אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הדילמה של האב הטרי: האם כדאי לקחת חופשת לידה?

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
שבולה, את מערבבת דברים
*חופשת לידה של שנה על חשבון המדינה לא אפשרית מבחינה תקציבית. זה לא ריאלי: אפילו 6 חודשים מלאים המדינה לא יכולה לספוג במצב הנוכחי. ובתכלס, אפילו אם מקצים כבר תקציבים לתמיכה בילדים יש דברים יותר הגיוניים לעשות עם הכסף: עדיף שהורה שבוחר להביא לעולם ילד "יסבסד בעצמו" עוד 3 חודשים של הגידול שלו, ושתוגדל השקעה בחינוך מיוחד, ליווי ילדים נכים ועוד מקומות שמרוששים משפחות שאיתרע עליהן מזלן לאורך שנים. *ההגיון בחיוב האשה לקחת 6 שבועות ראשונים הוא בצורך להתאושש גם גופנית. מעבר לזמן הזה, אחרי לידה רגילה, בהחלט אפשר להתחיל לחזור לפעילות. דווקא הנוכחות של בן הזוג בבית מאפשרת הקלה- חזרה לשינה טובה יותר בלילה (כי יש מי שיקום לתינוק ושישלים שינה ביום) וכמה שעות רגועות יותר בעבודה (שהן לפעמים הפסקה בהשוואה לאינטנסיביות עם תינוק חדש). תוסיפי לזה את העובדה שיותר נשים עובדות במשרות חלקיות מגברים- ובמקרים כאלה למעשה האם תעדר מהבית רק חצי יום = יותר שעות משותפות עם התינוק/ הילדים האחרים. בהרבה מקרים, חופשת הלידה לגבר מיטיבה עם האשה יותר מהאלטרנטיבה המסורתית, וזה בלי להזכיר את חיזוק הקשר בין האב לילד, וקיבוע האב כגורם מתפקד שאפשר לסמוך עליו בבית (מה שלא תמיד קורה כשהתינוק צעיר כל כך, וחבל). *תנאי הזכאות של האבות לחופשת לידה צריכים להיות נוחים יותר, וכדי לאפשר ליותר גברים לממש את הזכות (שהם מפרישים עבורה בין היתר ביטוח לאומי...). בלי "אישור מעסיק" (רק יידוע! הרי אף מעסיק לא יכול למנוע מאם לקחת חופשה כזו), עם אפשרות לפיצול ו/ או הארכה ללא תשלום ל-6 חודשים, כמו במקרה של אם. זה יטיב עם גברים ועם נשים כאחד, ויכול לאורך זמן לצמצם אפליית נשים במקומות עבודה ובעת חיפוש עבודה.
שינוי שטוב לכולם | 19.06.13
3.
על מנת שיהיה באמת שוייון גם הגברים צריכים חופשת לידה בנוסף לחופשה של האישה
והיא צריכה להיות חובה (לא כמו היום בחירה) והיא צריכה להמשך אותו הזמן כמו של האישה או לכל הפחות חצי מזה של האישה. כיום בניגוד לעבר האבות רוצים להיות אבא ולגדל את הילד ולא רק להיות המפרנסים. הם רוצים להיות חלק מגידול הילד וחלק אינטגרלי מחייו. ובצדק! הם לא רק תורמי הזרע הם האבא של הילד. דבר שני, כיום חופשת הלידה היא מכשול גדול מאוד להתקבלות לעבודה, בגילאי ה25-30. וזהו הגיל שבו רוב הנשים יוצאות לשוק העבודה (אחרי סיום לימודים אקדמיים וכו). כיום מעסיקים מעדיפים גברים לעבודה על פני נשים (גם אם הן מוכשרות יותר- ציונים טובים יותר וכו) כי הם יודעים שהאישה תצא בקרוב לחופשת לידה. שזה מבחינתם תשלום כפול ל3 חודשים (לשלם משכורת לה וגם למחליפה שלה). ואני מבינה את המעסיקים מי יעדיף לקחת אישה כאשר מנגד יש הגבר שרוב הסיכויים לא יבקש חופשת לידה? אם תיהיה חופשה לשניהם לא תיהיה אפליה כי לא תיהיה עדיפות למין מסוים והקבלה תיהיה נטו על סמך כישורים. ובקשר לעלות (כי בכל זאת מעסיק במגזר הפרטי יהיה לו קשה לשלם) צריך שלפחות חלק ממנו יהיה על חשבון המדינה (הטבות למעסיק, תשלום המשכורת לעובד וכו) חופשת לידה לשני המינים טטיב לשני המינים. גם לא תיהיה אםליה במקום העבודה וגם האבות יוכלו באמת לחוות את האבהות עם הילד. זה הדבר היחיד שיביא ללשיון האמיתי.
מאיה | 19.06.13
1.
סליחה אבל למה שגברים ייקחו חלק מחופשת הלידה של האם?
עם כל הכבוד, "חופשת" לידה זו לא חופשה בכלל, אלא עבודת פרך 24 שעות ביממה. אישה אחרי לידה, מדממת, כואבת, מניקה, מתעוררת כל שעה וחצי בלילה לתינוק בוכה, לא צריכה לחלק את הימים המגיעים לה על פי חוק לאב. היא צריכה כל דקה מהם לטובת בריאותה ולטובת התינוק. גברים צריכים בהחלט לקבל חופשת לידה כלשהי , אבל במקביל ובנוסף ולא על חשבון הימים של האם. בנוסף לכך, יש להאריך את חופשת הלידה של הנשים לשנה. כל החברה תהיה נשכרת מכך שאמהות ואבות יגדלו את התינוקות שלהן ולא מעונות יום במחירים מופקעים.
שבולה | 19.06.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת