אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"יש בישראל חמש רשתות סלולר? זה יותר מדי"

50 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

46.
כולם שקרנים אינטרסנטים
אני גר במלטה. אי קטן עם 400 אלף תושבים. שלוש חברות סלולר בעלות תשתית ועוד שתיים וירטואליות. איך זה יותר מידי למדינה עם 8 מליון תושבים?? פשוט בישראל חייבים לעשות 100% רווח 20% לא מספיק. שמנכ"ל דוייטשה טלקום יתקשר למנכ"ל ודהפון וישאל אותו למה הקים רשת במלטה. לא יאומן הכתבות העלובות שמדפיסים.
בן | 16.06.13
42.
אני אידיוט. לא מבין. איך לחברה יש הכנסות של 59 מיליארד יורו. כמה הרווח ?
כמה הרווח התפעולי ? כמה הרווח הנקי ? למה כל כך הרבה הכנסות ? יש כאן הרבה מאוד סימני שאלה וקצת מאוד הבנה איך לחברה יכול להיות כזה סכום הכנסה. אפילו אם רק 5 אחוז מזה הם רווח ברור שהמספיד של חברה זו הינו הצרכן הקטן וברור מדוע המנכל מצהיר על יותר מדי חברות בשוק הישראלי...
אידיוט | 16.06.13
40.
השטח של גרמניה כ 357,000 קמ"ר, ישראל כ 22,000 קמ"ר
השטח גדול פי 16 ומספר התושבים גדול פי 10. בגרמניה יקר יותר לפרוס תשתית. בישראל 57% עם טלפון חכם לעומת 40% בגרמניה כך שגם כאן יש יותר צרכנים לעומת גרמניה. בחישוב גס העלות של פריסת תשתית ביחס ליחידת שטח לכל תושב פוטנציאלי שירכוש מנוי יקרה בגרמניה פי 2. מכאן שהתחשיב של חברת תקשורת בישראל הוא שונה לגמרי מחברה שפועלת באירופה.
ישראל | 16.06.13
35.
אין לו מושג בנוגע לשוק בישראל,
התחרות כאן היתה זוועתית. חברות הסלולר באירופה כרגע מפחדות ממה שקורה עם הרגולציה באיחוד האירופאי בנוגע לביטול דמי הקישוריות, ויפעילו כל לחץ אפשרי בכדי למנוע מזה לקרות. השוק אצלנו סוף סוף פועל, ולא טורף את הלקוח. זה מה שצריך לקרות גם בתחום הטלויזיה.
משה | 16.06.13
33.
מהכרות עם אנשי עסקים גרמנים - האיש לא אוהב את המודל ישראלי של תחרות אמיתית
אין לשוק התקשורת הישראלי השפעה על שום מדינה אחרת, אבל הצעדים הממשלתיים שפתחו את השוק בארץ מעניינים מאד את אירופה וזה מאיים על כנקית תקשורת כמו דויטשה טלקום.. הגרמני הזה מדויטשה טלקום חי היטב במשך שנים על ברכי חוקי הרגולציה הגרמנית שמאפשרת גריפת רווחים גבוהים לחברות מעטות. בגרמניה אין שוק תקשורת תחרותי אלא חלוקת שוק. הסלולר בגרמניה יקר, אלא ששם לא מדברים כל כך הרבה כמו כאן. למשל בגרמניה ילדים עד גיל 11-12 בדרך כלל לא מחזיקים סלולר/סמארטפון ובטח לא כמו בישראל. עכשיו האיש הזה מעמיד פנים שהוא לא שמע על המהפכה הסלולרית בישראל .
יובל | 16.06.13
31.
מספר החברות לא רלוונטי.. צריך שיהיה דם חדש ולא חברות של אותם בעלי הון
עד שגולן לא נכנסו שום דבר לא קרה פה. גם היום, כולם מגיבים לגולן. הם הראשונים שיצאו עם 99 ש"ח לחודש וכל השאר הגיבו. אם גולן היו משיקים עם 139 ש"ח לחודש מישהו חושב שהמחיר היה יורד ל 99 ? אני חושב שלא, כי זה לא שוק תחרותי ומשוכלל - גולן הם סוג של חריג, גם באסטרטגיה וגם בבעלים ולכן זה קרה. ולא, אני לא מטעם ולא ממליץ או לא ממליץ על אף חברה- תחרות זה טוב אבל כמות המתחרים זה לא הפרמטר היחיד.
m | 16.06.13
14.
צודק לגבי מימון תשתיות חדשות
וטועה בשאר. חברות הסלולר ממשיכות להישען על תקשורת במקום להיכנס לשירותים מבוססי תקשורת כמו קניות, ניווט שלא עולה 30 ש"ח או מידע שאינו רינגטונים של איל גולן. הכוונה לתוכן יותר אינטליגנטי, צרכים יומיומיים מפתיחת שער חשמלי להפעלת מזגן או דוד מחורף או מיקום הרכב. כדאי גם להשקיע קצת בפיתוח באוניברסיטאות וגם לגרוף כמה לקוחות סטודנטים באותה נשימה. הרגולציות צריכות לוודא שההשקעה בתשתית תבוא על חשבון שכר מנופח של מנהלים ולא על חשבון חשבון מנופח של צרכנים. תמיד יהיה מנהל שיסכים ל 30,000 במקום 80,000, צרכן לא.
משתמש | 16.06.13
8.
בארץ =====5 מפעילים זו הדרך היחידה ליצור
תחרות = הישראלים במקום ה 1 בעולם בסמרטפון ולכן צריך להבין שהשוק הישראלי הוא לא "כמו כולם" ...... מה גם שבארץ יש 8 מפעילים והתחרות בינתיים עובדת מצוין לטובת הצרכן !!! וזה מה שקובע.....כל עוד הצרכן שולט ( ולא מונופולים ששולטים עליו ) אז גם אם יהיו 20 מפעילים = זה בסדר !!!!
ברוס המבעוס | 16.06.13
4.
עם כל הכבוד
כשהיו פה רק שלוש חברות שחטו את כולנו בחשבון החודשי. הדבר הכי טוב שאי פעם קרה לתחרות פה זה ריבוי חברות. אני גם די בטוח שכבודו לא טורח לבדוק את חשבון הטלפון שלו כי זה לא משפיע על התקציב המשפחתי..... מעניין מי מהחברות שייהנו יותר מצמצום התחרות הזמינו את הכתבה הזו
 | 16.06.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת