אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

אסדות הגז משייטות בים של אינטרסים

36 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

36.
סליחה באמת שאנחנו דואגים לניצול נכון של משאבי הטבע במדינה
למה לא להנות כרגע מאספקת גז שוטפת ? יש לך קונה קבוע שזה חברת החשמל למה להיות גרידי? שלא נדבר על זה שמחיר הגז כיום הוא בשפל של השפל בגלל כל גילויי הגז בעולם סך הכל נכון שבוצעו פה השקעות לא קטנות אבל לאור הנסיבות הייתי אומר שימנעו ייצוא כרגע וישמרו קצת לדור הבא וכל הדיבורים הללו על יציאה מבור התקציב בעזרת הגז (חלם ) למה לעבוד כל כך הפוך יש גז וכרגע אנחנו שילמנו הון על דלקים למה פשוט לא להנות מהגז לאורך זמן ? הכסף על הפיתוח של השדה יגיע אולי לא מהר כמו שרציתם חלקכם אבל כשמדובר של משאב טבע של מדינה לא באמת ציפיתם לעשות מה שאתם רוצים מה חשבתם שזה פה ? הכנסת :)
המגיב בתשלום  | 05.06.13
35.
מדינת חלם , ומה עם הנפט
חברת גבעות עולם שהפיקה כ400000 חביות נפט במבחני ההפקה במשך 2.5 שנים יכלה להוציא כמות של לפחות פי עשר אילולא היו סוחבים אותה הבירוקרטיה אינסופית. רק לפני חודשיים קיבלה אישור לפיתוח 3 בארות נוספות כאשר דרושות לה לפחות 15 בארות כדי להפיק 10-15 אחוז מצריכת הנפט בישראל . לשמחתי ,צרות של עשירים . יש גז ונפט כחול לבן ! עצמאות אנרגטית למדינת ישראל בזמן ששכינינו משתמשים בנפט שלהם לשרוף אחד את השני .  
לפיד ירוק | 03.06.13
33.
משפט אחד קטן ולא ברור גורם לך להטיה שגויה בעד הייצוא
"אז איך משכנעים את בעלי ההון לפתח את לווייתן? לפי ועדת צמח, הדרך היחידה לעשות זאת - סליחה, המהירה והזולה - היא מתן תמריץ כלכלי לבעלי ההון לפתח את המאגר. " איך אתה יודע את זה? האם הוצג מודל כלשהו בוועדת צמח שמוכיח שאין לבעלי ההון תמריץ מספיק לפתח את לוויתן בייצוא של 10% או מכירה רק בארץ? האם אתה מסכים עם וועדת צמח? נראה שכן, כי מכאן אתה כבר יוצא מנקודת הנחה שאם אין ייצוא אין פיתוח של לוויתן וקובע את האינטרס של התעשיינים והאוצר על פי הנחה זו. לפני כמה ימים התפרסמה הודעה, נראה לי אפילו בכלכליסט, שהאחוזים החדשים שמציע השר שלום לא גורמים לאף משקיע אפילו למצמץ. אפילו בפרופיל הפייסבוק המטורף שלהם הם מודים שגם ממכירה בארץ יהיה להם רווח נאה ביותר. נראה לי שגם הם לא האמינו לקלות שבה השיגו 53%, ויש לי הרגשה שיש שם הרבה הרבה אחוזים ספייר, אולי אפילו 53%...
צפוני | 02.06.13
23.
מה לגבי יצוא בהיקף קטן?
יצוא של בין 5% ל10% בלבד מהגז יציב את ישראל על שוק הגז העולמי, יחזק את ההשפעה הישראלית במזרח התיכון (טורקיה וירדן) ויגביר את התלות שלהן בישראל. יחד עם זה ישאיר את רוב עתודות הגז בארץ כמשאב לדורות הבאים. במקרה של משבר בתחום, מחיר הגז יעלה וישראל תוכל להרוויח יותר ולשחק עם כמות היצוא.
ברלינר | 02.06.13
22.
אין לייצא אפילו מ״ק אחד של גז. אוצר טבע זה אמור לשמש גם את הדורות הבאים שלנו.
אין להכנע לכל האינטרסנטים למיניהם. בעלי ההון, חברות ישראליות וזרות, ומדינות. יש להשאיר את כל מאגרי הגז במדינתנו לעד. המלחמות העתידיות תהיינה על מקורות אנרגיה ועל מים. חובתנו לדאוג לעצמאות מדינתנו בתחום האנרגיה.
אבנר סזיר | 02.06.13
18.
כאשר את ההחלטות מקבלים כלכלנים ולא מהנדסים שמבינים בנושא, כל ההחלטות מתקבלות
על בסיס כסף. כסף כמה שיותר מהר וכמה שיותר כסף = ייצוא כמה שיותר גז. אבל, גז טבעי הוא לא רק מקור אנרגיה (זול יותר ליחידת אנרגיה מנפט ופחם), אלא חומר גלם לתעשייה פטרו כימית (למשל, דשנים, מתנול וכו') שמעלים את הערך הסגולי של הגז בסידרי גודל, מאפשרים בניית תעשייה חדשה, מקומות תעסוקה ומקור להכנסות מט"ח מייצוא המוצרים. האינטרס של מגלי הגז ברור כשמש: אותם האינטרסים של המדינה לא מעניינים. זה שבממשלה ובכנסת לא מצליחים להבין מה חשוב יותר, זו בעיה קשה שנשלם עליה ביוקר, בדיוק מה שקרה בהולנד, שרצה למכור את הגז שהתגלה בה וכעת תולשים שם את השערות בגלל קוצר הראות המטופש.
יצחק | 02.06.13
15.
כתבה שלא מראה את כול התמונה כלל!!!
לפי חוק הנפט החל גם על הגז,על מגלה הגז לפתח את לויתן תוך 6 חודשים ולא המאגר יחולט על ידי המדינה. מאז עברו 3 שנים שהמדינה יכלה לחלט את מאגר לויתן והיו הרבה קופצים שהיו מוכנים להשקיע בפיתוח המאגר בקונסטלציה כזאת או אחרת. מדינת חלם כבר אמרנו!!!
גבי | 02.06.13
12.
ל-10 גיבוב של שטיות זה מה שכתבת
לארה"ב יש יותר נפט מכל העולם וקצת מהחלל יש להם את הטכנולוגיה להפיק נפט פצלי נפט וגם גז ... ד"א גם בארץ יש שדות של זה ולכן בכל העולם יגבר הנפט והגז לפני שבארה"ב יגמר ... הטכנולוגיה הזו רק הולכת ומתקדמת .... שלא נדבר על שדות של נפט מהול בחול שגם מזה מפיקים נפט בלי סוף בקיצור לא מדיוק מה שאתה אומר ...
נעם | 02.06.13
10.
יש גם את הנקודה האסטרטגית - ממי בדיוק נייבא גז ונפט עוד 15 -20 שנה?
בקצב ההפקה הנוכחי, ארה"ב גומרת את עתודות המוכחות שלה של נפט ושל גז עוד 13 שנה. אם נוסיף לכך עתודות בסבירות של 50% (סבירות) - שזה כולל את כל פצלי הגז שלה - זה 33 סה"כ - בהנחה שקצב ההפקה שם לא גדל. זה פחות מאשר העתודות של ישראל מבחינה זו (שמספיקות ל כ 40 -50 שנה ללא ייצוא). רוב העתודות של גז ונפט נמצאות בידי סעודיה, איראן, רוסיה, כוווית. משם אנחנו רוצים לייבא? ייצוא גז זה שטות ממדרגה ראשונה. רווח מפוקפק מאד, (בעיקר לתשובה) על חשבון סיכון של מדינה שלמה.
טל | 02.06.13
8.
חלם זה כאן
אם המדינה תאפשר לבעלי ההון לייצא גז מלווייתן, הדבר יהווה עבורם תמריץ כלכלי גדול מספיק בשביל שיפתחו את מאגר לווייתן בעצמם וייקחו את העלות עליהם. אפשרות אחרת היא להקים חברה ממשלתית ייחודית לעניין שתיקח הלוואות של כמה מיליארדי דולרים מהבנקים ומגופי הפנסיה, במקביל למימון מתקציב המדינה, ותפתח את המאגר בעצמה. כל פתרון ממשלתי יחייב לשלוח את היד לכיסו של משלם המסים. בירושלים מעריכים שאילו המדינה היתה לוקחת פרויקט כזה על עצמה, רק כתיבת המכרז היתה לוקחת בין ארבע לחמש שנים. השנה הראשונה, למשל, היתה מתבזבזת על כתיבת מכרז לשכירת חברת ייעוץ בין לאומית שייעץ למדינה איך לכתוב את המכרז הראשי. נשמע אידיוטי, אבל ככה זה עובד, ובדרך חבורה של עורכי דין, רואי חשבון וחברות ייעוץ היתה לוקחת מקופת המדינה מיליוני שקלים.
מוזי | 02.06.13
5.
מהכתבה מה שנכון למדינה זה יצוא! להניעה את כל המערכות קדימה לטובת המדינה
מכתב של מדען המתבסס על אירוע קיצון שלא בהכרח אמור להתרחש אם התחום יתפתח וימונף , מדענים מיצרים תרחישים ולא מיישמים מערכת כלכלית עובדת לכן צריך להניע את המערכת כלכלית על עובדות ולא תרחישים ולתחזק בהמשך את כל מערכת הגז לפי מבחן התוצאה ולא תרחיש קיצון של מדען ומתנגדים שאינם יודעים מה ההשלכות אם לא יהיה יצוא, ..
שחר | 02.06.13
1.
מה שהעתונים הכלכלים לא מספרים לכם ולמה?כל כמה ימים מגיעה אנית גז ופורקת
הגז במצוף הנמצא מול תחנת הכח אורות רבין בחדרה.חברת החשמל\המדינה משלמים כ-18$ליחידת אנרגיה של 1 מיליון BTU בשעה שעבור הגז מתמר חברת החשמל\המדינה משלמת רק 5$ עבור אותם מיליון BTU .חלם זה כאן במצוף הושקעו 500 מיליון$והוא היה מוכן ביחד עם תחילת האספקה מתמר.למה האזרח המסכן חייב לשלם מכיסו גחמות וכספים שהולכים במכרזים מפוקפקים ותפורים שאין בהם צורך כל שהוא.
טלטל | 02.06.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת