23. ביפן מלצר רץ אחרינו תפס אותנו כשכבר היינו מחוץ למסעדה והחזיר לנו את הטיפ שהשארנו : ,JAPANESE PEOPLE DONT TAKE TIP, יעל | 16.06.13 (ל"ת)
22. ישראלים חושבים יפן זה מאוד נחמד לראות איך נערצת התרבות היפנית וכולם פה רוצים כבר לאמץ אותה ויפה שעה אחת קודם! בתור מלצר אשמח אם גם תאמצו את הנימוסין והסובלנות של היפנים בפעם הבאה שתלכו למסעדה, אשמח לא לקחת מכם טיפ. מיסטר יאגי | 14.06.13 (ל"ת)
19. אכן מנהג מיותר, הייתי מצפה שמס הכנסה יטפל בהון השחור... זה כבר הפך למכה! אתה מגיע לעסק, מבצע עסקה, משלם עבורה ולפני שאתה הולך לדרכך מגיע עובד זוטר ומבקש\דורש נדבה. כאשר אני יושב במסעדה אני מצפה שהמנה תגיע לשולחני במחירה הנקוב בתפריט, לא אחוזים ולא נעליים. גרוע מכך, בעל העסק מזהה פתח לא לשלם משכורות, מיסים ותנאים סוציאליים בהתאם לחוק. וזה לא רק מלצרים, לא מזמן קניתי מוצר, שילמתי עבור הובלה ובסיום העבודה עולה אלי "בעל הבית" לבקש נדבה עבור שאר המובילים... מיותר לציין שיעצתי לו לשלם להם משכורת במקום דניאל | 11.06.13 (ל"ת)
17. חייבים להמשיך במנהג הטיפים אבל גם צריך להעלות את מחיר המנה טיפ הוא תשורה של אדם על שרות שקיבל אני למסעדה הזו לא אלך עמנואל | 11.06.13 (ל"ת)
15. מה שמפגר בישראל הוא שיש חוק, שקובע בפירוש שהמחיר חייב לכלול הכל לרבות טיפ למה לתת טיפם למלצר ולא לקופאית בסופר ? ולא למתדלק בתחנת הדלק? כי ככה הרגילו אתכם סימה | 10.06.13 (ל"ת)
14. הנושא מסובך הרבה יותר ממה שאתם חושבים קודם כל בארץ עובדי מסעדות מקבלים שכר התחלתי של שכר מינימום,יש כל מיני תיאוריות לגבי השאלה אם טוב לעבוד עם טיפים או לא. בסך הכל במסעדות יוקרה לדעתי לא צריך לעבוד עם טיפים מכיוון שעשירים - או סתם אנשים עם כסף או נובורישים - הם חארות שמתנהגים לנותני השירות כמו עבדים הייתי מציע למסעדות שהם לא יוקרה אבל עם אוכל טוב לעבוד עם טיפים מכיוון שאנשים שאוכלים במקומות כאלה הם כרגיל דייטים וכדומה ובעיקר אנשים שרוצים שישרתו אותם כמו מלכים ומוכנים לשלם טיפ מכובד כדי לקבל את השירות הזה, ואם בעל מסעדה רוצה שהאוכל שלו יהיה ברמה גבוהה מומלץ להפריש טיפ יפה למטבח לארכיטקט לא נותנים טיפ בגלל שהוא מתוגמל כראוי,אז אם בעלי מסעדות יתגמלו את נותני השירות שלהם והטבחים שלהם,האוכל יהיה יותר טוב והשירות יהיה יותר טוב. אף אחד לא עובד טוב כשהוא מרגיש פראייר טבח | 10.06.13 (ל"ת)
13. ביפן אסור בכל המסעדות להשאיר טיפים, זה נחשב לאקט מעליב כלפי המלצרים מדוע מעליב ? מפני שהם רוצים שיידעו שהם עושים את המיטב גם ללא הטיפים, וטיפים ייחשבו כאילו הם עשו פחות בשביל לקוח שלא השאיר טיפ. מדהים אבל כך נהוג שם. גיל | 10.06.13 (ל"ת)
12. יש לשלם "דמי שירות" של 20%. ? מי יכול לחייב אותי לשלם על שירות ???? ואם אני לא מרוצה? ואם השירות לא שווה פרוטה? אין כזה דבר אלא אם מציגים את זה בצורה בולטת בתפריט ואז אני יכול לצאת ולא לאכול דמי שירות הם במסגרתץ מחווה מרצון של סועד ולא מס של המסעדה שביט | 10.06.13 (ל"ת)
11. ביפן מאז ומתמיד לא נהוג לתת טיפים משלמים למלצרים בהתאם להיפך, זה מעליב לקבל טיפ כי המסעדות מעוניינות להציג את עצמן כנותנות שירות טוב בלי שום קשר לטיפים. רק חבל שטוקיו כל כך יקרה :(( יפן | 10.06.13 (ל"ת)
9. בישראל גם לא יעלו את שכר העובדים וגם ידרשו תשלום טיפ חובה כחלק מהתשלום הכולל ובנוסף לכל, גם לא יעבירו את הטיפ למלצר המסכן. להשמיד את המדינה הזאת ועכשיו! | 10.06.13 (ל"ת)
8. כל הכבוד לאמריקאים טיפ הוא שוחד לכל דבר. המלצר ישרת אותך טוב יותר אם ידע שאתה משאיר טיפ גבוה. זו נורמה לבנטינית מגעילה. יפה עשה בעל המסעדה שביטל נוהג פסול זה. נחום | 10.06.13 (ל"ת)
7. מסתבר שהמשוגע הישראלי שהופיע בתוכנית של השף רמזי צדק כשלקח את הטיפ למלצרית.. כך גם אין כסף שחור ואתה לא צריך להתעסק כמה לשלם טיפ שי | 10.06.13 (ל"ת)
4. עוד לפני ההעלאה הנוכחית זו אחת ממסעדות הסושי היקרות בעיר אם לא ה....... נובו מטסוהיסה | 10.06.13 (ל"ת)
3. טיפ הוא מנהג שסובב סביב אי-נעימות והוא צריך לחלוף מהעולם. אני מברך על הצעד של המסעדה. בתקווה שאחרים יעשו כן. תמיד מקומם אותי שצריך להשאיר טיפ לפי אחוז (10%-20%). אם הייתי במסעדת יוקרה והזמנתי מנה יקרה ויין והמלצר בסך הכל הגיש, אז הוא צריך לקבל עשרות-מאות שקלים טיפ? ולעומת זאת, אם הייתי במסעדת-פועלים וייתכן ש"טירטרתי" את המלצר שיביא ויוסיף, אז במקרה הזה הוא לא זכאי לשום טיפ או לטיפ נמוך לכל היותר. התיאורים שלי לקוחים מהמציאות. כמו כל נותני השירותים, גם המלצרים צריכים לספק שירות ראוי ואין סיבה לשלם להם אקסטרה עבור השירות (אלא אם באמת מדובר במקרה יוצא דופן וחריג). מי שצריך לתגמל את העובד הוא המעסיק ולא הלקוח. למשל, מוכרנים בחנויות אופנה - יש כאלו שמקבלים בונוס ויש כאלו שלא, בכל מקרה הבונוס הוא לא טיפ מהלקוח, אלא מחושב מהקניה עצמה. אז המחיר יכול להיות יקר יותר במספר שקלים, אבל הלקוח לא צריך לחוש אי-נעימות. כשנפגשים קבוצה של אנשים וכל אחד משלם בנפרד ואז צריך לחשב טיפ. או שבעודף שיש לך יש פחות מ-10-15%. או שאתה צריך לבקש מהמלצרית לפרוט שטר של 200 רק בשביל שתשלם לה טיפ. אין סיבה להגיע למצבים האלו. המקרים הכי מעצבנים הם במועדונים. הברמניות החוצפניות גובות למשל 38 ש"ח למשקה ואת היתרה מביאות לך בשקלים בודדים ואז מטות את היד אל עבר כוס הטיפים. הן יוצרות את האי-נעימות בכוונה. לא תבקש מהן להחזיר לך את 12 השקלים הבודדים ואז תספור ותתן לה טיפ. אז במקום לשלם 38 ש"ח על משקה (שהשווי האמיתי שלו הוא 10 ש"ח) יוצא שאתה משלם עבורו 50 ש"ח. י.ש | 10.06.13 (ל"ת)
2. כל הכבוד! מקווה שבקרוב אצלנו... סתם... אף אחד לא יוותר על מקלט המס בישראל! אבל חייבים להפטר מהמנהג עבור כולם, כן גם עבור המלצרים. | 10.06.13 (ל"ת)
1. כל הכבוד! אין שום סיבה שבעולם לתת טיפים, את השכר שיקבלו מהמעביד ולא ישירות מהלקוח, שחור. לא נותן טיפ | 10.06.13 (ל"ת)
המהפכה הבאה? מסעדה מפורסמת בניו יורק אוסרת על מתן טיפים
23 תגובות לכתיבת תגובה