אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

המאבק על יצוא הגז מגיע לשלב ההכרעה

18 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

17.
מספיק עם המתנות לתשובה - לא להפקיר את הכרמל ! לא לבית זיקוק לגז בכרמל !!!
הספיק לנו אסון כרמל אחד לא מוכנים לסכן את חיינו ע"י רצועת צנורות גז באורך 17 ק"מ לאורך כל הכרמל הדרומי רוצים נקודת קליטה צפונית גז ? רק אם מתקן הטיפול יוקם ע"ג אסדה במרחק 7 ק"מ מהחוף זה עובד בכל העולם - רק אצלנו יש חכמולוגים שממציאים את הגלגל (ע"ע גדעון לרמן) אחרת לא ניתן !!! תומר מירז מעין איילה - שקרן מדופלם (לא פלא שהוא עו"ד) הצליח לתחמן את כל המועצה
כרמל איש הבננות | 03.06.13
14.
היצוא לא רווחי עבור ישראל
פשוט מאוד. וכל הפחדה על חוסר פיתוח לא תשנה את זה שיצוא הגז משמעו הפסד ענק עבור הציבור. מדובר על מאות מילארדים שאנחנו הולכים להפסיד אם נייצא את הגז ובמקומו נייבא דלקים יקרים ומזהמים, היחידים שיש להם אינטרס ביצוא הם כל מי שמתכנן לגזור קופון בדרך, בין אם אלו תשובה ונובל אנרג'י או פוטין עם גזפורם או חברות זרות אחרות. למדינה יש זכות ויכולת לקבל החלטות לגבי המשאבים שלה, להציג את התמונה רק מהצד של האינטרסנטים שמספרים סיפורים שמתאימים לרעיון שהכוח שלהם בלתי מוגבל זו הטעיה.
עלמה | 03.06.13
12.
לגמרי שקשוקה. עושים עלינו קומבינה מטורפת ומוכרים אותנו לטייקונים
מסכים עם מי שכתב שזאת שקשוקה על הגב שלנו. במקום להשקיע את הגז בארץ, הממשלה המושחתת שהפריטה את עצמה לדעת רוצה לתת לתשובה להפיק ממנו רווח זול. וככה במקום שנהפוך מדינה מתקדמת וזולה יותר, אנחנו נמצא את עצמנו בלי גז, כשהוא כמעט שלא ישרת את אזרחי ישראל.
יוסי | 03.06.13
10.
השקשוקה הגדולה בעולם
מדהים! על פי חוק הנפט, אם הזכיין לא מפתח את המאגר בתוך 3 שנים מיום התגלית הממונה על הנפט אמור לשלול לו את החזקה. אדון תשובה מצא המון גז, חייב לפתח את המאגר, גם אם הוא ירויח קצת פחות מאשר ייצוא. לא רוצה, יתכבד ויחזיר את הרשיון. משקיעים חדשים יימצאו בקלות
אורי | 03.06.13
8.
25 שנה מתגלגל= זריית חול בעיניים
נכון , צמח אומר שצריך לשמור 25 מתלגל, אבל כדרכה בקודש של הוועדה זה זריית חול בעיניים. מדוע? כי לפי הסקר הססמי של המכון הגאולוגי של ארה"ב יש בכל השטח הימי של ישראל פוטנציאל של 1480 מיליארד מ"ק בהתסברות של עד 50%. מתוכם נמצאו כבר 900 מיליארד מ"ק, 350 נתבררו כלא קיימים או בלתי ניתנים להפקה (לדוגמה ישי) ונותנו עוד כ 220 מיליארד מ"ק. רוצים לייצא כ 500 מיליארד מ"ק. מתוך ה 900 (נא לזכור שגם המאגרים המוכחים בהסתברות של 90% הם 650 מיליארד מ"ק, 900 מיליארד קוב זה בהסתברות של 50%!! ), כ 10% הולכים להתבזבז על צריכה עצמית בתעשייה - נשארנו עם 800 לייצוא ולישראל. ככה שלישראל יש פחות מאשר 25 שנה. לכמה זמן יספיקו אותם 220 ? פחות מ - 8 שנים.
אריק | 03.06.13
4.
אם הציבור יבין איזה מגה שקשוקה בישלו כאן , זה סוף הקריירה של כל המעורבים
הציבור עדיין מנומנם ומבין רק שיש כאן איזה משהו לא לגמרי כשר, את עלות הנזק שעלול המשק לספוג, כמו גם את השתוללות חבורת הגז , עוד לא לגמרי קולטים. שיטת השקשוקה המקורית , מכירת צים, היתה 5 מיליארד ש"ח נזק לכל היותר או 2500 ש"ח לכל בית ובית בישראל. כאן מודבר על נזק אפשרי של 600 מיליארד ש"ח, או נזק של 300 אלף ש"ח לכל משפחה. אף משפחה לא תשכח את הפארסה הזאת. גם טובי הספינולוגים לא יוכלו להסביר למה הממשלה מיהרה לייצא במהלך שמיטיב עם הטייקונים אבל מחסל חצי מעתודות הגז שלנו.
אורי | 03.06.13
3.
אפשר גם להשתמש ביתרות מט"ח עצומות שיש לישראל
אם המדינה היתה רוצה, היא היתה מוצאת בקלות איך לסייע במימון. בסה"כ אם המדינה מסייעת ב 3 מילאירד ש"ח , זה דומה להוצאות של ההבטחה. אבל בניגוד להוצאת ההבטחה זה לא כסף שיוצא מהתקציב, אלא כסף שניתן לגייס מול נכס מניב, במגוון צורות, במילים אחרות זה לא הוצאה אלא השקעה שניתן להחזיר תוך שנים ספורות. צורה נוספת הן רזרבות המטח העצומות של המדינה ששוכבות כאבן שאין לה הופכין. אם יקחו משם 3-4 מיליארד ש"ח, ויחזירו עוד שנתיים - (לדוגמה המיסוי של ישראל יגדל בסכום זה בגלל התייעלות המשק עקב החכסון השנתי שהגז יתן) אף אחד לא ירגיש. ישראל תחסוך ככה מאות מיליארדי שקלים שייצוא גז יעלה לה (כי גז שמייצאים פרושו ייבוא יקר של דלקים מאוחר יותר, שהיום הם יקרים פי 3 מהגז או פי 6 מהתמלוגים על הגז). אם למדינה היה אכפת, אבל כנראה שלא ממש אכפת למדינה מהאזרחים.
ירון | 03.06.13
2.
יש עוד אפשרויות לפיתוח, אבל הממשלה לא ממש בדקה אותן, בטח לא צמח
יש לדוגמה אפשרות לפתח את המאגרים הקטנים לפני מאגר לוויתן, זה יתן למשק זמן לפתח ביקושים ולנייד חוזים של חברת חשמל אל לוויתן. יש אפשרות לייצא כמות קטנה (שלא דורשת מתקן הנזלה גדול ויקר, שבכלל לא ברור לאף אחד איפה ימקמו אותו) אל ירדן או הרש"פ. אף אחד גם לא בדק איזה עוד ביקושים יש בשוק הישראלי, ויש עסקים שכבר עכשיו אומרים להם "לא". רוב הנתונים בידי החברות, והן מבצעות מגה - שקשוקה מול הפקידים, שחלקם לפי נסיון העבר יעבוד אצלהם עוד כמה שנים. וכל זה מול שר אנרגיה שחושב שאנחנו דומים לנורווגיה ושר אוצר חדש וחסר נסיון. בינתיים הספינים בעיתונות פורחים על פצלי גז מארה"ב ועל אנרגיה סולארית שעוד 25 תייצר לנו 100% מהחשמל, ובכלל הגז בעוד 10 שנים יהיה משהו שאנחנו נשלם לאחרים כדי שיקחו.. הנתונים לעומת זאת מראים שמחיר הגז בכל העולם, גם בארה"ב, במגמת התייקרות. מחיר הפחם גבוה פי 4 יחסית לרמה שלו לפני 10 שנים, מחיר הנפט כנ"ל. ראש הממשלה רוצה לייצא לטורקיה ולשחק אותה סעודיה מול ארה"ב או רוסיה , אבל עוד 15-20 שנה (הייבוא מתחיל הרבה לפני שהמאגרים נגמרים לגמרי) ממי נייבא? העתודות המוכחות של ארה"ב נמגרות עוד 13 שנה. אם נהיה אופטימייים יהיה להם גז ל 33 שנה וגם זה הם לא ימהרו לייצא. (חצי מעתודות פצלי הגז שלהם נמחקו בשנה אחת בגלל הערכה טובה יותר של מאגרים). רוב העתודות נמאצות ברוסיה ובמדינות ערב. אבל ראש הממשלה חושב לטווח קצר. גג 4 שנים.
האזרח דרור | 03.06.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת