60. הסבר לגבי מחירי האוכל במסעדות בסך הכל הבנה בסיסית בעסק: מסעדה ממוצעת נפתחת בהשקעה של 1-2 מיליון ש"ח. סניף של רשת מסעדות, ייפתח בהשקעה של חצי מיליון - מיליון ש"ח. בנוסף למסעדה ממוצעת במרכז יהיו הוצאות קבועות של 100 אלף ש"ח לחודש (משכורות, דמי שכירות, ארנונה, חשמל, בלאי וכו'. את כל ההשקעה וההוצאות הקבועות צריך להחזיר דרך מחירי המזון והשתייה. אם ימכרו את האוכל ברווח גולמי של 30% - יפשטו את הרגל. אם ימכרו ברווח גולמי של 50% - לא יחזירו לעולם את ההשקעה. לכן מוכרים ברווח גולמי של 70-80%. | 28.06.13 (ל"ת)
59. תגובה ל-29: מקדונלדס זה לא איכות חיים מקדונלדס זה מתכון להשמנה, סוכרת, מחלות לב, לחץ דם גבוה ושאר מרעין בישין. ארה"ב היא המדינה השמנה ביותר בעולם (תבדוק באינטרנט - זה קל). כל הג'נק פוד הוא בזול, אבל אם רוצים אוכל בריא - זה יקר ולא קל למצוא. | 28.06.13 (ל"ת)
58. מעלים מיסים - אנשים מוציאים פחות - נכנסים למיתון - פחות מיסים - מעלים שוב מיסים מישהו שם לב לבעייתיות פה?! אסף | 26.06.13 (ל"ת)
57. לא אכפת מהמחיר אני תמיד קונה אוכל ב-100 שקל- ותמיד משתלם לי ! הכי טוב 100 שקל ! ככה גם הדלק לא עולה תמיד מתדלק ב-100 שקל ! אזרח חכם | 26.06.13 (ל"ת)
56. ב"פסטה בסטה" מנה בסיסית וטעימה מאוד עולה 19 ש"ח. בקבוק יין אדום שולחני - 25 ש"ח! כל השאר - גנבים. אזרח | 26.06.13 (ל"ת)
55. כמה שפחות לאכול פסט פוד ככה יותר בריא, יותר חסכוני ויותר חינוכי לילדים. אני מאוד משתדל שמשפחתי תצרוך מינימום פסט פוד, זה יותר חרא מאוכל, אני מחנך את ילדי להשתדל לאכול בבית אוכל מזין וטעים פחות מטוגן,פחות מלח, פחות שומן, ופחות חומרים עם שמות מוזרים שאני לא מצליח להבין. משתדל לגוון להם, ירקות בשר דגים ביצים וכו'. (לכל הטמבלים בכוונה רשמתי משתדל, מפני שאני מספיק הגון לומר שלעיתים רחוקות אבל ממש רחוקות אוכלים פסט פוד) שימי | 26.06.13 (ל"ת)
53. נכון. אם כל המסעדנים רוצים שיבואו אליהם רק עשירים או בימי הולדת, אז שיפתחו ויסגרו מסעדות כמו שהם אוהבים. צריך גם מקומות זולים לארוחה יומיומית לאנשים פשוטים. | 25.06.13 (ל"ת)
51. אם כל המגיבים פה היו בעלים של מסעדה הייתם מדברים אחרת הרב מסתכלים על חומר הגלם ולא מבינים איך מחיר המנה המבושלת הוא X שקלים עכשיו תוסיפו את מחיר השכירות היקר ,את הארנונה את החשמל שהייתקר את המיים שקפצו את הביטוח והדרישות של הביטוח למיגון ולכיבוי,את הדרישות של כיבוי האש,את הדרישות של משרד הבריאות,את כל האגרות של העירייה והממשלה על עסק ותבינו למה המחירים יקרים כי אם הם זולים העסק ניסגר ואף אחד לא פותח עסק בשביל להפסיד. אז כשכל הטפילים של המדינה (עיריות,משרד הבריאות,מכבי האש ,חברת חשמל)יפסיקו למחוץ את בעלי העסקים אז המחירים יהיו שפויים,ואני מדבר מניסיון בעבר היתה לי מסעדה מכרתי בזול כמו שביקשתם אבל כל חודש הבאתי כסף מהבית והמסעדה נסגרה למרות שהיו לי לקוחות. דניאל | 25.06.13 (ל"ת)
50. בחיאת רונן איפה אתה ואיפה ארומה רונן אני מקווה שאתה לא באמת מאמין שרשת קפה קפה ברמה של ארומה ואם כן לך להיבדק או לך לבדוק ת'סניפים שלך. רמת האוכל ירודה מאד, הסניפים מסריחים(לדוגמה סניף אשדוד)ברמה שאי אפשר להיכנס לשבת ולאכול, רמת המלצרים הצעירים הלא שירותיים במרבית סניפי קפה קפה מחייבת שימת דגש כי ת'אמת ,לא טוב! ולסיום המחירים לא הגיוניים ואפשר לתת כדוגמה את המשקאות הקלים הקרואסונים וכו..... לכן רונן היקר איפה אתה ואיפה ארומה !!! שלומי | 24.06.13 (ל"ת)
49. סניף רמת גן לאבוריטו פסטה הכשר כל הכבוד אני מקבל קבוע הנחה על הזמנה מהאתר שלהם יש תמיד קופונים ומבצעים . טעים משביע והכי חשוב כשר רונית | 24.06.13 (ל"ת)
47. זוועה! הזמנתי דרך משלוחה 3 מנות קיבלתי דוגמיות בקרטון !! לא מנות אוכל שמספיקות לאדם בוגר! אשר | 24.06.13 (ל"ת)
46. ל-14 בורגר ראנץ' לא סגרו הם נמכרו לברגר קינג והוחלט שברגר קינג תעבוד תחת המותג בורגר ראנץ/ אתה יכול לבדוק שבתפריט הוספו הטורטיות והכנפיים שהיו נמכרות בברגר קינג גדי | 24.06.13 (ל"ת)
45. כל עוד שהפריאריים בישראל ישלמו את המחירים האלו הם ימשיכו לחייב את המחירים האלו גלית | 24.06.13 (ל"ת)
43. שישאר יקר גם ככה מצב ההשמנה בארץ נורא, לא צריך לעודד את זה עוד יותר. הזמינות והמחיר הנמוך של אוכל זבל בארה"ב זו אחת מהסיבות העיקריות למכת השמנת היתר שלהם. בישראל האוכל בהחלט משמין וגם הכמויות גדולות מידיאבל לפחות הוא בריא יותר, מכיל הרבה ירקות ופירות ועדיין מבושל לרוב בבית. אפילו מקדונלדס הישראלי בריא יותר מזה שבארה"ב. אגב, מקדונלדס בארץ אמנם מצליח אבל בדיקה קצרה של כמות הסניפים שיש למקדונלדס ובורגראנץ בארץ מראה שיש, בערך, סניף אחד לכל 30,000 תושבים. בארה"ב מדובר על סניף אחד לכל 12,000 תושבים (ספרתי רק רשתות המבורגרים גדולות, ללא פיצות, טאקו בל, סאבווי או כל שאר הזבל שיש). אמיר | 24.06.13 (ל"ת)
40. הציבור מטומטם והציבור משלם בארץ אין לאנשים חכמה צרכנית בסיסית. לידי ברעננה יש קפה-נטו. לשבת שם לסנדוויץ וקפה זה 50 ש'ח. יותר יקר משדה תעופה. אין בתפריט פריט אחד מזין בפחות מ 35 ש'ח. הצרכן צריך להצביע ברגליים ואז אולי יורידו מחירים. הבעיה היא בעיקר שמונופולי המזון + הממשלה מונעים תחרות שתביא להוזלת מחירי האוכל. | 24.06.13 (ל"ת)
38. אכן בעיה של תזרים תודה רונן נמני או שנקרא לך מעכשיו רמי לוי שמכרת עד עכשיו מנות לא יוצלחות במחיר מופקע והיית עוד אחד מאלה שז**** את הצרכן הישראלי. ובתאבון לכל המכורים לפחמימות, לא מרחם עליכם, על הילדים שלכם לעומת זאת אני כן... רונן | 24.06.13 (ל"ת)
37. רק אתמול .... אתמול אשתי חגגה יום הולדת, רצתה לצאת לסושי. 4 איש, כל אחד אכל 3-4 חתיכות ורק 2 הזמינו קולה. אני, שטרם למדתי ליהנות מהאורז הדביק, הזמנתי נודלס עם משהו. היה סביר. אבל כמה שילמנו? 220 ש"ח !!! על מה?!?!?! 16 חתיחות של אורז שעולים חצי שקל? ועוד 100 גרם ירקות בסך הכול שעולים עוד חצי שקל? אני מוכן לשלם ללא סייג על ההשקעה של משאבי זמן לא מעט כסף. כמה שצריך, אבל לא 220 ש"ח על ארוחה שהיא לא כזו. מדובר בקושי בטעימות שמכינים אותה כפס ייצור. לא מדובר באוכל היפר מורכב, שמבשלים אותו ומגישים אותו בדרך שמצריכה שעות עבודה רבות. ... ושיסלחו לי אוהבי הסושי. סושי אמור לעלות אפילו פחות מפלאפל. RONIAL | 24.06.13 (ל"ת)
36. מר נמני היקר... מהתגובות של הלקוחות שלך אני מבין שאתה בבעיה גדולה יותר מקצת הורדת מחירים.... אתה לא בכיוון של ארומה בכלל צח | 24.06.13 (ל"ת)
35. 4, זה כל כך נכון! אנחנו לימדנו אותם להפקיע מחירים בכך שהסכמנו לשלם כל מחיר, גם המרכולים, אפילו הזולים, מחירים גבוהים בעשרות אחוזים מאירופה ה"יקרה" (היה פעם, עכשיו ישראל יקרה..) עמית | 24.06.13 (ל"ת)
33. קודם שיפסיק לקחת עוד כסף על 5 גרם גבינה מגורדת ואז ידבר.... בפעם האחרונה שבאתי לאכול בחשמונאים, ביקשתי עוד צלוחית קטנה מעבר לחמישה גרם גבינה פרמזן שמקבלים ולא מספיקים לכלום ורצו לגבות ממני עוד כסף....באותו יום ידעתי שיותר לא אכנס יותר אליהם שאם על קניה של 150 שקלים לא מוכנים לתת תוספת גבינת פרמזן המקום הזה לא יראה אותי יותר אחד שביקר ויותר לא יעשה זאת | 24.06.13 (ל"ת)
31. סניף רמת-גן רמה אחת מעל כולם כבר חצי שנה שהתחלפו הבעלים של סניף לאבורטוריו ברמת גן רחוב תובל , ואז הכל השתנה לטובה ...השירות הנקיון בסניף העובדים מפנקים בתוספת חינם ,מנה עיסקית מעולה . אני עובד בבורסה ולפחות 3 פעמים בשבוע אוכל שם ואפילו לוקח מנות קפואות הבייתה . בקיצור מומלץ ! יוני | 24.06.13 (ל"ת)
29. טעימה מארצות הברית ------- ארוחת ביג מק במקדונלדס: 5.9 דולר עכשיו זו רק דוגמה, אבל היא די מייצגת אני לא אלעיט אתכם בדוגמאות רבות: 5.9 דולר !!! במדינה שבה השכר מינימום (למשל למוכר במקדונלדס) הוא 8 דולר. זה אומר שצריך לעבוד משהו כמו 40 דקות לקבל ביג מק. אצלנו שכר מינימום זה 22 שקל וביג מק עולה 30 ומשהו. זה אומר שצריך לעבוד שעה ו20 דקות לקבל ביג מק. לסיכום - איכות חיים נמוכה פי 2. | 24.06.13 (ל"ת)
28. בצהריים יש עסקיות במסעדות טובות וטעימות אשר עולות כמו מקדונלד'ס או 10-20 ש'ח יותר - ומבחינת איכות בשר וחוויה (גם אם מדובר בארוחת צהריים - שגם ככה תכננתם לקנות אוכל בחוץ) שבאמת אינני מבין איך עד שעה 17 מישהו שם כף רגלו במקדונלד'ס ודומיו. בחלק מהמקומות הכוונה גם לראשונה + עיקרית + שתייה. סתם לפתוח את הראש שבצהריים מסעדות שף שונות לעיתים משתלמות הרבה יותר מכל הג'אנק הזה.. ירושלמי | 24.06.13 (ל"ת)
27. McD's Israel Apart from the fact that the idea behind fast food is meant to be cheap - Less than an hours work for a meal (based on the minimum wage) it is also meant to be fast - In and out within 2 min food in hand. Since both these parameters are not valid for MCD;s in Israel this makes it irrelevant to the local market and I still dont understand how they exist. With regards to taste - well fast food to be honest is not gourmet and not too healthy and i guess it will stay like that. but only if its FAST and cheap. MOJO | 24.06.13 (ל"ת)
25. מנה אמורה לעלות גג 19 שקל. משם כב ריהיו מכירות ורווחים. לא חייבים לעשוק ואז לבכות... אגו | 24.06.13 (ל"ת)
22. ארומה ומקדונלדס זה לא אותו דבר בכלל - ארומה זה לא ג'אנק. יותר טעים מהפסטה שלך. מקדונלדס זה שערורייה בכל מקרה - גם כי זה לא אוכל וגם כי זה יקר רצח. אל תלכו לשם. ארומה ישראל (בניגוד לארומה תל אביב הנוראית) זה מקום נעים וטעים לאכול עם אוכל לא רע בכלל שמשתדרג ומשתפר כל הזמן. לבורטוריו דה פסטה - נכנסנו פעם אחת - היה קשה! ענבל | 24.06.13 (ל"ת)
21. צודק ב-100% מקדונלדס באמת נהיו יקרים מאוד. מעל 40 שקל לארוחה זה מוגזם ביותר. עסקית נורמאלית עולה את זה ולפעמים פחות. על מה ולמה? מצד שני, אולי זה לטובה כי אם זה היה עולה 20 שח הצריכה הייתה קופצת ואנשים היו מזיקים לבריאות שלהם אפילו יותר. בכל מקרה אין מה לאכול שם. גם יקר וגם לא בריא. שילוב לא מנצח. שי | 24.06.13 (ל"ת)
20. לבורטוריו צריכים לחתוך את המחירים ב-40%, לא ב-15%. מזמן הפסקתי לאכול שם - אך ורק בגלל המחיר. M | 24.06.13 (ל"ת)
18. כמה כבר עולה פאקינג פסטה ? לפחות במחיר כזה, תנו כמות גדולה, כי גם ככה הטעם לא משהו, אבל לפחות שהלקוחות לא ייצאו רעבים ! , ובנוסף, לא אכלתי במקדונלס אולי 10 שנים, שוד לאור היום ללא אקדחים, עדיף פיתה מלאה שווארמה מלאה ומשביעה ב 25 ש״ח רן | 24.06.13 (ל"ת)
16. הבעיה היא לא המחיר, אלא האיטיות "פאסט פוד" בארץ לוקח מלאאא זמן. במיוחד בלאבורטריו די פסטה. האוכל נפלא, המחיר סביר, רק שלוקח 15 דק' לקבל מנת פסטה. אדם | 24.06.13 (ל"ת)
15. מעניין, אדוני. אני עבדתי ב'קפה קפה' נורדאו ולא שילמתם לי משכורת. אולי ככה הרשת הביזיונית הזאת מרוויחה כסף?? לא משלמת לטבחים שלה? אדם | 24.06.13 (ל"ת)
14. אם היה לי כסף הייתי מביא את ברגר-קינג לארץ ומוכר בזול! חבל שבורגר-ראנץ' סגרו את ברגר קינג שהיה גם בהרבה יותר טעים... (יותר נכון האחים אלי ויובל אורגד, שקנו את בורגר ראנץ' וסגרו את ברגר-קינג) פשוט בדיחה שבמקדונלדס, בורגר ראנץ', סאבווי וכל השאר עולה כל כך הרבה. אני גם כולל את השווארמה שנמכרת במחיר מוגזם של 26-38₪ בפיתה. נדיר למצוא ביותר זול. מדוע לא קם ישראלי ופותח רשת של מזון מהיר במחירים נמוכים?? תיראו איזה יופי איקאה מוכרת פסט פוד במחיר ביחדה 15₪ צ'יפס, פפסי ונקניקיה. ברחוב נקניקה בלבד יכולה לעלות עד 35₪ תלוי היכן רוכשים. ניר | 24.06.13 (ל"ת)
13. מי שמדבר, המחירים של לבורטוריו מוגזמים בטירוף בשביל מנת פסטה קטנה ומצ'וקמקת שמכין לך בחוסר חשק תיכוניסט מדוכא ומחוצ'קן במחירים מוגזמים, כבר עדיף ללכת למקדונלדס רועי | 24.06.13 (ל"ת)
12. מקדונלד בארץ מרמים בכמויות....תשוו מנת גלידה כאן ובארה"ב אותו המחיר 4 ש"ח. בארה"ב מקבלים פי 4 בכמות. הראיתי למנהל סניף בארץ תמונה של גלידה שצילמתי במנהטן, לאחר שקיבלתי כאן בקמצנות מנה זערעורית... הוא היה בהלם. צלמתי את המנה שקבלתי בארץ וכעת אני שולח תלונה למקדונלד העולמית. העובדים בארץ מונחים שלא למלא יותר מ"שני סיבובים" וחס וחלילה שלא יכנס משהו לתוך הגביע...כן, שישאר ריק מבפנים!!! אני בטוח שמרמים גם במשקל מנות ההמבורגר ובהרכבן... בכלל יש טרנד בארץ בענף המזון להקטין כמויות ולהעלות מחירים. אריק | 24.06.13 (ל"ת)
11. זו הסיבה שכף רגלי לא דרכה מזמן באף עסק של פאסטפוד כבר שנים שתבינו, מקדונלדס בארה״ב עולה רבע משכר המינימום לשעה. אצלנו צריך לעבוד שעתיים כדי לקנות מנה. יחי ההבדל הקטן. מלי | 24.06.13 (ל"ת)
10. מחיר גבוה אני קונה פסטה בלבוטוריו בקביעות אולם המחיר עלה בעשר אחוז שזה הרבה ולא משתלם וחבל כי הם מפסידים לקוחות אמנון | 24.06.13 (ל"ת)
9. להטיל מס מיוחד על אוכל מהיר ההשפעות של האוכל המהיר על הבריאות וההשמנה עולות הרבה יותר מעישון. ביקור במסעדה של מקדונלדס צריך לעלות 400 שח ויותר אני המעשן | 24.06.13 (ל"ת)
8. ronen you a very clever guy.!!!!!! it took you 20 years to tell us that story. so i tell you mine.!!!!!!! i told my children, and greand children that for every time they, are not ordering junk food , i will give them 25 sheckels, and its working. the problem is the rest of us in israel.and to you i saytake all your junk food restaurants and fuck offffffffffffffffffff. joram | 24.06.13 (ל"ת)
7. 1. קודם תגדילו את כמות המזון במנה. 2. 15% לא הנחה משמעותית בכלל במנה עסקית של 43 ש"ח עידן | 24.06.13 (ל"ת)
6. קם המלפפון והיכה את הגזר!!! בקפה-קפה המחירים הכי מנופחים מר נמני ממש הצחיק אותי עד דמעות. עוד רשת נכשלת שהוא קנה (בנוסף לכישלונות של רכישת לחם ארז, רובן ופרש קיטצ'ן). אז מה עושים שהמצב נואש? על חשבון ארומה ומקדונלדס הוא מנסה לתקשר את מסעדות הפסטה שלו שהן לכשעצמן מאוד יקרות. ובקפה קפה מה קורה? זוג מקבל אוכל סוג ז' עם שירות מערסים דרגה ג' במחירים א' -א'. בהצלחה נמני!! ירון | 24.06.13 (ל"ת)
4. הצרכן הישראלי מטומטם. משלם כל מחיר על כל שירות הצרכן הישראלי לא יודע להגיד לא קונה כי זה נראה מחיר מופקע מחשש שיתפש כקמצן או משהו דומה. מטומטמים | 24.06.13 (ל"ת)
3. למה הוא לא עושה אותו דבר בקפה-קפה ? מה החכמה לחתוך את התמחור ברשת קטנטנה כמו לאבורטוריו. אם יש בעיית תמחור בענף, היה הגיוני להתחיל את הפתרון מקפה-קפה. כנראה שהבעיה של לאבורטוריו היא לא של תמחור אלא של תזרים, מעט מדי לקוחות, מעט מדי הכנסות ולכן מנסים להוריד מחירים | 24.06.13 (ל"ת)
2. דבר ראשון תשפרו את הטעם הרעיון מעולה: פאסט פוד איטלקי במחיר זול וסניף נעים. בכל מדינה בעולם יש רשת כזו. אבל אין סיבה שהטעם יהיה גרוע ברמה שילד בן 5 שמת על פסטות לא יהנה ממנה וישאיר חצי מנה בקרטון טיפ אישי: תעלו את גיל העובדים והטבחים בסניפים. ילדים בני 17 לא כ"כ שירותים.. עדיף עובדים אחרי צבא כנראה לקוח (לשעבר) | 24.06.13 (ל"ת)
בעלי לאבורטוריו די פסטה חותך מחירים: "הפסט פוד יקר מדי"
60 תגובות לכתיבת תגובה