אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הציבור ממשיך להגדיל את סיכוני המשכנתא

43 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

43.
הבנקים באשליה...
יש לי הרגשה שכל בנקים מסתירים מידע...אם אכן שיש אנשים שמתקשים להחזיר את חוב תוך כדי לוקחים הלוואה אחרת והלאה... בעצם הבנקים "חיים" על הנייר ועל הכסף מצוי... חייב חייב שתהיה שיטה כמו בארה"ב למי שיש מינוס בחשבון כל לקוח בנק ואין לו כסף לשלם! מוכרים את הבית שלו! ! כאן מפחדים שיגיע המצב הזה...חומר על המחשבה...
גילה | 03.06.13
42.
חחח אנחנו כאלו עלובים
אנשים חיים בסרט כאילו מישהו שומע את זעקתם בטוקבקים, מוכנים להשקיע כמה שניות למרר בבכי על שלושה ילדים ועל זה שהם בשכירות או לא גומרים ת'חודש, עממה לא יצאו לרחובות...אפילו בני הדודים שלנו ואפילו הטורקים השכילו להבין שכנראה מה שלא הולך במוח הולך בכוח ורק כאן כמו לפלפים אנחנו עושים "מחאה" וואי....כל כך תרבותי וליברלי...משהו. תמשיכו ליילל ולהמשיך במסלול החיים שאחרים מכתיבים לכם צבא-תואר ששווה לתחת-נישואים שעולים הון-לקחת משכנתא מטורפת-גירושין מכוערים. תמשיכו לממן אחרים והעיקר שיתנו לכם אינטרנט לבכות בו. אה ושמתי לב שיש קטע כזה שתמיד יש איזה טוקבק עם "הציבור מטומטם לכן הציבור ישלם" כולנו מטומטמים ולכולנו משלמים וזה מה שאף אחד לא הבין, בגלל כל הקטע של לדאוג לתחת של רק עצמנו אין לנו את הכוח שיש לנו ביחד לעשות דברים. ממש אופי גלותי בארץ ישראל.
היהודי הנודד | 03.06.13
41.
לבנקים קל מאוד להבחין, הם לא רוצים
כשהבנקים רואים חייל בן 19 קונה דירה ב1.5 מליון ש"ח שאין לו. כשאין לו הכנסה מעבר למשכורת צבאית, אבא שלו ערב להלוואה ומחזיק יפוי כוח מלא, ברור כשמש שמדובר בקומבינה על מגבלות המינוף ובעיקר על רשויות המס. אבל הבנק יודע שהאבא הוא זה שבאמת לוקח את המשכנתא והוא ערב מצוין ורוצה לתת לו הלוואה גדולה ככל שניתן.
מאיר | 03.06.13
35.
רציתי לאמר תודה לכל אלה שטרחו והגיבו ונתנו לנו חומר למחשבה
אולי הפתרון הוא באמת לקנות בדרום ולהשכיר ובמקביל לעבור לדירה קצת יותר קטנה (קשה קשה עם 3 ילדים). הצחיק אותי זה שהציע לנו להוריד כבלים (תודה אין לנו בכלל טלויזיה), לא שדרגנו, אנחנו לא נוסעים לחו"ל ולא לבתי מלון. ומזמן לא יצאנו לאיזו מסעדה טובה.... ושתבינו אנחנו שנינו אקדמאים תואר שני, עובדים ונחשבים למעמד בינוני+ מצב מדכא. ממש.
אני מגיב 8  | 02.06.13
33.
תשובה ל- 8. סבלנות!!!!
אין משהו שכל הזמן עולה ולא יורד! זה נכון לגבי הכל וגם לגבי הנל"ן. אף אחד לא יודע מתי נגיע לנקודת שיא ונתחיל לראות ירידות. אף אחד לא יודע לכמה יירד. אבל סביר להניח שתיהיה ירידה ו"מורגשת". כמו שגם העלייה היתה "מאוד מורגשת". נכון זה מעצבן לחכות ולחכות, בעיקר כשמדובר על תקופה של שנים (3-5 שנים). אבל זה עדיף מאשר להיכנס לבור ללא תשתית! אני לא היתי קונה דירה ראשונה שלי בתקופה כל-כך בוערת. למרות שגם מחירי השכירות גבוהים. רכישה במחירים כאלה היא הרבה יותר מסוכנת מאשר שכירות. כמו שאמרתי - סבלנות!!!
א | 02.06.13
31.
מחירי הדיור
בניגוד לרוב התגובות כאן, אני חושב שכל הגזרות על המשקיעים הקונים דירה שנייה או שלישית רק גורמים להתייקרות נוספת של הדירות. וזאת: 1. בגלל שרוב הקבלנים, מחזיקים עדיין שטחים לא בנויים, וממתינים לכך שווקנו מהם כ 60% מהדירות על הנייר כדי להתחיל לבנות. ולכן רוכשי דירות נוספות ייגרמו (בניגוד לסברה הרווחת) למספר התחלות בניה רבות יותר, ולפיכך ליותר דירות שייבנו. 2. קוני הדירות על הנייר להשקעה מורידים לקבלנים את עלות האשראי. 3. הגדלת עלות למשקיע על קניית דירה נוספת גורמת לעלייה במחיר שכדאי לו למכור את הדירה. 4. התחלות בנייה רבות יותר יאיצו בממשלה לאשר הבאת יותר עובדים זרים מסין. משך הבנייה הארוך גורם גם הוא להתייקרות הבנייה.
יס | 02.06.13
27.
יש פיתרון
פעם בית היה דבר מובן מאליו. כל משפחה צריכה לגור באיזשהוא מקום?! זה לא "חלום" זה מצרך בסיסי ביותר. אבל הקפיטליזם החזירי הגיע גם לכאן וכולם משלמים מחיר כבד. אבל יש פיתרון להורדת מחירי הדיור לרמות ראליות: - מיסוי קטלני על בעלות של דירה שניה ומעלה, למעט יורשים שיהיה להם תקופת זמן למכור את הבית לפני שהמיסוי נופל עליהם (אם הם נהפכים לבעלי שני בתים). - מיסוי קטלני על רכישת דירה שניה אלא אם זה לצורך מעבר דירה והדירה הראשונה תמכר תוך (נגיד) שנה. - מיסוי קטלני על רכישת דירה שלא למטרות מגורים קבועים של הרוכש או משפחתו הקרובה (וגם זה ללא תשלום שכירות). חייבים להשאיר את החוק על כנו שבעל בית אחד שאין לו עוד רכוש יכול להשכיר את הבית ללא תשלום מיסים. כך יוכל זוג צעיר לקנות בית בפריפריה, להשכיר אותו, ולשכור דירה איפה שמתאים להם תוך תשלום ההפרש. עובדים יוכלו לעבור דירה בקלות בלי לקנות/למכור אם מצאו עבודה בעיר אחרת, זקנים יוכלו להשכיר את הבית שלהם כדי לשלם על בית אבות, וכו. זה יוצר גמישות שתעזור כלכלית לכולם. התוצאה תהיה שלא יהיו יותר ספקולנטים ומשקיעים אלא רק אנשים שקונים לעצמם בית כדי לגור בו. המחירים יתיצבו והיות ולרוב האוכלוסיה יהיה יותר כסף כתוצאה מכך, זה ישפוך הרבה כסף לכלכלה ויביא לצמיחה כלכלית, מה שייצור עוד יותר כסף לכולם, וכו.
 | 02.06.13
26.
הכתב טעה טעות קשה בחישוב מספר הלווים שבצרות!
בהנחה שהמשכנתא הממוצעת 4000 ש"ח לחודש ובהנחה שבממוצע חודשיים כבר לא משלמים מדובר על פיגור של 8000 ש"ח ללווה. הפיגור הכולל הוא 178 מיליון ולכן המשמעות: כ 20,000 לווים לא משלמים !!!! גם אם הבנקים מתייחסים רק לפיגורים משמעותיים ומדובר על ממוצע של ששה חודשים = 24,000 ש"ח ללווה. זה אומר שכ 8000 לווים לא משלמים זו פשוט קטסרופה .
נירניר | 02.06.13
22.
ל - 8 - אפשר לרכוש דירה באיזורים שבהם הנפילה לא תהיה קשה
אתם יכולים לרכוש דירה בדרום או בצפון (בסביבות 700 אש"ח ) ולהשכיר אותה בינתיים - בדרך כלל השכירות מכסה את תשלומי המשכנתא ומשאירה אפילו קצת עודף. אבל שלא תטעו - יותר ויותר אנשים מתקשים בהחזרי המשכנתאות המנופחות, ולא רחוק היום שהבנקים יוציאו למכירה דירות רבות של אנשים שלא עמדו בתנאי המשכנתא (מה שנקרא תחילת שחרור האויר מהבועה) אני ממש לא מומחה אבל מתעסק בתחום - לדעתי אין מצב שלא יהיה כאן זעזוע רציני במיוחד לאור הגזירות והנטל הכבד שרובץ על כולנו אז בהתחלה מלא זוגות עוברים לגור עם ההורים, חלק יקבלו עוד הלוואות מהמשפחה - אבל עד מתי ? וברור שלא לכולם יש גב כלכלי חזק אני לא מאמין לאלו שאומרים שאי אפשר לדעת - אני רואה מה קורה מסביבי, למרבית האנשים לא נשאר כלום מהמשכורת.
ירון | 02.06.13
21.
מחירים עולים ,כי לא בונים מספיק ,מונופול מדינה , המדינה אשמה ,
אם המדינה תצמצם את הקמח , גם הלחם יעלה , אם המדינה תצמצם את הרפתות גם החלב יעלה . חשבון פשוט , עונש לפקידי מדינה ,שמונעים קורת גג לאזרחים במחיר שפוי . מ"ר בניה עולה 1 אלף דולר ,100 מ"ר לבנות עולה 100 אלף דולר . למה מספסרים באדמות שלנו , אדמות מדינה לא שייך לאף מפלגה .
אושיק | 02.06.13
20.
השוק ימשיך לעלות .......
עד אשר יחזירו את השקעות של קופת גמל לבנקים כולל הטבות אשר היו לפני ועדת בכר , השוק לא ירד כיום אין אפיק השקעה וכסף רב הולך לכיוון הנדלן . בזמנו קופת גמל נתנו , תשואה שנתית של 3%-4% סולדי . פטור ממס בפדיון קופה . הטבות בפדונות עד סוף שנה , היה איפה לחסוך לילדים . היום מה יש להשקיע ..... רק נדלן
עופר  | 02.06.13
17.
זאת הבעיה
הכלכלה בנויה על כך שאלו שיש להם כסף מוגנים. מעלים ריבית על מנת לעודד חיסכון ואחר מתפלאים שזה פוגע באלו שמנסים בכל כוחם לסגור את החודש על דירה פשוטה. "ההאטה במשק מונעת מבנק ישראל להעלות ריבית" - טוב שכך, בשביל מה המלחמה להעלות אותה. תניחו לנו. שמי שיש לו כסף יחפש השקעות אחרות.
דודי | 02.06.13
16.
תשובה למספר 8
יש לך באופן כללי שתי אפשרויות - אפשרות מספר אחת אתה מצמצם את הצריכה למינימום כלומר לא כבלים לא שדרוגי סלולר לא נסיעות לא אוטו לא מסעדות יציאות ובילויים למשך 10 שנים בערך עד שתוכל לחסוך את המקדמה שתוכל לשלם לבנק. אפשרות מספר שתיים תחכה למהפיכה שתגיע ביחד עם כולם לשרוף את כל המדינה ולהתחיל מחדש
אניהו | 02.06.13
14.
שהמדינה לא תעז לעזור לאנשים האלה כשהם יפלו, והם יפלו
מי שמסתכן ולוקח משכנתא גדולה על מידותיו (ויש המון כאלו), אני לא מרחם עליו ואסור שהמידנה תעזור לו כשהמשכתנא תחנוק אותו וייאלץ למכור את הבית. האנשים האלו המרו על כספי ההון העצמי שלהם, ומגיע להם המחיר שהם ישלמו.
אחד | 02.06.13
13.
ל - 8 הנה כמה עצות שיקלו על מצבך
קודם כל - לעבור לדירה בשכירות נמוכה יותר, לא צריך לגור בדירה מפוארת על ההתחלה שנית - בשנתיים הקרובות לצמצם את הצריכה למינימום - לקנות רק מה שחייבים, לא ליסוע לחו"ל, לא לקנות אוטו, ולא לפוצץ כספים על מסעות חופשות צימרים וספא. את כל הכסף הפנוי להעביר לחיסכון - אל תשכח שכל שקל פחות שאתה משלם למשכנתא חסכת 3 שקלים בגלל הריביות. בכל מקרה כדאי לחכות כי המחירים בשיא ועברנו את קצה גבול היכולת של זוגות צעירים. מקווה שעזרתי ובהצלחה, רונן שעל הגדר.
רונן | 02.06.13
11.
הבלון מתנפח
מספר אלמנטים קריטיים שישפיעו על השוק 1.האטה במשק וגידול בשיעור האבטלה 2.עליה בשיעור הריבית אומנם הגורמים הללו מנוגדים אך מושפעים מאוד ממה שקורה בעולם(ריביות בעולם,שעח,האטה וכו) במידה ואיפלו אחד מהגורמים יושפע בצורה מהותית ובנוסף לא נראה גידול בהיצע הדירות .נראה לדעתי התפוצצות של הבועה .זוגות שלא יצליחו לעמוד בתלומים הגבוהים והיצע גדול של דירות כתוצאה. מי שצופה המשך צמיחה ופרוספרטי בכלכלה יחד עם שיעורי ריבית נמוכים שירכוש דירה.
כלכלן | 02.06.13
9.
אין שום בועה, פשוט לאנשים אין מה לעשות עם הכסף
בקרב מעמד הביניים יש אנשים שחסכו כמה מאות אלפי שקלים בעמל רב של שנים רבות. מה בדיוק הם אמורים לעשות עם החסכונות האלה?! הפקדונות בבנק מעליבים. הבורסה בעולם מסוכנת מאוד- רק לפני כמה ימים השלים המדד היפני ירידה של 17 אחוז בשבוע. אי אפשר לסמוך על בורסות העולם, וגם פה בארץ המצב לא טוב בבורסה. אגרות החוב הממשלתיות תנודתיות ולא מספקות את התשואה הראויה. על הקונצרניות אין בכלל מה לדבר לאור אירועי החודשים האחרונים. מה נשאר? רק נדל"ן. אבל לא. גם זה מנסים למנוע מאיתנו עם גזירות שתצרנה את צעדנו. למה אף אחד לא מדבר על זכותו של מעמד הביניים להשקיע בכבוד את חסכונותיו?!
נמ | 02.06.13
8.
הבעיה: אנחנו גרים בשכירות גבוהה, ההון העצמי שלנו נמוך יחסית ונשחק בבנק,
אנחנו ממתינים כבר שנתיים להתפוצצות הבועה. זה לא קורה והמחירים ממשיכים לעלות. אז מה לעשות? בינתיים לא רכשנו דירה ראשונה, אך ככל שהימים עוברים אנחנו מרגישים את הלחץ גובר. רבים התייאשו ומחליטים לרכוש. אנחנו לא כלכלנים אך התחושה היא שהממשלה מדברת על בועה, משבר, צינון, צורך בנקיטת צעדי חירום. בפועל אף החלטה משמעותית לא התקבלה. הממשלה לא משחררת קרקעות. אז מה לעשות??????? עם 3 ילדים זה כבר מתחיל להעיק. טוקבקיסטים יקרים נשמח לקבל עיצה מושכלת.
מעמד ביניים ? | 02.06.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת