אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

המדד לא מודד

33 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

33.
לא ברור מה השורה התחתונה שלך ?
אלכס, אתה מניח ש- 30% שוכרים דירה ושכל ה- 70% הנותרים משלמים משכנתא. אלא שרק חלק קטן מה- 70% משלם משכנתא כשרבים כבר סיימו לשלם אותה (היא גם לא הוצאה על צריכה אלא השקעה). וגם לא ברור למה אתה סבור שבנק ישראל לא מתייחס למחירי הדיור כבעיה רק כי הם לא מופיעים במדד ? וגם האם באמת היית מציע שבנק ישראל ישתמש בכלי המוגבל של הריבית כדי לרסן את הביקושים שאינם לדיור עוד יותר כדי לפצות על עליית מחירי הדיור ?
אזרחית  | 11.06.13
32.
ל-31, אתה קצת טועה, מה שרשמת לא נכון.
המדד מחשב כמה כסף הוצאת על מכנסיים ולא כמה עולות מכנסיים. לפי זה, ההוצאה על המכנסיים שלך לפני חמש שנים היתה 100 ש"ח בשנה. ההוצאה על מכנסיים היום היא 400 ש"ח בשנה, ולכן במקרה זה רכיב המכנסיים במדד הדמיוני הזה עלה ב-300 אחוז. דבר שני, אתה פראייר כי אתה מוציא 200 ש"ח על זוג מכנסיים שאתה יכול לקנות בחמישים במקומות הנכונים.
יוסי | 10.06.13
31.
שקר המדד
יש גם מדד שעובר בשקט מתחת לרדר של כולם ובא לידי ביטוי באיכות המוצרים שאנשים קונים. התעשייה מוזילה את הייצור על חשבון האיכות והמחיר נשאר אותו דבר. לדוגמה: זוג מכנסיים שקניתי לפני חמש שנים במאתיים שקל החזיק מעמד שנתיים. היום זוג מכנסיים באותו מחיר או אולי קצת יותר מחזיק חצי שנה במקרה הטוב. המחיר עלה רק קצת או שנשאר אותו דבר, אבל... במקום מאתיים שקל למכנסיים לתקופה של שנתיים אני מוציא 800 שקל. הדבר נכון לגבי מוצרי הלבשה, חשמל ועוד. אבל זה לא בא לידי ביטוי במדד שנמדד אחת לחודש ובודק את המחירים כמו שהם. במילים אחרות, עושים על האזרחים סיבוב מכל הכיוונים.
פינוקיו | 10.06.13
30.
מבנה נמדד בישראל בהשוואה למבנה המדד בעולם מעוות ומשקר
מבנה מדד המחירים הישראלי איננו משקף את יוקר המחיה בגלל חלוקת המשקלות בתוכו. סעיף דיור ואחזקת דירה הוא כ 34% בהשוואה למדד האירופי שם סעיף דיור, אחזקת דירה כולל דלקים, מים וחשמל הוא כ 11%. זה מעוות וממתן את מדד יוקר המחיה אמיתי - כולנו צורכים ביום יום מזון, ביגוד ודלקים (תחבורה). בשיטה הישראלית חלוקת המשקלות גורמת להטייה כלפי מטה בצורה מעוותת ולא משקפת מציאות
אריה מרקו | 10.06.13
29.
טוב שמחירי הדירות לא נמצאות במדד
מחיר הדירות אינו רלבנטי, דירה זו השקעה, או שאתה שוכר דירה וזו הוצאה ולכן זה חלק מהמדד, או שיש ברשותך השקעה בדירה המניבה שכר דירה, ואף אם אתה השוכר של דירתך גובה ההשקעה אינו משנה, אלא שכר הדירה.(שבמקרה זה זו גם הוצאה וגם הכנסה). לכן נכון וטוב שבמדד אין מתייחסים למחירי הדירות אלא למחיר השכירות. ומה יגידו כל אנשי הקונספירציה, כאשר מחירי הדירות יחסית למחיר שכ"ד ירדו ללא השפעה על המדד. דרך אגב ההבדל העצום בין עליית מחירי הדירות לשכירות, בונה צפייה לעליה דרמטית נוספת במחירי שכר הדירה, גם בפרפריה ובעיקר בתל אביב. שם דירת 3 חדרים נמכרת סביב 2,700K ש"ח והשכירות בערך 6.5K ש"ח שזה אומר תשואה ברוטו של 2.9%. בברלין שהשוכר מוגן בחוק ואין למשכיר אפשרות להעלות את שכר הדירה כרצונו, התשואה נטו היא 7%. מאחר ואין ואקום והעולם הוא כפר גלובלי אחד אנו רואים יותר ויותר ישראלים המשקיעים בארה"ב ובאירופה ונהנים מתשואה נטו (לאחר דמי ניהול) של 5-7%. מאחר ששם מחירי הדירות מאד נמוכות יש למשקיעים צפייה שבנוסף יהנו בעתיד גם מעלית מחירי הנדל"ן שם.
רוני | 10.06.13
28.
מה שלא ברור איך קנו מיליארדי דולרים קנו בשקלים ? משכנו רכוש ? ומה זה מועיל לאזרח
הרי הדולר אחרי שקנו לא יתייקר כך שליצוא זה לא עוזר, ואם הדולר היה כן מתייקר ומגיע לחמישה שקלים אולי זה היה עוזר ליצואנים אבל היה מייקר את היבוא וכל יוקר המחיה בארץ היה מרקיע לשחקים הרי המדד היה עולה [אינפלציה] והריבית וכו'. השאלה היא למה לא להפנות חלק ממיליארדי הדולרים לפורויקטים לאומים שיצרו מקומות עבודה .או אם יש אפשרות לעשות ההפך ולהמיר כ10 מיליארד דולר לשקלים וכך לסגור את הגרעון של המדינה ולבטל את הגזירות ולהעניק לאזרחים חיים יותר טובים .או שנגיע לסיפור על מקבץ נדבות שחי בעוני וכשנפטר התברר שהיה לו אוצר.
בנימין | 10.06.13
27.
לאלכס כותב הכתבה
כתבת יותר מדי כדי להסביר את בלוף המדד. אך ההסבר הוא רק קצה הקרחון. המדד גם בלי קשר לעליית מחירי הדירות היה אמור לעלות בשני אחוז לחודש לפחות, כאן לא מדובר בטעות שנתית של אחוז אחד או שניי אלא זיוף של עשרות אחוזים!!! הדבר החמור ביותר כאן הוא שהאקדמיה "יושנת" ולא מביעה את דעתה בנושא זה. איפה כל הפרופסורים לכלכלה??? למה אין לה מה לומר בעניין הזה??
מור | 10.06.13
19.
האמת בפנים! כדאי לקרוא
מחירי הדירות הגבוהים גורמים להקטנת ההכנסה הפנויה של רוכשי הדירות למשך שנים ארוכות, לאחר שהם נאלצים להקצות חלק גדול מהכנסתם לתשלומי משכנתא. כתוצאה מכך, הצריכה הפרטית, שמשקלה גבוה פי 1.5 מהמשקל של היצוא, נפגעת בצורה משמעותית. כשהריבית תתחיל לעלות, יוקר המחיה של אותם בעלי המשכנתאות יעלה מבלי שזה יבוא לידי ביטוי במדד המחירים. למעשה, עליית הריבית תהווה מהלומה נוספת אחרי המכה הראשונה שהם ספגו כשרכשו דירה במחירים מפולפלים. כתוצאה מכך, הרוב הדומם של בעלי הדירות יספוג את המכות בעלות יוקר המחיה שלהם, מבלי שהדבר יבוא לידי ביטוי במדד המחירים. וכך, עניין פעוט לכאורה, כמו שיטת המדידה - הופך לגורם בעל השפעה רבה על המשק.
DAVID | 10.06.13
18.
לא חידשת כלום בכתבה....רוב אזרחי ישראל יודעים שהמדד הוא "בלוף" אחד גדול!!!
רוב אזרחי ישראל מרגישים את זה בכיס, בקנית האוכל השבועית,בתשלומי המיים שקפצו ב 150% בשנתיים האחרונות, במחירי הדלק, ובמה לא..... ואז מגיע ה 15 לחודש ומתפרסם מדד שלילי של 0.5% - ואתה לא יודע אם לצחוק או לבכות??? זה לא חדש לנו.... משהו רקוב בממלכת ישראל!!!!
דיוויד | 10.06.13
15.
נכון אבל מה יותר גרוע משיטת מדידה לקויה?
שינוי של השיטה לאחר שהסוסים ברחו מהאורווה. אם ישנו עכשיו את השיטה כך שמחירי הדירות יקבלו משקל גבוה במדד המחירים לצרכן, אזי מאחר ומחירי הדירות כבר הגיעו לשיא ובמידה והם יתחילו לרדת, מדד המחירים לצרכן יראה ירידה, שהיא בעצם רק תיקון של העליה שלא נמדדה לפני כן. זה יוביל לעיוות כפול במדידת האינפלציה בישראל. לכן עדיף להשאיר את המצב כפי שהוא ולא לתקן עכשיו ולגרום נזק נוסף.
איש | 10.06.13
12.
כולם מתייחסים למדד כאילו הוא באמת משקף את השינוי ביוקר המחייה / ערך הכסף
זה מה שהיו רוצים שנחשוב אך האמת היא שהוא מודד מספר פרמטרים מוגבל שלפיהם מחליט בנק ישראל והממשלה איך להתנהל כלכלית. בדומה לריבית במשק שקובע הנגיד שאפשר להגיד עליה שהיא המכשיר הפיננסי בקטן ביותר ועם ההשפעה המערכתית הגדולה ביותר. המדד בסה"כ משקף את מה שמקבלי ההחלטות רוצים למדוד ולא את מה שהציבור היה רוצה להאמין שהוא מודד.
אאא | 10.06.13
10.
שופרסל מעלה מחירים מספר פעמים בשנה. הרבה יותר מהמדד.
לכן הפסקתי לקנות שם. חוצפה. למזלם יש מספיק פראיירים שלא מבינים. ניופארם העלה לאחרונה מחיר סבון מסוים ב 40% !!! מ 5 שקלים ל 7 שקלים. תגובתי: לא נכנס לרשת הזאת יותר. ידוע לכם שמחיר הדלק בארץ הוא פ 8 מאשר במצרים? (גם אם נקח בחשבון את פערי השכר, זה עדיין לא בסדר. ובארץ מחיר הדלק כולל מרכיב גבוה של מס, ובמצרים לא) בקיצור, המדד לא משקף את עליית המחירים אלא הוא מוטה כלפי מטה לא רק בגלל מה שכתוב במאמר הזה. וכולם יודעים את זה.
אלון | 10.06.13
8.
איך מחירי הדירות (לא) משקפים את הצריכה החודשית
הכותב המשכיל פספס נקודה מרכזית: המדד משקף את ההוצאה החודשית לצריכה של משקי הבית בישראל. מחירי הדירות הנוכחיים אינם משקפים זאת, מכיוון שתשלום המשכנתא משקף את מחיר הדירה בעת קנייתה ולא מחירה הנוכחי. לכן למדד רלוונטית רק השכירות המבוססת על תשלום חודשי.
קצין במיל' | 10.06.13
7.
בלוף המדד - זה הרבה יותר ממה שאתם חושבים
מ2007 המדד היה צריך להכפיל את עצמו. הדלק היה 3.5 ש"ח חשמל היה חצי ממה שהוא היום מחיר מים הוכפל מחירי הדירות - שילשו עצמם. מוצרי מזון עלו בעשרות אחוזים. הדבר היחידי שהוזל היה מחיר הסלולרי. אז איך זה שאחרי עלייה של 100% בכל מוצרי הבסיס המדד עלה ב2-3 אחוז לשנה ? התשובה - עובדים עלינו בעיניים . כן, יהודה ברקן , מתיחות פיספוסים , יגאל שילון. תקראו לזה באיזה שם שאתם רוצים אבל אנחנו משלמים הרבה יותר על הכל וחלקיק מזה משתקף במדד.
יניב | 10.06.13
6.
נכון, אבל...
הפער בעליית מחירי הדירות לעומת השכירות נובע מירידת הריבית המתמשכת בשנים אלה, שגררה ירידה בתשואה הנדרשת על דירה. לכן, עליה של X במחירי הדירות, התבטאה רק ב 1/2X במחירי השכירות (לצורך העניין נניח שהתשואה ירדה מ 4% ל2%). מגמה זו תתהפך כשהריבית תתחיל לעלות, ואז תידרש תשואה גבוהה יותר על דירה, ולכן מחירי השכירות יעלו ביותר ממחירי הדירות (או שמחירי הדירות ירדו כך שהפער יצטמצם).
יעקב | 10.06.13
4.
ביבי, שטייניץ ופישר צריכים להחקר על הפשע הכלכלי שהם עשו
דור שלם של צעירים בני 25-45, הולך לשלם מחיר של לפחות שני עשורים אבודים מבחינה כלכלית, בשל שלושת המטומטמים הללו. ביבי הוא האחראי הגדול ביותר, בגלל שהוא נשא בתפקיד כלכלי, כמעט לאורכו של כל העשור האחרון. פישר גם הוא אשם, בגלל שתפקידו אינו פוליטי ולכן, הוא משוחרר משיקולים ומלחצים. ושטייניץ אשם בזה שהוא אידיוט, ותפקיד שר האוצר היה גדול עליו.
קלקלן | 10.06.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת