אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ערוץ החמצן הסודי של מעמד הביניים: יש לנו חשבון עם ההורים

224 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

220.
ל - 206
אני ואישתי מכניסים 25 נטו בממוצע, ואין סיכוי סביר שנביא יותר מילד אחד וגם זה אחרי שנקנה קודם דירה לקראת סוף השנה. (אני בן 25, היא 29) כמו כן שנינו נעשה את מיטב המאמצים על מנת שהילד לא ילך לגן (יש לך מושג כמה דברים אנחנו יכולים לעשות בשבילו ב2000 שקל לחודש?? הגן זאת הגניבה הכי גדולה!) נשמע שעשית את אותה הטעות שגם מי שמכניס הרבה פחות ממך עושה - תכנון חיים לא נכון ולא יעיל. ---------- ד"א לחלק מהמגיבים, לא נכון לתת כדוגמא את דור ההורים, אז היו זמנים אחרים וחיים אחרים. ובזה אני מתכוון שרמת החיסכון הגבוהה שאיפשרה מחייה אז, לא מאופשרת כיום באותם התנאים ובאותם המשכורות. מי שרוצה לחיות בכבוד עם ילדים עדיין צריך להרוויח יותר ממה שהורינו הרוויחו בעבר.
אבי השפוי | 04.07.13
219.
באמת?!
ציטות מהכתבה: "ככל שהמדינה תומכת פחות ערך המשפחה עולה, וזה בניגוד להיגיון של החברה המודרנית" על פי השקפת עולמם של המרקסיסטים מדינה מודרני היא מדינה שכל אדם הוא בורג קטן, חסר כל משפחה ואו עצמאות, והממשלה היא זו שתקיים את צרכיו ותחליט עבורו את גורלו.. אני לא יודע מה איתכם אבל אני לא רוצה לחיות בעולם שכזה מדינה צריכה להיות רשת ביטחון וספקית שירותים לאזרחיה, לא יותר מזה! תפקיד המדינה לעבוד עבור האזרחים ולא הפוך!!!
עברי מעבר הנהר | 03.07.13
215.
ומה עם מצב הפוך?
אני ואשתי משתכרים יחד כ-17000 ש"ח בחודש, משלמים משכנתא, גן לילד, וכל ההוצאות המוכרות שהמגיבים לפניי כבר ציינו. מה לעשות שההורים של אישתי עבדו רוב חייהם בחו"ל, ומתפרנסים בארץ בצורה לא הכי...בגלל שבגיל 50+ קשה לעשות טרנספורמציה ולהשתלב בשוק העבודה בצורה טובה ובמשרה טובה. בקיצור אנחנו בעמדת מיעוט פה, כי לא רק שאנחנו משלמים את ההוצאות המוכרות לעם ישראל, אנחנו צריכים גם למשוך אותם ולעזור להם כספית. מה לעשות שהביטוח הלאומי מועיל להם כמו שלי יועילו מניין של עשרה גברים מעל למצבה שלי. האם מגמה כזאת גם לא נחקרה, או שמא מצב כזה (בו הילדים צריכים לממן רמת חיים בסיסית להוריהם הבוגרים והבריאים) נחשב בארץ ללגיטימי ותקין?
קובי | 30.06.13
214.
אני מנסה להבין מה המסקנה
מהכתבה עולה בצורה די ברורה שהבעיה היא לא שהילדים מבקשים כסף מההורים אלא שלילדים אין ברירה אלא לקחת מהם כסף. זה נשמע קצת סוטה מהנושא של יחסי הורים ילדים לכנושא של יוקר המחיה. אותי מעניין לבחון דווקא השלכות של העזרה הזאת ואיך זה פוגע בהורים או משפיע על הקשר. אני למשל נעזרת מעט מאוד בהורים ומודיעה מעכשיו שאם עד שאתבגר אספיק לחסוך סכום יפה אני אדאג לעצמי להזדקן בכבוד (דבר ככ לא אלמנטרי בימינו..) וגם להגשים חלומות,אחרת מתי בדיוק זה אמור לקרות? כשאני מכלה את כל כספי כיום על הילדים הקטנים? כשיגיע הרגע ואצטרך לבחור בין לתת לילד כסף שיקנה רכב לבין טיול בחול בשבילי התשובה ברורה. מגיע גיל שבו חייבים לחתוך את חבל הטבור.
עלמה | 30.06.13
213.
כשהפרה אוהבת יותר להניק מאשר העגל לינוק
ההורים לא עוזרים לילדים הגדולים אלא דואגים שהילדים ישארו תלויים בהם כל הזמן, ומשלמים בהורדת רמת החיים לכולם - בעתיד. הילדים צריכים לחיות לפי הכיס שלהם ולא לפי איך שכולם חיים. אין דבר כזה "משכורת לא מספיקה". חיים לפי המשכורת ולא לפי איך שהיינו רוצים לחיות. גם אני התחלתי כזוג צעיר עם בעלי ללא כל עזרה עם ההורים, וידענו שלא תהיה עזרה. הפלא ופלא-לא החזקנו אוטו 20 שנה, נסענו באוטובוסים כ-3 שעות כל יום, לא הייתי עד היום בבית מלון נורמלי בארץ (והילדים שלי כבר נשואים בעצמם), אבל הסתדרנו היטב מבחינה כלכלית. אין דבר כזה משכרות לא מספיקה-גם מהמשכורות הצנועות שלי ושל בעלי קודם כל הפנינו לחסכון כרבע משכורת, שילמנו משכנתא ומהיתרה חיינו. נכון שלא קנינו ביגוד לעצמנו שנים רבות, אבל לא נורא. העיקר שהילדים גדלו בסדר גמור והם כבר מסודרים יפה. הילדים עובדים, למדו יפה והכל בסדר גמור. ההורים שעדיין נותנים לילדים שלהם באופן קבוע הם הפוגעים בילדים שלהם. ותשכנעו אותי שאני טועה.
חני | 30.06.13
212.
תמיד חסכנו. לא חיים על מותגים לא טסים לחו"ל וכן שמחים לעזור לילדים לבנות את עתידם
בפועל, אם תשוו את דור ההורים לדור הילדים תראו שההורים התחילו ללמוד באוניברסיטה או לעבוד מיד אחרי הצבא. ההורים חיפשו מקצועות פרקטיים כשחלק עצום ממפגיני המחאה החברתית למדו מקצועות שלא היו אמורי לפרנס אותם. בדור ההורים הרבה מאד גרו עם הוריהם עד שהתחתנו וחסכו כסף לדירה, בעוד שהיום כל חייל משוחרר רץ לשכור דירה, להחליף את דגם האייפון ipad כל יומיים למתקדם ביותר , לטוס לטיול הגדול למזרח ולטיולים קטנים בכל הזדמנות. מודה לדעתי עדיף לגדל משפחה עם 3 ילדים ומעלה וניתן לעשות זאת אם לא חיים בגישה של "שופוני"
הורים | 30.06.13
208.
לא ברורים ממצאי הסקר
אם נמצא יחס ישיר בין מצב סוציו-אקונומי של הילדים בו 45% מאלו המרוויחים מעט יותר נעזרים בהורים, ונתון זה מתייחס לשכבה עם אחוז הנעזרים בהורים הגבוה ביותר (כלומר שבשכבות הכנסה גבוהות יותר אחוז הנעזרים בהורים אף קטן), איך הצלחתם להגיע למספר האסטרונומי של 87% מההורים המעניקים סיוע כספי??
 | 29.06.13
206.
ל- 190 - מה את מקשקשת
אני לא מבין על מה את מקשקשת בכלל!! אני לא יודע כמה ילדים יש לך, אבל לי יש 2 ילדים, ואני ואשתי מביאים ביחד 20 אלף ₪ בחודש נטו, ואחרי שכירות ושני גנים - שרק זה עולה יותר מ- 10,000 ש"ח נטו, איפה כל המחייה?? חשמל, ארנונה, מים - רק זה עוד 2,000 ₪ בחודש - ולאכול? לא יצאתי לחופשה מאז שהבת הראשונה נולדה לפני 5 שנים, וגם הקיץ לא אצא, לא החלפתי רכב ואני לא יוצא לבילויים - מחשב כל שקל - אז מה נראה לך בדיוק מסריח?? אולי אם תחיי את החיים האמתיים תביני משהו!!
ע.מהמרכז | 29.06.13
205.
מה שחשוב יותר זה ללמוד מהניסיון של ההורים בחינוך
יש כל כך הרבה מה ללמוד מניסיון ההורים, שמול זה העזרה הכספית של ההורים הרבה פחות חשובה, גם הורים שאינם עשירים יכולים לעזור רבות לילדים אם הם מעניקים מהזמן שלהם, שומרים על תינוקת שהאמא תוכל קצת לישון, או שהזוג יוכל לצאת קצת לבלות יחד, הכי חשוב זה ללמוד מהידע והניסיון שלהם וזה שווה הרבה יותר מהורים שעוזרים כספית, אבל רק כספית סבתא שעוזרת ומכינה לנכדים ארוחות צהרים כשהאמא עוד בעבודה ולוקחת את הנכדים פעם בשבוע אליה הביתה, טובה יותר מסבתא שלוקחת את הנכדים לחו"ל, פעם בחצי שנה, ועוזרת בעיקר כספית, חשוב לזכור שהעזרה הכספית שלהם זה לא הפרמטר היחיד, ושהורה שדואג לעתידו הכלכלי, רק עושה טוב לכל המשפחה
נועם ריצולסקי  | 29.06.13
204.
בולשיט
מכירה כל כך הרבה אנשים שלוקחים כסף קבוע מההורים (כולל משפחה קרובה). הבעיה - לא מדובר כאן על אנשים שאין להם מה לאכול. מדובר על מימון פינוקים ועל חוסר רצון להתפשר על תנאי המחייה. למשל : למה לא להמשיך לגור בתל אביב היקרה אם אפשר לקחת כסף מההורים? למה לעבוד בכל עבודה שהיא אם אפשר לקחת כסף מההורים? למה לא ליסוע לחו"ל אם אפשר לקחת כסף מההורים? ויש עוד כל כך הרבה דוגמאות. פשוט גועל .
למה להתפשר? | 29.06.13
200.
מנסה לקצר למרות שיש לי המון מה להגיד= כתוב בכותרות.
אנשים פה חיים "טוב" מדי: חייבים להשריש בתרבות את החסכנות והתכנון לטווח ארוך. *למה רכב בן 7 כבר נחשב "ישן"?! *ילדים בריאים לחלוטין נוסעים על אופניים חשמליים (עולים כ3000 ש"ח) -למרחק שלפני 15 שנה עוד היו נוסעים על אופניים רגילים (600 ש"ח). *למה צריך לטוס לחו"ל כל שנה?! *כל זוג צעיר שעוד לא התחתן כבר לא מוכן "לסבול" את ההורים ויוצא לגור בשכירות. *למה כל ילד צריך חדר עם לבד עם מיטה זוגית לפני גיל 10?! *מה קרה לרעיון של לשמור על מעט צניעות במקום לנקר עיניים של מי שאין לו? *למה צריך להתבייש בזה שאני עושה חשבון לכל שקל?! *למה אין אפשרות לדיור ציבורי צנוע שמשלמים שכירות אבל בסוף מקבלים את הדירה? *המדינה צריכה לארגן תוכנית שבה לכל אחד יש אפשרות להזדקן בביתו ולעמוד בהוצאות התרופות בתנאי שבאמת עבד כל חייו- עכשיו גם אם תקרע את התחת זה לא יספיק לך. *למה לא מדברים על תוכנית חינוך לחיסכון כבר בבית הספר, דבר שיתן לגיטימציה חברתית לחסוך. *כולם מזכירים את הדור האמצעי אבל לא מדגישים שגם הסבים שעברו את גיל 60 נמאס להם לפרפר כל השבוע בתור שירות הסעות או שמרטף, כואב להם הגב והכתפיים להרים את הילדים כל הזמן.. *אין סיבה שמחירי הדיור ירדו כל עוד מגיע מימון ולא משנה מאיזה מקור. אני עצבני חבל על הזמן מהכתבה= חטפתי מגרנה תוך חצי שנייה.
אנונימי | 29.06.13
197.
ההורים נקרעים והדורהזה מפונק עצלן ונצלן
הם לא עובדיםכמו שצריך הם מחפשים את עצמם משלמים לביביסיטר וליועצת שינה וליועצת הנקה ולמה לא. הם דור טיפש ונצלן ביתם מעוצב ומוקפד ילדיהם הקטנים לבושים בבגדי מעצבים ולא טורחים לקנות בתחילת העונה בחנויות מרוחקות וזולות . הם יושבים בבתי קפה ונוסעים בשני רכבים ההורים ובשבתות נוסעים לצימר עם חברים .... הלו !!!! זה חיי פאר ואתה צריך לעבוד קשה בשביל זה ולא להמשיך לחפש את עצמך ולשלם ליועצים . ואם אתה לא יכול לשלם על זה ::::: תקנה קמח וסוכר ושמן וירקות בשוק ותכין אוכל בסיסי ולא יקר ( ולא חצי מוכן כמו שהם נוהגים ) תקנו בגדים לכם ולילדים במקומות זולים מאוד . יש כאלה . תוותרו על כל היועצים הסחטנים . תעזבו את ההורים תעמדו על הרגליים מי יעזור לנכדים תגידו? אתם דור בזבזן ועצלן נורא
 | 29.06.13
195.
בוקר טוב כלכליסט
בוקר טוב כלכליסט, אין טוקבק שעניינו מצבו של מעמד הביניים שאני לא מתריע ומזהיר מפני תוםעה מסוכנת זו. צריך מחקרים בשביל זה? כל מה שעיניים בראשו ומסתכל מסביבו מבין שהתופעה של קבלת כסף מהורים היא תופעה אדירת מימדים ושחייב להיות מימון חיצוני מאיפשהו למרבית מעמד הביניים על כל הסקלה שבו.
אבנר | 29.06.13
192.
ל-188 שעוזרת להורים
אכן כך ראוי והעזרה שלך להורים ראויה להערכה, אך עליך להבין שלא כולם מנוע טורבו כמוך, וההתנהלות שאת מבקרת אותה אצל אחרים היא המקסימום שהם יכולים. כל אחד ויכולתו. את מסוגלת לנהל את הזמן שלך באופן כזה ואחרים לא. ויש גם כישרון. שכל. מזל. אם הצלחה היתה מצב שאפשר להגיע אליו על ידי סט של פעולות מספר הדרכה, כולם היו מצליחים.
ישראלי | 29.06.13
191.
הזדהות מלאה אבל חייבים לעתים גם לומר - לא!!! מפני שגם לנו אין עודפים...והגמלאות בפתח !
עם כל הרצון האמפטיה ומה שביניהם..נכדים. יש רצוי ויש מצוי. וכן. מותר גם לעיתים לומר את האמת. גם אנחנו דקה לפני יציאה לגמלאות. עדין רוצים לחוות את העולם. עדיןרוצים להתפנק "במותרות" קטנות לבית. גם אחננו שילמנו משכנתא..ואפילו פעמיים. לא היה קל ובוודאי גם היום לא קל. אבל לזוג עם שכר ממשלתי קשה מאד להתמודד. "מנסים לעזור בכלכלה [קניות ועוד...]. פינוק מעת לעת. תלושי חג אוטומטית עוברים לילדים...ואם כל האהבה נאלצים גם לעמוד מהצד ולא להגיב.
סבתא'לה | 29.06.13
190.
רק לי משהו נראה מסריח במיוחד פה?
תהיו רגע איתי. אם שני בני זוג מרוויחים את ה 20 אלף נטו לחודש. ל-מ-ה לעזאזל, למה?!?!!? יש להם ארבעה ילדים!? בשביל מה!? בשביל שייגמר הכסף!? מה נסגר איתכם ישראלים מטומטמים שאתם פשוט לא מפסיקים לעשות ילדים???? אתם לא יודעים שקונדומים וגלולות עולים פחות כסף? אגודת אפרת חפרה לכם במוח? מה!?!?!? מה? איך קורה דבר שמשפחה שמרוויחה 3000 בחודש עושה 2 ילדים ומעלה, ולא אחד כמו שהמצב הכלכלי מאפשר? איך קורה דבר שאנשים חושבים שהם בכלל יוכלו להסתדר עם כמות כזו של ילדים?
מריה | 29.06.13
189.
בסוף זה יתפוצץ...
ארץ אוכלת יושביה, פשוט כך... יום יבוא והכל יתפוצץ. המלחמה האמיתית לא תהיה נגד איראן או הפלסטינים אלא מלחמת מעמדות, בין אלו שיש להם לאלו שאין. רק כשסביון ומגדלי U יבערו אנשים יבינו מה היה לא בסדר, וזה יקרה... בכל העולם- ארצות ערב, טורקיה, ברזיל, בולגריה, אפילו ארה"ב- אנשים מבינים את השקר שבקפיטליזם, שלכאורה מבטיח תמורה להשקעה ויזמות- אבל בפועל יוצר אוליגרכיה, מעמד אצולה חדש. ראו חלק גדול מהאוליגרכים שלנו- רובם באו מכסף (דנקנר, אריסון, עופר, לבנת) ורק מינפו את עצמם דרך קשרים קיימים. הסיבה היחידה שהמצב בארץ לא מתדרדר לאלימות מעמדית היא האינטרס הפוליטי לשמר אויב חיצוני בדמות הערבים (בדומה למדינות ערב עצמן שפמפמו לאזרחים "שטן ציוני" בזמן שהשליטים שאבו להן את הכסף והחופש) והעניין שבאופן יחסי המצב פה טוב- לא יחסית למדינות המערב וה-OCED חלילה, אלא יחסית למדינות כמו מצרים, לוב וסוריה שהן קטגוריית ההשוואה האמיתית שלנו. ברגע שלאנשים לא יהיה מה להפסיד- הגנבים יצטרכו להתחיל לרוץ... גם לואי ה-16 ומארי אנטואנט לפני המהפכה הצרפתית חשבו שהראשים שלהם בטוחים- וההיסטוריה מוכיחה מה קורה לשאננים...
מושון | 29.06.13
188.
ילדים בזבזנים ומפונקים
הוריי עניים על פי כל ההגדרות , ותמיד היו כאלה שלפעמיים אפילו שקית חלב לא יכלו לקנות לנו לילדים. אני היום בשנות ה 40 לחיי עם דירה ללא משכנתא + רכב כי הכל קשור לתכנון וניצול זמן. זמן הנו המשאב היקר ביותר , זמן =כסף. שבני גילי התלבטו מה ללמוד, טיילו בחו"ל והיו מבולבלים לגבי החיים, אני עבדתי ולמדתי סיימתי תואר שני. שהם סיימו תואר בצעדים איטים תוך כדי בילוי ומשחק, אני כבר הייתי בשוק העבודה עם ניסיון של שנים. אומנם בשנים אלו לא נסעתי לחול, לא אכלתי במסעדות, לא הייתה לי עוזרת בית וגם לא ילדים אבל קידמתי את הקרירה שלי. היום אני יכולה להרשות לעצמי את כל הנ"ל. הכל ענין של סבלנות ותכנון לטווח ארוך.
עוזרת להורים | 29.06.13
187.
כל כך נכון . ההורים שלי עוזרים לנו בלי שנבקש
ואנחנו חיים חיים נטולי בילויים , אין מותגים וקניות רק איפה שהכי זול אלא שאצלנו בגליל העליון אין תחבורה ציבורית אז אישתי ואני צריכים להחזיק 2 מכוניות כדי לעבוד , החוגים לילדים יקרים כי המועצה האזורית מכניסה לתחשיב החוגים גם את עלות הנסיעות למתנס האזורי , אנחנו נוסעים כל יום שעה וחצי לכל כיוון לעבודה כך שהוצאה ענקית אצלנו זה דלק, וקניות עושים בטבריה אלא שהקניות בטבריה יותר יקרים מאשר במרכז כי אין הרבה תחרות באיזור . ההורים המדהימים שלי עזרו לנו המון בכל תחום אפשרי גם בלי שנבקש. האם זה מצב נורמלי? האם זה מצב במדינה נורמלית?
מיכאל | 29.06.13
186.
עזרת הורים?
בכתבה מתוארת מערכת אידילית של אנשים רגילים הורים עוזרים ומשפחות מאושרות, חביב ולא אמתי, בחלק לא קטן מהמקרים שאני מכיר מדובר במערכות יחסים הרסניות הנובעות מרצון ההורים לתת לילדים בכל מחיר ומילדים סוציומטים שמוכנים לרושש את הוריהם עד אפילו לנישולם מביתם לעת זקנה, תבדקו בשרותי הרווחה שם הסיפורים האמתיים!
שי | 29.06.13
184.
אחת הכתבות החשובות מאז המחאה
זאת הכתבה שמסבירה הכל. המחאה קמה לא רק ממי שאין לו אלא גם מתוך אלו ששאלו עד מתי וכמה נעזר בדור ההורים. היא גם מסבירה למה המחאה לא מצליחה לבעור לאורך זמן ובעוצמה. מסמך מעמיק ונוקב שאני מקווה שנקרא לעומק על-ידי שר האוצר וראש הממשלה.
רויטל  | 28.06.13
183.
זה פשוט מאוד: תפסיקו לקנות
ברצינות אני אומרת. אני ובן זוגי לא נעזרים בהורים מרגע הצבא! תמיד הייתי מחושבת, קונה רק איפה שכדאי במחיר משתלם. בשנים הראשונות שלנו יחד, כבר הקפדנו לא להיכנס למינוס, לדחות סיפוקים, ונהננו ממה שכן קנינו מכספנו כזה השתלם. היום חסכנו מספיק כדי שנוכל לקנות דירה. ואנחנו לא קונים דירה. למה? כי לא משתלם. לא רוצים להשתעבד. ולא רוצים להיות פראיירים. האפשרות הזו לקחת כסף מההורים הופכת ילדים לתלותיים. הנתינה להם לא עוזרת להם. תפנימו.
 | 29.06.13
180.
זוג צעיר לא יכול לקנות היום דירה בלי עזרה מההורים!!!
אני יועץ משכנתאות ונתקל בעשרות רבות של זוגות צעירים שרוכשים דירה והמציאות העגומה היא שבגלל מחירי הדירות ויוקר המחיה, הזוגות היום לא מצליחים לחסוך כסף כהון עצמי ולכן חייבים להיעזר בהוריהם. התופעה מחריפה מידי שנה...
TCH | 28.06.13
178.
אחת ההוצאות הגדולות היא קנית ואחזקת רכב רק תחבורה ציבורית יעילה ו7ימים בשבוע תפתור זאת
בישראל גם משפחה עניה מחזיקה לפחות רכב אחד באירופה הרבה מאד משפחות ללא רכב כלל וכאשר הם רוצים לצאת לחופש או לטיול הם שוכרים רכב לכמה ימים הרכב בישראל גוזל לפחות 3000 שח לחודש עלות כוללת . זה סכום נטו כלומר צריך להרויח לפחות עוד 1500 שח מתי ממשלת ישראל תבין זאת מתי יבוא השינוי
תחבורה זולה ויעילה מיד | 28.06.13
176.
לכל מי שחושב שמדובר בבזבזנים
גם אני חשבתי ככה פעם. אני חיה באמת ממה שיש לי ולא יותר,בשכירות הכי נמוכה שאפשר,בלי קניות ובילויים,אין לילדים חוגים,בטח שלא מותגים למיניהם, הריהוט מיד 2 וכו. אני לא נראית ענייה או משהו ..הבית מקסים הילדים מסודרים ושבעים פשוט צניעות,זה הכל,אין אף אחד סביבי שאני אמורה לעשות עליו רושם או שלא יהיה חבר שלי אם אין לי אייפון, אני מרגישה עשירה מאוד ומבורכת בכל טוב... א ב ל -הבחור שסיפר בכתבה שהם חיים בצורה מאוד מחושבת בלי בזבוזים מרויחים קרוב ל20 אלף ועדיין צריכים עזרה-צרם לי מאוד.. זה נכון שאפשר וצריך לחיות צנוע כמו שכתבו פה, אבל ככה זה אמור חהיות לדעתכם ? שמי שמרוויח 20 לא יהה מסוגל לצאת לחו"ל פעם בשנה או לקנות רכב נורמלי? משהו פה לא בסדר! עם כל הצניעות מי שמרוויח יפה אמור להיות מסוגל לחיות טוב,,אחרת,לאן יש לי הקטנה לשאוף?כמה צריך כדי לחיות יפה ולא רק לשרוד?
מיכאלה | 27.06.13
175.
בתור מהנדסת עם מודעות כלכלית
לא מעזה להביא ילד אפילו ראשון לעולם בגלל שמודעת לכך שלא אקבל שום תמיכה כלכלית או פיזית. מה לעשות .. לא לכולנו יש הורים שמסוגלים לתמוך. וזאת למרות גילי האוטוטו מופלג 40. גרה בשכירות וכנראה אמשיך לגור בשכירות ר עד שישתנה המצב הכלכלי בארץ. מחירים שרק מעמירים בעוד המשכורות נשארות תקועות
irit | 28.06.13
174.
כל כך נכון. מכירה את זה מהפן האישי.
אני סטודנטית שעובדת בשתי עבודות ובלי עזרה מההורים לא הייתי מצליחה להתקיים. בגיל 30, אני מקבלת עזרה בשכר הלימוד האוניברסיטאי, בשכירות ואפילו מדי פעם בקניית מצרכים וגם אז בקושי סוגרת את החודש. בילויים ופינוקים הם בכלל לא אופציה. וזה אכן בא על חשבון איכות החיים של ההורים. המיסים עולים, המחירים עולים והמשכורת נשארת אותו הדבר. אין דבר יותר מתסכל מלקרוע את עצמך כדי להתקיים ולהרגיש חוסר אונים ואפילו אשמה כי אתה לא מצליח לבד ונאלץ להעזר בהורים בזמן שאתה יודע שמדובר פה בכסף שהם חוסכים מעצמם בכדי לעזור לך :(
טלי | 27.06.13
172.
הנושא הוצג בוועדת טרכטנברג בהרחבה והסיבות הן:
יוקר המחייה המטורף בארץ - הכל יותר יקר מארה"ב ואירופה (וכמובן מהמדינות המתפתחות) אפילו מוצרים ישראלים או פירות וירקות. יוקר מחייה זה מודגש בגלל חוסר התחרות במשק שמאפשר מונופולים ברוב התחומים, ואלו מרויחים רווחים עודפים על חשבון האזרחים. הממשלה מעיקה עם מכסים ותקנות כך שלא כדאי ליבא אפילו גבינה צהובה שזולה בהרבה באירופה, כך שהיא מגינה על המונופול והמחירים המופקעים. בצד ההכנסות, 20 אחוז המעובדים משלמים את רוב המיסים, וממשיכים להעיק עליהם עם מיסים של מעל ל 50% (היום מס מקסימאלי של 51.5 אחוז ולאחר השינוי 53% כאשר נתניהו נכנס לתפקיד המס השולי העליון היה 45%) כך שאם אתה מוכשר עדיף לך להגר כך שתקבל יותר בשותשלם פחות על יוקר המחייה, וכך זהו מעגל קסמים שיוצר יותר עומס מיסים על פחות אנשים. והמיסים הולכים לממן מערכת ציבורית לא יעילה עם פריון נמוך וחוסר יכולת להחליף עובדים מצד אחד, ולממן קיצבאות לאלו שלא מוכנים לשאת בנטל ולעבוד. והפתרונות הפופוליסטים הם להעיק עוד על השכירים במגדר הפרטי (ליצמן מכל כיוון מנסה להעלות מיסים ישירים כי קהל בוחריו לא משלם מיסים כאלו - רובם לא עובד אלא מתפרנס מקיצבאות). אז מה הפתרון? לבטל מכסים על יבוא, לבטל מע"מ על יבוא אישי (גם כך יקר לשלוח לארץ) להוריד שכר במגזר הציבורי (אלו עם הקביעות) ולבטל את הפנסייה התקציבית של הקצינים בצבא שמשרתים 25 שנים ומקבלים פנסייה 40 שנים, כאשר ממשכורתם לא מנוכה פנסיה כמו מהעובדים במגזר הפרטי שיוצאים לפנסייה בגיל 67 ומקבלים פנסייה 13 שנים בממוצע.
א  | 27.06.13
166.
עכשיו אתם מאמינים לי שיש קנוניה?
שנים מי שהאמין שיש קנוניות פוליטיות נחשב חצי מטורף. לקנוניות הפוליטיות יש מחיר כלכלי כבד,ושמתעלמים מהם והן נערמות אחת על השניה; הן מוחצות את מעמד הביניים. עובדה המצב מדרדר ואין אף "מושיע",לא מהימין מהשמאל מהדתיים והמרכז. אולי "המטורף" יודע את התשובה.
צחקתם עלינו | 27.06.13
165.
מה שהכי עצוב בכתבה זה שאנשים מקבלים את המצב בהכנעה מושלמת
ועוד נותנים עצות: תורידו עוד קנייה בסופר, תסעו באוטובוס, תפסיקו עם הכבלים. האנשים האלה שכחו שאפילו על המים המדינה הטילה מע"מ, משהו שלא היה פעם ויקר אותם ב 18% בבת אחת. רק על מים. אבל רוב העם זה מה שהוא רוצה. הוא רוצה חיים של סבל ואומללות, ובגלל זה הוא בוחר בביבי שוב ושוב ושוב. רוב העם בחר בו אין מה לעשות.
שמעון | 27.06.13
163.
מעמסת "בית משלך"
טיפוח הנוהג של רכישת דירת מגורים, שהבנקים מעודדים אותו כדי להרוויח דרך המשכנתאות שהם נותנים בתשלום גבוה מאד, מהווה נטל עצום על הזוגות הצעירים (ואגב כך על ההורים העוזרים) ובעצם על המשק כולו, כי ההון הנמצא במשק מושקע בשלמת בטון ומלט במקום בייצור. פתרון למצוקת הדיור, שהיא חלק הארי של קשיי "מעמד הביניים", יימצא רק במעבר המוני לדיור בשכירות.
תמר רז לנג | 27.06.13
160.
עצות לשיפור המצב הכלכלי
1) התמקדו בהוצאות הגדולות. אנשם מזיעים כדי לחסוך כמה שקלים בסופר אבל שזה מגיע לרכב או דירה הם תמיד "חייבים" את המוצר היקר ביותר 2) תכננו את מקום המגורים כך שאחד מבני הזוג יוכל להגיע לעבודה בתחבורה ציבורית בזמן סביר. שימוש ברכב משפחתי אחד יחסוך לכם לפחות 1200 שח בחודש 3) רדו מהנורמה של חדר לכל ילד. כולנו גדלנו עם אחים בחדר וזה לא הפריע לנו. עדיף שיתחלקו במחשב ובטלוויזיה, יותר חינוכי 4) במקום לראות האח הגדול תהפכו את תחביב לפרנסה צדדית. תחשבו על הדברים שאהבתם לעשות כשהייתם ילדים ותעשו אותם קצת יותר מקצועי ואולי תרוויחו כמה גרושים - עיצוב אתרים, מלאכת יד, בישול. היום אפשר בקלות למכור שירותים ומוצרים באינטרנט.
דן חסכןם | 27.06.13
159.
תגובה ל-125 - אז היה לך מזל והצלחת לתפוס מקצוע של עשירון עליון (או עשירון 9)
ובטח גם לקנות דירה לפני הקפיצה הגדולה. היום גם מי שמתחיל לעבוד ולחסוך בגיל 25 (מה לעשות שבחור עושה צבא שמעכב את הלימודים לרוב ב4 שנים) - גם אם הוא כשרוני בתחום שיש בו כסף כך שהוא מרוויח מעל הממוצע, לא יוכל לקנות דירה מינימלית לפני גיל 30, וגם אז זה יהיה עם משכנתא חונקת עד הפנסיה. גם לא ברור לי איך החלטת שמי שיוצא לטיול אחרי צבא קורס כלכלית ודוחה לימודים ב5 שנים - טיול כזה עולה משכורת או שתיים ודוחה לימודים מקסימום בשנה.
הייטקיסט | 27.06.13
158.
עזרת ההורים
הילדים של ימיינו התרגלו לא לדחות סיפוקים וכל דבר דצריך להיות עכשיו איפה נשמע שילד או נער קונה חולצה ב 400 שח כי מודפס עלי שם כזה או אחר של מעצב או זוג נעליים ב 1000 שח והוא חייב אבל חייב מוצרים כאלו ואחרים ומכאן שההורים צריכים את עזרת הוריהם על מנת להענות לבקשות הילדים.
אבן ירושלים | 27.06.13
157.
הכל עניין של הרגלי התנהלות כלכלית
בתור ילידת שנות ה90 כבר בתור ילדה יכולתי לראות את שורשי ההתנהלות הכלכלית הלקויה במשפחות של חבריי: משכנתאות לצד טלוויזיות ענק, עבודות לא יציבות לצד שיפוץ תכוף של הבית וסלולריים מתקדמים. מבלי לזלזל ממרומי גילי הצעיר למדתי שאפשר גם אחרת, אבל יש אנשים שלעולם לא יבינו זאת. הם יחיו בדרך חיים מסויימת, לא יכירו בערך עצמם בעבודה (או לא יתאמצו ליצור אחד כזה) ויחשבו שהכל מגיע להם . מהמדינה, מההורים, מהביטוח, מהבן זוג, מסנטה קלאוס. נכון שקשה! קשה מאוד. אבל תתחילו בקטן. תגמלו מהמושג " מעמד הביניים" הזה שאתם כל כך אוהבים וקונים לכבודו אוטו חדש ובגדים בזארה. תזכרו מה קרה לאמריקאים שהסתמכו על ההלוואות הגדולות שלקחו. צאו מנקודת הנחה שאסור לחיות במינוס. אם אין לך אל תעשה דברים שיגרמו לך לקחת מאיפה שאין. הרי הכל נורא קשה ואם אני עובדת בעבודה מכובדת איך אני יכולה להרשות לעצמי לבוא עם בגדים שקניתי בהאנגר או בשוק אבל בסוף היום אנחנו עם שיוצא ושותה בירה ואוכל בשבת במסעדה ומתלונן על כמה שהשבוע היה יקר. אני מסייגת את דברי - לא הכל שחור ולבן כמובן. הדוגמא על המציאות המדהימה בפינלנד ששטח בפנינו גולש אחד אכן שמה באור שלילי ביותר את דרך החיים הקשה שאנו מאולצים לחיות. אני רואה אלפי סטודנטים בגילי שחיים את החיים הטובים ונטולי הדאגות ומחכים למשכורת העתק שכביכול מובטחת להם ביום שיסיימו עם התואר ומסיבות הבריכה באילת. צאו מהסרט! תתחילו לבנות לעצמכם קריירה מוקדם. תצברו ידע ותכירו בערך עצמכם. לא ייתכן שאני מרוויחה בעבודה משרדית מסויימת אותו הדבר שמרוויחה בעבודה קשה יותר אשה המבוגרת מאמי. תפסיקו להסתפק במועט! תפסיקו להסכים לעבוד בשביל פרוטות! תהיו עובדים טובים יותר ותמכרו את עצמכם כראוי למעסיקים. צאו בבוקר לעבודה שמכבדת אתכם ואתם מכבדים אותה- הכסף נמצא שם.
שחר | 27.06.13
153.
1,000,000 ( מיליון ) איש מרוויחים שכר מינימום
איפה העניים ? ולעומתם איפה הבכייינים ? מסעדות : מלאות מכוניות : חדשות , ומחליפים כל 3-4 שנים נתב:ג : מלא אילת : תפוסה מלאה סופרים : עגלה עד אפס מקום אייפון : חובה אנדרואיד : חובה סמארטפון : חופשי דירה : רק 4 חדרים ( מקבלן אלא מה ? ) דירה להשקעה : יש בתי קפה : בכיף הוט/יייס : 300 ש"ק(ר) + סופש : חוב"ש אקדמיה : פרטית , פי שלוש מרגיל . משמע : 30000 שח בשנה
@ | 27.06.13
152.
הכל נכון אבל:
החיים מאוד השתנו מאז שהוריי היו בגילי. לא היה להם אינטרנט לשלם כל חודש לא היו ניידים לא היו כבלים ולא היו עוד הרבה דברים שכבר לא ניתן להסתדר בלי, או שאם אתה בלי, אז אתה כבר לא מחובר לחברה בה אתה חי. אני מוצאת את העם שלנו (כולל אני) בזבזן, שלא יודע לנהל את ההוצאות מול ההכנסות בחכמה ובשיקול דעת, אנשים בלי כסף משקעים למשל באייפון שעולה 5,000 ש"ח וחושבים שזה שזה יורד כל חודש זה לא נורא ולא מבינים למה הם לא יכולים להרשות לעצמם לרכוש מכשיר כל כך יקר. לא תראו ערמות של אנשים עם אייפון בלונדון למשל, אבל כאן, לכולם, עשירים ועניים יש מכשיר סלולרי יקר ממה שהם יכולים לממן לעצמם. מעולם לא למדו אותי בבית הספר איך להתנהל כלכלית, זה חסר לי עד היום, אני מנסה כל הזמן להתנהל נכון ולא הולך לי. אני כבר לא יושבת בבתי קפה, וכמעט ולא אוכלת בחוץ, קונה ירקות ופירות בשוק, חמרי ניקוי אצל "גבאי" כי אצלו זול יותר מהספורפארם, מנסה לא להוציא כמה שאני יכולה, וכמו כולם, לא סוגרת את החודש. אני כן חושבת שאם ההורים יכולים לעזור, שיעזרו. ההבנה שהחיים השתנו ושההוצאות לנפש עלו, היא חשובה. איני יכולה להבין את ההורים שחושבים שלא צריך לעזור. לא אם הם יכולים. הורים שלי עוזרים לי. לא יודעת איך הייתי מצליחה לחיות בלעדיהם. היום, כשאני עם גב דפוק, 24/7 כאבים ביממה, לא יכולה לעשות כלום לבד (לנקות את הבית, לסחוב דברים) ובטח ובטח לא יכולה כמעט לקבל אחוזי נכות שכן במדינה שלנו לקבל אחוזי נכות אתה צריך להיות חצי מת, אני תלויה במנקה לבית, במשלוחים ובימים שאיני יכולה לבשל אין לי בררה אלא להזמין אוכל מבחוץ. כמה שאתה יותר חולה, כך החיים מתייקרים יותר. גם אם היית רוצה לעבוד יותר, אתה לא יכול. כן, בזכות ההורים, אני חיה טוב יותר, שפר מזלי בחלקי. אני מודה לאמי יום יום על כך שהיא עוזרת לי ומבינה את המצב. יחד עם זאת, אני מקבלת את הביקורת שלה לגבי הישראלי הבזבזן וחושבת שיש להכניס למערכת החינוך דחוף דחוף דחוף את ההתנהלות עם הכסף.
שלומית | 27.06.13
151.
חלק מהטענות מוצדק וחלק איננו מוזכר כלל.
נתחיל בסעיף ההוצאות של המשפחות הצעירות. אלו אינן מסתפקות בריהוט יד שניה, בציוד מטבח משומש או זול וכו'. רמת החיים שנראית בסיסית נכון להיום, גבוהה מאד יחסית לרמה הבסיסית של דור ההורים ומכאן הגידול העצום בהוצאות. המשפחות הצעירות צורכות מזון מוכן יקר, מעדנים יקרים יחסית, מותגים כאלו ואחרים, זורקים כמויות מזון גדולות בגלל "תאריך אחרון לשיווק" שמזהים בטעות כאילו המזון הוא פג תוקף. המשפחות הצעירות "חייבות" לנסוע כל שנה שנתיים לנופש או טיול בחו"ל, פעם בשנה למלון באילת או ים המלח, "חייבות" להחזיק מכונית, חייבות לחגוג נישואין\בר\בת מיצווה\ ברית או בריתה באולם, כל זאת בלי לקחת בחשבון שכיום אין בטחון תעסוקתי. כשחסר כסף, צריך קודם כל לצמצם בהוצאות ואם אפשרי אז לבדוק אפשרויות נוספות לתוספת פרנסה. נכון שהמדינה הסירה אחריות בנושאים שונים, נכון שגם הצבא עשה זאת. בתקופה בה שירתתי בצבא, השתמשנו בציוד הצה"לי ככל האפשר ותגברנו רק בתחומים חיוניים כמו בגדים תחתונים וגרביים. לא רכשנו טלסקופים, פנסי יריאור, ידיות הסתערות וכיו"ב ציוד טקטי על חשבון ההורים. נכונות הרשויות להוריד אחריות, מותנה גם בכך שמישהו אחר נוטל את האחריות על עצמו. המדינה אחראית לדאוג לבטחון תעסוקתי. זו לא חכמה גדולה להצהיר על הצורך להוציא לעבודה נשים, חרדים וערבים. האם יש לכל אלו עבודה ? התחזית לאבטלה בשנה הקרובה היא 7.5% . המדינה חייבת לדאוג לכך שלאזרחים יהיו פתרונות דיור הולמים במחירים סבירים, בין אם לרכישה ובין אם לשכירה. המדינה שרוצה להוציא יותר נשים לעבודה, צריכה לדאוג לפתרונות עבור הילדים שיהיו גם ראויים וגם לא יקרים מדי עד כדי חוסר כדאיות. נכון, לכל אלו דרוש כסף והרבה. בשביל זה הממשלה החליטה למכור חלק מהגז לחו"ל וליהנות מהכנסות נוספות. גם הסדר מדיני עם הפלסטינים יועיל לעניין, היות ויאפשר צמצום ההוצאה על בטחון.
רן | 27.06.13
150.
הילדים בזבזנים. חושבים שחייבים לחיות ברמת חיים משוגעת גם כשאין
אני בעצמי אמא צעירה, ובאמת מחשבת כל הזמן. אבל תחשבו רגע. אם לא היה סיוע מההורים, איזה אמא היייתה שולחת את הקטן שלה לגן במחיר של 2100 ש"ח בחודש? זה עניין של ביקוש והצע. אם אנשים לא היו מוכנים לשלם את המחירים המטורפים האלה היו גנים במחיר שפוי. בכתבה עצמה-"יום ארוך לשני הילדים-1700 ש"ח, וגן לקטן-2100." זה נראה למישהו פה סביר? גם חוגים זה לא צרכים בסיסיים. אין סיבה שסבא לא ילך למסעדה ולא יקנה לעצמו בגדים ונעליים אם יש לו כסף רק כדי שהנכד שלו ילך לעוד חוג מטופש שמוכרים להורים בעיקר. ההורים שלי עוזרים לנו מדי פעם, אבל זה בכלל לא נכנס לשוטף שלנו. זה מאפשר פינוקים פה ושם, אבל אם מחר הם יחליטו שלא לתת לנו יותר שקל- רמת החיים שלנו לא תשתנה, ואני אגיד להם תודה רבה מעומק לב על המאמץ שהם עשו בשבילנו כל הזמן.
אמא לשישה | 27.06.13
148.
ל-125 השחצנית
לא עשיתי טיול אחרי הצבא, הלכתי ישר ללמוד. עשיתי גם תואר שני. עבדתי במקביל, אגב. לא עשינו גם "חתונה גדולה" כך שלא היו לנו הלוואות על חתונה להחזיר. היום אני עובדת בעבודה "טובה" אבל מרוויחה שכר מגוחך. בן זוגי משכיל גם הוא, עובד בעבודה "טובה" ומרוויח שכר מגוחך לא פחות. יחד אנחנו מגיעים ל-14,000 נטו (לפעמים פחות). אז לא נכנסנו לשוק העבודה בגיל 23 כמוך... מה לעשות שלא כל אחד מסתפק בתואר ראשון? (לא בכל תחום אפשר, אגב) אז אני אמורה לא לעשות ילדים? לחכות עד שכבר לא תהיה לי אפשרות פיזית? את חיה בסרט אם נדמה לך שאחרי גיל 35 אפשר לעשות ילדים באותה קלות כמו בגיל 25-30 (והגיל הממוצע שבו חילונים מביאים ילדים לעולם עלה דרמטית מאז דור ההורים שלנו למקרה שפספסת את הנקודה הזו). או שאולי את מתנדבת להיות פונדקאית עבור אותן נשים שבהמלצתך יחמיצו את שנות הפוריות שלהן? ולמה, בעצם, שזוג ששניהם משכילים ועובדים במשרות מלאות לא יוכלו לגדל ילד או שניים ברמת חיים בסיסית (ויותר מכך) בלי להיתמך? למה זה בכלל נשמע לך הגיוני? שכר המינימום צריך להיות כזה שמאפשר קיום בכבוד לאדם. שכר המינימום כפול 2 אמור לאפשר קיום בכבוד למשפחה. לא איזה מי יודע מה, לא חופשות ומותגים, לא בתי קפה. כולה קיום. קורת גג, אוכל, גנים. בלי לחטט בפחים ובלי להתחנן להורים.
אחת שנמאס לה | 27.06.13
145.
פעם הבאה שיאיר לפיד ישאל איפה הכסף ......
הוא יבין שהכסף בחו"ל , יחד עם הצעירים המשכילים . אני ובת זוגתי , מתכננים מעכשיו עזיבה (ההליך לוקח המון זמן) אני בעל תואר שני והיא רופאה בבית חולים . אז מיסוי המדינה הזאת לא תראה מאיתנו , ילדים שהולכים לצבא (על גופתי המתה ) אין שום סיכוי . והכול בגלל שהחשיבה היא לטווח קצר , הכל בגלל שחיתות שאוכלת כל חלקה טובה . אז עכשיו יהיו אלה שיאמרו "תלך , לא צריך אותך " ...טוב , תזכרו את זה פעם הבאה שאתם משלמים מס לביבי ולשר אוצר האלפבית הזה..... :)
עידו  | 27.06.13
143.
ואני שואל, מה יהיה עלי? אם ההורים שלי ושל אשתי לא מסוגלים לעזור בשום דבר?
מה אם אבא שלי מת, והשאיר את אמא עם קצבה עלובה של ביטוח לאומי, ובקושי קורת גג שהצליחו לקנות במהלך ארבעים שנות עבודה קשה? מה אם אשתי, אביה מת בחו"ל, ואמה במצב בריאותי קשה ביותר, מתפרנסת בקושי מפנסיה עלובה שהצליחה לגרד בעשרים וחמש שנות עבודה קשה בישראל, מאז שעלתה לארץ? איך אנחנו, שני אקדמאים, עם משרות מצויינות, ומשכורת היי-טק שנחשבת טובה, עם שני ילדים נורמליים, ובלי שום צרכים מיוחדים, לא מצליחים בשום פנים ואופן להתרומם, לחסוך משהו, ואפילו לא לחלום על בית משלנו? משהו נורא ואיום קרה במדינת ישראל, ושלא ימכרו לנו לוקשים. לדור ההורים, שעבד קשה עד כלות --- אפילו אם לא הצליחו ממש להתבסס, צרכי היסוד שלהם הובטחו (בית, טיפול רפואי מינמאלי, חינוך לילדים, וכו'). לנו יש הרבה פחות. אנחנו משלמים הרבה יותר מיסים מדור ההורים, והפוליטיקאים ממשיכים להשמין ולהשמין. כל פרצוף בטלוויזיה זורח מרוב שומן וכסף. כל דמות בתקשורת, נושאת על אצבעה מפתחות של כלי רכב שמחירו כמחיר הבית שלא יהיה לי. כל מנוול מאכער, שמכונה היום "טייקון" (מילה שלקוחה בכלל מההיסטוריה היפנית, ומשמעותה שליט-מקומי --- מי שאחראי על רווחתו של מחוז שלם). אוכל בלי שום ייסורי מצפון את כל מה ששייך לי בדין, ואם אני מחנה את הרכב העלוב שלי משנת 1989 בצד הרחוב, גובים ממני "קנס" עושק של מאה-מאתיים ש"ח. הדלק שאני נזקק לו כדי להגיע אל העבודה וממנה, עולה כמו עשרה אחוזים מן המשכורת, ואין לכך שום עדות בתלוש השכר, המיסים שאני משלם על בריאות, גבוהים פי עשרה ממה שהייתי משלם על שרותים טובים בהרבה, בכל חברת ביטוח בינלאומית. החינוך שילדי זוכים לו הוא כל כך גרוע, שאני נאלץ לממן שוב, ומחדש, מוסדות חינוך מקבילים לאלו של המדינה --- רק כדי שהילד יצליח יום אחד להתפרנס בעצמו, ויהיה לו איזה שהוא כלי לעשות זאת. מדינת ישראל, אני מאוכזב. מאוכזב מאד. את בוגדת בבנייך ובבנותייך. את אוכלת את כבשת הרש, על השובע. את גוזלת את ההווה והעתיד של ילדייך. אם בתוך שנה לא ישתנה המצב הזה, בפשטות נאלץ לעזוב. הכאב נורא וקורע. אנחנו ציונים בני ציונים, שירתנו בצבא, סדיר ומילואים, שילמנו כל מיסינו, נתנו כל מה שיש לתת, כולל החיים עד גיל 50 --- אבל חובת השרידה גוברת על חובות אחרות, והחוזה החברתי שלנו עם המדינה הופר באופן בוטה ומכאיב. נאלץ להפרד.
משה זוכמיר | 27.06.13
141.
102 - אתה לא מבין את ההבדל בין ישראל לארה"ב
בארה"ב, אם ערך הדירה יורד מתחת לערך המשכנתא, הרוכש יכול לתת את מפתחות הדירה לבנק, והמשכנתא נמחקת. הבנק מפסיד את ההפרש בין המשכנתא לערך הנכס, מה שמצטבר להמון כסף כאשר בועה מתפוצצת. בישראל, הרוכש חייב להחזיר את המשכנתא גם אם ערך הדירה נפל לרצפה. אם הרוכש לא מחזיר את המשכנתא, יש לו כתם בהיסטוריית האשראי שלו, והבנק מוכר את הדירה + מפעיל את הוצאה לפועל כדי לשתות לרוכש כל אגורה מהחשבונות והמשכורת שלו כדי לקבל את הכסף בחזרה. בתנאים האלה קורים שני דברים. הראשון הוא שהרוכשים יעדיפו להשקיע מאמצים גדולים כדי לפרוע את המשכנתא. השני הוא שגם אם הרוכשים לא עומדים במשכנתא, ההפסד של הבנק לא גדול. לכן לא סביר שבנק ישראלי יפשוט רגל בגלל התפוצצות בועת נדל"ן.
יובל | 27.06.13
139.
אני רוצה להגיע למצב שבו אני אוכל לפנק את ההורים שלי ולא להפך
והכוונה היא שהם ימשיכו להתפרנס בכבוד בלעדיי, אבל לא יהיה להם את הנטל של העזרה הכלכלית עבורי, ואני אוכל לעשות עבורם דברים כמו להזמין אותם לנסיעות לחו"ל, לקנות להם דברים, וטיפה להחזיר את מה שהם נתנו כל השנים. הם כבר מבוגרים ואני מרגישה אשמה על כך שהם עוזרים לי גם היום. אני שונאת להיות נטל עליהם.
אני | 27.06.13
136.
הציבור הישראלי לא יודע להתנהל כלכלית
חיים בארץ מאות אלפי עולים שעלו ארצה בשנות ה-90 ממדיניות קומוניסטיות בלי רכוש, בלי נכסים, בלי קשרים, בלי ירושות, בלי פנסיה, בלי משפחה שיכולה לתמוך. אותם עולים השתלבו בחברה הישראלית, השתלבו במעגל העבודה, רכשו דירות, גידלו ילדים, צברו נכסים ומחזיקים מעמד. אז איך צברים דור 3 ו-4 בארץ שיושבים על ירושות בגוש דן, פנסיות שמנות של ההורים ונכסים מתלוננים על יוקר המחייה? מה לא תקין בתמונה הזאת?
לב | 27.06.13
134.
מה שחסר להשלמת התמונה
הוא חשבון של כמות הכסף שהילדים משלמים להוריהם. כיצד? בכך שהם מממנים במיסיהם את החזר החובות שנלקחו כדי להציל את קרנות הפנסיה הישנות והכושלות. ההתנהלות המופקרות של ממשלות ישראל לדורותיהן (כולל זו הנוכחית וזו שבה היה ביבי שר אוצר) הוביל למשכון דור הילדים והנכדים כדי להציל את הפנסיות של ההורים והסבים.
אורן | 27.06.13
133.
אני אב חד הורי בן 47!! עובד בשתי עבודות!!ו...לא גומר את החודש,אילולי הורי היתי היום ברחוב!!
כן כן עם כל הפדיחה והבושה הם עם זה שגםהם על הפנים נאלצים לעזור ליי מתבייש אבל אין מנוס ולא אני לא חי כמו קינג ולא מבזבז בפראות , קונה בסופרים הכי זולים,קונה ביגוד בסיילים, ועדיין זה לא מספיק!! בושה למדינה המעילה הזו אם היה לי אפשרות היתי עוזב היום ולא מביט לאחור
אורי | 27.06.13
130.
יש את אלו שקיבלו עבודה לפני שהיו חברות קבלן, והילדים שלהם לא
ויש את אלו שלא הם ולא הילדים שלהם מעולם לא היה להם עבודה טובה. ולכן הם לא מעמד הביניים, אלא מעמד יותר נמוך. אז מה עושים? מי שההורים שלו יש להם עבודה יפה, גם הוא יהיה זכאי לעבודה שלא דרך חברות קבלן, ומי שבעבר בקוש סחב שגם הילדים שלו בקושי יסחבו. אם הבנתי נכון...
hamedinai | 27.06.13
128.
האם הילדים של היום יוכלו לעזור לילדים שלהם?
ההורים של היום, עבדו או עובדים בתנאי שכר/ פנסיה שלא קיימים יותר היום תנאי הפנסיה הם שונים , חוזי/תנאי העבודה גם פחות טובים. מה שהההורים יכולים להרשות היום לעצמם (כדי לא לראות את הילדים שלהם יורדים דרסטית ברמת החיים) לא נוכל אנחנו כהורים להרשות לעצמנו, תנאי החברה שונים, מה יקרה אז? אני גרושה עובדת ב4 מקומות כדי להתקרב למשכורת מינימום, כל עבודה היא רק לפי שעות בתנאים לא תנאים, אני בטח לא אוכל לעזור לילדיי
elinor | 27.06.13
125.
פשוט לא מבינה
איך אנשים מרשים לעצמם ולא מתביישים לחיות על חשבון ההורים בגלל התכנון הלקוי שלהם. לצערי כל הדור שלי נראה כך. להורים שלנו לא היה בילדותם, אז הם פיצו אותנו על כל מה שלהם לא היה. אני מסתכלת מסביב על בני הדור שלי (30+) - הרוב התחיל ללמוד ולעבוד בשלב מאוד מאוחר, אבל זה נראה להם הגיוני אחרי שנה-שנתיים בשוק העבודה, כשהמשכורת עוד בסיסית ואין נכס למגורים באופק, להתחתן ולעשות ישר ילד או שניים כדי להיות הורים צעירים. אז לא, אי אפשר הכל. אי אפשר גם לדחות את הכניסה לשוק העבודה, וגם להתחתן בחתונה גדולה, וגם ישר לעשות ילדים, וגם לקנות דירה והכל בטווח של 5-10 שנים שבהן הכל מתרחש ביחד. לדור של ההורים שלי היה ברור שחייבים להתחיל לעבוד כמה שיותר מוקדם ולחסוך כמה שיותר - לדור שלי זה כבר לא ברור. אני היחידה שבמקום לצאת לטיול לחו"ל הלכה להתחיל תואר ראשון ישר אחרי הצבא. אני היחידה שסיימה את התואר בגיל 23 ויצאה לשוק העבודה. אני מקווה שזה ברור למה מבחינה כלכלית ותעסוקתית זה הציב אותי ביתרון עצום בגיל 30 מול מי שסיים תואר ונכנס לשוק העבודה בגיל 28. אני גם היחידה שחשבה ששווה לחכות ולחסוך קצת לפני שמגיעים הילדים, שבשנים הראשונות עולים המון כסף. אז היום יש הבדל משמעותי בין רמת החיים שלי לזו של בני גילי שבחרו אחרת, ואני יכולה להיות גאה בעצמי שאני לא לוקחת מההורים אפילו שקל, ושאין עליהם לחץ לתת לי כי אני לא מסתדרת לבד. אנשים - תחשבו! אי אפשר הכל - זו לא רק ססמא, זה באמת בלתי אפשרי. צריך לתעדף בחיים וצריך לדעת לדחות סיפוקים.
ראש על הכתפיים | 27.06.13
122.
בואו ואספר לכם סיפור
בשנת 2001 אחרי שהשתחררתי משירות בגולני פגשתי מתנדבת מפינלנד בקיבוץ. נשאתי אותה לאישה ונסעתי אחריה לפינלנד. אני עובד פה כבר 11 שנה כנהג אוטובוס ויש לנו שתי בנות 9 ו7. אני מרוויח 2800 יורו לחודש, נטו נשאר לי 1900 יורו. אשתי עם תואר שני מרוויחה 3700 יורו, נטו 2500. לבנות יש חוגים - חינם. גן - היה בחינם. ביה"ס - חינם, כשיגיע הזמן גם האוניברסיטה תהיה חינם. לא רק שהאוניברסיטה בחינם, הבנות שלי גם יקבלו 500 יורו בחודש מהממשלה ודיור מסובסד כדי שיוכלו להתרכז בלימודים למשך 5 שנים. קופת חולים - יש ציבורית - חינם ולנו יש מהעבודה פרטית - גם חינם. יש לנו דירה בהלסינקי ובית נופש בכפר מאיפה שההורים של אשתי באו שעה מהלסינקי. הדירה היא 4 חדרים 15 דקות מהמרכז ועלתה לנו 220 אלף יורו עם משכנתא ל25 שנה, 900 יורו החזר חודשי. הבת שלי היתה צריכה יישור אורתודנטי - 150 יורו ונגמר הסיפור. אני עובד 8 שעות ביום. שעות נוספות 150%, עבודה בימי שבת וראשון 150%. יש לי שבועיים חופש בקיץ בתשלום ושבועיים חופש בחורף בתשלום. סל הקניות שלנו בסופר 150 יורו לשבוע מלא ועמוס בכל טוב. אנחנו יוצאים פעם בשבוע, בקיץ גם פעמיים או יותר. אשתי לא מאלה שאוהבות מותגים אבל היא מפנקת את עצמה מתי שמתחשק. לישראל טסים פעמיים בשנה, בחורף ובקיץ, ולפעמים גם למקומות אחרים. יוצא לנו לחסוך יותר מ1000 יורו בחודש ויש תחושה של שפע וחופש, ואני כולה נהג אוטובוס. חברים שלנו ששני בני הזוג עם תואר שני מכניסים ביחד 4000-6000 יורו נטו מעבודה של 8-9 שעות ביום ומבלים את הסופ"ש והחגים עם הילדים וההוצאות הקבועות פה ממש נמוכות, ופינלנד היא עוד נחשבת אחת המדינות היקרות באירופה... מחברים שלי בארץ אני שומע רק מרמור וכמה שקשה ואני לא מאמין. אני רואה הרבה טוקבקסטים שקשה להם לקבל את העובדה שבמקום אחרי טוב יותר, אז הם מפנטזים על מליוני מוסלמים ש"השתלטו" על אירופה. בפינלנד יש בקושי 4% מוסלמים, ורובם עוזבים למקומות אחרים באירופה כי הם לא יכולים להתמודד עם הקור החושך בחורף. פינלנד זה לא שוודיה, מדיניות ההגירה פה נוקשה מאוד. בזמנו בכלל לא חשבתי כל כך על ההשלכות של לעזוב את הארץ, רק רציתי לחיות עם אשתי, אבל ככל שהזמן עובר אני מודה על כך שעזבתי וגם אם יש געגועים למשפחה, אני חי מספיק טוב בשביל לבקר אותם. ההורים שלי תמכו בי מעט בשנתיים הראשונות שהייתי פה לפני שמצאתי עבודה, ומאז הם לא הוציאו עלי שקל. אני לא מבין איך כולם חיים כמו כלבים ורחובות ישראל לא בוערים...
אבי לוי | 27.06.13
118.
מדינת ישראל שודדת את אזרחיה
ההוצאה המרכזית של משפחה צעירה היא על דיור. סבא שלי, היה נהג אוטובוס. קנה דירה בכוחות עצמו. סבתי מעולם לא עבדה. הם גידלו שלושה ילדים. אבי, היה טכנאי אלקטרוניקה. קנה דירה בכוחות עצמו. אימי מעולם לא עבדה. גידלו שני ילדים לתפארת. אני בעל תואר שני בהנדסה, זוגתי מסיימת את התמחותה בנפרולוגיה בימים אלה. מרוויחים יותר כסף מהורינו. משכילים מהם. אין לנו שום סיכוי לרכוש דירה בכוחות עצמנו. מדינת ישראל החליטה במודע להעביר את המשאבים של האזרחים לרשותה. היא שדדה את הקרקע מהאזרחים וגרמה להעלאת מחיר הדיור. כתוצאה מכך לאזרחים אין כסף פנוי והצריכה נפגעת. כשאין צריכה אין צמיחה. את התוצאות המדינה תחוש ב10 15 השנים הקרובות. הדור האקדמאים של בני ה30-40 שצבר ידע נמצא על מזוודות בדרכו אל המערב שקולט אותו למרות המיתון בו הוא נתון. בלשון התקשורתית הסיסמא היא "בריחת מוחות". אם נסכם זאת בצורת סיסמא כדי שפוליטיקאים יצליחו להבין, יוקר הדיור מסכן את הציונות יותר מהאיום האיראני.
יואב | 27.06.13
116.
כותרת פופוליסטית זולה ולא אמינה!!!! תפסיקו לנסות להפחיד!
תסתכלו סביבכם ועל משפחתכם - מי מקבל סיוע שוטף? נכון שזה שואף לאפס... חבל שהעיתון מאבד אמינות וסתם מנסה להפחיד. יש 10 אנשים שאלו את הקישקוש הזה וגם הסבירו כמה הם מסכנים כי אינם מקבלים סיוע. אני משוכנע שלא יותר מ10 % מקבלים סיוט קבוע (שברובם הם לא עובדים, לא אקדמאים, לא נשואים, סטודנטים...)
אני | 27.06.13
113.
מזומן במקום פנסיה, משכנתא במקום שכר דירה
צריך להתעכב על הנקודה הזו, שהיא קריטית גם כדי להבין את הקושי האמיתי של מעמד הביניים- וגם את מה שמוגדר כ"בזבזנות" של הדור הנוכחי. זהו שילוב של יוקר המחייה הגדל (לפי כל הנתונים האובייקטיביים) עם חוסר אמון גובר במערכות הכלכליות (פנסיה שנשחקת, עמלות מוגזמות על חסכון לסוגיו, שאין עליהן ללא פיקוח מספיק של המדינה מצד אחד וגם לא תחרות אמיתית לחוסכים הקטנים). כשמחירי הדירות רק עולים, ושכירות יקרה בעצמה- באמת יותר הגיוני להשקיע במשכנתא יקרה יותר מאשר בשכירות על אותה דירה. הכסף הזה יורד מהשקעה בחסכון של דור הסבים- אבל מי מאמין שכסף שישכב בצד יהיה שווה את הפגיעה הכלכלית בהווה? גם הבזבוז על מותרות קטנים מתקשר לזה. פיסכולוגית, דווקא מי שחי כשחרב על צווארו יתקשה יותר להתנהל מתוך ראיה עתידית. הרי גם אם תמנע מהילד חוגים ולא תקנה לו סמארטפון, תוותר על חופשה משפחתית ועל מעדני חלב במקרר- כסף ללימודים האקדמאיים שלו עדיין לא תצליח לחסוך. ומכאן הרצון "לא למנוע לפחות את זה" מהילדים ומעצמם. קשה ללכת ישר כשמרגישים על סף התהום, כשאין ערבויות לכסף שמפרישים לעתיד ואין אמון בעתיד באופן כללי.
על מלכודת העכשיו | 27.06.13
112.
כן, כמה הכתבה ומי שכתב אותה צודקים...גם אני מאלה שנעזר באמא.......
אני כותב אמא כי הורי גרושים.....(מהאבא לא ביקשתי אפעם )אבל גם לבעלה השני מגיעות התודות... עד גיל 65 אני "רץ" לאמא כל פעם שהמצב קשה..בגיל 65 קראו לי לבנק וגזרו לי כרטיס אשראי...דבר שלא קרה לי כל חיי...הכל בגלל שחיקה וגניבה בקומבינות של הפנסיה הצבאית על ידי משרד הבטחון והמדינה...9 מיליארד שקל גנבו לנו במשך 15 שנה...לכן הגעתי למצב כספי כל כך עגום..... הורי עוד חיים בבית אבות ואנ י כבר לא מעז לבקש..האמא גם לא כל כך מבינה לצערי..... אבל שנים ארוכות שנעזרתי באמא..ככה זה במדינה שגונבת מגימלאיה....ומזלי שהורי (אמא ובעלה) יכלו לעזור לי בעת צרה...תודה גדולה להם.....ובושה למדינה שלי....
מתבייש להזדהות | 27.06.13
107.
הפתרון לדעתי יגיע
רק ביום שבו כל אותם פראיירים בני המעמד הנמוך והביניים שמתגייסים לצבא ועושים מילואים יתנו למדינה בחזרה את אותו היחס ויתחילו להשתמט בהמוניהם. אז ורק אז המדינה תתחיל לטפל בבעיות יוקר המחיה ברצינות. ועד שזה יקרה נמשיך להיות עבדים של הטייקונים וראשי ממשלה עם תקציב גלידה מנוופח.
אחד שהיה בקרבי | 27.06.13
106.
היום שבו כל העסק יקרוס
אני מאוד מקווה שהקריסה לא תהיה הדרגתית. זו חייבת להיות קטסטרופה בסדר גודל של 9 בסולם ריכטר- קריסה חדה, אלימה, טוטאלית, עם מאות אלפי משפחות שיזרקו לרחוב בגלל חוסר יכולת לעמוד בהחזרי המשכנתא או לשלם שכר דירה. אחרי שזה יקרה יהיה ברור מעל לכל ספק שהשיטה הישנה לא עובדת, ושהניאו ליברליזם נוסח ביבי-פרנקל-פקידי האוצר צריך להימחות מתחת השמיים.
ירושלמי עצבני | 27.06.13
105.
הצעת יעול לשר האוצר
על המדינה להתחיל למסות כל זוג הורים להם ילד משותף + חי + מעל גיל 18, באופן הבא: על כל ילד ישלמו ההורים מס בגובה 1/3 שכר מינימום. זה ילמד אותם. הגיע הזמן לשחרר את הרווחים הכלואים ממעמד הביניים העושק את המדינה הזאת. לא ייתכן שיהיו זוגות אמידים במדינה שיסייעו לילדיהם לסגור את החודש ולחיות חיים עם סוג של כבוד. די לתופעת הפרזיטים המכוערת הזו. בגלל הורים כאלה, שמבריחים כספים לילדיהם שבגרו - המדינה שלנו נראית איך שהיא נראית. לעצור את התופעה ולצמצם באחריות את הגירעון התקציבי.
תומי דרומי | 27.06.13
104.
לכל אלה שרוצים לרדת לחו"ל ומקנאים בסקנדינביה
הסיבה העיקרית לכך שהמצב הכלכלי שם טוב יותר: ילודה. ברגע שאנשים בארץ יבינו ש-3-4 ילדים זה קצת גדול עליהם המצב ישתפר, גם ברמה האישית וגם ברמת המדינה. הכי הגיוני לשמור על ממוצע ארצי של שני ילדים. שטחה של מדינת ישראל מוגבל והגידול המופרז באוכלוסיה יביא לכך שבעוד מס' שנים נחיה פה בצפיפות מטורפת. (והלואי שגם החרדים והערבים יבינו את זה...)
תמר | 27.06.13
98.
לכל מי שטוען שהדור הצעיר מפונק - זה בכלל לא נכון
הדור הזה נכנס לשוק העבודה בעמדה נחותה מאוד ללא תנאים וחלקו לא מבוטח פנסיונית ( יש היום המון בני 40-45 שכל הפנסיה שלהם התחילה רק מ-2008 כשתקנו חוק פנסיה חובה וגם היא מאוד נמוכה ) ומדובר באנשים משכילים שנתנו את מיטב כספם עבור השכלה ועם זאת מרויחים משכורות מינימליות שזה בלתי נתפס. ולכל מי שאומר : " הסתדרתי בלי רכב " התחבורה הציבורית היא יותר גרועה מבעבר והרכב הוא הכרחי פעמים רבות לעבודה. כמו כן יוקר המחייה על דברים פשוטים הוא יקר בהרבה ממה היה בעבר והיום נידרשת השכלה הרבה יותר רחבה כדי להיכנס לשוק העבודה ועם כל זאת המשכורות מאוד נמוכות. אז כל מי שממהר להגיד " מפונקים " שיחשוב שוב. וזה קל מאוד לזרוק את האחריות על האנשים במקום על הממשלה.
לוגי30 | 27.06.13
96.
בציבור הדתי הלאומי התופעה עוד יותר חמורה
אנשים מבוגרים בני 27 שהוריהם משלמים להם חשבון פלאפון, לימודים אקדמיים, שכירות, אוכל, חופשה, רכב, וז רק חלק קטן . ואח"כ הילדים המפונקים והחוצפנים נכנסים לחשבון שלי ושל אשתי(שמשתדלים לא להיעזר) ותמהים איך אנו גרים בדירה קטנה ולא עוברים לגדולה יותר...
מיקי | 27.06.13
94.
כן....אבל
יש דברים שבהחלט דורשים עזרה הורית - רכישת דירה, רכב..... אבל- לבזבז 100,000 ש"ח על חתונה ( ו-2 שמלות לפחות ל"נסיכה") ??? אבל- המסעדות ובתי הקפה מ ל א י ם בצעירים "ממומנים".. וחו"ל... ו-3 חוגים לנכד ה"נסיך".... כן, צריך לעזור לילדים....אבל גם לדרוש מהם לוותר מספר שנים על מותרות.... כי ההורים מזדקנים, וכבר לא יוכלו יותר בשלב מסויים לבלות, לסוע....והם -כן....
זהבה | 27.06.13
92.
יש פה מעגל קסמים
למעט מקרים חריגים, לרוב יש פה מעגל- בגלל הגב של ההורים הילדים מאפשרים לעצמם להיות יותר בזבזנים. ההורים שלי קנו דירה ישנה. גרנו בדירה שבה סלון ושני חדרי שינה למשפחה של הורים+3 ילדים. איזו משפחה ממעמד הביניים מוכנה לגור בדירה כזו? לחו"ל טסתי פעם אחת בחיי לכבוד הבת מצווה, ובמקום מסיבה. (מי היום יוותר על בת מצווש?) הנופש היחיד- בצפון או באילת פעם ב3 שנים. יום הולדת בסלון של הבית עם משקי חברה ולא עם מפעיל כן, אנחנו מפונקים ובזבזנים!
מעמד ביניים | 27.06.13
90.
Shame on the cry-babies
You are 40 years old and you need help from your parents? It's not the country - it's you and your consumption habits and bad past decisions which is to blame Somehow you forget that there are 500 000 olim in Israel and 90% of them lost everything when they moved here. Do you see a loy of them on the streets demnding money from the state? Do they get any help from their parents? Do they get any flats or houses as an inheritance? No - these people just go on with their lives. And it is not their parents who help them it's the other way around.
Alex | 27.06.13
88.
ההורים שלי בקושי חיים מקצבת ביטוח לאומי. אני מרגישה שאני צריכה לעזור להם. על מה אתם מדברים ?
לרוב האוכלוסיה הבוגרת אין פנסיה מסודרת ורבים מהם חיים מקצבת ביטוח לאומי אז איך מצליחים לעזור לילדים ? אני חושבת שהסקר לא נכון ומדובר בקומץ של הורים מבוססים, עובדי מדינה לשעבר או עובדי בנק ישראל לשעבר וחברות החשמל שזכו לפנסיה גבוהה מסודרת. ההורים שלי בקושי חיים. ביגוד והנעלה לא קונים כבר כמה שנים בקושי יש כסף לשלם חשמל, מים , ארנונה, ועד בית, אוכל, תרופות, רופאים הכתבה מעלה תמונה, כאילו רוב הפנסיונרים מבוססים וזה לא נכון. לכו תראו כמה פנסיונרים באים בסוף היום לשוק או לחנות הירקות כדי לקנות תפוח עץ או תפוח אדמה בחצי מחיר, אחרי שכל הרקובים נשארו. תראו מה הולך במחלקת הרווחה בארץ עם אנשים קשישים שמתלבטים האם לקנות עוד חתיכת עוף או את התרופות המיוחדות שהם צריכים. לדעתי הכתבה מטעה ואינה מבוססת על נתונים סטטיסטים אמיתיים. הלוואי והמצב של ההורים שלי היה כזה, בכדי שיאכלו קודם כל לעזור לעצמם.
לא מאמינה | 27.06.13
87.
מה אם עזרה להורים?
כתבה מעולה... העניין הוא שגם כמו שאר המשפחות הצעירות, שאני בינהן, ההורים לא כלכך עמידים ויש צורך גם לעזור להם בנוסף להוצאות. אני לא רואה את עצמי יוצא מהדירה של ההורים לפני גיל 32-34 כאשר אני נשוי + ילדה. (זה יהיה מעניין אם אבי יקרא כתבה זו, כאשר הוא לא יודע על התכנון שלי)
אוראל גרין | 27.06.13
85.
לכל המגיבים שאומרים שהדור שלנו מגזים בהוצאות - אתם לא הורים בעצמכם כנראה
אני אספר את הסיפור שלי להמחשה: זוג + 3 גר בצפון הרחוק, עם משכנתא שנלקחה רגע לפני שעלו מחירי הדיור (כאן מסתיים המזל שלנו) ומכניסים יחד בין 12 ל-15 (אשתי עצמאית בחצי משרה בגלל הילדים אז ההכנסות לא קבועות). אנחנו מוציאים רק על הדברים הבסיסיים: קונים בגדים ונעליים פעמיים בשנה לכל היותר, היינו בשנים האחרונות בממוצע לילה אחד בשנה בבית מלון בארץ - מאז שהתחתנו לא נסענו לחו"ל אפילו פעם אחת, לילד הגדול היה חוג אחד ועכשיו בקיץ יהיה עוד חוג אחד וזהו. אז על מה אנחנו מוציאים כ"כ הרבה בחודש? חשבונות, אוכל, משכנתא, חינוך לילדים (מאוד יקר בצפון), רכב והופס! נגמר הכל. אחרי 6 שנים עם מקרר סטודנטים הצלחנו רק עכשיו להחליף למקרר משפחתי נורמלי גדול וזו הקנייה הגדולה ביותר שהייתה לנו בשנים האחרונות. ובשורה התחתונה - כן אני לא מתבייש לומר - גם אנחנו מקבלים עזרה מדי פעם מההורים שלי ושלה (אין משהו קבוע) ושואלים את עצמנו כמה אנחנו צריכים להביא בכדי לחסוך לילדים 100 ש"ח בחודש, לא יותר. בינתיים אין לנו תשובה.
אאא | 27.06.13
84.
האמת כמו תמיד נמצאת באמצע
מצד אחד אין ספק שהחיים בארץ מאוד יקרים. הדיור יקר מאוד, אין תחבורה ציבורית טובה, כל ההוצאות נופלות על כתפי המשפחה ועוד. מצד שני אין ספק שהדור הצעיר מאוד מפונק, נהנתן ובזבזן. כמה צעירים יוצאים בשנה לחו"ל? כמה צעירים מחזיקים עוזרת בית? כמה צעירים קונים אוכל מוכן כי אין להם כוח לבשל? כמה צעירים לוקחים הלוואות וקונים מכוניות חדשות? כמה צעירים מוכנים להשתעבד למשכנתא חונקת ל-30 שנה רק כדי לקנות דירה באזור נחשב? אין לי טיפת רחמים על זוגות שבקושי מגרדים 10 אלף נטו בחודש ומביאים לעולם שלושה ילדים. ההורים בכתבה לא גידלו מבוגרים. הילדים פשוט הפכו לילדים מגודלים.
 | 27.06.13
82.
CFHHBHO NPUBEHO
בולשיט. חלק גדול מאלה שנתמכים ע"י הוריהם הם מפונקים שמקיימים על חשבון הוריהם רמת חיים שבשלב זה אינם יכולים להרשות לעצמם. אשתי ואני מרוויחים יחד 14,000 ₪ נטו לחודש. יש לנו שני ילדים בבית ספר עממי. קנינו דירה ישנה של 2 וחצי חדרים ב-700,000 בפתח תיקווה פשוט כיון שבשלב זה של חיינו, זה מה שאנחנו יכולים להרשות לעצמינו. גובה התשלום החודשי על המשכנתא הוא כ-3,000 ₪. חברים שלנו, שמשתייכים לסקטור הבכייני-מפונק שאתה מייצג, מרוויחים יחד בערך כמונו וגם להם יש 2 ילדים בבית ספר עממי, התעקשו על דירה בת 4 חדרים בשכונת אם המושבות בפתח תיקווה שמחירה פי 2 ויותר מהדירה שלנו. גובה התשלום החודשי על המשכנתא שלהם הוא כ-5,000 ₪. עד כאן גובה ההכנסה הפנויה שלנו גדול ב-2,000 ₪ משלהם. את כל קניות האוכל לבית ללא יוצר מן הכלל אנחנו עושים בשוק של פתח תיקווה. הם לעומת זאת קונים בסופרמרקט חצי חינם השכונתי. תחליט אתה כמה ₪ בחודש הם מוציאים יותר מאיתנו על אוכל. הלאה: לנו יש מכונית אחת בת 7. אנחנו מתנייעים אל ומהעבודה בתחבורה ציבורית, בעיקר ברכבת. להם יש 2 מכוניות: הבעל לקח מכונית ממקום העבודה בליסינג תפעולי, כלומר גם הנטו של קטן בכ-1,500 ₪ מהנטו ללא מכונית בליסינג תפעולי, וגם הצבירה לסוציאליות שלו נדפקת. בנוסף הם קנו עוד מכונית וכמובן מממנים את אחזקתה. האישה אגב עובדת כק"מ מהבית, בית הספר בו לומדים שני הילדים נמצא כ-200 מ' מהדירה שלהם. למרות זאת, האישה נוהגת אל ומהעבודה במכונית של הבעל – הטיעון: "אני מסיעה את הילדים לביה"ס לחברים ולחוגים". הבעל נוהג מדי יום במכונית שלהם כ-50 ק"מ לפחות, אל ומהעבודה, בפקקים של הבוקר ואחה"צ. ההוצאה השוטפת שלהם על תחבורה גבוהה משלנו למרות שלנו יש הוצאה נוספת על תחבורה ציבורית. שנינו אמנם מממנים עלויות אחזקה של מכונית אחת, אבל אנחנו לא "מבלים" במכונית בפקקים של שעות הלחץ. אם בנוסף הם היו מוותרים על המכונית של הבעל, ההכנסה הפנויה השוטפת שלהם הייתה גדלה בכ-1,500 ₪ לחודש. אלה רק כמה דוגמאות להבדלים בינינו. הבדל קטנטן נוסף: אנחנו לא לוקחים אגורה מההורים. הם מתעלקים באופן קבוע על ההורים בסדר גודל של כ-1,000 ₪ לחודש.
דק אבחנה | 27.06.13
81.
תתעוררו ! כבר עכשיו המון זוגות צעירים יורדים מהארץ לעתיד טוב יותר
מדינת ישראל היא מדינה מושלמת לאלו שיש להם כסף וסיוט לאלו שאין בגלל עבודתי יוצא לי להכיר מאות זוגות צעירים שעומדים להינשא כאן בארץ הנתון העצוב הוא שאני שומע יותר ויותר על תכנונים סגורים ובטוחים לירידה מהארץ תבינו אלא הזוגות שמציגים את הדור הצעיר, המשכיל והמוכשר שאנחנו כל כך גאים בו והם בורחים מכן, כי יש להם את האפשרות והכישרון להצליח בחו"ל.
עמית | 27.06.13
76.
הטעות של ההורים והילדים זה שהם מסכימים לתת/לקבל כסף. צריך לצמצם את הצריכה ולצאת להפגנות
ההורים והילדים עושים טעות. הם מוצאים פתרון ולא מאלצים את הפוליטיקאים לפעול. בעצם מתפתחת כאן בועה ענקית שלא קשורה רק למחירי הדיור המופקעים. יש כאן מצב שלא יכול להימשך לאורך זמן כי ההורים יזדקנו והילדים שיצטרכו לתמוך בהוריהם לא יהיו מסוגלים כי הם התרגלו שההורים תומכים בהם. רק במצב שבו ההורים לא יתנו כסף לילדים והילדים יצמצמו את רמת החיים ויבינו שאין דרך להמשיך, הם יצטרכו לרדת מהארץ, להפגין או להחליף את הנבחרים לפני שהכל יתמוטט.
כלכלן | 27.06.13
75.
והכל בגלל שיש הורים שמחזיקים בהרבה דירות ועושקים את הצעירים שאין להם הורים עשירים
מתי תכניסו לראש שהכל מתחיל ונגמר בבועת הנדל"ן. כל עוד כל אפיקי ההשקעות ממוסים באופן קיצוני, וכל עוד למדינה נוח עם המיסים ועלות הקרקע הגבוהה, אין סיכוי שמרבית הצעירים יזכו לרמת כלכלית טובה. טוב שההורים עוזרים, אבל האם הילדים יעזרו להם כאשר הם יצאו לפנסיה?
דני | 27.06.13
74.
תגובה מספר 14 עלה כאן על נקודה חשובה.
מגיב מס' 14 העלה נקודה המראה למה לפיד וביבי אחד הם ואיך שעובדים עלינו בעניים. מס ירושה!! אחד המיסים החברתיים הצודקים ביותר שקיימים בעולם המערבי חוץ מבא"י. במקום להעלות מע"מ היה צריך להחזיר את מס הירושה וכשזה לא קרה היה צריך להבין שעשירים בכנסת\ממשלה לא באמת ידאגו לעם אלה לילדיהם שיהיו גם הם עשירים (ולא שמס הירושה ירושש אותם אלה רק כמה אלפים פחות).
דודו | 27.06.13
72.
ואני התביישתי כי חשבתי שרק אני נעזר בהורי ניצולי שואה
15 שנה הם שילמו לי את המשכנתה ועזרו באוכל ואני התביישתי (תואר שני לי ורעייתי). רק כעת שהילדים שלנו גדולים,עובדים ומרוויחים (שניהם מהנדסים) אני מצליח להחזיר להורים על ידי כך שרוכש להם דברים קטנים שהם צריכים כמו תנור,מאורר . ולמרות הכל עדיין מתבייש כי זו הפנסיה שלהם עקב היותם בגטו. אני אישתי וילדי שירתנו בצבא, אפילו אישתי עשתה יחד איתנו מילואים כקצינה בעלת תפקיד חשוב. אבל הבושה לנהל חיים בעזרת הכסף של ההורים הורגת אותי
ישראלי ציוני | 27.06.13
71.
זה רק המבוא לבעיה שתהיה בעוד 20 שנה.....
כשהעזרה תיגמר ותלך לעולמה.....בני ה40-50 של היום יהיו זקנים עניים שלא יוכלו לעזור בכלום ואז תתחולל הקטסטרופה נוסח המהפכה הצרפתית......יהיו פה רק פאודלים וצמיתים ואלו הצעירים יתמרדו באלימות קשה.הממשלה חייבת לדאוג מיידית לפנסיה ציבורית חודשית בנוסח הביטוח הלאומי שתיתן מענה לקטסטרופה הזאת
רן | 27.06.13
66.
אין אביב ישראלי
תמשיכו ליילל בטוקבקים ולא לצאת לרחובות ולעשות טצ טצ טצ אחלה כתבה אבל זה לא מה שיעביר בכנסת חוקים. יש עוד מה למצוץ ממכם, מה לקחת. כל פעם 1% מעמ, דלק, נדל"ן...עד שאתם תגיעו לגיל זקנה, אם בגכלל ילדיכם יהיו פה, ותגידו "איפה טעינו?" וכבר לא איפה הכסף. בהצלחה לכל מי שנשאר במדינה הזו שיושביה חיים במדינה וירטואלית וחושבים שככה מנהלים חיים
אני | 27.06.13
64.
די כבר לצעוק שאנחנו מפונקים!
אנחנו זוג עם שני ילדים, שנינו עובדים ומגיעים למשכורת של 20,000 נטו פחות או יותר. בלי מנקה, בלי כבלים ובלי שום אקסטרות כי עם שני ילדים ממש אין לנו זמן לצאת ולבלות בחוץ כל שני וחמישי. המטפלת והגן הפרטי - רק זה 5000 ש"ח בחודש, וזה עוד צנוע יחסית למקומות אחרים בארץ. אז כן, יש לנו שני רכבים, כי אנחנו איכשהו צריכים גם להגיע לעבודה וגם להספיק לקחת ולהחזיר את הילדים בזמן שיא מהגן. ולא, אנחנו לא יכולים לעבור לפריפריה כי אין שם עבודה ואין שם הורים שיעזרו לנו עם הילדים קצת אחה"צ כדי שנוכל לשמור על העבודה שכבר יש לנו. אין היום אף אחד שאני מכירה מסביבי שיכול לקנות לעצמו דירה בלי עזרה מההורים. ואני לא רוצה דירה כי אני מפונקת, אלא כדי לא לזרוק את הכסף לבעל הדירה שלי כל חודש במקום להשאיר נכס שהילדים שלי יוכלו להתחיל ממנו יום אחד. כי בכיוון שהמדינה הזו הולכת - גם הם לא יוכלו בלעדיי. ואני אהיה שם בשבילם בדיוק כמו שההורים שלי פה בשבילי!
מהמרכז | 27.06.13
62.
הפוך גוטה, הפוך.
הגיבוי של ההורים מאפשר לוותר על חסכונות למקרי חרום, לבזבז בקלות יותר (מסעדות, ביגוד, חו"ל...) ולהסכים לשלם יותר על דיור, מה שמעלה את מחיר הדיור ולא מותיר להם כסף. גם אם ההורים היו כולם עוזרים במיליון ש"ח בחודש, עדיין לא היה נשאר לילדים כלום - פשוט הכול היה עולה יותר, והיו יותר הוצאות "חובה".
לא | 27.06.13
61.
תמונת מציאות עגומה!
בת 31, נשואה +2. לצערי לא רואה/ לא רוצה להגדיל את המשפחה על רקע כלכלי. כן.. גם אני נתמכת בהורים שאין להם הרבה ולא רואה תקווה ברכישת דירה. המצב הזה חייב להתפוצץ ולצאת למאבק! מסכימה עם כל מילה שנכתבה בכתבה הזו. סוף סוף רואים איך כולם "מסתדרים". אשליה!
מורן | 27.06.13
60.
אנחנו דור מפונק, תראו מה קורה בקניונים
הקניוני, המסעדות והצימרים מפוצצים. נשים יולדות בממוצע 3-4 ילדים ומסתובבות בחופשות לידה משועממות בקניונים, רק מחפשות מה לקנות כדי להפיג את השיעמום. מייצרים ילדים בלי לחשוב על ההוצאות הכרוכות, מתוך דחף פרימיטיבי/דתי ואח"כ בוכים שקשה. אני בן 36, נשוי + 1, כרגע לא חושב על להביא ילד נוסף. אשתי, שתחיה, לשמחתי יש לה חיים ועבודה טובה והיא לא מסתובבת משועממת בקניונים. טסים לחו"ל פעם בשנתיים, קונים במבצעי סוף עונה. חופשה בארץ לוקחים שלא בעונה, כשהמחירים שפויים יותר. ילד נוסף זה משהו שחושבים עליו אבל לא ממהרים ליישם בגלל יוקר המחיה.
שרון | 27.06.13
59.
הבעיה החמורה יותר היא -
שאנחנו , דור מקבלי העזרה מההורים שכיום הם בני - 75 - 65 ולפעמים אף יותר , לא נוכל להעניק את אותה עזרה לילדים שלנו ולכן כדאי לחנך אותם להשכיל או לדעת להתקמבן איכשהו אם ברצונם לשרוד . אני מקווה שכשאלך לעולמי אוכל להשאיר להם ירושה מספיק מכובדת שתקל עליהם .
יוסי | 27.06.13
56.
שתי הערות
א. מי שמגיב "עשו פחות ילדים" אינו מבין את ההגיון של חברה בורגנית מסורתית: אדם חייב ילדים ונכדים, לא רק כי הם שימחה- אלא כי הם ידאגו לו בבוא יומו. לעזור לבן ולנכדה ללמוד ולהתקדם מקצועית זה צעד טוב וגם חכם- כך יהיה מי שישלם על הטיפול הסיעודי בך בעתיד. זה נכון גם כללית- הילדים האלו הם מי שישלם כספי ביטוח לאומי בזמן שהמגיבים יקבלו את קצבת הזיקנה שלהם. ב. יש כאן קצת מעגל סגור: חלק מההורים עוזרים לידיהם בכסף שהם מקבלים מהשכרת דירות להשקעה או ממכירת דירות ישנות במחיר יקר לבני גילם של ילדיהם; השוכרים/קונים ניגשים להוריהם שיעזרו להם בהוצאה הענקית, וחוזר חלילה.
בארשבעי | 27.06.13
51.
לכל המקטרגים-לא יכול להיות ש-80% מההורים בעייתים-יש בעיית אמת לצעירים וכדאי שהממסד יתעורר
איך אפשר לגדול ולגדל ילדים למופת כאשר 2 ההורים עובדים מהשכם בבוקר עד הערב. וזאת רק כדי לשלם את גני הילדים,את ההלוואה לרכב שצריך להסיע אותם לעבודה ואת המשכנתא עבור הדירה שיהיה מקום לנוח כדי שיוכלו לעבוד ולשלם לכולם. מה קורה פה? איך יסתדרו בלי ההורים,בסוף גם ההורים יקרסו.? ככה זה במדינה שאף אחד לא לוקח אחריות על כלום,גם לא על חוסר של 40 מילארד שקל
אוייי ייויו | 27.06.13
46.
לא כולם מקבלים סיוע מההורים
אני גרוש ומשלם מזונות 1/3 מהמשכורת וצריך גם לסייע להורים שלא חסכו. השחיקה במשכורת הולכת וגדלה כל שנה. יש לציין כי מהנדס ועובד כל חיי, למרות זאת אחזקת דירה לוקחת יותר ממחצית המשכורת, רכב לוקח 1/3 (חייב לצרכי עבודה) ואין מספק למחייה הוגנת. המחירים בסופר עולים מול העניים שלך כאשר כל שבוע סל הקניות שלך עולה. בסוף האשראי ייגמר ונאלץ לחיות על פסטה ולחם וזה יהיה מצב מעמד הביניים בסופו של דבר. היום אני ממליץ לצעירים לעזוב את הארץ, אין כאן עתיד רק עבדות לטייקונים המנהלים את המדינה יחד עם משרד האוצר.
רמי | 27.06.13
45.
ממש עצוב לקרוא חלק מהתגובות פה
ראשית כל אני ממש שמח לראות שמישהו לקח על עצמו לחקור את התופעה שקיימת בחברה הישראלית אולם אף אחד לא חולק אותה בציבור מטעמים שונים. שנית לכל אלו שמתופפים על תוף אל תעשו ילדים יותר, הרי לא המדינה היא שהחלה את התהליך הזה? בואו נעלה את אחוז הילודה כדי שנוכל לעמוד מול אחוזי הילודה של קבוצות אתניות אחרות שחיות פה איתנו בארץ, הביטו אל אירופה, ממוצע של 1.2 ילדים למשפחה כאשר כל המחקרים מראים בבירור שכדי אוכלוסיה מסויימת תשמור על התפתחות תקנית היא צריכה להגיע ל2.1 ילדים (כלומר 3). אז או שנמשיך לעשות ילדים או שבקצב הזה תיעלם האוכלוסיה בין אם יהיה הסכם שלום ובין אם תהיה מלחמה עד קץ הימים. שלישית מבחינה עובדתית החל מ-1977 ישנו שלטון כמעט יחיד של הליכוד (למעט 6-8 שנים של ממשלות שמאל ו/או ממשלות איחוד) הליכוד להזכירכם הוא זה שפעל במלוא המרץ להפריט את השירותים שבעבר היוו חלק מסל השירותים שאותו הציעה המדינה לתושביה. אין מה לעשות, כל מדיניות באשר היא יש לה עלויות ואת העלויות של מדיניות הליכוד (בעיקר ביבי עוד מימיו כשר אוצר) אנחנו משלמים היום, ועוד נשלם בעתיד. ולסיום רק שאלה, אלו הן אותן מדינות שעליהם דיבר ראש הממשלה שמחזיקות את אוצרות הטבע שלהם קבורות מתחת לבירוקרטיה? הרי כל מדינה שבורכה באוצרות שכאלו פועלת למען תושביה ראשית כל ולא למען מדינות אחרות (מי אמר רוסיה ולא קיבל?!)
סתם אחד | 27.06.13
44.
תגובה ל-2- אנחנו דור מאוד מפונק ולכן הכסף לא מספיק לנו !
בוא נגיד את האמת- קשה להיות מבוגר שמכלכל משפחה וגם אני כזו- אמא לשלושה ילדים. כמו כולם.. אבל אנחנו מאוד מפונקים וחיים ברמת חיים שההורים שלנו לא חיו בה, במקביל להתיקרות של גדברים בסיסיים שההורים שלנו לא שלמו עליהם (מים, חוגים וכד'). אנחנו צורכים הרבה מאוד מוצרים שאנחנו לא באמת חייבים אותם- מסעדות, אחזקה של רכבים פרטיים, חוגים לנו ולילדנו, ניידים, ערוצי צפיה מיותרים בטלויזיה. וכן- גם לא חוסכים. אני כבר לפני צבא בניתי לי קרן חסכון לבית. כי ידעתי שלהורים שלי יהיה קשה לעזור לי. במקום להיות סטודנטית עם אוטו נסעתי בטרמפים ובאוטובוסים. זה מאוד הואיל לי שהייתי צריכה כסף לדירה ! אבל כמה כמוני יש ? האחים שלי לא חסכו ובזבזו הכל - ועכשיו בכלל לא בכיון לדירה. מכיר את הסיפור על החרגול והנמלה .. וזה לא שלי קל- אני פשוט התחלתי מנקודה יותר גבוהה
 | 27.06.13
40.
אולי אם כולנו נרד מדרגה אחת
מי אמר שילד בן 8 צריך ארבעה חוגים בשבוע? מי אמר שחייבים חו"ל ? מי אמר שחוגגים כל שטות במסעדה? (300 ש"ח כמו כלום, ואפילו יציאה משפחתית של 4-5 נפשות לגלידריה מגיעה ל 100 ש"ח). מה לגבי שיעורים פרטיים? מי אמר שחייבים? אולי אפשר למצוא מישהו מהמשפחה שילמד? אני מרגישה שיש המון לחץ מהסביבה וכשזה מגיע לילדים שלנו קשה לעצור. אני גרה בישוב מבוסס באזור המרכז, ומאוד, אבל מאוד קשה להגיד לילדים לא. יש נורמה שלילדים צריכים לתת הכל (באופן פרדוקסלי זו אותה הנורמה שאחר כך מגיעה גם להורים המבוגרים..), ועלויות גידול ילד נהיו משהו מטורף- טיפולים, חוגים, שיעורים פרטיים. .. אפשר לחשוב שאני מגדלת כאן את הנשיא הבא של ארצות הברית. הלוואי שכולנו נעצור קצת את מרוץ הצריכה המטורף הזה- של חוגים, מוצרים, שרותים וטיפולים. הלוואי שכולנו נרגיע קצת, נשיג יותר דברים בזול או בחינם, נהיה קהילתיים יותר ונצרך פחות. רק טוב יצא לנו ולילדנו מזה.
 | 27.06.13
39.
אל תגידו דור של מפונקים
אי השוויון רק גדל ומצבו של צעיר בוגר תואר ראשון שנכנס כיום לשוק העבודה נחות בהרבה ממצב הוריו כשכנסו לשוק העבודה לפני 20-30 שנה. מדובר בדור שאפילו לא מבוטח פנסיונית ורפואית כמו שהיו הוריו, חי באיזון כלכלי רעוע ואין מה לדבר בכלל על חסכונות לעתיד.
לולי | 27.06.13
36.
כתבה מאלפת
אין שום בועה בישראל. דור ההורים הישראלי שחסך, קיבל פנסיות מטורפות, יצא לפנסיה מוקדמת, קיבל תשלומי העברה מחו"ל של הדוד סם, ירושות ושילומים למיניהם של הדוד יורגן, עכשיו צריך לממן את דור ההמשך שנחנק פיננסית, בעיקר בגלל שצפוף יותר בחיים עכשיו. יש יותר אנשים, יותר מכללות, יותר בתי אבות ופחות הטבות, והממשלות בארץ כורעות תחת נטל הפנסיות/חרדים/ערבים/התנחלויות. התופעה הזו יכולה בהחלט להתקיים עוד 10-15 שנה, עד שדור הנכדים ייגדל, דור הסבים והסבתות ימותו בלי ירושות משמעותיות ואז הבועה הזו תתפוצץ ומחירי הדירות יעברו לסטגנציה. אבל הכתבה נכונה גם כי היא נוגעת בנקודה חשובה והיא הפינוקים להם התרגל דור ההמשך. אני בהחלט מאמין כי דור הנכדים שגדל וייגדל במחסור אמיתי, ייסמן את המפנה. ומהו המפנה? הפשרת קרקעות, תמיכה ממשלתית רחבה בדיור בר השגה, פינוי בינוי, הרחבת תשתית רכבות לפריפריה ובנייה מסיבית שם. והכי חשוב - חינוך לחיסכון. אתה מרוויח 100? תבזבז 90. תחייה לפי היכולת שלך. תגור בחושה, תלבש חיקויים ותאכל סנדביץ' שעשית בבית כל יום, אבל תהיה גאה שאתה לא תלוי באף אחד. לא ייקרה שום דבר גם לילדים שלך. דורות שלמים גדלו בארץ במעברות ובנייני רכבות. וחינוך מתחיל בבית, ולא בבית הספר - תן דוגמא לילדים שלך לאיך צריך להתנהל בחיים. שום בית ספר לא ילמד את זה.
דנינו | 27.06.13
35.
מה כ"כ נורא? זה סוג של "משפחה מורחבת" בלי לחיות תחת קורת גג אחת. מצוין!!!
בכל תולדות האנושות אנשים חיו במשפחות מורחבות. אז פעם זה התבטא בכך שהסבא והסבתא היו מגדלים את הילדים, היום זה מתבטא בכך שהם נותנים כסף. כל עוד זה נעשה ברצון טוב - מצוין! כך גם הסבא והסבתא ממשיכים להרגיש שהם נחוצים ומביאים תועלת. זה פן מאוד חשוב! אחרת הקשישים היו מרגישים ממש מיותרים!
 | 27.06.13
33.
סיוע מההורים - לא רק לזוגות צעירים
קראתי בייאוש את כתבתה של קצ"ה. הסיבה לכך היא שיש לי 3 ילדים גילאי 20+ ואיני מסוגלת לסייע להם. הסיבה לכך היא שאחרי 38 שנים בשוק עבודה (אני אקדמאית) שכרי כה נמוך יחסית ליוקר המחיה, שאני עדיין נאלצת (אני גרושה ואין שתי משכורות אלא זו שלי בלבד) להיעזר ב... אמי האלמנה בת ה-83, התומכת בי בתוספת חודשית של 1,000 שקלים (ולעתים יותר) כדי שאוכל לעמוד בהוצאות שכר דירה ואחרות. נורמלי זה לא, והאור בקצה המנהרה אינו נראה.
דורי | 27.06.13
29.
זו תורת המשחקים בהתגלמותה משחק סכום אפס. הועדים התאגדויות ופנסיות תקציביות חוזרות לשוק
הרי לא ייתכן שאחוזים נכבדים באוכלוסיה יהיו עשירים. בשביל להיות עשיר צריך כמה עניים כדי לאזן אותו ולעבוד בשבילו (עד שיגיעו הרובוטים במהפיכה הבאה). ולכן יוקר המחיה עולה כדי שהכסף הלא הוגן יבוזבז בחזרה לשוק ולא לטובת עליית רמת חיים לא הגיונית של בני דור שלם. אני אבא ל-3 ולא הזדקקתי לשקל מגיל 18. את הכסף שנתנו לאחי וגם אני קיבלתי, לקחתי והשקעתי במקום לשרוף על ג'יפ וטיסות לחו"ל. ונוסע בטוסטוס.
גזי | 27.06.13
28.
שני פתרונות ריאליים
האחד ברמת המשפחה: אם אין אפשרות לכלכל את עצמנו, לא להביא יותר ילדים, גם שני ילדים הם אופציה טובה ויפה וגם משקיעים יותר בכל ילד. השני ברמת המדינה: לאסור כסף שאינו רשום. לעבוד רק עם כרטיסי אשראי והיום גם סלולארי יכול להיות כרטיס אשראי. לא לעבוד עם מטבעות ושטרות יותר. כך יחוסל ההון השחור בארץ, למדינה יהיו 40 מיליאד ש"ח יותר מיסים והם יוכלו להוריד מיסים לכולם, כולל מס הכנסה שלילי למשכורות נמוכות, כך יהיה לכולם יותר כסף. אם המדינה לא מבצעת זאת - זו התעללות בציבור מקיים חוק ומשלם מיסים.
רואה חשבון | 27.06.13
24.
פנייה להורים המסייעים היום או בעתיד
לסייע זה לא רע אבל צריך לדעת איך לשפוך כספים בצורה לא צתוכננת אינה עוזרת לילדים אלא מנציחה תלות בלתי ניסבלת. חייבים לקבוע מיסגרת מסודרת לעזרה כולל סכומים ועיתוי שמתאים לכם. הגיע הזמן שתהיו אתם הראשונים להינות מעמלכם ושתשאירו כספים לעתיד , כי ביום שהילדים יצטרכו לסייע לכם כלכלית אתם צפויים להתאכזב ואתם בטח לא רוצים בערוב חייכם להיות תלויים בילדים..... מיצאו אותי בגוגל...
אריק נופים | 27.06.13
22.
מצב בלתי נסבל של תלות בהורים בלית ברירה
למרות שאני בת 46 כמעט, וכל חיי המקצועיים , בין בתור שכירה ואח"כ עצמאית, עבדתי קשה ביותר, וכן גם בני זוגי, בלתי אפשרי היה להסתדר בלי עזרה מההורים, מהיום שבו הייתי נשואה. בין אם זה כסף ראשוני לקניית דירה ובין אם עזרות נקודתיות פה ושם. בעלי לשעבר ואני הרווחנו יפה מאד, אבל הכל הלך על גנים, משכנתא גבוהה, צהרונים, רכבים, ולמעשה כל הזמן חיינו במינוס. יש לנו 3 ילדים, 2 מהם תאומים, ולידתם, מאושרת ככל שתהיה, "חיסלה" אותנו מבחינה כלכלית, ואח"כ למרבה הצער גם את נישואינו. לי יש תחושה שהורינו לא מבינים איך זה יכול להיות, אבל- עובדה. בגלל שאנו חיים במרכז הארץ, עלויות המחייה שוחטות, גם שכר לימוד לבתי ספר שאני משלמת היום עומד על 5,500 ש"ח לשנה (!), אני יודעת שלילדיי לא אוכל לעזור בכלל, כי אני גרושה וגם ככה נאבקת על כל שקל, וזה כשאני כרגע לחודשים הקרובים מקבלת תמיכה מאמי. זה מאד כואב לי, אני יודעת שילדי לא יהיו מסוגלים לרכוש דירה משלהם, אלא אם יהיה נס, שלא אוכל לעזור להם באופן שהייתי רוצה עם לימודים גבוההים, שיעורי נהיגה וכו'. מצד שני- אין לי בעייה עם זה שילדיי, לאור המצב, יתחילו לעבוד בעבודות שונות כבר בתיכון, על מנת לייצר לעצמם איזושהיא תשתית כלכלית, כמובן מותאמת לגילם. על חופשות, בארץ או בחו"ל, אין לי חלומות, אבל זה גם לא חשוב לי. מה שחשוב לי הוא שיהיה מקום לגור, כסף לשלם חשבונות ואוכל, ולהתמודד עם מה שיש בחיוך. זה כל מה שאני יכולה לעשות. דנה
דנה | 27.06.13
19.
טף אחד לא הכריח זה אשמת הבוגרים העוללים
לא הגיוני שישלמו יס והוט אלפי שח שנה יטוסו לחול חופשות בארץ וירכשו מכוניות חדשות. ההורים צריכים להבין בסופו של יום הם יצטרכו הרבה כסף העת זקנה. מי שיכול לעבוד יותר שיעבוד צמצמו צריכה . תפסיקו לבכות הכל בידי האזרחים הבעיה שבארץ אחד טוב לו שלשני רע ואז לא עוזרים אחד לשני בסוף זה יתפוצץ לכולם בפרצוף.
בנץ | 27.06.13
18.
לכל המציעים להגר מכאן כי "אין כאן סיכוי"
אז ככה: כמעט בכל מקום אחר בעולם המצב הרבה יותר גרוע. זה לא אומר שכל הכתבה הזאת בלוף, אבל הגירה היא לא פתרון. יש בעיה, וזה ברור, אבל הבעיה הזאת היא עולמית. אין בשום מקום בעולם ארוחות חינם - נגמר העידן הזה. במדינות סקנדינביה מיליוני מהגרים מוסלמים ישבו על הקופה הציבורית ונגמרה שם החגיגה. במרבית מדינות מערב אירופה האבטלה מטורפת ובאלה שלא - יוקר המחיה אפילו יותר מאצלנו. עדיין לא הסתיימו אצלנו הנוסחאות איך לחיות נורמלי. לא הכול צריך להיות בתשלום: צהרון אפשר לעשות קבוצת הורים בתורנות, חוגים אפשר גם לארגן כל פעם הורה אחר, דיור - כמה שפחות קרוב למרכז בסמוך לצירי הרכבת, ועוד ועוד. לא צריך ללכת עם העדר ולעשות בול כמו כולם - כי זה הבור שכולם נופלים בו. צריך לחשוב מחוץ לקופסה ולמצוא פתרונות יצירתיים, כי אם מייללים כל הזמן שהמדינה צריכה לדאוג לזה שיהיה לנו קל - זה לא יעבוד. גם לא ברור לי בכלל שזה התפקיד של המדינה. שכל ישר זה לא אחת מהשירותים שהמדינה צריכה לספק.
דוד | 27.06.13
15.
תמיד הייתי במיעוט. עכשיו גם בסקר הזה מסתבר שאני במיעוט...
עכשיו אני מבינה למה ילדי העשירים יצאו להפגנה של "צדק חברתי", כי ההורים כבר לא יכולים לקנות להם דירה לידם. דרך אגב, אני כל החיים עבדתי ומימנתי לימודים, בית ועוד... לא היה קל, ומחירי הדירות שכל הזמן בורחים למעלה, זה מכה קשה. אבל... מי שחי בצניעות, עובד חרוץ, וחושב קדימה, יצליח להסתדר גם מבלי לעשוק את ההורים בזקנתם...
טליה | 27.06.13
13.
השם אומר את הכל וההורים נקרעים
כזוג צעיר ואקדמאי (תארים שניים) ועם ילד בדרך ומשכורות יפות מאוד, אנחנו לא נעזרים בפועל מההורים למרות הרצון שלהם לעזור. יחד עם זאת אנחנו חושבים על העתיד ועל מה שנוכל לתת ולהשאיר לילדים שלנו וזה אפס מאופס. אם היום אנחנו מקבלים הצעה טובה מחו"ל לעזוב את הארץ אז תוך 24 שעות אנחנו על מטוס. כל מי שיכול להציע הצעה כזו שישאיר לי פרטים בתגובה ואצור איתו קשר מיידית.
חייב לעזוב את הארץ מחוסר ברירה | 27.06.13
12.
גזלת הפנסיה מההורים
הדור של היום הוא חומרני מאין כמוהו. מסתכל מה שיש לשכן ורוצה יותר טוב. לילדים לקנות רק מותגים וסמארטפון הכי חדש ובילויים הכי יקרים. הדור נוהג במכוניות חדשות, נוסע לחו"ל. אוכל במסעדות. בקיצור - חי על חשבון המחר בלי התחשבות. נאכל היום כי מחר נמות. ואז באים ההורים לעזרה. אותם הורים שמחלקים את רכושם בין ילדיהם ולאחר מכן צועקים שהמדינה מפקירה אותם. אם אותם צעירים והוריהם היו חיים לפי יכולתם ולא לפי גודל העיניים שלהם, מצבם הכלכלי היה הרבה יותר טוב. קל להאשים את המדינה ואת יוקר המחייה אך מה עם אחריות כלכלית המוטלת על המשפחה? 3 ילדים כי זה מעמד. החלפת אוטו כי זה מעמד. דירה במקום טוב, רצוי תל אביב, כי זה מעמד. אייפון עם כל החידושים, כי יש לכל הילדים. בת מצווה או בר מצווה או חתונה או ברית מילה, והכל באולם מפואר בעלות של מאות אלפי שקלים. רבותי, לפני חמישים שנה החיים היו פשוטים בלא התחרות העזה למי יש יותר ועל כן לכולם היה כמעט אותו דבר בלי מינוסים בבנק ועם חיים טובים, בעלי תוכן ומספקים. אחת הסיבות לקשיים כיום היא הריקנות המתמלאת רק בקניות וחיי ראווה. מספיק כבר להתלונן. תחיו כפי שההכנסה שלכם מספיקה ואז חייכם יהיו טובים יותר ולא תצטרכו לגזול מהוריכם את הפנסיה שלהם.
אני | 27.06.13
6.
צמצמו ילודה, לא מבינה מדוע לא חושבים על זה לפני הכל?
גם ילד אחד זה מצויין, הוצאות נמוכות יותר , חופש של ההורים כלכלי ואישי 3-4 ילדים זה לוקסוס ומי שלא תופס את זה , שלא יתלונן אנשים חייבים להבין שקל להוליד אבל מאוד קש לגדל ושיצמצמו ילודה ברגע שהחלטתם על 3 ילדים אל תבואו ותבכו , אתם ורק אתם אחראים לגידול ילדכם
דנה | 27.06.13
5.
אותם הורים, שהיום הם בגיל 60 ועדיין עובדים, לא לוקחים בחשבון שגם להזדקן בישראל זה מאד יקר.
ולא ישאר להם למחיה מכובדת לעת זיקנה. לכספים שמוזרמים אל הילדים יש רק כוון. לעולם לא תהיה לילדים בוגרים אלה אפשרות לתת כספים להורים המזדקנים. ההורים ה"נדיבים" יזדקנו בעוני ומחסור.
ילדים נצלנים | 27.06.13
2.
"לא כך רציתי לראות את חיינו"
שלום לכולם, קראתי את הכתבה ונעשיתי עצוב מרגע לרגע. האישה בפסקה האחרונה צודקת ב-100%: אי-אפשר להמשיך לחיות ככה במדינה. מה יקרה כאשר ההורים של כל האנשים שהתראיינו בכתבה יצאו לפנסיה והכנסותיהם יקטנו? כאשר חס וחלילה הם יאלצו לעזור להוריהם לקראת סוף חייהם בטיפולים רפואיים? מי בדיוק יעזור לילדים הקטנים של ההורים כיום שאין להם חסכונות? פעם כינו את היורדים מהארץ "נפולת של נמושות" והיום? היום הם נחשבים לברי המזל שברחו ממדינה יקרה מדי עם משכורות נמוכות מדי. נכון לשנת 2010 המשכורת החציונית קרי שחצי מהשכירים הרוויחו עד אליה היתה 5,600 ש"ח ברוטו לחודש. אני יודע שאם תהיה לי הזדמנות אני לא אשאר כאן כי אני לא רואה סיכוי לגדילה משמעותית בשכר החציוני בארץ או ירידה דרמטית בעלויות המחיה השוטפות.
אורי | 27.06.13
תודה, קיבלנו את תגובתך ונשתדל לפרסמה, בכפוף לשיקולי המערכת