אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

כוננות מהפיכה: ממשלת איראן מכינה את הרשת לבחירות

12 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

12.
ל-9. תודה על התגובה. כמה שאלות/תגובות.
לגבי השמדת תוצרת אצל החקלאי- גוגל נתן לי את זה: http://www.knesset.gov.il/mmm/data/pdf/m02278.pdf ולפי זה פירות משמידים רק לא אכילים כגון משהו מתולע. ירקות באמת משמידים אבל זה רק כי לא ניתן להעביר אותם בלי הפסדים לחקלאי. יש לך שדה איפשהו במדבר, מי ילך40 ק"מ מחוץ לעיר (ברגל?) כדי לקחת קצת מלפפונים לעצמו? אגב, למה להעביר למאכל חיות זה בזבוז? אנחנו הרי אוכלים את החיה. בנוגע לתהליכי שינוע ואחסון-אוקיי, לא מצאתי אף לינק טוב אבל אני מניח שבניגוד לחקלאי אנחנו לא מדברים על השמדה מכוונת (למה אתה קונה אם זה לא טוב?) אלא על איבוד התוצרת בתהליך. אם זה אכן המצב אז אתה לא יכול להלין על בזבזנות (אלא אם יש לך אופציה עדיפה). אוקיי לגבי הסופרים זה חידוש. אני אישית מכיר בחורה שמתנדבת באיזו עמותה (חרדית או של חרדי) והיא לוקחת דברים גם מסופרים. אבל לפי האינטרנט בשנים לפני 2004 (הדף הוא מ2004 P:) היו גם סופרים שטחנו את המזון שלהם... השאלה כמובן היא אם מה שהם טחנו כבר ניתן לאכול... אובדן של מפגעי טבע,מזיקים אחסון וכו'... אני לא רואה כבזבוז כי בעיני בזבוז זה כשאתה זורק מזון שאפשר היה להימנע מזריקתו. אתה לא שולט בטבע ואם קרה הוריקן שהרס לך את היבול בשדות אז זה חלק ממחזור החיים והמזון שנעלם לא היה שלך מלכתחילה. ואף משווק לא יכניס מזיקים בכוונה תחילה-אם נכנסו זה היה למרות כל מאמציו.
 | 23.05.13
9.
ל 2, זה ממש לא מיתוס
נתחיל בזה שאתה, והסובבים אותך, זה לא דוגמה כי, כפי שאתה מעיד על עצמך, אתה חסכן וסביר להניח שהסביבה בה אתה חי היא, פחות או יותר, דומה. אבל הבזבוז הגדול לא קיים בבתים שלנו, הרי בסופו של דבר רוב האנשים לא יכולים להרשות לעצמם לזרוק קמויות עצמות של אוכל. הבזבוז הגדול נמצא בכל השרשרת שמובילה לאוכל שלנו בבית. מהחקלאי, שצריך לספק סחורה מסוג מסוים, גודל מסוים ומראה מסויים וכל מה שלא מתאים להגדרה מושמד או נמכר כמזון לבעלי חיים, זה ממשיך בצורה דומה גם בתהליכי השינוע והאיחסון עד לאספקה לסופר המקומי. שים לב שבמדינות המערב סופרים מחזיקים כמויות סחורה שהן הרבה מעל ומעבר לצרכים של הקונים ובסופו של דבר מוצרים רבים מושמדים כי הם לא נמכרו ותוקפם עומד לפוג או פג (וכידוע לך בד"כ גם מוצר פג תוקף עדיין אכיל). את המוצרים הללו לא מספקים לנזקקים, כי זה עלול להוביל לירידה במכירות ולפגוע בחברות המייצרות אותם, הם נאספים במקוכז ונשלחים להטמנה. כמובן שבכל השלבים מנסים לנהל את המלאי בצורה שתמנע בזבוז אבל כשיש דרישה למבחר כה גדול גם ניהול נכון לא יכול למנוע את הבזבוז. תוסיף לזה אובדן של מזון בפגעי טבע, אחסון לקוי (בעיקר במדינות מפתחות), מזיקים, תכנון לקוי וכו ותגיע לנתון המדהים ששליש מהמזון המיוצר בעולם מבוזבז.
אמיר | 23.05.13
5.
עומרי חיון סתם קשקשן, ויודע טוב מאוד על מה בדיוק המשטרה זימנה אותו
הוא כנראה גם יודע טוב מאוד שיש בארץ המון עניים מבחירה, שמוכנים לגונן באלימות קיצונית על זכותם להיות עניים. תוציא אותם מהמשוואה לפני שאתה מתעצבן ויוצא לרחובות, זאת דמוקרטיה וזכותו של אדם לבחור להיות עני. הציטות שהבאת הוא ממש לא הדבר היחיד שהבחור כתב ואם מישהו יראה בפוסטים שלו הצדקה למעשה אלימות כלשהו זה לא יהיה טוב, אם המשטרה תגרום לו לקחת בחשבון את התוצאות של הכתיבה שלו ואת ההבנה של כל הקוראים שלו באמת מאוזנים מספיק כדי לקחת אותו בפרופורציה זה דבר רע? זה לא שזימנו אותו לאיזה "חקירה" שבסופה סיגריה אחרונה.
עמי | 22.05.13
2.
אני תמיד שומע שאנחנו בזבזנים כל כך, שאנחנו מייצרים יותר מזון ממה שאנחנו צורכים וכו'...
בתור קמצן ממשפחת קמצנים זה תמיד נראה לי מוזר. לא אני ולא אף אחד שאני מכיר לא זורק מזון, רק דברים לא אכילים. כל טיפת מזון מבוזבז במעדות ואולמות ממה שאני יודע מגיע לבתי תמחוי. דיברתי אם אחד שהשתגע וניסה להיות DUMPSTER DIVER והוא אומר שהוא לא מצא מזון כמעט באף פח. אז מאיפה לעז\אל המיתוס הזה הגיע?
 | 22.05.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת