אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

האם סופם של הבנקים החל?

30 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

29.
שהכותב יהיה אסיר תודה שמשלמים את שכרו בתור "ראש המרכז לחקר האינטרנט"
השיטה המתוארת היא הטענה של כסף על סלולר ותשלומים ע"י הסלולר. הקשר בין זה ובין הבנקים קלוש מאד. אדוני יכול לקנות כרטיס בדואר לטעון עליו כסף וזה כבר די דומה. זה מחליף פסיק קטנטן מפעילות בנק. לפי התיאוריה התמוהה הזו אז גם כרטיסי אשראי רגילים יכלו להחליף את הבנקים .... כאשר משהו שם ישתבש תצטרך לפנות למוסד כלשהו שיבקר את המנגנון. (טענת 100 אלף ש"ח ולמחרת גילית שיתרתך רק 80 אלף מי אחראי? ) לצערי זה יהיה כנראה עוד אמצעי שיישלט ע"י הבנק....
mik776 | 22.06.13
25.
מדובר באלטרנטיבה לארנק ולא לבנק
הטלפון הוא ארנק וירטואלי שנושא מזומנים עליו את המזומן הזה אפשר להעביר למישהו אחר בדיוק כמו שמוציאים שטר כסף מהארנק ונותנים למישהו אחר בנק במהותו זה לא רק מוסד להעברת כספים מחשבון לחשבון אלא בנק נותן ומקבל אשראי ואת זה הטלפון לא מחליף הטלפון טוב כשאין בנק אבל בהחלט לא סביר להשתמש בו כתחליף לבנק כך שהוא לא מהווה שום איום על הבנקים
קצת נספתם | 22.06.13
21.
וואו איזו הגזמה, NFC מנסה להתרומם כבר 5 שנים
כבר מלא שנים מדברים על NFC כדבר הבא ובינתיים לא קורה עם הטכנולוגיה כלום. שום דבר לא מבטיח שהיא תהפוך לסטנדרט. נכון שסופם של חברות האשראי הוא קרוב מאד אם הם לא יאמצו mobile payments או יקנו חברות בתחום, אבל לא בטוח ש-NFC תהיה הטכנולוגיה שתוביל...
מיכה | 22.06.13
20.
למגיב 4: בנקים הם המצאה של המאה ה- 15
בגדול, בנקים עוסקים בשני תחומים: שרותים פיננסיים ויצירת כסף יש מאין (fiat). התחום הראשון אינו אלא הזזת-מידע (כי בבנק אין כסף, למעט בתכשיטים של הפקידות). בנקים עושים זאת ביעילות מחפירה, וגובים עמלות-עתק בהשוואה ל"מזיזי-מידע מקצועיים" כמו גוגל. התחום השני משמעותי רק בצמיחה כלכלית: במצב יציב אין בו צורך או רווח. לכן, בנקים תלויים בצמיחה כלכלית למחייתם (בניגוד-עניינים מובהק עם כדור הארץ, התלוי בריסון הצמיחה למחייתו).
תרגיל מחשבתי: אלמלי המציאו בנקים | 23.06.13
18.
סלח לי פרופ' אבל נראה לי שחל בלבול קל בין ביטקוין לנושא הכתבה..
ביטקוין הוא אכן אמצעי חליפין בעוד שנושא הכתבה היא הדרך להעברת אמצעי התשלום. הדרך ה"חדשה" עליה אתה מדבר היא באמצעות הטלפון הנייד. היא לא כל כך חדשה אבל סה"כ מדובר בעוד אמצעי לנייד כסף: כרטיסי אשראי, צ'קים, מזומן, פייפאל וגם הטלפון הנייד. הביטקוין הוא עולם חדש. מדובר באמצעי חליפין חדש - לא מטבע, לא זהב, לא כסף - מטבע ווירטואלי - ללא בנק מרכזי שכמותו מוגבלת..
דוקטור | 22.06.13
17.
למה אתם נסחפים? בסה"כ מדובר באמצעי מתווך וזמני מחשבון אחד לאחר.
ארנק ווירטואלי, לא יותר מזה. בנקים יכולים להלוות, כרטיסי אשראי מעניקים אשראי, ושבב הרדיו הזה הוא בסה"כ אמצעי ווירטואלי לשמור כסף בצורה זמנית בלבד ולהשתמש בו, עם עמלות כמובן. להוזיל? ממש לא. לייתר את הבנקים וחברות האשראי? לא יקרה. לייקר? אולי. תפסיקו עם הכותרות הגרנדיוזיות, זה מעצבן.
אלעד | 22.06.13
16.
לכל החיים בסרט...
קשה ואולי בלתי אפשרי למצוא תחליף לבנקים, פתרונות של מדינות עולם שלישי לא מתאימות למדינות המפותחות שבהן לאנשים יש יותר נכסים ממשכורת יומית של 2.5 דולר! כמו כן אתם באמת חושבים שהממשלה לא תמצא דרך לגבות מס??? קבלו דרך אחת- לחייב את מי שמטעין כסף לגבות אחוז מס מסוים. בנוסף לתשלום המס יש מטרה של מימון הביטחון, החינוך הרפואה וכו'. לאן נגיע אם לא יהיה מי שיממן את השירותים האלה?
אבי | 22.06.13
14.
ביטקוין בישבני
מי ערב לזה בכלל? מחר יכולים למחוק לי את כל הביטקויינים שלי לאיפה אני בדיוק אלך להתלונן?! אני לא מחזיק ביטקויינים וגם לא אחזיק. אבל מענין הרעיון שתחליף הבנקים יצמח מאוכלוסיה שאין לה גישה לבנקים אז שירותים חלופים מתפתחים. אבל לאוכלוסיה הנ"ל גם אין שכל לקרוא חוזים לפני שהם חותמים מה שלא ברור אם במדינות הנ"ל יש בכלל מערכת משפטית מתפקדת כי אם אין אז חוזה לא שווה כלום וכסף ב"חשבון" מכל סוג שהוא היום הוא בחשבון ומחר לא יהיה כלום.
 | 22.06.13
13.
לשלוש
תחשוב על זה ככה- בעצם לפי השיטה הזו, זה לא שמחסלים את הבנקים אלא כל אדם בעל חשבון עו"ש הופך להיות בנק מבלי להיות כפוף לרגולציה כלשהיא. כלומר כל הסיפור הזה מתאים למדינות עולם שלישי כי זה בגדול סגנון המסחר הפיננסי ששלט בעולם עד לפני כמה מאות שנים ואחורה. לפי השיטה הזו, כל אדם יכול לתת הלוואה ולגבות עליה ריבית כלשהיא לצורך העניין. הבעיה שכל המערכת המוניטרית כיום היא רגישה מאוד לזעזועים לכן קיים בכל מדינה בנק מרכזי שתפקידו לאזן את סך ההלוואות והריביות. בסופו של דבר אם דבר כזה קורה במדינה כמו ישראל נניח, סך האשראי שמוצב לעסקים ירד בצורה משמעותית וכל השאר יחד עם זה. הבנקים נהנים מיתרון לגודל ומסך המזומנים שהם מחזיקים בסך הכל מאפשרים להם מינוף גדול יותר. יש צורך להפריד את הסיפור הזה למשהו פשוט יותר- ניהול עסקאות דרך הטלפון הנייד מבלי להשתמש במזומן או אשראי- מקרה כזה דווקא יגדיל את סך האשראי שמועמד לרשות המשק כיוון שלא יהיה מזומן אצל האנשים וכולו יועמד כאשראי עם מכפיל כלשהוא לרשות המשק. הכל בהנחה שהבנקים נשארים באותו מבנה.
 | 22.06.13
9.
השאלה היא - מיבודק? מי המפקח הטם אלה חברות הסלולר
אז בעצם -הן הבנק החדש, וזו רק שאלה של זמן עד שגם הן יגבו עמלות ויהפכו לבנק. לא רואה כאן מהפך בכלל, למעט הטכנולוגיה (שכגר מדברים עליה לפחות 3 שנים) ובארה"ב גם הצהירו מספר חברות תקשורת, שה יתנכו ויתפעלו את השיטה. יש פה שיפור תהליכים אבל לא מהפכה עקרונית - בעלי ההון (הבנקים) יפעלו מול מתחרים אחרים בעלי הון (חברות התקשורת).
אני | 22.06.13
8.
שום דבר לא יזוז עם הנגיד פישר-וטוב שהוא הולך. הוא מנע ירידת מחירי הדיור-לפחות התנגד
שום דבר לא יזוז עם הנגיד פישר-וטוב שהוא הולך. הוא מנע ירידת מחירי הדיור-לפחות התנגד. וכל הזמן מגונן על הבנקים, פישר לא מבין דבר אחד שעם שכר של 30-90,000 ש"ח לחודש לא ניתן לייעל את הבנקים, כי בהוצאות שכר ופנסיות -גבוהות לא ניתן בלי לצמצם מספר העובדים ובלי לקצץ בשכר, כל עוד זה לא יבוצע הציבור ימשיך לשלם. הגיע הזמן לפתוח בנק אינטרנט שיגרום לתחרות אמתית מול הבנקים אולי כך זה יביא אותם להזיז את התחת. אגב פישר גם מנע הקמת בנק כזה, כל הזמן מננע מלקבל החלטה ולדחוף עניין זה קדימה. שילך לעזאזל אני לא בין למה עושים ממנו כזה מוכשר. בחו"ל פועלים מספר בנקי אינטרנט - בנק כזה באנגליה מגלגל בשנה את מה שכל הבנקים בישראל מגלגלים, הוא גובה 10% עמלות מישראל ומריווח יותר מהבנקים בישראל.
אבי-כלכלן | 22.06.13
7.
אני צריך הלוואה בביטקוין.. או הלוואה ב NFC כדי להרים מיזם.. מישהוא?
הבעיה בכל אלו שהם מחליפים רק את החלק של סחר-מכר. הם לא מחליפים את ההשקעה בבורסה, את שוק הלוואות, משכנתא, פק"מ, חסכון, פנסיה.. אז נכון ששימוש במטבעת ללא בנק או העברות מיידיות של כסף (מי יחשב את שער ההמרה בין הכסף שאני מרוויח כאן בשקלים, ונוסע לקניה וקונה בשילינגים קנייתיים?) חוסכת עמלות המרה, אבל מעבר לזה? ועוד שאלה קטנה, מי ייתן לי את הכסף כדי שאוכל לרכוש את הסלולארי כדי שהוא יהיה חשבון העובר ושב שלי?
אבנר | 22.06.13
6.
ואם ייגנב או יאבד הסלולר נישאר בלי כלום? לא הבנתי איפה הכסף ...נמצא?
עם כל הכבוד מהבדיקה שעשיתי פעם בשביל להבין מה מציעים כל מיני שיטות תשלום חדשות כמו הביטקון ועוד משהו דומה הגעתי למסקנה שהם יותר גנבים מהבנקים ולא נותנים אותו ביטחון ! למי שיש כסף אין בעיה היום אפשר לבדוק ולעשות העברות כספים דרך האינטרנט, למי שאין שום שיטה חדשה לא תעזור...בכל מקרה אנחנו לא אפריקה אולי להם זה מתאים שיהיה להם לבריאות זה אולי שווה כתוספת במידה והוויזה לא איתך !
הצחקת למנהל הבנק את הדיבידנד | 22.06.13
5.
לא בדיוק
מ-פסה הינה שותפות של המפעיל הסלולרי. בסוף היום הכספים הריאלים מופקדים בבנקים ונמצאים תחת רגולציה בנקאית כיוון שבתוך המערכת הסלולרית נימצאים עשרות מיליוני דולרים שחייבים להיות מובטחים בדיוק כמו כספי העו"ש. חלק מהמפעילים הסלולרים שמפעילים מובייל בנקינג מאפשרים הלוואות מיקרו וריבית על פיקדונות אבל תמיד בשיתוף פעולה של בנק. אין קשר בין NFC למערכות מובייל מאני. NFC הינו בסך הכל אמצעי זיהוי חד חד ערכי למשתמש. כימים כבר מזמן ציפים של NFC שמחליפים כרטיסי אשראי. בסוף חייב להיות גוף שסולק את התשלומים. למערכת הבנקאית שלום.
מפעיל | 22.06.13
4.
הכתבה מטעה - לבנק תפקידים רבים הרבה יותר מסתם "לשמור על הכסף"
גם להסתובב עם ערימת שטרות בתיק גב ולהתנהל במזומן יכול להחליף בנק. והחלפה של ערימת שטרות בקוד מסויים בטלפון עדיין לא אומר שסופם של הבנקים קרב. הבנק נותן שירותים פיננסיים הרבה יותר "מתוחכמים" מסתם לשמור על כספו של הלקוח. עצם העובדה שיש להם מליארדי דולרים של הלקוחות הופך אותם לשחקן חשוב ביותר בכלכלה העולמית וכל המסחר הפיננסי בעולם מתנהל דרך מחשבי הבנקים. גם אם נשתמש רק באפליקציה בסלולרי להתנהלות הכספית שלנו, בעולם המודרני לא נצליח להתנהל ללא אשראי - לא נצליח לקנות דירות, להקים עסק, להשקיע בבורסה, לחסוך לפנסיה, לשלם חשבונות ולקנות בסופר (הרי כשהכסף הזמין בסלולרי יגמר איך יהיה לי אשראי לקניות "בהקפה"?) הרי כל כלכלת העולם המתפתח מבוסס על כסף שאין לנו אבל אנו מקווים שיהיה לנו בעתיד (לקנות רכב, לערוך חתונה ולקנות שלושה מזגנים לבית בשבוע אחד - חייבים לערוך בתשלומים ועם אשראי מספיק) לכן זה נחמד שיש אפליקציה שמחליפה חלק מההתנהלות הכספית שלנו - אבל ללא גופם פיננסיים גדולים וחזקים (חברות אשראי, בנקים, בורסה....) הכלכלה העולמית לא תתקיים, לא יהיו פיתוחים חדשים ברפואה, במדע ובטכנולוגיה - והכל יקרוס.
שמואל | 22.06.13
1.
טוב לדעת. נראה כי המערכת הבנקאית בצורתה הנוכחית תהיה חייבת להשתנות.
מפליאה אותי נחישותם של האנשים להמשיך להתלות בבנקים ובממשלות בדרישה שינהלו להם את הכספים. אנשים יקרים, כל מה שאתם צריכים לעשות על מנת לצאת לחירות כלכלית (יחסית,כן? לא מוחלטת), זה לקנות ביטקוין, ולהשתמש בו. לנסוע עם הביטקוין שלך ליפן ולשלם שם, להמשיך לאוסטרליה, ניו זילנד, עד ארצות הברית וכו', מבלי להזדקק פעם אחת לשירותי בנק, מבלי לשלם עמלות פעם אחת, מבלי להצטרך להחליף ולהמיר כספים, מבלי לבדוק שערים מבלי לדאוג מכמה זה עולה לי. אבל לאנשים קשה לצאת לחירות. נידונים לחופש, בוחרים רוב בני האדם בעבדות.
thk | 20.06.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת