יהיה גם כרטיס כניסה להשכלה גבוהה. אני מרגיש שעם תעודת בגרות היום אי אפשר לעשות כלום והמבחן הזה הוא עוד אבן מכשול לדרך.
חייל משוחרר | 20.05.13
9.
ל-3
בהתחלה התחלתי להתייחס לכל טענה שלך בנפרד, אבל אז הבנתי שיש דבר אחד שעונה על הכל - תתייחס לפסיכומטרי כאל עוד מקצוע לימוד. כמו שיש בגרות במתמטיקה, אנגלית, לשון, ספרות וכו', תהיה גם "בגרות" בפסיכומטרי. מכאן, כל הטיעונים שלך מתמוססים: מוטיבציה? תחרותיות? גיוס מורים? כל טענה שיש לך לגבי הפסיכומטרי נכונה גם לבגרות. אז אם אתה רוצה לבטל את כל הבגרויות ולשנות את כל השיטה, זה כבר דיון אחר, ואני ממש לא נגד, אגב. אבל כטיעון לאי-הכנסת הפסיכומטרי לתיכון - הטענות לא מחזיקות מים.
מדריך ותיק | 20.05.13
8.
רעיון מעולה!
לפני שאתם צועקים לבטל את הפסיכומטרי... - כל עוד יש פסיכומטרי, זה רעיון מעולה והוגן להכניסו תחת כתלי בי"ס. אם וכאשר יבטלו, סבבה. עד אז, אין שום סיבה שההכנה לפסיכו' תבוצע באופן פרטי ותעלה לאנשים אלפי שקלים. חייבים להתייחס לפסיכומטרי בדיוק כמו אל עוד מקצוע לימוד לבגרות - אם זה מה שצריך כדי להתקבל ללימודים, צריך ללמוד את זה בתיכון. אחרת, למה עושים בגרות בתיכון ולא רק באופן פרטי אחרי הצבא? בנוסף, הטענות בכתבה מטעות באופן מכוון: 1. "תוקף קצר" - התוקף הוא לפחות 7 שנים, בחלק מהמוסדות 10 שנים ואף יותר. אין שום בעיה להיבחן בסוף התיכון, הרוב המכריע ממילא מתחיל ללמוד בתוך תקופה זו. 2. "הציון משתפר עם הגיל" - ראשית, ההבדל הוא פחות מ-20 נקודות. שנית, הסיבה היחידה שזה קורה היא שקורסי התיכון כיום הם בדיחה ביחס לקורסים הפרטיים לאחר צבא - חצי מהשעות, מדריך חסר ניסיון, ודחוסים בחופש הגדול עם 3 שעורים בשבוע. אם הפסיכומטרי יילמד במהלך שנת הלימודים לא יהיה הבדל. אם מישהו ירצה לשפר, הוא תמיד יוכל, בדיוק כמו בבגרויות. 3. "הצבא באמצע" - אז מה?! הוא באמצע גם עם הבגרויות...
מדריך ותיק | 20.05.13
7.
לדעתי זה יכול להועיל אבל רק לתלמידים "רציניים"
כולנו היינו בתיכון וזה ידוע שגם חבר'ה חכמים, בשלב זה של החיים, לא בדיוק "בראש" לעשות פסיכומטרי. לדעתי מומלץ מאוד לאתר את התלמידים עפ"י הישגיהם והתנהגותם. אין סיבה להשקיע בתלמיד שלא מגיע לבי"ס, בדיוק מהסיבה שהוא בעצמו כנראה לא בשל לעשות קורס אינטנסיבי, או בתלמיד שהישגיו נמוכים מאוד, כי להוסיף לו עומס זה בדיוק מה שיתסכל אותו יותר. זה ללא ספק זמן מאוד נכון וטוב לגשת למבחן הזה כשהשליטה בתחום המתמטיקה חדה יחסית וכושר הלמידה גבוה (יש לי הרבה ביקורת שלילית על המבחן הזה, אך לא ניכנס לזה , כי זה מה שיש כרגע) ואין מה לנפנף בדגל ה"אפליה" שאחד עושה קורס ואחד לא, זה יכול להיקבע ע"י דרישת ממוצע מינימלי של תעודת התלמיד!
LP | 20.05.13
6.
מבחן ששואב מילארדים מהמדינה
1 צודק. הפסיכומטרי בקושי נותן מדד עלוב ביותר למי הוא סטודנט מוצלח או לא, אבל הוא פשוט המדד היחיד. הרוב המוחלט משתמשים בקורסים למינהם, ומשלמים הון תועפות בכסף למכוני ההכנה, הרשמות וכו', והון תועפות נוסף על חודשים שבהם הם לא עובדים, לא תורמים למשק וצוברים ניסיון, לא לומדים שום דבר שימושי לתואר, ולפעמים מחכים סמסטרים או שנה כדי לשפר ציונים ולהתקבל. בקיצור, המשק, המדינה והאוניברסיטאות ירוויחו יותר מפשוט לאפשר למי שרוצה ללמוד, להתחיל ללמוד ולסנן תוך כדי (מה שממילא מתרחש) כפי שעושים באוניברסיטה הפתוחה ואוניברסיטאות וירטואליות (שהן כבר העתיד).
קול ההגיון | 20.05.13
5.
ביטול הבחינה הפסיכומטריץ- צעד נבון ונכון לכולם
יכולה להעיד מנסיון שלי ושל רבים אחרים כי המבחן אינו משקף דבר, ומתיימר להשיג מטרה אחת- ניבוי סיכויי הצלחה בתואר. בפועל, המטרה לא מושגת, כך שקיבלנו עשרות אלפי צעירים שמתאכזבים בכל מועד, פספוס אנשים איכותיים לאוניברסיטה, 6000 ש"ח (בממוצע) של קורס הכנה, 500 ש"ח של הרשמה לבחינה, ועוד כסף לכלי כתיבה, נסיעות וכיו"ב. בקיצור- רגשות וכסף מיותרים. לא חבל? מה יכול להיות? בחירת פקולטה וניסוח מבחן מותאם לה, כך שההרשמה לפקולטה מותנית בציון מספק במבחן. כך ניבינו בקרוב (לא מחייב, אבל יותר קרוב מהפסיכומטרי) את מספר האנשים המתאימים שיצליחו יותר, הוצאנו כסף לא לחינם, חשפנו את המועמדים לחומר האמיתי שכוללים הלימודים בפקלוטה ו- על הדרך, למדנו חומר חשוב שישמש אותנו בתואר. מה דעתכם?
שני | 20.05.13
3.
הכנסת הפסיכומטרי לתיכון מיותרת ומסוכנת:
1. היעדר מוטיבציה ובשילות מוביל לציונים נמוכים ולא תחרותיים ולכן סטודנטים לעתיד גם ככה נבחנים שוב אחרי הצבא. 2. בזבוז שעות לימוד יקרות על הכנה למבחן במקום על השכלה של ממש. 3. למורי התיכון ולבתי הספר אין את המשאבים או המוטיבציה לספק הכנה אפקטיבית כמו למכוני ההכנה לפסיכומטרי. 4. רוב האוכלוסיה לא צריכה פסיכומטרי. הרוב לא הולכים ללימודים אקדמאים. וגם מאלה שהולכים, רבים הולכים למכללות שלא דורשות פסיכומטרי. לכן הפסיכומטרי יהווה נטל מיותר על תלמידים אלה ומקור לחץ נוסף בתקופה שהיא גם ככה מלחיצה. 5. הוספת הפסיכומטרי לתיכון תסמן לכל התלמידים ולשוק העבודה שהתיכון הוא במהותו הכנה לאוניברסיטה (בניגוד להיותו מוסד משכיל בפני עצמו), ושאם הם לא מתקבלים לאוניברסיטה יוקרתית הם מיועדים לחיי עוני. זה מה שקורה בסין, יפן ודרום קוריאה. 6. אם כל התלמידים במחזור מסודרים על סקלה מספרית, מהר מאוד אנשים רואים בציון שלהם את הערך שלהם. כולם פרט לבודדים בראש נמצאים בתחתית יחסית כלשהי. זה מוביל לירידה בבטחון העצמי בזמן שהוא אולי הקריטי ביותר. 7. סידור כמו ב-6 גם יוביל את שוק העבודה להשתמש בציוני הפסיכומטרי כממיין פשטני שלחלוטין לא מתאים כממיין לרוב העבודות. 8. הסכנה הגדולה ביותר - חינוך לתחרותיות יתר גורם לאנשים לאבד את רוח הקבוצה ויגרום לחברה להפוך לפחות סולידרית. הבעיה הזאת זוהתה בדרום קוריאה.
אחד | 20.05.13
2.
הפסיכומטרי מיותר
יש לבטל את המבחן הפסיכומטרי .הוא לא משקף דבר ומפרנס אלפי מכללות.אני בעלת תואר שני במנהל חינוכי ומורה במקצועי לא בטוחה שהייתי עוברת היום את הפסיכומטרי שזו התעללות ,ותאמינו לי שסיימתי אוניברסיטה בהצטיינות.אם תלמיד מסיים תיכון מבחן הבגרות צריך לשקף את יכולתיו,ומי שיש לו ליקויי למידה קשים שיעשה תעודת בגרות חלקית או שיסיים בתעודת גמר.כל ההקלות שניתנות זה ממש הורדת ערך של בחינות הבגרות.
חנה | 20.05.13
1.
תהפכן את הצבא הזה כבר לצבא מקצועי
כולם ירוויחו מזה. האזרח הפשוט שבמשך 3 שנים מחייו משלם מס למדינה בשיעור של 1500%!!! למה? כי על השעות והזמן שהוא נותן הוא היה צריך להרוויח 6000 לפחות מזה המדינה מנכה לו "מס תרומה למדינה" ונשאר לו בסוף החודש רק 400 ש"ח. המצב הזה מוביל לכך שרק בגיל 24 הוא מתחיל ללמוד בלי גרוש על התחת אחרי טיול שבו הוא בזבז את מעט הכסף שחסך (שוב הטיול הוא תוצאה של ישירה השירות הצבאי המייגעה) ואז הוא מוצא את עצמו בגיל 28 בלי גרוש על התחת ועם זה מישהו שכ"כ תרם למדינה אמור לקנות דירה נורמאלית במיליון וחצי ש"ח. נעבור למדינה ו"לרווח" שלה מזה. המדינה מחזיקה צבא מנופח, עשרות אלפי חיילים מיותרים שהולכים ובאים כל יום הבייתה כי אין לצבא מה לעשות איתם, הם לא רוצים לשרת, הם חיילים עם נתונים גרועים, ושורה תחתונה הצבא לא יגיד את זה אבל הוא לא צריך כ"כ כוח אדם. אז כמה כל חייל כזה בקריה ובעוד עשרות מקומות אחרים עולה לנו? זה ממש לא המשכורות שלו, זה ביגוד, זה אוכל, זה תשלום לביקור רופא ותרומות שכן החייל הזה כל שני וחמישי מנסה להוציא גימילים, זה נגד בקבע שמשלמים לו שכר והוא לא עושה כלום אבל צריך מישהו טיפה אחראי שיטפל בכל החיילים האלה והכי גרוע זה עובד שהיה עובד מרוויח משכורת ומשלם מס מעלה את התוצר של המדינה וכך המדינה הייתה גם מרוויחה יותר ממיסים. אז לסיכום מה הצבא הזה תורם לנו? הורים שקורסים תחת הנטל כי הם צריכים להחזיק ילד מגודל בן 28 שאין לו גרוש על התחת (שלא באשמתו בכלל), צבא בזבזן עם המון אבטלה סמויה שעולה הון עתק, תשלום מיסים שקטן כתוצאה מאוכלוסיה שנכנסת למעגל העבודה בערך 4-5 מאוחר יותר. מה חובה לעשות? צבא מקצועי. גם ככה כל עופרת יצוקה התנהלה בעזרת מלטים ומטוסים וגם ככה מצרים סוריה חיזבאללה וכו כולם קורסים, התמ"ג של כל המדינות האלה ביחד הוא לא עשירית ממדינת ישראל, משנת 73 אנחנו התקדמנו כ"כ הרבה וצברנו פערים למולם שגם אם נעמוד במקום 50 שנים עם כל הבלאגן שיש להם במדינה, הם לא יסגרו את הפער. בצבא מקצועי המשרתים ישרתו כי הם רוצים, הם ירוויחו שכר הולם וראוי, הצבא יהפוך להיות הרבה יותר יעיל וכתוצאה מכך יוכלו לתגמל את מי שמגיע לו וישאר המון עודפי תקציב לרכישת עוד מטוסי קרב ונשק או לחלופין ולשם שינוי לפיתוח תשתיות חינוך וכו'.. והכי חשוב הנטל על ההורים יקטן כי הילד בגיל 22-23 יהיה אחרי תואר ובגיל 28 הוא כבר יהיה עם חצי מיליון ש"ח חיסכון בכיס שעל חלק מהשכר הזה שהוא הרוויח הרי שהוא שילם מס. חברה באמת ש-50% מהחולי בחברה שלנו הוא תוצאה ישירה של הצבא ויש לזה פיתרון פשוט צריך לדרוש אותו ולא לפחד לעשות אותו!!!!!
 | 20.05.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת