אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ממשלת שבדיה אסרה על שימוש בשירותי הענן של גוגל

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
גווגל באמת בעייתית בשירותי הענן שלה, כי היא מתפרנסת מאותו מידע שאנחנו שמים שם. אבל...
1. גוגל אינה היחידה שמשווקת שירותי ענן, ואפשר לבחור מוצרים אחרים 2. המודל העסקי של גוגל באמת מסוכן, מפני שמאד קשה לשים את הגבול בין איסוף מידע סטטיסטי על בעלי החשבונות, ועיבודו לצורך מכירת מידע שיווקי (פילוח פירסומי וכו') ובין דריסה של זכויות הפרט. 3. ממשלת שבדיה יכולה בפשטות לחתום עיסקה עם ספקית שירותי ענן אחרת (אפל, מיקרוסופט, אקאמיי, ואפילו AT&T, שמבטיחה הרבה יותר פרטיות מגוגל --- חברות שאפשר לתבוע אותן תביעה קשה על כל פריצה, או שיתוף של מידע המשתמשים עם גורם חיצוני. חברות שמתפרנסות ממכירת שירותי הענן, ולא מהמידע אותו מאחסנים בעלי החשבונות בענן. לדעתי זה אפילו עדיף. 4. יש היום מושג של Private Cloud, כלומר, אותה עיירה --- סיילם --- יכלה לרכוש ענן פרטי משלה, מאחת החברות לעיל, במחיר נוח מאד, מכספי מיסי התושבים, ולספק שירותי ענן לאזרחים בלי תשלום נוסף --- וכך היו האזרחים נעתרים כנראה, לוותר על Google.
משה זוכמיר | 24.06.13
5.
קחו רעיון לסטארט אפ, ברצינות.
קצב ההתקדמות של יכולות איסוף המידע ויכולת הניתוח שלו לא עומד להאט ולא משנה כמה נבכה וכמה רגולטורים ינסו להתערב. אחד הפתרונות הפשוטים ואני בכיף גם אשלם עליו הוא מנוע ומערבל מידע, תוכנה שתייצר פיסות מידע איכותי אך רנדומלי וללא הקשר כך שהמידע שהפרט מייצר יקבר בתוך גיגות של מידע לא אמיתי. לדוגמא על כול חיפוש בגוגל שאני עושה התוכנה תכניס עוד 6 או 600 וריאציות וחיפושים רנדומליים ברקע. ה״מכונה״ יכולה לשבת בענן ובשיתוף פעולה בינינו המשתמשים אפשר יהיה גם לייצר מיקום פיזי פיקטיבי, משתנה. גם טכנולוגיה שתאפשר שימוש מקביל בשתיים או יותר תשתיות תסייע בפיצול המידע ותקשה על ניתוחו. מתקיימת מלחמה אלקטרונית ואנחנו משתמשי הקצה הרגילים לא רק שלא התחלנו להפנים זאת אלא רובנו בכלל לא ערים לכך, בוודאי לא ערים להשלכות והכי גרוע מתעלמים ומקווים לטוב. אני מזמין אתכם כובעים מכול הצבעים, להחזיר לנו קצת את עצמנו, טכנולוגית זה לא אמור להיות כול כך קשה. בואו נייצר רשת חברתית אמיתית!
צף רחוק | 21.06.13
2.
ממש לא מדובר בסתם היסטריה מדובר כאן בנושאים בעלי משמעות קריטית לאיך החיים שלך ייראו
אכן קיימים היום מצלמות נסתרות במקומות רבים, אבל המידע ממצלמות אלו נגיש לגורמים בודדים, לדוגמה: ה-CCTV בלונדון נגיש למשטרה ולפקחים. משמעות הדבר שהמידע הזה נגיש למדינה, או למי שאישית הציב את המצלמות. המצלמות הנ"ל יהיו אך ורק במקומות ציבורייים ולא לשם הדוגמה בתוך פאב (שגם זה מקום ציבורי אבל בבעלות אישית ולכן המצלמות שמוצבות שם הם בידי הבעלים של המקום) גוגל גלאס יאפשר לחברה ציבורית אחת לקבל מידע ממיליוני מקורות בו זמנית, לא רק במקרים שבהם צולמת במקום ציבורי אלא אפילו בביתך שלך אם החבר שלך הגיע אם גוגל גלאס, אבל זה עוד החלק הקטן. נסתכל על נושא ה-CCTV בלונדון, שם המידע הנגיש למדינה אחת בלבד יצאת מאנגליה, זהו אתה לא נמצא תחת מעקב של ה-CCTV. במקרה של גוגל גלאס יצאת מאנגליה זה ממש לא משנה כי גם בהודו יהיה משהו שיש לו גוגל גלאס והוא מצלם אותך. בעזרת ההתקדמות הטכנולוגית של השנים האחרונות ויותר מדאיג זה ההבנה שההתקדמות לא הולכת להעצר, המידע הנאסף יוכל להיות מנותח בקלות, כאשר מדובר במיליוני מקורות מידע בו זמניים מכל מקום בעולם לחברה אחת תהיה היכולת לזהות (אל תחשוב לשניה שהם לא יעשו שימוש בזהוי פנים) ולדעת איפה אתה נמצא כמעט בכל רגע נתון, וזה גם אם אתה לא מעוניין בכך ודואג לא לפרסם מידע זה. האם המידע הנ"ל יכול להיות מנוצל לרעה? ניקח את הדוגמה הכי בסיסית וללא כל התייחסות ליכולות הטכנולוגיות שהמידע הזה יספק: אם גנב יודע היכן אתה נמצא הוא יכול לפרוץ לבית שלך ללא חשש. כל פרט של פרטיות שאתה נותן לאנשים אחרים יכול להיות מנוצל על ידם, כל פרט שאתה נותן לחברה ציבורית יהיה מנוצל על ידי אותה חברה למטרות רווח, ואם החברה בנויה על מודל שהמידע שלך הוא הרווח שלהם (כדוגמת גוגל או פייסבוק) אז צריך לחשוש מהמידע שאתה מספק לחברות אלו, כי לא משנה כמה גוגל תגיד שהיא "לא עושה רע" תהיה בטוח שכאשר השאלה היא האם מכירת המידע תניב רווח היא תמכור מידע זה ללא שניית מחשבה.
ggg | 19.06.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת