אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"פישר משאיר אחריו אדמה חרוכה שתביא את המשק למיתון עמוק"

75 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

73.
טיומקין צדק עד כה. הוא תותח וכדאי להקשיב לו!
לפני 6 שנים נפגשתי בו באקראי בטיסה מציריך, ישב על ידי במח' עסקים. הוא הסביר לי שגוש היורו עומד להתמוטט. אני וחברי המכובדים לטיסה (קבלנים, בנקאים, משקיעים וכ"ו) חשבנו שאין לו מושג על מה הוא מדבר. אירופה היתה באופוריה והכל נראה וורוד. ואז פתאום הסתבר שהתחזיות שלו היו מדויקות להפליא. מציע להקשיב לאיש. הוא ככל הנראה יודע על מה הוא מדבר!
חובב | 13.06.13
71.
68 צודק, תחשבו שאתם משקיעים כסף של אחרים או נוסעים במכונית של אחרים אתם מתייחסים אל זה
בהרבה יותר קלות ראש מאשר אתם מתייחסים לו הכסף או המכונית היו שלכם. מה איכפת לכם, התוצאות לא ישפיעו עליכם או על משפחתכם. וכך גם פישר,אם בניו ובנותיו היו צריכים לקנות דירה בארץ הוא לא היה מפקיר את הזוגות הצעירים ודואג לבנקים בלבד כי כל מעייניו, הם שבנק לא יתמוטט במשמרת שלו. זאת מבחינתו ההצלחה, ולא משנה שעל מזבח ההצלחה הזאת הופקר דור שלם של אלפי זוגות צעירים לעתיד שחור משחור. דבר שני לא פחות גרוע הוא שהוא לווה מילארדים על מילארדים של שקלים (הוא לא מדפיס שקלים הוא לווה אותם) כדי לקנות דולרים ולתמוך בשקל,והיום אחרי כל המילארדים שהוא קנה הדולר עומד על 3.60 שהספקולנטים עושים לו קרקס, תוך שהוא משאיר אותנו עם החוב הזה עם לשלמו שנים אחרי שהוא כבר לא בסביבה. לפי דעתי פישר הוא מהנגידים הכי גרועים שהיו במדינה מעולם,אסור לחזור על הטעות שוב, כל בעל תפקיד חייב להיות אדם שקשר את גורלו עם המדינה.
איציק | 12.06.13
68.
לא ממנים קפטן לספינה אם הוא עצמו לא נמצא עלייה.
פישר בא לכאן לתקופה זמנית,מה שיהיה אחריו לא ישפיע עליו ועל משפחתו. שיהיה בריא ,אבל בשעת הצורך הוא לא מתאשפז בבית חולים ציבורי,הוא לא נוסע באוטובוס וילדיו לא צריכים לקנות דירה בארץ. לכן הוא דאג לאינטרס הצר שבתחום אחריותו בלבד ולא מסתכל על התמונה הכוללת אם מסתכלים על תחום אחריותו אז המצב גן עדן אין אינפלציה יש צמיחה, המצב במשק סביר. אם מסתכלים על התמונה הכוללת מאות אלפי אזרחים נאנקים תחת חובות משכנתא לעשרות שנים, אלפים אחרים כלל לא חולמים אפילו על קורת גג, מצב תשתיות על עולם שלישי ,שיעור השתתפות בעבודה מהנמוכים במערב \,שיעורי עוני קשים הן של המשתתפים בכוח העבודה והן של אלו שלא יכולים להשתתף כמו קשישים. מערכת בריאות מתמוטטת והשימה ארוכה
מוטי | 12.06.13
66.
למה 0.5% ??? צריך מינוס1%
הורדת הריבית למינוס 1% תאפשר גבייה מיידית של כ5 מליארד שקל. המשקיעים הזרים ימלטו והדולר יחזור לרמה הסבירה של 4.5-5 שקלים האינפלציה תעלה קצת, לא רציני. 2-3% לא יותר. ככה למשך 4-5 חודשים זה יגמר עם מקסימום 15-18% עליית מדד זה נכון שהנגיד משאיר אדמה חרוכה .....רק היועץ התבלבל קצת עם הריבית. לא נורא , זה לא עניין מהותי.
חובבן | 11.06.13
65.
אתם חייבים להבין שעידן הצמיחה נגמר!!!!
הכלכלות בכל העולם קורסות פשוט משום שהשיטה הכלכלית מחייבת צמיחה בכל מחיר, מה שמתנגש עם המחסור באנרגיה: הנפט בעיקר, גם הגז והפחם בהמשך. בלי שהם יגדלו לא תיתכן צמיחה, כאשר הדרישה לאנרגיה רק גדלה כל הזמן, במיוחד במדינות המתפתחות כמו סין, הודו וברזיל. הממשלות יכולות להדפיס כמה כסף שהן רוצות ולכרות כמה עצים שהן רוצות ( רק שאז גם לא נוכל לנשום ), האנרגיה פשוט לא שם יותר. אם השיטה לא תשתנה, צפו לגרוע מכל. עוד לא ראיתם כלום. העולם משתנה במהירות. בכל מקרה, בעוד עשור או שניים, אם לא נפתח אנרגיות מתחדשות ונשקיע בטכנולוגיה בכיוון הזה אנחנו הולכים לחזור מאות שנים אחורה.
צמח שלא צומח יותר | 12.06.13
60.
לא כלכלן
אני לא מבין גדול בכלכלה. אבל אפילו אני מבין שלא יתכן לבנות כלכלת מדינה על שרותים יבוא וחנק התושבים. זו יכולה להיות תרופה לתקופה קצרה אך לא פיתרון לבעיה. לא יתכן להרוס כל חלקה יצרנית במדינה!!! תעשיה וחקלאות, משום מה עושים הכל כדי להרוס את הבסיס של הכלכלה. התחילו בביטול בתי הספר המקצועיים והמשיכו במדיניות מכסים שונה ומשונה בחקלאות מיום ליום הופכים את חייהם של החקלאים לבלתי נסבלים, לעובדים התאילנדים דואגים הרבה יותר מאשר לעובדים ישראלים ומטילים על מעסיקיהם היטלים שונים ומשונים שאין מצב לעמוד בהם ואז באים וקונסים אותם מכיוון שלא עמדו בהם. הן התעשיינים והן החקלאים מרגישים היום נרדפים ע"י המדינה, חלקם ישרדו ורובם לא, בטח לא במתכונת הזו. המדיניות של היום תגרום לאנשים לרדת למחתרת ולנסות ככל יכולתם לא לשלם מיסים, איפה כל ההצהרות של הורדת מיסים כדי שכולם ישלמו??? במקום זה מעלים ומעלים וחושבים שהיהודים יורידו ראש. ובכן - יורידו ראש כדי להתחבא שלא ימצאו אותם, ואז נראה מאיפה יביאו כסף!!!!!
Eli | 11.06.13
56.
עקרונית טיומקין צודק אבל הפרסה לא תתקים:
1. בתנ"ך היה חכם שהמציא את שנת היובל שבה שומטים את כל החובות.2. המציאות ההסטורית בכל ארצות העולם מראה שמעולם לא היה רצף צמיחה כלכלית של 50 שנה ו"הפרות הרעות טרפו נאת הטובות". תמיד היה ויהיה שמיטת חובות, צמצום כמות הכסף, הזהב במטבעות , מלחמות ומחיקת חובות "תספורות". 3. כמות הכסף ותחליפיו (התחיבויות הפרטים, העסקים, המדינות, ארגונים ממגון אמצעים ושיטות כולל אג"ח, מניות, כרטיסי אשראים, קופונים..) הוא אינסופי. רק ארה"ב לבדה החוב החיצוני כ16 טריליון והפנימי הכולל כ90 טריליון. לא ניתן למחזור. 4. יכולות היצור ואנו באמצע מהפכה תעשייתית המשלבת אינטרנט ,כסף אלקטרוני, מידע, מדפסות ייצור תלת מימד ועוד מאפשרים ייצור ללא כוח אדם וכל מוצר שרוצים בכל כמות. המסקנה - אבטלה המונית ברחבי כדור הארץ. ירידת רמת חיים דרסטית בכל ארצות המערב! 5.ולכן - והיות והממשלות רוצות להתקיים וההמונים מבינים שכל פתרון עדיף על מלחמת עולם עם הרס טוטלי ומותם של עשרות או מאות מיליונים יש דרך אחת: שילוב ידים , תאום ,הקמת ממשלה פיננסית על - מטבע חלופי חדש המתבסס על G12 , ביטול או שינוי מהותי במשטרים הדמוקרטיים, כללי מיסוי אוניברסלים. 6. אבל עד שזה יקרה, בגלל ציניקנים טיקונים היודעים כללים אלה ומנצלים זאת להתעשר ובגלל אנרכיסטים הפועלים במסווה ארגוני זכויות האזרח בארץ המונעים מהממשלה להלחם בפשיעה ה גואה בשיטפון של ההגירה הבלתי חוקית לכאן (כנל לאירופה לארצות הברית ) , אנו האזרחים התמימים, משלמי המיסים שומרי החוק, אלה המתבססים על עבודה תשלומי ביטוח לאומי חסכונות ופנסיות ישחקו עד עפר. 7. שאלה לנגיד הבנק . מדוע אינו משתמש בערימות המט"ח שערכם נשחק לקנות חזרה את ההתחיבויות ,החובות של המדינה ולחסוך תשלומי הריביות.
ראובן גרפיט | 11.06.13
52.
כולם מדברים...אבל עושים מעט מאוד
אנחנו אלופים בלדבר ולטקבק פה (גם אני כן)....אבל בשטח, אנחנו יוצאים מהבית וממשיכים לשלם, ממשיכים לקחת משכנתאות ולהגיד יהיה בסדר, ממשיכים לקנות במחירים מופרזים בסופר....ופה ושם עושים איזו הפגנה דלוחה שאולי תזכיר שפעם ניסו לעשות פה מחאה שלא צלחה שום דבר. יכול להיות שהפתרון לכך נמצא דווקא אצל השכנים שלנו, שם העם יודע להרים קול ולהילחם כמו שצריך בגנבים. לא בטוח שזה עוזר....אבל זה הרבה יותר ממה שעושים פה. ישראל זו מדינה תרבותית ודמוקרטית, אבל אנשים תרבותיים לא יביאו לשיפור המצב פה. בארץ זה הכל בכח. זה חלק מהתרבות שנוצרה פה מאז קום המדינה אני מניח. ולא שאני בעדה חלילה, אבל לפעמים פשוט אין ברירה. כי פראיירים לא מתים....הם רק מתחלפים. אלה אנחנו כרגע.
תקנו אותי אם טועה | 11.06.13
47.
נשמע מקושקש למדי ומלא בסתירות פנימיות
1. דווקא פישר הוריד את הריבית בצורה אגרסיבית למדי וכך גם המשיך ברכישת מט"ח - בדיוק הדברים שהכותב מלין עליהם שלא נעשו. 2. לגבי הנבואות על האטה במשק - אין בכך כל חדש והדבר תואם את התבטאויותיו של פישר בנושא. 3. מה הקשר בין הגדלה בהוצאות הממשלתיות כאמצעי להגברה זמנית של הצריכה למצב שבו אנו נמצאים כרגע? 4. לא הבנתי מה הבעיה באי הגדלת יעד הגירעון? "תפיסה אנכרוניסטית"? יכול להיות שהכותב פשוט מונע מאידיאולוגיה (אם כן אז זו אידיאולוגיה אנכרוניסטית למדי)? בקיצור, הרבה הפחדה ומעט הסברים.
דני | 11.06.13
45.
אם לא נוכל לשלם את הגירעון, אז מה יהיה?
כולם יודעים ששקל חזק טוב ליבוא ורע ליצוא. ולכן כאשר השקל חזק פישר קונה דולרים. אולי הוא יכול היה לקנות יותר דולרים אבל הוא קונה דולרים. מנגד, לאזרח הקטן, דולר חזק זה רע. מחירי כל המוצרים יעלו. מחיר הדלקים יעלה. תהיה אינפלציה מיידית. ואז יהיה רע לכולם. לכן צריך לשמור על איזון. גם ברעיון של הגדלת הגרעון יכול להיות חיובי. משפחה צריכה לפעמים לקחת הלוואה בכדי להעלות את רמת החיים, לפתוח עסק וכד'. הדבר החשוב הוא שיודעים בדיוק איך מחזירים את ההלוואה. אחרת נקלעים לקשיים בלתי אפשריים ופושטים רגל. לכן, אם לא יודעים איך מגיע כסף לא ניתן לקחת הלוואה. המדינה חייבת להתנהל בצרה דומה.
לא מבין דגול | 11.06.13
39.
לא מסכים עם רוב הדברים שהוא אומר, למעט הפגיעה במיקרו-כלכלה
שמעתי הרצאה של פרופ' ירון זליכה, החשב הכללי באוצר לשעבר, שטען שמדינת ישראל מדכאת באופן שיטתי את הצריכה הפרטית ומעודדת את ההון על-פני האדם העובד - וזה כ"כ נכון! כשאתה נכנס לקניות בסופר והכל פה כ"כ יקר לעומת ארה"ב ואירופה בזמן שהמשכורות נמוכות ובקושי מאפשרות מחיה בסיסית, אין לך ברירה אלא לצמצם למינימום את הצריכה הפרטית. במיוחד עכשיו כשהמע"מ הועלה ל-18% וקצבאות הילדים הולכות להיות מקוצצות. זאת הפגיעה האמיתית!
כלכלן | 11.06.13
38.
הכתבה הזו רק מעצימה בעיני את סטנלי פישר
הכי קל לנגיד כמו פישר או ברננקי להתבצר בפד או בבנק ישראל - לשמור על שער ריבית גבוה לא לקנות אגח"ים לא לקנות מט"ח ולתת לשווקים ל"עשות את שלהם" ובכן, זה בדיוק מה שהשווקים עשו ב- 2008 ואם לא הייתה התערבות מאסיבית של הבנקים המרכזיים אז הדאו היה היום סביב ה- 3000 נקודות ואחוז האבטלה באמריקה היה סביב ה-30% אנשים פשוט לא מבינים כמה טוב להם ומאיזה צרות הם התחמקו. פישר וברננקי לא משאירים שום אדמה חרוכה - אלא רק משאירים חותמת על כך שהכלכלה הפרידמנית/רייגנית לא קיימת יותר - ומה שקיים זו הכלכלה הקיינסיאנית.
... | 11.06.13
37.
הבעיה חמורה, אבל לא רק מהסיבות שאתה מתאר
1. פישר לא השאיר "אדמה חרוכה", הוא סיים כאן קדנציה עם אינפלציה יציבה וכמעט אפסית, עם שיעור אבטלה נסבל ויציב, עם גידול של פי שלושה ביתרות המט"ח. לכל זה אתה קורא "אדמה חרוכה"? מוזר. 2. אכן, התוכנית הכלכלית של הממשלה הזויה, שגויה, פוגעת בצמיחה, בייצור, בייצוא, בעובדים בכולם, ומפספסת את כל המטרות הכלכליות החשובות. מי שאשם זה יאיר לפיד, שמכרו לו את כל הלוקשים האפשריים אותם אספו אנשי האוצר במשך השנים ולא היה להם למי לשווק אותם. נכון, את המחיר נשלם כולנו בעוד שנה ושנתיים ושלוש. אבל לא פישר אשם, זה אנשי האוצר, זה לפיד, וזה ביבי, שצוחק מהצד ומחכה למפלתו. 3. מכל מה שאתה אומר, הנכון הוא להוריד ריבית ולהזניק את שערי המט"ח, ל-4.10-4.20 שקל לדולר. אפילו יותר. 4. אכן, טעות חמורה של האוצר הייתה הטלת עוד מס הכנסה, ופגיעה חמורה במעמד הביניים עם פגיעה בקצבאות 3-4 ילדים ראשונים. אתה צודק, זה יגרום לצמצום הצריכה הפרטית, לצמצום בגביית מיסים, לגירעון עמוק עוד יותר. נמתין שישה-שמונה חודשים, תראה איך יאיר לפיד (אם ישרוד בתפקיד עד אז), יתעורר, יכה על חטא, ישלח את אנרון וחסידיה הביתה ויחלק אחרת את העוגה. 5. הימור שלי: תקציב 2014 יהיה שונה לגמרי. חלק מהגזירות של לפיד לא יתבצעו, הנטל יתחלק אחרת לגמרי. הכלכלה תפנה לכיוון אחר מחוסר ברירה.
שגיא | 11.06.13
34.
טיומקין לא יועץ על ולא כלכלן על אלא קשקשן על
איני בטוח שמישהו בכלל מקבל עצות ממנו. קשה מאד לטעון נגד נבואות מבהילות - כי הן מבהילות. זה מזכיר לי שכשהפעלתי בשבוע שעבר את ביטוח נסיעות לחול שאני מקבל חינם מכרטיס האשראי הבהילו אותי שאני חייב ביטוח שי אם אכנס לניתוח קשה - מאה אלף דולר לא יספיקו. נכנסתי לחרדה אך כעבור דקה התעשתתי . למזלי הרב חזרתי ללא כל פגיעה.
נועם | 11.06.13
30.
הטייקונים השתלטו על משרד האוצר ודופקים אותנו משם
איך הם עשו את זה? פשוט מאוד כל כלכלן מתחיל באוצר יודע שבבוא היום כשהוא יפרוש ממשרד האוצר כדי "לעשות לביתו" - הוא יחפש את העבודה הבאה באחד המוסדות או הבנקים או החברות ששיכות לטייקונים. ולכן הוא נזהר מיומו הראשון במשרד שלא להרגיז אותם ומיומו הראשון במשרד הוא מכרכר סביבם ונותן להם את כל מה שהוא יכול כדי שבבוא היום הם ישלמו לו עבור שרותיו. ומי אוכל אותה?? תחשבו לבד.
יאללה יאללה | 11.06.13
29.
אבי, הפעם אני מסכים אתך וזה צריך להבהיל.
פישר ב-3 שנים האחרונות התנהל כאומר "אחריי המבול", כמו הרבה פקידים בכירים. המכה תגיע מכל החזיתות ותערער את המערכת הבנקאית ואיתה את כל המשק. במצב קיצון אני רואה את הבנקים רצים למדינה שתעזור להם. ההתנהלות של מערכת הבנקאות בתחום המשכנתאות, ולא רק, היא תוצאה של זחיחות דעת והסתכלות על הרווח המהיר כגיבוי למשכורות מטורפות ובונוסים אדירים. שום דבר לא נלמד והרגולציה שבויה בציפיית אנשיה לתפקידים נחשקים בבנקאות.
אילון  | 11.06.13
23.
המלך הוא עירום! בכל העולם הבינו שמדיניות הצנע מדרדרת את הכלכלה מטה ורק אצלנו עוד סוגדים לה
כדאי ששר האוצר חסר עמוד השדרה שלנו יפנה את מקומו יחד עם ראש הממשלה לאנשים שינהלו מדיניות כלכלית שתטיב באמת עם האדם העובד ולא רק עם חבורה מצומצמת של מיליונרים. אני שמה את כספי על יחימוביץ' - ללא ספק היא האישה הכי טובה למשימה הזו.
כרמל | 11.06.13
21.
טיומקין אמר ב-2011 שהעולם גולש למיתון חדש וכבד.
"בשבועות האחרונים אנחנו עדים לאקורד הסיום של עידן כלכלת השוק", אומר אבי טיומקין, יועץ לקרנות גידור בנושאי מאקרו־כלכלה. "העולם גולש למיתון חדש וכבד, שעתיד להביא גל אדיר של הלאמות של המערכת הפיננסית בעולם כולו. הבנקים היחידים שיתפקדו יהיו הבנקים המרכזיים, והבנקים המסחריים הרגילים יתפקדו כשלוחות שלהם".
נעם | 11.06.13
19.
איך יכול להיות שפעם אחרי פעם,אנשים מקבלים שכר אסטרונומי ,משאירים אדמה חרוכה,ואני צריכה
לשלם ?כאילו,חובבנים שמשתמשים במושגים בכלכלה שאף אחד לא מבין אבל בתכלס דופקים את כולם,דופקים קופה והולכים עם פיצויי ענק?אז לא רק שכל השנים האחרונות קשה,אז מה עכשיו עוד יותר קשה?אז כלכלה זו רק פוזה?
מ | 11.06.13
18.
תגובות למגיבים
ל 1 - מה בדיוק הבעיה עם קרנות גידור? אתה מבין בכלל מה זה קרנות גידור? אתה מבין שללא קרנות הגידור המשקים החלקאיים היו מזמן מפסיקים לגדל תוצרת חקלאית? ל 3 - צודק שהריבית הנמוכה היא בעיה חמורה שמוסיפה דלק לבועת הנדל"ן, אבל בארה"ב ובאירופה כבר כמה שנים הריבית מאד מאד נמוכה והבועה מזמן התפוצצה. כאשר הבועה מתפוצצת (והיא מתיד מתפוצצת) אפילו הריבית הנמוכה לא מצילה את התרסקות המחירים. ל 4 - בסופו של דבר הכלכלה לא מתנהגת על פי הספרים, והאמת היא שכל הזמן מנסים להוציא ספרים חדשים שיסבירו למה הכלכלה לא התנהגה על פי הספרים. ומשום מה, לקלקלנים (הטעות במקור) תמיד יש הסברים לכל מקרה למה זה היוצא מהכלל שלא התנהג על פי הספר.... דבר אחד בטוח - כלכלה זה לא מדע מדוייק! ל 6 -תעשה קצת גוגל על אבי טיומקין ותראה שהאיש כבר הרבה זמן אומר את דברו. זה שאתה לא שמעת עליו זה אומר יותר עליך מאשר עליו
טדי | 11.06.13
11.
אכן צודק צריך להגדיל את ההשקעות ולא לצמצם צריכה
יש להמשיך להזרים כסף למשק ללא התייחסות לגרעון , ציצום ההכנסה אצל רוב העם יגרום כמו שנאמר הגדלת המיתון ותחילת צניחה , החל במיחירי הדירות שעדיין נותנות אויר לנשימה לציבור אשר מגדיל את המשכנתאות כדי לצוף מעל המים . יש להפנות את כל העודף הקיטון בייבוא הדלק עקב הגז להשקעות בתשתית ורכבת תחתית , חיבור הצפון יהווה איזון בין מחירי המרכז לפרפריות ולא יהייה צורך באמצעים מלכותיים.
nahum | 11.06.13
9.
סוף סוף כתבה שפויה שמתראת את המציאות העגומה
אין ספק שההתמקדות בגרעון תקציבי כיעד ראשון במעלה, והפתרון להקטנת הגרעון הינו הכבדת העול על הכלכלה והאזרח העובד ,תביא לתוצאה של: הגדלת האבטלה, שתגרום להקטנת גבית מיסים בפועל ובסופו של יום תגדיל את הגירעון!!. במשרד האוצר שכחו שאנחנו בעולם גלובלי והם פועלים כפי שלימדו אותנו בבתי הספר לכלכלה לפני 30 שנה, אך העולם השתנה וגם הכלים לניהול מדיניות השתנו. כמה חבל שבאוצר ובבנק ישראל לא מרימים את הראש מעל ספרי הכלכלה האנכרוניסטיים, כפי שנדרש לעשות במדינות חפצות צמיחה ושגשוג כלכלי
יובל | 11.06.13
8.
,מסכים לתיאור התחזית הפתרונות המוצעים לא פחות מסוכנים
אני אישית מסכים לתיאור המצב הכלכלי ולצפוי בהמשך.לכן ברור לי שמפולת בשווקי ההון היא רק שאלה של זמן. חיזוי העתוי מסובך וכידוע הנבואה ניתנה לשוטים יחד עם זאת אני בדעה שסיבוב הפרסה שיכאיב למשקיעים רבים קרוב מאד. איני מסכים עם הפתרונות המוצעים ע"י אבי טיומקין הצעדים הכלכליים צריכים לבוא במינון מתאים כדי למנוע אינפלציה. פתרונות דומים הוצעו ע"י פוגל.
שמואל | 11.06.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת