אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מס הבריאות כמשל: נתונים מאוחרים מדי

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
למה כל המלל המסובך - אתה מציע להגדיל את המס השולי המקסימלי מ-52% ל-62%
ולהפוך את ישראל למדינה המערבית בעלת המס השולי הגבוה בעולם, בהפרש משמעותי מאוד מהמקום ה-2 (שבדיה עם 56% מס שולי, ושירותים ציבוריים מעולים. רעיון המס 70% בצרפת נפל, ובכל מקרה נועד לבעלי הכנסות דמיוניות, לא סתם לעשירים בינוניים). זה לא ממש משנה אם קוראים לזה מס בריאות או ביטוח לאומי או מס שינה בצהריים, זה מס הכנסה לכל דבר. בסדר, אפשר לדון בהצעה ולדון האם ישראל יכולה להרשות לעצמה להיות המדינה עם המס השולי הגבוה בעולם בהפרש גבוה מהמקום השני, אבל למה לעטוף את זה בכל מיני מילות סרק.
תמריץ בלוג כלכלי | 20.05.13
3.
מספר טעויות
1. עובדים שכירים לא יכולים להתאגד כחברה ולכן לא יכולים לשחרק במיסוי..... 2. האוצר צודק בכך שהעלאת דמי הבטוח מתמרצת עצמאים להפוך לחברות ואז מוקטנת המשכורת או ההכנסה הפרותית ונדחפת לרווח הראוי לחלוקה שאינו חייב בדמי בטוח ( בתנאים מסויימים) ועוד תכנוני מס מסוג זה.. 3. ההגיון שבחיוב בת הזוג במס בריאות, קשור בהתייחסות לכל אדם בהקשר של מיסוי שאינו מפלה לטובה משפחה לעומת יחיד. והגיע הזמן.
גיליוטינה | 20.05.13
1.
בוודאי שיש הסבר למה ביטוח לאומי חסום ב 41,000 שקל לחודש. כי זה ביטוח ולא מס.
זה ביטוח ולא מס. כלומר אתה מבטח הכנסתך בסכום מסוים כנגד תאונות, אבטלה וכו'. מאחר וממילא בטוח לאומי לא מבטח הכנסה מעל 7000 ש"ח, אז כל תשלום בטוח לאומי על הכנסה מעל 7000 ש"ח הוא מלכתחילה גניבה ורמיה, ולכן לפחות הגבילו זאת ב 41,000 ש"ח. אם יעלו את זה מעל 41000 ש"ח אז אולי נקרא לזה מס הכנסה וזהו, ואז למה צריך מנגנון גביה נפרד של בטוח לאומי?
לא עיתונאי בור | 20.05.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת