אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

5 המדינות העשירות בעולם

67 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

64.
נתונים מעוותים
כדי למדוד עושר של מדינה, צריך להסתכל גם על נתונים אחרים: הכנסה חציונית - הכנסה שיש לרוב האנשים ומדד ג'יני לשוויון. אמנם סינגפור היא מדינה נהדרת, בטוחה, עם תשתית מדהימה וכלכלה מוצלחת ואולי גם עם הממשלה הכי אפקטיבית בעולם, אך מדד הג'יני שלה 48% הוא בין שלושת הגרועים ביותר במדינות ה-OECD מה שמתחיל לגרום לחוסר שביעות רצון שהתבטעו בבחירות הקודמות ביוצר מושבים לאופוזיציה. בישראל המדד הוא 39. לעומת סינגפור בה התחילו מאפס והכל נעשה בעבודה קשה, בנורווגיה יש פחות אנשים מבישראל כ-5 מליון כש 50% מהיצוא זה מוצרי נפט וגז בזכות משאבי הטבע שלהם. יש להם יותר מזל משכל. הכותב הוא כלכלן היושב בסינגפור, מרצה ומנחה סדנאות לאושר ועושר במקום העבודה.
Avi Liran | 27.05.13
59.
דרוש מהפך דחוף להצלת הכלכלה והמדיניות
הורדת מחירים. הפחתת מכסים. פחות מס על עסקים עתירי עבודה. העלאת שכר המינימום. מס מיוחד מדורג על משכורות מעל 30000 ₪ ומעלה. פטור ממס על שכר עד 70% מהשכר הממוצע במשק. מע"מ של 20% על מותרות. פטור על מוצרי יסוד ו-16% על השאר. 25% על רווחים כלואים. מאבק ללא פשרות נגד ההון השחור. חוק הצהרת הון על כל אזרח ופיקוח על נכונות ההצהרות. ולא לשכוח שהשלום מנוף השגשוג והצמיחה.
צפנת פענח | 23.05.13
58.
חבורת הזויים כולכם - ישראל היא מדינה מפגרת בטירוף - לכן אנחנו נשארים בסינגפור
אין מה לעשות פשוט תודו ! ישראל היא מדינת האבסורד בהיתגלמותו. בסינגפור יש מערך משפט וענישה הולם, תקין ומהיר - זה מאפשר כמעט אפס פשיעה והרתעה מדהימה. העומס המטורף על המערכות יורד ומנותב לדברים חיוביים. בכל שכונה ושכונה (!) יש גם תחנת משטרה קטנה לרווחת האזרח וגם 'קומיוניטי סנטר' כמו מתנ"ס של פעם, המרכז הזה מארגן חוגים מהבוקר עד הערב - כל יום - לכל האוכלוסיה, חוגי ספורט לנוער, פעילויות לקשישים, בריכות שחיה, אומנות, נגינה ומה לא. התשלום מזערי (מספר דולרים) והתמורה גדולה, מישהו פשוט הבין שאנשים חסרי מעש ברחובות מביאים לוונדליזם בסופו של דבר עולה למדינה יותר, וכך לגבי כל תחום ותחום שתעלו על דעתכם. נכון - אז אנחנו מתגעגעים למשפחות שלנו - מה עושים ? שולחים להם כרטיס טיסה לסינגפור - שגם הם יהנו קצת, מה יש ? אל תאבדו תקווה אולי יאיר לפיד יסדר קצת את המקום הסורר - ישראל
כאן טוב לנו | 23.05.13
57.
הפיתרון האולטימטיבי
פיתרון של שתי מדינות לשני העמים, יקרב שלום עם מדינות האיסלאם כולל מסחר ותיור. וזה יאפשר צמצום תקציב הצבא במיליארדים. השלום וצמצום ההוצאות יאפשרו מתן שכר גבוה שיגביר הצריכה. וגם יעשיר קופת המדינה ויגביר היצור והסחר. שיביא במשך גם להורדת מחירים וצמצום העוני.
יועץ חינם | 23.05.13
55.
הוצאות הצבא ותחזוק השטחים אכלו את עושר המדינה
אם המדינה מגייסת כל חייבי הגיוס כולל משתמטים חרדים, היה אפשר לשרת רק שנתיים ולחסוך בהוצאות אחזקה ובימי מילואים. אם המדינה היתה פותרת את הבעייה המדינית עם הפליסטינים מזמן, לא היינו מבזבזים למעלה מכ-300 מיליארד. ומשקיעה את זה בפיתוח וישוב הגליל והנגב, המדינה היתה צועדת לקראת שיגשוג כלכלי ותעסוקתי. וסחר עם כל מדינות האיסלאם. אם המדינה היתה גובה מס אמת ולא עושה תספורות קופת האוצר היתה מתרחבת. אם המדינה היתה שמה גבול להשתוללות שכר ומצנחים למנכ"לים ולטייקונים. ומגדילה שכר העובדים, היה כוח הקנייה עולה והצמיחה משגשגת. אם המדינה היתה נמנעת מהפרטה ומיסוד "קבלני עבדים וחברות כוח אדם", היתה חוסכת קיצבאות וסעדים במיליארדים. אבל הבעייה היא שאין לנו ממשלה מושלת אלא פה גדול ונהנתנות.
המוכיח | 22.05.13
54.
האמת, ישראל היא באמת מדינה עשירה
קודם כל זה נס שהמדינה הזאת שרדה במשך 65 שנים. שנית, קחו בחשבון שבישראל כ35% מהאנשים לא משתתפים במשק (חרדים, מתנחלים, ערבים) אבל מקבלים המון כסף מהמדינה. אז לא מספיק שהם לא תורמים לכלכלה, הם בעצם מחלישים את הכלכלה כי הם חיים על חשבון המדינה. שלישית, בישראל יש מצב בטחוני נוראי שלא קיים בכל שאר המדינה העשירות. כולם פה הולכים לצבא (ומאבדים שנים יקרות מהחיים - שנים שהם יכלו להשקיע בלימודים ועבודה). וגם אלה שחותמים קבע הופכים בעצם לעובדי מדינה שלא תורמים שום דבר לכלכלה ורק מחלישים אותה כי הם חיים על חשבון משלם המיסים. מדובר באחוז גדול מהאוכלוסיה. בנוסף, המצב הביטחוני מבריח מפה הרבה מאוד משקיעים. מיותר לציין שכל פעם שיש פה מלחמה המדינה מאבדת הרבה כסף. והכי חשוב - תקציב הביטחון זולל 25% מכל התקציב. אם הכסף הזה היה מנותב לרווחה והשקעות כלכליות אז המדינה הייתה עשירה ב-25%. אז סך הכול המצב פה לא כזה נורא יחסית להבדלים העצומים בין ישראל לשאר המדינות האירופאיות.
יוני | 21.05.13
52.
אין חינוך ואין נימוסים
חבל שמה שלא "הולך" זה החינוך. אין אדיבות, אין עדינות, הכל בצעקות ובדחיפות. שירתים שהממשלה נותנת, הם בתת רמה. אנשים, יש לנו ועוד איך! : טובים ועם המון שכל וכוח המצאה. אבל האווירה, לא טובה. מין אווירה של עולם שלישי. בגלל זה אנחנו במיקום כל כך גרוע בסקר.
אילנה | 21.05.13
50.
35, אתה מתבלבל
לא הבנתי איך הכנסת את ההתיישבות לחישוב הפתטי שלך. פר תושב הם מקבלים כמוך בדיוק. וזאת בשעה שמדובר במגזר הכי יצרני בארץ עם אחוזי אבטלה ששואפים לאפס וחלק גדול ביצוא החקלאי והמכני של ישראל. לא הבנתי איך לא דיברת על הבדואים והערבים שביחד לוקחים יותר מ50% מתקציב הביטוח הלאומי, הרבה מעל משקלם באוכלוסיה, למרות שהם מכניסים למדינה אחוזי מס בודדים והרבה מתחת למשקלם באוכלוסיה. לא הבנתי איך שכחת את החיבור חינם לחשמל ומים בלא מעט כפרים לא מוכרזים ואת מיליארד הש"ח כמעט שחברת החשמל חוב מוחקת לרשות הפלסטינית כל שנה בהוראת המדינה ובמקום זאת אתה ואני משלמים זאת בחשבון החשמל. לא הבנתי איך לא דיברת על זה שהביאו הנה חצי מיליון מהגרים לא יהודים והם עלו הון עתק למשלם המיסים, זה סוד גלוי שאסור לדבר עליו. תעשה טובה, תהיה הוגן או תשתוק.
 | 21.05.13
47.
זה מזכיר לי בדיחה ישנה
על העכבר שרוכב על הפיל וצועק "תראה כמה אבק אנחנו עושים ביחד" רוצה לאמר : מגזר ההייטק יחד עם ישקר, טבע ומספר מצומצם מאוד של חברות נוספות עושים את המספרים אבל את התוצר מחלקים על כולם - מעובדי המדינה האימפוטנטים דרך אנשי הקבע ועד בעלי המקצוע שעובדים בשחור...
הייטקיסט | 21.05.13
43.
תחזית אופטימית לישראל?
בהתייחס לצפי להכנסות מהגז שהתגלה בישראל, הפי עד לשנת 2018 די עגומה. הייתי מצפה שיחד עם הכנסות הגז בשנים הקרובות, נגיע לפחות להכנסה לנפש כמו קוריאה הדרמית, ולעוד כמה מדינות במערב אירופה. עפ"י הצפי שבכתבה, לנתניהו אין על מה להתגאות בחוסר הישגיו בשנים האחרונות, כולל הגרעון הענק בתקציב. נו טוב, את התור האקדמי שלו הוא עשה באדריכלות, ולכן הוא יודע לקשקש יפה על הלוח.
ישראלי | 21.05.13
41.
מחירון מוצרים באנגליה
בננות - 68 פני לקילו 3 פיצות קפואות - 2 פאונד לחם שחור פרוס - 80 פני 2 אננסים - 3 פאונד יין אדום איטלקי - 3.5 פאונד בית פרטי יפה חצי שעה מלונדון - 300,000 פאונד רכב מעולה משומש - 5,000 פאונד לכן, אין כל מקום להשוואה - כי לבריטי הממוצע נשארים בכיס כל שנה בין 5,000 ל- 10,000 פאונד חופשיים לחיסכון.
ישראל יקרה מאוד | 21.05.13
37.
אחרי לפיד נהיה בעשיריה התשיעית
מקום טוב לגור בו, זה לא רק הנתונים שציינתם. אלא איכות חיים, שנגזרים מכמות שעות העבודה, כמה שנים צריך בשביל לממן דירה, האם אתה נוסע ברכב קטן או גדול, כמה ימי חופש יש לך בשנה, כמה זמן אתה מבלה על הכביש בדרך לעבודה ובחזרה, איזה סבר פנים אתה מקבל כשאתה מקבל שירות ממשרד ממשלתי או מהעירייה וכו', עוד ועוד. ישראל אם כך, במקום האחרון.
יותם | 21.05.13
35.
תורידו את ההתנחלויות, החרדים והמחוברים - ואנחנו בחמישיה הראשונה
מדינת ההיי-טק של תל אביב כבר נמצאת בחמישיה הראשונה. המדינה השנייה, מדינת ירושלים, המגזרים והמתנחלים, נמצאת בין פקיסטן לאפגניסטן במונחי תוצר לנפש. זו אשלייה אופטית: רק בממוצע אנחנו אחרי צרפת ולפני ספרד. במציאות המרה אנחנו שתי מדינות - אחת בחמישיה הראשונה ואחת בסוף הרשימה. תספרו את זה ליאיר לפיד. פעם, לפחות הוא היה עושה מזה אחלה טוק-שואו.
כלכלן | 21.05.13
30.
הנתונים חלקיים מאד ומסתירים את התמונה העגומה
בישראל כ 10% מהאוכלוסיה עובדים בהייטק ומכניסים הרבה מאד. עוד כ 20% עובדים בתעשיות וגם הם מכניסים יפה עוד נתח גדול עובד בשירותים בנקים ביטוח ... פלח לא יצרני עם המון אבטלה סמוייה. על הפלח היצרני יושבות 2 אוכלוסיות שמחסלות בשקיקה את רב ההכנסות של היצרנים: 1. חמישית עד רבע מהאוכלוסיה לא עובד מטעמי דת ומסורת, חרדים נשים ערביות וכו' 2. מגזר ציבורי מנופח של עשרות אלפי אנשי קבע (רובם מיותרים לחלוטין) שיוצאים לפנסיה בגיל 45 - 47 בצד עשרות אלפי עובדי חברת חשמל, נמלים, מקורות, רשות שדות התעופה, רשויות מקומיות ... שכר מופרך ותפוקה אפסית. בשורה התחתונה - שכבה רזה סוחבת פה את עדר הפרזיטים על הגב והתוצר לא ממש רלוונטי כי הפרזיטים שותים אותו בין שהוא 30 אלף דולר או 60 אלף דולר ....
mik776 | 21.05.13
27.
אוף איזה עדר דבילים
כתוב במפורש שהתמ"ג לנפש הותאם לכח הקנייה בכל מדינה, משמע לרמת המחירים. כל מי שהגיב שהמחירים שונים - נכון הם שונים, לכן תקננו את התוצר לנפש לכח הקנייה. לגבי התחזית שלהם ל-2018: מופרך לחלוטין. אני מוכן להתערב על 10,000 דולר עם מי שערך את המחקר הזה, שאף אחת מהתחזיות שלהם לא תתגשם. הם חוזים עלייה בתוצר לנפש של 20%-30% במשך חמש שנים - פשוט בלתי אפשרי במדינות מפותחות (אלא אם כן הם מתבססות על נפט ומחירי הנפט יעלו). ישראל, ארה"ב, סינגפור, שווייץ - אין שום סיכוי שיצמחו בתוצר לנפש ב-20% או יותר בתוך חמש שנים. אולי 10%, וגם זה אופטימי בהתייחס ל-10 השנים האחרונות.
 | 21.05.13
26.
קחו אתגר לאומי להיות ב-5 הפותחת ..זה אפשרי ...התייעלות רובוטיקה מוסר עבודה חיסול השחיתות כנסו
כל אשיש להם טענות נגד אינטל ומשקיעים ... שימו לב , שוויץ וסינגפור בחמישיה הפותחתבזכות "מקלטי המס " כנראה שחלק מהטוב שבכלכלה הישראלית בזכות משקיעים מבחוץ ולא קל לקבל החלטה להשקיע במדינה שנמצאת כמעט תמיד במלחמות לתשמת ליבכם ואני לא משקיע
אפשר אחרת  | 21.05.13
18.
אין בכלל מה להשוות בין רמת החיים שב סקנדינביה בלגיה ושווייץ לרמה בישראל
כאן רמת החיים הרבה יותר נמוכה , החופשות קצרות יותר , רמת הבריאות ומספר המיטות ותי החולים לנפש נמוכים הרבה יותר , ואין בכלל מה להשוות את רמת חיי הפנסיונרים בארץ. לרמתם שם . אבל אילו ניקח נתון חיוני אחד כמו מספר חודשי העבודה הנדרש לקניית דירה נבין את ההבדל . בישראל נדרשים לעבוד יותר מכפול מאשר בארצות הבאמת עשירות . אגב אין טעם להשוות לארצות הברית כי בארצות הברית רמת החינוך הציבורי , הבריאות הציבורית והדיור הציבורי עלובות ביותר יחסית לאירופה שלא לדבר על השירותים הסוציאלים . אנו מחכים את כל הרע בארצות הברית במקום לנסות ולהידמות לסקנדינביה
רמי | 21.05.13
2.
תמ"ג לא מייצג את מצבו של האזרח או את העושר של המדינה. דוגמה בפנים
למשל - חברת אינטל מייצרת הרבה בישראל, מה שתורם לתמ"ג של מדינת ישראל. אבל כל מה שהיא מייצרת כאן נמכר לחו"ל, וההכנסות מהמכירות גם עוברות לחו"ל. ובגלל כל מיני הקלות מס, אינטל גם לא משלמת הרבה מס על הרווחים. העובדים שעובדים במפעל היצור מקבלים משכורות נמוכות יחסית להייטק. כך שבסך הכל מכל בחינה אפשרית, אזרחי המדינה לא מרוויחים מהרבה מהעובדה שאינטל מושכת כלפי מעלה את התמ"ג.
להזהר בפירוש נתונים כלכליים | 21.05.13
1.
אפילו ילד מבין שלא משנה מה המשכורת, משנה מה אתה מסוגל לקנות בכסף שהרווחת
נניח והרווחת עשרת אלפים שקלים בחודש, וזה פי 17 יותר ממה שמרוויח אדם באלבניה, מה זה משנה בכלל אם בעשרת האלפים הללו אתה לא מסוגל להתפרנס בכבוד? המשכורות כאן בסדר גמור ולא צריך את הכתבה הזו בשביל לדעת זאת. יוקר המחיה כאן הוא פשוט מטורף, ונהיה גרוע יותר ויותר מרגע לרגע
דוקטור אברבוך | 21.05.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת