אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הסטארט-אפיסט ההומלס שרוצה להפוך את כולכם למפתחים

20 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

20.
13, זה היה "יחסית לא מזמן" שטענו שמחשב אף פעם / לעולם (!) לא ינצח שחמטאי בן-אנוש רב-אומן.
אז אמרו. לפני כ40 שנה שמעתי מדוקטורנט לפיזיקה שטען, ע"ס פרוייקט עליו עבד, של כלי רכב / "פלטפורמה" אוטונומי שיוכל לנסוע בעצמו ברחובות עיר וכבישים בין-ערוניים. הוא טען שזה ל-ע-ו-ל-ם (!) לא יהיה אפשרי. האם אני צריך לספר לך על הרכב האוטונומי של גוגל? ולא כל פרוייקט תיכנות דורש רב-אומן. אני יכול לספר לך על סטודנט צעיר ש"תיכנת" משהו חפיף ביותר ותוך זמן קצר הוא יצר הכנסה של $100,000 לחודש (כן, הוא בעצמו היה המום מהמספרים). האם יש בכלל טעם להביא עוד דוגמאות? נהההההההההההה
 | 16.10.13
17.
למגיב מספר 9
אני מבין שאתה עובד בהייטק, בטח גם איזה תוכניתן מנהל פרוייקטים עם משכורת מספקת במיוחד וכל התנאים המפנקים כגון רכב, ארוחות וטיסות אבל עדיין אינך יכול לקבוע באיזה מקצוע ובמה אני צריך לעסוק, בסדר יהודה? אני עדיין חושב שלא כל אחד יכול לתכנת ולא משנה כמה פשוטות יהיו סביבות העבודה כי אני באמת ניסיתי כבר הכל בין לבין דברים כמו ספרים, יוטוב, אפילו שיעורים פרטיים שעלו לי לא מעט כסף... ועדיין לא התחלתי לתכנת ולכתוב קודים, וזה לא שמשהו דפוק אצלי בראש(מקווה שלא) אלא שפשוט לא כל אחד יכול לתכנת ויש לו את היכולת לכתוב קודים ולהבין ו"לבקש" מהמחשב בשפתו לבצע פעולות מסויימות. למה אני כותב את כל זה? כי יש דעה בקרב עובדי הייטק והאנשים המוכשרים שכל אחד יכול לתכנת אבל כמו שכתבתי מנסיוני זה ממש לא ככה... אולי אני אפילו יכתוב על זה ספר פעם, על כל הנסיונות שלי להיות מתכנת ואיש הייטק, אולי...
צייר | 13.06.13
16.
תגובה ל-1 ול-4
בפועל לא כל אחד יכול להיות מתכנת טוב. באותה מידה שלא כל אחד יכול להיות כדורגלן טוב, פסנתרן טוב או פסיכולוג טוב. בזמנו הייתי בקורס טיס, והיתה שם אימרה כזו: "גם סבתא שלי יכולה להיות טייסת, השאלה כמה זמן יקח לה ללמוד, ולאיזה רמה היא תגיע" אותו דבר בתכנות: כל אדם עם אייקיו 110 ומעלה יכול לתכנת ברמה בסיסית (כלומר 30% מהאוכלוסיה בערך). אבל להיות מתכנת טוב, יכולים בערך 10% מהאוכלוסיה. ולהיות מתכנת מצוין - יכולים 2-3% מהאוכלוסיה.
 | 13.06.13
15.
הסיפור ממש מוזר כשמסיימים לקרוא אותו
כל הקריאה היה לי הרושם שמדובר בגאון מהפכן, כזה שכמה כאלו שניתן לסמוך עליהם ראו חלק מהעבודה שלו והבינו שהוא באמת מצליח להגיע למטרה. העניין הוא כזה, כדי שכל אחד יוכל לתכנת צריך שהאובייקטים ייצגו שפה אנושית ולא שפת מחשב. שפת מחשב נשענת על לוגיקה אנושית אבל לא כל אחד טוב בלוגיקה. שפה אנושית היא עניין שלא נשען רק על לוגיקה כי יש בה המון מבנים רקורסיבים (כלומר מילים שמגדירות את עצמם-עבור תוכנה זאת לולאה אינסופית או במילים פשוטות-באג). יש תוכנות (אם מישהו הזכיר פסיכולוגיה אז יש תוכנות בניית ניסויים לפסיכולוגים שמבוססות על ויז'ואל בייסיק) שנועדו להיות פשוטות ככל האפשר אבל הם מאוד מוגבלות ביכולת שלהם. שפת קוד כמו סי משתמשת במעט מאוד פקודות לייצר מגוון עצום של תוכנות. קשה מאוד לעשות את זה כאשר אתה מתכנת בשפה כמו אנושית. אני מניח שהוא ינסה לצמצם את זה כך שהפקודות יוכלו לתקשר זו עם זו -אבל עדיין הכתבה מסיימת בזה שבכלל לא בטוח שהוא עושה משהו מיוחד. מה שמיוחד בו הוא שהוא יצא ליער.
 | 12.06.13
14.
נו טוב הוא גם לא שכח לקחת איתו צלם
לפי התמונה הבן אדם לא נראה כמו מישהו שהיה רחוק מהבית יותר מידי זמן אולי הוא יזם מוכשר אבל הוא גם מבין משהו ביחסי ציבור עשה פוזה יפה למצלמה המציא סיפור מעניין והנה קיבל פירסום וחשיפה שאפילו עד ישראל הרחוקה הגיע אף מילה על עד כמה באמת הרעיון שלו הבשיל יש לו אב טיפוס ? משהו שעובד ? אני יכול להגיד שאני עובד על רעיון מהפכני תרופה שתרפא את כל המחלות חיי נצח תוכנה שתנחש את המספרים בלוטו נו ו.... הצלחתי ? מבחינתי הוא ממציא בייסיק רק אחר באיזה 40 שנה
מפרגן | 12.06.13
13.
דבר ראשון, קשקוש...
אכן, צודק מגיב 1 שטוען שלא כל אחד יכול לתכנת (והמושג היותר נכון למי שבאמת מייצר משהו זה "להנדס תוכנות"). היומרנות של הבחור ליצור סביבה שבה כל אחד יוכל לתכנת שקולה בעיני לקשקוש ה UML לנגזרותיו שהתיימר (בסוף שנות ה 80) ליצור בשלב X שפה תיאורית נטו שלא יצטרכו בה קוד - כן , בטח. תאמרו לי - אם אני לומד את החוקים של שחמט ואשחק במשך שנים בהכרח אהיה רב-אומן? ברור שלא. עכשיו יקפצו חכמים כמו אור מ 4 ויגידו לי שלא צריך ללמוד בכלל ושהוא מוצא עבודה בלי בעיה: ה-י-ו-ם!!! אני מזמין אותך לראיון עבודה בחברות embedded, חומרה, מערכות תוכנה multi-threaded, אלגוריתמיקה, פרוטוקולים, דחיסה, וידאו ועוד 20 תחומים שאין לאדון אור סיכוי לעבור ראיון בסיסי בהם. גם אני מתעסק עם קוד מגיל 15 - זה לא אומר שאני "מהנדס תוכנה". ומאחר ופגשתי מאות תוכניתנים / מהנדסים בחיי (הקצרים...), אני בהחלט יכול להדגיש שמעטים יודעים לכתוב תוכנה איכותית (ע"ע פארפראזת השחמט) ומתוך כך, אין סיכוי שבזמן הקרוב מישהו יאפשר ליצור קוד ללא שילוב המוח האנושי והטאץ' האנליטי של אדם מוכשר (ולא נכנס בכלל לנושא של אופטימיזציות שזו אמנות בפני עצמה).
רועי | 12.06.13
11.
רעיון מעולה, נכון שכבר קיים מזמן אבל הישומים פטאתים
אם יצליח לבנות כלי שבאמת עושה את מה שמדובר הוא יעשה מהפכה. העניין הוא שמדובר יותר בתחום אקדמאי מאשר סתם פיתוח, הוא יכול להיות מהנדס מעולה אבל אם הוא לא איש אקדמיה שמעודכן בכל מה שקורה במדעי המחשב זה לא יעזור כי מדובר פה בפיתוח נוסחה. דבר שני, אם רוצים שמשהו יצליח היום הוא צריך להיות קוד פתוח וחינם, הטריק הוא למצוא איך לעשות מזה כסף בכל זאת. הרעיון של למכור רשיונות תוכנה כבר לא עובד.
הייטקיסט | 12.06.13
8.
אוירה טובה תורמת. מה מיוחד בניאון?
באופן אישי, את המשרדים של החברה הראשונה שלי הקמתי בקיבוץ יחיעם ליד המבצר, ואת החברה הנוכחית ליד שדות של מושב. אוירה טובה ושקט תורמים, ואינני רואה תרומה אמיתית לאוירה או לתפוקה לצוותים שעובדים בדוחק ובאיכות נמוכה במשרדים סטנדרטיים. הבחור ראדיקלי בביצוע, אבל העקרון נשמע נכון...
א.ל. | 12.06.13
6.
מגיב 4 - ללמוד פסיכולוגיה זו לא טעות
חבל שאתה מגיב מתוך בורות נוראה. אנשים חושבים על פסיכולוגיה ומה שעולה להם לראש זה זיגמונד פרויד. הם לא מכירים את כהנמן, זימברדו, מילגראם, או אפילו את דן אריאל, הפסיכולוג הכלכלי הגאון. למדתי פסיכולוגיה ותואר הזה הקנה לי כל כך הרבה הבנה של החיים, של בני אנוש, של החברה בכלל ושל הפריטים בחברה בנפרד. הוא תואר מקסים ופותח אופקים, ובניגוד למקובל לחשוב, בהחלט ניתן להתפרנס ממנו בכבוד.
יואב | 12.06.13
4.
למגיב מס 1
ללמוד פסיכולוגיה זו טעות. וגם לוותר על החלום בגלל הלימודים הפורמליים זו טעות. זה לא כזה קשה לתכנת, ולא צריך ללכת ללמוד תואר בשביל זה. דוד שלי לימד אותי C בשבוע איפשהו בתחילת ה-90' או שנות ה-80'. ברגע שתפסת את הפרנציפ אז זה מתגלגל משם. והשפות היום הרבה יותר פשוטות להבנה מפעם. והיום אני מפתח תוכנה, מעולם לא למדתי לימודים פורמאליים, ואני לא בטוח שלימודים פורמאליים היו עוזרים לי. (אולי היו עוזרים בנושאי רקע, אבל לא בת'כלס).
אור | 12.06.13
1.
לא כל אחד יכול לתכנת וזה ברור, כמו שלא כל אחד יכול להיות
אסטרונאוט לטוס לחלל. היום אני בן 27 ותמיד חשבתי שאני יכול לתכנת ולהיות איש מחשבים. בתיכון למדתי מדעי המחשב מה שהסתיים בכשלון טוטאלי. נסיתי להתקבל לצבא למסלול תכנות, לא קיבלו אותי. אבל לא הפסקתי לנסות ולהגשים את החלום להיות מתכנת והלכתי לאוניברסיטה ללמוד מדעי המחשב מה שגם הסתיים בכישלון. מה שהסיפור הזה בא להראות הוא שממש לא כל אחד יכול לתכנת ולא משנה כמה רצון יש לך. היום אני עובד בבית מלון ועושה תואר ראשון בפתוחה בפסיכולוגיה וספרות. בהצלחה לכולם!
צייר | 12.06.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת